از جمله نوشیدنیهای سالم، مقوی و متفاوتی که میتوانید در روزهای گرم سال نوش جان کنید، میتوانیم به آب ماش اشاره کنیم. نوشیدنی ماش از جمله گزینههای تازهای است که میتوانید آن را برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان استفاده کنید. نوشیدن آب ماش میتواند بدن شما را به بهترین شکل هیدراته نگه دارد.
در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه آب ماش را در کنار هم یاد خواهیم گرفت. این نوشیدنی را میتوان خیلی ساده و با کمترین مواد اولیه تهیه کرد؛ به همین دلیل آن را گزینهای اقتصادی بر میشمارند. علاوه بر طرز تهیه این نوشیدنی، در ادامه خواص آب ماش را نیز در کنار هم بررسی خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، این نوشیدنی را میتوان با چند قلم ماده اولیه ساده تهیه کرد؛ از جمله مواد لازم در طرز تهیه آب ماش میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
ماش | 2 پیمانه |
آب | 7 تا 8 پیمانه |
زنجبیل تازه | 2 قاشق غذاخوری |
عسل یا شکر (دلخواه) | به میزان لازم |
با این مقدار از مواد اولیه که مشاهده کردید، میتوانید حدود 4 لیوان آب ماش تهیه کنید. اگر دوست دارید که مقدار بیشتری از این نوشیدنی تهیه کنید، کافی است که میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. از نوشیدنیهایی که میتوان جایگزین آب ماش کرد، دمنوش بابونه است. در مقاله فواید دمنوش بابونه میتوانید اطلاعات لازم را کسب کنید.
این نوشیدنی را میتوان به سادهترین شکل و در کمترین زمان ممکن تهیه کرد. طرز تهیه آب ماش تنها کمتر از 30 دقیقه وقت شما را خواهد گرفت؛ فرقی هم ندارد که میزان مهارت شما در آشپزی چقدر باشد. با راهنمایی که در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد، میتوانید این نوشیدنی را به بهترین شکل تهیه کنید.
ابتدا ماشها را خوب بشویید و در آبکش بریزید تا خشک شوند. سپس مقدار به مقدار ذکر شده، آب داخل قابلمهای مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید که جوش بیاید. حال ماشها را داخل آن بریزید.
اجازه دهید که ماش به مدت 20 دقیقه بجوشد. بعد از آن محتویات قابلمه را از آبکش عبور دهید و آب ماش را در یک ظرف مناسب بریزید. میتوانید یکبار دیگر هم آب را از صافی عبور دهید. به سیلقه خود مقداری شکر به نوشیدنی اضافه کنید. آن را داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
ماشها را خوب بشویید و سپس در آبکش بریزید تا خشک شود. حال یک قابلمه مناسب آماده کنید، ماش را به همراه قطعات زنجفیل تازه داخل قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
اجازه دهید که این ترکیب به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشد. در نهایت توجه داشته باشید که ماش باید حسابی نرم شده باشد و له شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و وقتی که سرد شد، محتویات آن را داخل مخلوطکن بریزید. خوب همه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند، سپس آنها را از صافی عبور دهید. آب ماش را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید. در زمان سرو میتوانید مقداری عسل یا شکر به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.
اکنون که طرز تهیه آب ماش را یاد گرفتیم، بد نیست که نگاهی به خواص آن نیز داشته باشیم. نوشیدن روزانه آب ماش میتواند خواص بسیاری را برای بدن به همراه داشته باشد. از جمله مهمترین خواص این نوشیدنی میتوان به جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان اشاره کرد. نوشیدن آب ماش در فصول گرم میتواند گرمای بدن را کاهش داده و آب موردنیاز بدن را نیز به بهترین شکل تأمین کند. برای آشنایی با دیگر نوشیدنیهای مناسب تابستان، توصیه میکنیم که مقاله نوشیدنی های هیدراته را مطالعه کنید.
از جمله دیگر خواص آب ماش میتوانیم به موارد زیر هم اشاره کنیم:
در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه آب ماش را در کنار هم یاد گرفتیم. دیدیم که این نوشیدنی خوشمزه و مفید را میتوان به 2 روش مختلف تهیه و نوش جان کرد. همچنین در ادامه مطلب با خواص و فواید آب ماش نیز به طور کامل آشنا شدیم. همین امروز برای تهیه این نوشیدنی دستبهکار شوید و سلامت خود را با آن تضمین کنید.
آیا افزودنیهای دیگری هم میتوان به آب ماش اضافه کرد؟
بله. در برخی از دستورهای تهیه آب ماش مربوط به آسیای شرقی، از نارگیل هم در طرز تهیه این نوشیدنی استفاده شده است.
میزان کالری آب ماش چقدر است؟
هر لیوان از آب ماش حدود 100 واحد کالری دارد. اگر رژیم دارید، بهتر است که نوشیدن آب ماش را با یک متخصص بررسی کنید و سپس با خیال راحت نوش جان کنید.
تا چه مدت میتوان آب ماش را در یخچال نگهداری کرد؟
بهتر است که آب ماش را بهاندازه درست کنید و بهصورت تازه مصرف کنید؛ در غیر این صورت میتوانید آن را نهایتاً تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
نظر خود را بنویسید