نوشیدن آب انبه یکی از سالمترین گزینهها است که میتوانید در هنگام تغییر رژیم غذایی، به رژیم خود اضافه کنید، زیرا این نوشیدنی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهاست که میتوانند به سلامتی شما کمک کنند.
آب انبه از میوه انبه، که در درختان استوایی متعلق به گونه Mangifera رشد میکند، گرفته میشود. صدها گونه مختلف از انبه وجود دارد که در سراسر جهان رشد میکنند.
این میوه عجیب و غریب، بومی منطقه جنوب آسیا و بسیاری از مناطق گرمسیری است و یکی از پرطرفدارترین میوهها در بازار بهشمار میرود.
آب انبه با فشار دادن یا مخلوط کردن قسمت نرم و نارنجی انبه برای ارائه مقدار قابل توجهی ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم، آهن، کاروتنوئیدهای مختلف و اسیدهای ارگانیک قوی در هر لیوان، تهیه میشود.
با توجه به قدرت و عطر و طعم قوی انبه، این آبمیوه اغلب با آبمیوههای دیگر مخلوط میشود تا طعم بهتری به ترکیب بدهد.
آبمیوه انبه هزاران سال است که بخشی از رژیم غذایی انسان است و شما میتوانید از این آبمیوه سالم، نهایت لذت را ببرید.
اگر میخواهید با ویژگیهای آبمیوهی انبه عالیس آشنا شوید، به محصول نکتار انبه عالیس سر بزنید.
اگر انبه رسیده باشد، طبع آن گرم و خشک است ولی طبع انبه نارس، سرد و خشک است. معمولا آب انبه را از انبههای رسیده تهیه میکنند، به همین دلیل طبع گرمی دارد.
برخی از مهمترین فواید آب انبه برای سلامتی عبارتند از: کاهش فشار خون، افزایش گردش خون، بهبود سلامت بینایی، حمایت از سیستم ایمنی، جلوگیری از سرطان و بیماریهای مزمن، افزایش سلامت پوست، کاهش سطح کلسترول، حفظ سطح اسیدی، تحریک هضم و کاهش علائم یبوست.
در ادامه اگر میخواهید با طرز تهیه اسموتی انبه آشنا شوید، مقالهی اسموتی انبه را حتما مطالعه کنید.
1-پیشگیری از سرطان
علاوه بر وجود مواد معدنی و ویتامینهای موجود در انبه، این آبمیوه حاوی طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها است که میتوانند به کاهش فشار اکسیداتیو و فعالیت رادیکالهای آزاد کمک کنند. به بیان دقیقتر میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند؛ بهخصوص سرطان پروستات، روده بزرگ و پستان.
2-کاهش فشار خون
مقدار قابل توجه پتاسیم موجود در آب انبه، به این معنی است که مصرف روزانه یک لیوان از این آب میوه به دلیل خاصیت گشاد شدن عروق، میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
این امر باعث کاهش فشار بر سیستم قلبی عروقی شما میشود و خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری قلبی را کاهش میدهد.
3-بهبود بینایی
مقدار قابل توجه کاروتنوئیدها و ویتامین A موجود در این آبمیوه میتوانند به طور مستقیم بر قدرت بینایی شما تاثیرگذار باشند.
ویتامین A به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و فشار اکسیداتیو در شبکیه را از بین میبرد و سبب کاهش ابتلا به کوری چشم و آب مروارید میشود.
4-کاهش سطح کلسترول
سطح بالای ویتامین C فراتر از تقویت سیستم ایمنی بدن عمل میکند. سطح بالای این ویتامین میتواند سطح پایین چربی لیپوپروتئین را نیز کاهش دهد، که شکل “بد” کلسترول است.
این تاثیر بیشتر سلامت قلب را پشتیبانی میکند و میزان رسوب پلاک را در عروق خونی و شریانها کاهش میدهد.
5-بهبود هضم
صدها سال است که آب انبه برای تحریک هضم و کاهش علائم یبوست توصیه میشود. در مقادیر زیاد، این آبمیوه همانند یک ملین عمل میکند، اما در مقادیر متوسط، میتواند موجب نرمی مجاری گوارشی شود و به رهایی از نفخ، گرفتگی و ناراحتی معده کمک کند.
6-از بین بردن اسیدیته
ماهیت آب انبه قلیایی است، به این معنی که PH آن بالاتر از ۷ است و میتواند به تعادل در میزان اسیدیته بالا در روده کمک کند.
اگر معده ما بیش از حد اسیدی باشد، میتواند موجب بیماری ریفلاکس اسید و جذب پایین مواد مغذی شود، اما انبه میتواند به حفظ تعادل pH بدن کمک کند.
7-کنترل دیابت
در مقادیر کم و یا متوسط، قندهای طبیعی موجود در انبه میتوانند به تنظیم قند خون کمک کنند، زیرا این قندها طول میکشد تا توسط بدن هضم شوند. بنابراین از بالا و پایین شدن ناگهانی گلوکز که میتواند برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک باشد، جلوگیری میکند.
با اینحال، اگر بیش از حد آب انبه مصرف شود، سطح قند خون شما باز هم میتواند بالا برود.
8-تقویت ایمنی بدن
تنها مصرف یک وعده آب انبه، بسته به نوع انبهای که استفاده میکنید، میتواند ۶۰ تا ۸۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C شما را تامین کند.
این نشاندهنده تقویت قابل توجه سیستم ایمنی شما است، زیرا میتواند تولید گلبولهای سفید و کار با آنتیاکسیدانهای دیگر موجود در این آبمیوه برای جلوگیری از بیماریهای مزمن، را تحریک کند.
9-بهبود گردش خون
اگر چه مقدار آهن در آب انبه بسیار زیاد نیست، اما برای تولید گلبول قرمز و جلوگیری از نشانههای کمخونی مانند ضعف عضلانی، سردرگمی، مشکلات معده و خستگی کافی است.
نوشیدن بیش از حد آب انبه ممکن است منجر به عوارض جانبی منفی در بعضی از افراد شود؛ مانند واکنشهای آلرژیک، ناراحتی معده و سطح قند خون بالا.
بسیاری از این عوارض جانبی میتوانند با رعایت اعتدال در مصرف این آبمیوه یا مشورت با پزشک قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی پیشگیری شوند.
1-دیابت: یکی از خطرناکترین مسائل در مورد مصرف بیش از حد انبه، میزان بالای مصرف قند طبیعی آن است.
در حالیکه این نوع قند، بهتر از قندهایی است که در خوراکیهای فرآوریشده موجود است، مصرف بیش از حد این آبمیوه میتواند سطح قند خون را تغییر دهد و خطر ابتلا به دیابت همچنین رسوب چربی و افزایش وزن را بالا ببرد.
2-معده درد: سوءهاضمه و یبوست دو شکایت رایج افرادی است که بیش از حد آب انبه مصرف میکنند. یک تا دو لیوان در روز برای دستیابی به فواید آن میتواند کافی باشد، اما بیشتر از آن، باعث میشود اسیدها و مواد فعال آب انبه در معده مشکل ایجاد کنند.
3-واکنشهای آلرژیک: برخی افراد به انبه حساسیت دارند، در حالی که برخی دیگر دچار حساسیتهایی هستند که میتوانند باعث تحریک پوست، تورم لبها، لثهها یا گلو شوند.
بسیاری از اینها به علت حساسیت به شیره انبه است که اغلب در اثر تماس با پوست این میوه ایجاد میشوند.
آب انبه برای بهبودی سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است. تسکین ناراحتیهای معده و رفع یبوست از خواص مهم آب انبه است.
آب انبه سرشار از انواع ویتامینها و مواد مغذی است. زمانیکه شما آب انبه مصرف میکنید تا چند ساعت پس از آن، احساس گرسنگی نمیکنید که به کنترل اشتها کمک بسیاری میکند.
علاوه بر آن، فیبرهای موجود در انبه باعث افزایش کارکرد دستگاه گوارش میشود که در نهایت موجب سوزاندن کالری بدن میشود.
آب انبه با تامین مواد مغذی مورد نیاز پوست، برای زیبایی پوست بسیار مفید است. شما برای بهبودی آکنه، جوش و دیگر مشکلات پوستی میتوانید بهطور مرتب و زیر نظر پزشک آب انبه مصرف کنید.
آب انبه سرشار از بتاکاروتن است که به بهبود و حفظ سلامت سلول جنسی مردان کمک میکند و میزان باروری را افزایش میدهد.
آنزیمهای موجود در آب انبه برای هضم غذا مفید است و از ایجاد اختلالات گوارشی در کودکان پیشگیری میکند.
اگر کودک شما به یبوست مبتلا شده، برای بهبودی آن، میتوانید آب انبه مصرف کنید.
آب انبه سرشار از ویتامین A است که برای سلامت چشم و بینایی کودکان بسیار مفید است. علاوه بر آن، اگر کودک شما به یکی از اختلالات شب کوری، سوزش و خارش چشم، نرم شدن قرنیه و خشکی چشم مبتلا شد، با مشورت پزشک و مصرف آب انبه میتوانید به بهبودی آن کمک کنید.
اسید گلوتامین موجود در انبه برای بهبود عملکرد مغز کودک مفید است و به تقویت حافظه کمک میکند.
ویتامینهای موجود در آب انبه برای خانمهای باردار و دوران بارداری خواص بسیاری دارد. ویتامین A با عفونتها مبارزه میکند و دیگر خطر ابتلا به بیماریهای عفونی، کودک شما را تهدید نمیکند.
یبوست و کمخونی از جمله مشکلاتی است که در دوران بارداری بروز میکنند که با مصرف آب انبه میتوان به بهبودی این بیماریها کمک کرد.
در حالت عادی مصرف به اندازه آب انبه هیچ مشکلی برای سلامتی کودکان و مادران باردار ایجاد نمیکند، اما اگر انبه با استفاده از مواد شیمیایی زودتر رسیده باشد و به مصرف برسد، مشکلات بسیاری ایجاد میکند.
از زمانهای قدیم به مادران باردار توصیه میکردند که در 3 ماه آخر دوران بارداری، انبه مصرف نکنند زیرا با مصرف بیش از حد انبه، خطر سقط جنین وجود دارد.
ما در این مقاله بهطور کامل به فواید آب انبه پرداختیم. در صورتیکه با یکی از اختلالات و مشکلاتی که بالا به آن اشاره کردیم، دست و پنجه نرم میکنید، مصرف به اندازهی آب انبه را زیر نظر پزشک به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از خواص آنها بهرهمند شوید.
آب انبه برای کودکان چه خاصیتی دارد؟
بهبود عملکرد مغز کودک، سلامت چشم و بینایی کودکان.
خواص مهم آب انبه چیست؟
کمک به کاهش وزن، پیشگیری از سرطان، تقویت ایمنی بدن و کمک به زیبایی پوست.
عوارض آب انبه چیست؟
واکنشهای آلرژیک، ناراحتی معده و سطح قند خون بالا از جمله عوارض منفی مصرف بیش از حد آب انبه است.
نظر خود را بنویسید
نظرات