نوشیدنی‌های عربی

فرهنگ، غذا و نوشیدنی‌های عربی شباهت زیادی به ایران دارد. این شباهت فرهنگی که ریشه در تاریخ دارد باعث شده تا بسیاری از ایرانی‌ها قسمتی از سهم خوراک روزانه خود را به غذاها و نوشیدنی های عربی اختصاص بدهند. در این مقاله از مجله عالیس قصد داریم تا با معروف‌ترین نوشیدنی‌های عربی آشنا شویم. همراه ما باشید.

قهوه عربی

قهوه عربی

قهوه یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار در تمام دنیا است. این نوشیدنی سنتی توسط اعراب به شکل خاصی تهیه می‌شود و جایگاه خاصی در پذیرایی از مهمان دارد. البته امروزه قهوه عربی فقط در کشورهای عربی تهیه نشده و در جنوب ایران و حتی محله‌های عرب‌نشین شهرهای دیگر هم پیدا می‌شود.

برای آشنایی با خواص این نوشیدنی می‌توانید مقاله خواص قهوه عربی را در مجله عالیس مطالعه کنید.

قهوه عربی را در ظرف مخصوصی به نام دله درست می‌کنند. در ترکیبات قهوه عربی از هل، زیره، گل میخک و زعفران استفاده شده که طعم و عطر بی‌نظیری به این نوشیدنی می‌دهد.

برای تهیه این نوشیدنی باید آب را جوش آورد و خنک کرد. سپس قهوه را با آب جوشیده ترکیب کرده و مجددا روی حرارت گذاشت. قهوه پس از حدود 10 دقیقه آماده شده و وقت ترکیب‌کردن هل و زیره و سایر مواد به آن است. قهوه سنتی عربی به‌عنوان یکی از عناصر فرهنگی عرب شناخته شده و جایگاه ویژه‌ای بین اعراب دارد.

روش‌های بسیاری برای تهیه این نوشیدنی وجود دارند، در مقاله‎ی طرز تهیه قهوه عربی، درباره‎ی طرز تهیه انواع قهوه عربی صحبت کردیم.

چای کرک

در کنار قهوه عربی، چای هم محبوبیت زیادی بین عرب‌ها دارد. چای در بین اعراب به چند شیوه تهیه می‌شود. یکی از محبوب‌ترین انواع آن، چای کرک است. برای درست‌کردن این نوشیدنی خوشمزه از ترکیب چای و ادویه‌های جذابی استفاده می‌شود. چای کرک را اولین‌بار هندی‌ها ابداع کردند، اما با ورود آن به کشورهای عربی توانست خود را به‌عنوان یکی از نوشیدنی‌های معروف و پرطرفدار ثابت کند.

طرز تهیه چای عربی کرک به این صورت است که پس از دم کردن چای در حین سرو به آن جوز هندی، زنجبیل، شیر و عسل اضافه می‌کنند. ترکیبات این چای شبیه به چای انگلیسی است، اما کمی شرقی‌تر. ردپای تاریخ تجارت هند و اعراب در این نوشیدنی عربی کاملا پیدا است.

شربت امارالدین

شربت امارالدین

شربت امارالدین یا خمارالدین یکی از نوشیدنی‌های تابستانی در کشورهای عربی است. شربت امارالدین دارای خواص بسیار زیادی از جمله کمک به هضم و گوارش غذا و تنظیم سوخت‌وساز بدن است. ماده اصلی تهیه این نوشیدنی خنک برگه زردآلو است.

طرز تهیه این نوشیدنی تابستانی به این صورت است که برگه خشک‌شده زردآلو را برای مدت طولانی در آب می‌خیسانند. پس از گذشت چند ساعت برگه‌های خشک زردآلو نرم شده و آن‌ها را له می‌کنند. ترکیب این نوشیدنی خوشمزه با چند تکه یخ می‌تواند تحمل گرمای طاقت‌فرسای کشورهای عربی را قابل‌تحمل کند.

در گرمای طاقت‌فرسای تابستان، خوردن نوشیدنی‎های خنک، بسیار لذت‌بخش است و دمای بدن را کاهش می‎دهد. در مقاله‌ی نوشیدنی رفع عطش برخی از این نوشیدنی‌‎ها را معرفی کردیم.

نوشیدنی با تمر هندی

علاقه عرب‌ها به تمر هندی یکی دیگر از نمودهای تجارت بین اعراب و هند است. این ماده غذایی از سالیان بسیار دور مورد توجه عرب‌ها بوده و در دستورهای غذایی از آن استفاده شده است. اما تمر هندی کاربردهای بیشتری نیز دارد، مثل تهیه شربت با تمر هندی. این شربت عربی طعمی ترش‌ و شیرین داشته و به‌صورت سرد سرو می‌شود.

اعراب در روزهای گرم تابستان تمر هندی را کوبیده و با شکر و آب ترکیب کرده و با چند تکه یخ می‌نوشند. طبع سرد تمر هندی باعث می‌شود تا تحمل گرما آسان‌تر شده و عطش را از بین می‌برد.

نومی بصره

نومی بصره

شربت نومی بصره یکی از نوشیدنی‌های محبوب در کشور عراق است. در تهیه این نوشیدنی از لیموعمانی استفاده شده و به آن شربت لیموعمانی نیز گفته می‌شود. دلیل نام‌گذاری این نوشیدنی به‌خاطر آن است که لیموعمانی در عراق کشت نمی‌شد و از طریق دریا و از شهر بصره در کل کشور عراق توزیع می‎کردند. این شربت عربی برای کلیه‌ها بسیار مفید بوده و باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شود.

اگر بیماری کلیوی دارید و تمایل دارید بدانید چه نوشیدنی‌هایی برای کلیه مفید است، مقاله‎ی بهترین نوشیدنی برای کلیه را از دست ندهید.

برای تهیه این نوشیدنی، لیموعمانی را به همراه هل و گلاب دم کرده و این نوشیدنی را به دو صورت گرم و سرد میل می‌کنند. لیمو عمانی ماده غذایی مفیدی برای افرادی که مزاج بلغمی دارند، است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله دمنوش مناسب بلغمی‌ها را مطالعه کنید.

شیر خرما

یکی از عناصر فرهنگ عرب درخت نخل است. نخل و خرما جزو جدانشدنی کشورهای عربی هستند. خرما به‌عنوان یکی از خوردنی‌های شیرین و مقوی جایگاه خاصی را بین اعراب دارد. در گذشته خرما به‌عنوان یک غذای اصلی در نظر گرفته می‌شد، اما با تغییر سبک زندگی نقش این خوراکی نیز عوض شد. امروزه خرما بیشتر در کنار غذا و چای یا به‌عنوان افزودنی به غذا اضافه می‌شود.

یکی از ترکیبات خوشمزه که در بین اعراب و همچنین ایرانیان محبوبیت زیادی دارد، ترکیب شیر و خرما است. برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه و مقوی باید شیر را به همراه خرما در یک مخلوط‌کن ریخته و مواد را به‌خوبی مخلوط کرد. نوشیدنی به‌دست‌آمده، کالری و انرژی بسیار زیادی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک میان‌وعده در نظر گرفته شود.

در مقاله طرز تهیه شیر خرما، به روش تهیه این نوشیدنی در منزل به صورت ترکیبی پرداختیم.

کلام آخر

فرهنگ غذایی ایران و کشورهای عربی شباهت‌ها و تفاوت‌هایی دارد. در این مقاله از مجله عالیس با چند نمونه از نوشیدنی‌های عربی که شهرتی جهانی دارند، آشنا شده و طرز تهیه آن‌ها را یاد گرفتیم. بسیاری از این نوشیدنی‌ها در جنوب ایران و مناطق عرب‌نشین نیز استفاده شده و طرفداران خاص خودش را دارند.

سوالات متداول:

بهترین نوشیدنی عربی چیست؟

پاسخ به این سوال سلیقه‌ای است. هر کس با توجه‌ به طبع و سلیقه خود می‌تواند مناسب‌ترین نوشیدنی برای خودش را انتخاب کند.

تفاوت قهوه عربی با سایر قهوه‌ها چیست؟

در تهیه قهوه عربی از مواد معطر دیگری مثل هل، زیره، گل میخک و زعفران نیز استفاده می‌شود. این افزودنی‌ها باعث ایجاد طعم و عطر بی‌نظیری در قهوه می‌شود.

نوشیدنی با تمرهندی چه خاصیتی دارد؟

تمر هندی طبع سردی داشته و باعث خنکی در فصول گرم سال می‌شود. همچنین این خوراکی تاثیر به‌سزایی در عملکرد دستگاه گوارش، سلامت قلب، کاهش وزن و کنترل دیابت دارد.

alis