به یاد دارید در دوران مدرسه همیشه کیکهای خوشمزه و دورنگی که بسیار هم محبوب بود در کیفمان بود و با لذت آن را میخوردیم؟ میدانستید که این کیکها یک اسم خاص و در عین حال دستور پخت بسیار آسانی دارند؟ کیک ماربل یا کیک مرمر کیکی با بافتی بسیار نرم و رگهدار است که با مخلوطکردن خمیر وانیلی و شکلاتی به دست میآید. بهخاطر بافت راهراه مانند این کیک، به آن کیک زبرا هم میگویند.
بهنظر میرسد ایده کیک ماربل اوایل قرن نوزدهم و در آلمان شکل گرفت. اولین مدل این کیک شامل یک نان مخمری شیرین بود که نیمی از آن با ملاس و ادویه رنگآمیزی شده و خمیری تیره به دست آمده بود.
استقبال از کیک ماربل به جایی رسید که بعدها نانواها شروع به انجام همین کار با خمیر کیک اسفنجی کردند. استفاده از شکلات هم از قرن بیستم و در منطقه راین آغاز شد. امروز تنوع این کیکها فقط محدود به کیک شکلاتی و وانیل نیست و همهچیز به سلیقه و ذائقه شما برمیگردد. عمدتا کیک توتفرنگی وانیلی یا میوههای دیگر را هم میتوانید با این روش درست کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک شکلاتی
مواد لازم برای تهیه کیک ماربل
آرد قنادی یا آرد سبکشده | ۲۵۰ گرم |
شکر | ۲۵۰ گرم |
کره نرمشده | ۲۵۰ گرم |
تخممرغ | ۴ عدد |
شیر عالیس | نصف پیمانه |
عصاره وانیل | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم و کف قالب کیکی را که برای پخت در نظر دارید، بهخوبی چرب کنید. میتوانید بهجای چرب کردن قالب از کاغذهای روغنی هم استفاده کنید. روش تهیه کیک ماربل با استفاده از شیر عالیس بسیار آسان است. در قدم اول کافی است کره نرمشده و شکر را با هم مخلوط کنید. سپس یکییکی تخممرغها را به ظرف اضافه کرده و قبل از اضافهکردن هر تخممرغ جدید، بهخوبی هم بزنید تا مایه کیک کاملاً یکدست شود. مرحله بعدی اضافهکردن آرد، شیر عالیس و عصاره وانیل است. تمام مواد گفته شده را به ترتیب در ظرف بریزید و مجدد هم بزنید.
اکنون با درستکردن مایهخمیر اولیه، نوبت به مایهخمیر شکلاتی میرسد. مواد را بهطور مساوی در دو ظرف تقسیم کرده و در یکی از آنها کاکائو بریزید.
فقط یکقدم مانده تا پایان روند لذتبخش درستکردن کیک ماربل و آن هم مخلوطکردن مایه شکلاتی و وانیلی است. بهتناوب از هر دو مایه در قالبی که از قبل آماده کردهاید بریزید و تا زمانی که قالب پر شد، به ریختن مواد ادامه دهید. در پایان یک سیخ چوبی را در مخلوط بهآرامی بچرخانید تا شکلات و وانیل بهخوبی مخلوط و کیک رگهدار شود.
کیک را در فری که گرم کردهاید، بگذارید. ۴۵ تا ۵۵ دقیقه بعد کیک ماربل خوشمزه و لطیف شما آماده است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی بهشتی
در پایان یادآور میشویم که، این میزان مواد میتواند برای ۲ تا ۳ نفر کافی باشد.
سوالات متداول:
چرا به این کیک، مرمر میگویند؟
ایده مرمری کردن دو خمیر رنگی مختلف در یک کیک از قرن نوزدهم آلمان سرچشمه گرفت. کیک مرمر با مهاجران آلمانی قبل از جنگ داخلی راهی آمریکا شد.
برای پف بیشتر کیک ماربل چکار باید کرد؟
میتوانید سفیده تخم مرغ را بیشتر کنید و البته مدت زمان همزدن آن را نیز افزایش دهید.
چگونه میتوان کیک ماربل رژیمی تهیه کرد؟
شما میتوانید با حذف شکر این کیک را برای رژیمتان مناسب کنید.
نظر خود را بنویسید