طرز تهیه شیرینی بهشتی

یکی‌دیگر از شیرینی‌های خشک و اصیل ایرانی که الحق طعم بهشت می‌دهد، شیرینی بهشتی است. این شیرینی در طعم‌های وانیلی، زعفرانی و کاکائویی طبخ می‌شود و با بافت ترد و نرم خود، دل هر ذائقه‌ای را می‌رباید. شیرینی بهشتی به علت نداشتن تخم‌مرغ، ماندگاری بالایی دارد و گزینه‌ای مناسبی برای پذیرایی عید است.

اگر هوس کرده‌اید عطر دل‌انگیز شیرینی در خانه‌تان بپیچد، شیرینی مشهدی گزینه بسیار مناسبی برای شما است. این شیرینی با مواد اولیه بسیار ساده و دم دستی تهیه می‌شود و به‌راحتی می‌توانید آن را بپزید و نوش جان کنید. برای آن که با طرز تهیه شیرینی بهشتی و فوت‌وفن‌های پخت آن آشنا شوید، تا انتهای مطلب حاضر همراه ما باشید.

طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی

طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی

شیرینی بهشتی، از جمله خوراکی‌هایی است که محبوب همه دل‌هاست؛ کوچک و بزرگ و پیر و جوان طعم دلنشین آن را دوست دارند. این شیرینی برای عصرانه، دورهمی‌های دوستانه و پیک‌نیک‌های خانوادگی در کنار چای گزینه بسیار مناسبی است. در ادامه، با طرز تهیه شیرینی بهشتی بیشتر آشنا خواهید شد.

راستی اگر عاشق درست‌کردن انواع شیرینی و کیک و پیچیدن عطر خوش وانیل و شکر در خانه‌تان هستید، کیک یزدی از آن دست شیرینی‌هایی است که حتماً باید آن را در منزل درست کنید. در مقاله طرز تهیه کیک یزدی، با صفر تا صد درست‌کردن این شیرینی آشنا خواهید شد.

برای درست‌کردن شیرینی بهشتی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

  • آرد سفید: 400 گرم
  • روغن صاف قنادی: 200 گرم
  • روغن مایع: 50 گرم
  • پودر قند: 200 گرم
  • پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر هل: نصف قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه، تخم خرفه یا کنجد: به مقدار لازم

طرز تهیه روغن صاف قنادی

پیش از آنکه به طرز تهیه شیرینی بهشتی بپردازیم، بهتر است ابتدا درباره روغن صاف قنادی و طرز تهیه آن صحبت کنیم. عموماً در بیشتر دستورهای طرز تهیه شیرینی‌های خشک توصیه می‌شود که از روغن صاف استفاده شود. شما می‌توانید این روغن را از لوازم قنادی خریداری کنید یا اینکه خودتان در منزل آن را تهیه کنید.

برای درست‌کردن ۲۰۰ گرم روغن صاف قنادی به ۲۰۰ گرم روغن جامد نیاز دارید. روغن را در ظرفی بریزید و روی حرارت کتری قرار دهید تا خوب ذوب شود. وقتی این مرحله تمام شد، ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. اجازه دهید تا روغن مجدداً بسته شود. این هم روغن صاف قنادی شما، به همین سادگی!

مراحل تهیه شیرینی بهشتی

مراحل تهیه شیرینی بهشتی

ابتدا پودر قند را با روغن صاف در کاسه مخلوط‌کن بریزید و ۶ تا ۷ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا بافتی کرم رنگ، پوک و لطیفی به‌دست آید. آرد را 2 تا 3 مرتبه الک کنید تا سبک شود. در ادامه وانیل، هل و روغن مایع را اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه هم بزنید. اکنون آرد را کم‌کم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیری با بافت یک‌دست و منسجم به دست آید.

برای داشتن 3 مدل شیرینی بهشتی خمیر را به 3 قسمت تقسیم کنید و در 3 کاسه جداگانه بریزید. محتویات یک کاسه را با زعفران و دیگری را با پودر کاکائو مخلوط کنید. به ظرف سوم چیزی اضافه نکنید.

اکنون نیازمند قیف و ماسوره هستیم. درصورتی‌که این ابزار را ندارید، می‌توانید از یک کیسه فریزر ضخیم استفاده کنید. کاغذ روغنی را کف سینی فر پهن کنید، از هر محتویاتی که مایل هستید در قیف بریزید و در کف سینی گل بزنید. فاصله هر شیرینی با دیگری، حداقل به‌اندازه قطر یک شیرینی باشد.

روی شیرینی‌ها را سیاه‌دانه، تخم خرفه یا کنجد بپاشید و آن‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، قرار دهید. وقتی زیر شیرینی‌ها طلایی شد یعنی شیرینی‌های شما پخته شده و آماده هستند.

اگر تمایل دارید برای مراسم خاصی شیرینی درست کنید، می‌توانید شیرینی پنجره‌ای هم آماده کنید. طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای نیاز به فر ندارد و شما با کمی صبر و حوصله می‌توانید این شیرینی خوشمزه را بری مهمانی‌های خود درست کنید.

پیمانه مواد شیرینی بهشتی

اگر ترازو نداشتیم چگونه مواد طرز تهیه شیرینی بهشتی را اندازه‌گیری کنیم؟ آیا باید از پخت این شیرینی لذیذ صرف‌نظر کنیم؟ خیر، اگر ترازو دم دستتان نبود، می‌توانید از پیمانه‌ای واحد یا لیوان دسته‌دار برای اندازه‌کردن مواد اولیه استفاده کنید. میزان مواد اولیه‌ای که در بخش قبلی به آن‌ها اشاره شد به پیمانه برابر است با:

  • آرد سفید: 3 پیمانه
  • روغن صاف قنادی: 1 پیمانه
  • روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
  • پودر قند: 1 پیمانه
  • پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر هل: نصف قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه، تخم خرفه یا کنجد: به‌مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر

طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر

در صورتی‌که فر ندارید، اصلاً لازم نیست نگران باشید، همچنان می‌توانید از طعم بهشتی شیرینی بهشتی بهره‌مند شوید. برای این کار، باید تابه‌ای دردار انتخاب کرده و شعله گاز را روی حرارتی ملایم یا به‌اصطلاح دمی تنظیم کنید. در تابه یا قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید تا عرق نکند. همچنین به یک سه‌پایه فلزی یا هر چیزی که باعث شود سینی شیرینی‌های ما از کف ظرفمان فاصله بگیرد، نیاز داریم. سینی را با دولایه کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینی‌ها را با ماسوره شکوفه بزنید و سینی را داخل تابه قرار دهید. سپس در تابه را بگذارید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا سطح زیرین شیرینی‌ها طلایی و شیرینی‌ها پخته شوند.

نون خامه‌ای از آن دست شیرینی‌های پرطرفداری است که همه گروه‌های سنی اعم از پیر و جوان عاشق آن هستند. برای اینکه عزیزانتان را با طعمی خوشمزه و بی‌نظیر غافلگیر کنید، مقاله طرز تهیه نون خامه‌ای را بخوانید.

فوت‌وفن‌های تهیه شیرینی بهشتی

برای آن که شیرینی بهشتی‌هایتان به معنای واقعی کلمه طعم بهشت دهد، فوت‌وفن‌های زیر را در زمان پخت این شیرینی فراموش نکنید:

  • تا زمانی که شیرینی‌ها سرد نشده‌اند، آن‌ها را از سینی فر جدا نکنید؛ چون ممکن است بشکنند.
  • دقیقاً از همان مقدار مواد اولیه‌ای که در دستورها ذکر شده است، استفاده کنید.
  • در مصرف زعفران زیاده‌روی نکنید، چون باعث سفت‌شدن خمیر شیرینی می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از پودر یا عرق هل و گلاب هم استفاده کنید.
  • اگر در تهیه این شیرینی نمی‌خواهید از روغن مایع استفاده کنید، باید بدانید که نمی‌توانید با استفاده از ماسوره شیرینی‌ها را به شکل شکوفه در بیاورید و باید از قالب برای برش‌زدن شیرینی بهشتی استفاده کنید.

یکی‌دیگر از شیرینی‌های محبوبی که در مراسم‌ها بسیار دیده می‎شود، شیرینی برنجی است که روش تهیه آن را در مقاله طرز تهیه شیرینی برنجی آوردیم.

کلام آخر

شیرینی بهشتی یکی از شیرینی‌های سنتی و اصیل ایرانی است که با شکل زیبا و طعم بی‌نظیر خود، گزینه‌ای عالی برای پذیرایی از مهمانان و میان‌وعده کودکان و بزرگسالان است. طرز تهیه شیرینی بهشتی بسیار ساده است و با استفاده از دستورالعمل‌هایی که در مقاله حاضر ارائه شد، به‌راحتی می‌توانید این شیرینی لذیذ را در منزل تهیه کنید و از عطر و طعم بهشتی آن لذت ببرید. شما کدام شیرینی را برای دورهمی‌ها و مهمانی‌های خود ترجیح می‌دهید؟

سؤالات متداول

آیا می‌توان روغن مایع را از مواد شیرینی بهشتی حذف کرد؟

بله، فقط در این صورت نمی‌توانید با استفاده از ماسوره شیرینی‌ها را به شکل شکوفه دربیاورید و باید از قالب برای برش‌زدن شیرینی بهشتی استفاده کنید.

آرد مناسب برای شیرینی بهشتی کدام است؟

آرد کاملاً سفید که به‌خوبی الک شده و سبک باشد.

آیا در ترکیب شیرینی بهشتی می‌توان گلاب یا پودر هل هم استفاده کرد؟

بله، در صورت تمایل می‌توانید این مواد را به ترکیب اضافه کنید.

 

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis