چیا، از جمله دانههایی است که خاصیت لاغری و جوانسازی آن باعث شهرت و مصرف آن بهصورت نوشیدنیهای مختلف شده است. خاستگاه این گیاه آمریکای مرکزی و مکزیک است که به علت خواص بیشمار آن به کشورهای گوناگونی در سراسر جهان صادر میشود. دانههای چیا زمانی که در معرض مایعات قرار بگیرند از خود لعاب و ماده ژلهای ترشح میکنند که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. فیبر، منیزیم، کلسیم، ویتامین ب۳، مس، نشاسته، پروتئین و سایر مواد مغذی را بهراحتی میتوان در دانههای چیا پیدا کرد.
در این قسمت از مجله عالیس سعی داریم تا اطلاعات مفیدی را در رابطه با دانههای گیاه چیا، خواص و طرز تهیه شربت دانه چیا بررسی کنیم. با مطالعه مطالب پیش رو و در نظر گرفتن فوت و فنهای مربوط به طرز تهیه شربت چیا میتوانید بهراحتی در منزل این نوشیدنی ضد عطش و ضد چاقی را تهیه و نوش جان کنید.
مواد مغذی، اسیدهای چرب، کالری پایین، فیبر و نشاسته موجود در دانههای چیا سبب میشود تا شما قادر به کنترل برخی بیماریها و جلوگیری از بعضی اختلالات باشید؛ مانند:
دقت داشته باشید که به هنگام مصرف داروهای ضدانعقاد مانند وارفارین یا داروهای کنترلکننده فشارخون باید جوانب احتیاط را برای مصرف دانه چیا در نظر بگیرید.
آمادهسازی شربت دانه چیا مشابه طرز تهیه شربت خاکشیر یا تخم شربتی است. برای آماده کردن این شربت برای ۲ تا ۴ نفر باید مواد اولیه زیر را آماده کرده و مطابق دستور پیش رفت.
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
آب خنک | ۳ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
عسل | ۴ قاشق غذاخوری |
لیمو تازه | ۴ برش نازک |
برگ نعنا | یک فنجان |
بیشتر بخوانید: پودینگ با دانه چیا
این نوع شربت دانه چیا غلظت و طعم متفاوتتری در مقایسه با دستور قبلی دارد.
آب نارگیل | ۱ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
آب خنک | ۲ لیوان |
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
طعم و رنگ شربت دانه چیا و آب آلبالو یک ترکیب بهشتی و خوشمزه خواهد بود. برای تهیه این نوع شربت میتوانید از شربت آلبالو یا آب آلبالو استفاده کنید. درصورتیکه از شربت آلبالو برای تهیه شربت دانه چیا استفاده کردید از افزودن شکر یا هر نوع شیرینکننده دیگر خودداری کنید.
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
آب خنک | ۳ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
آب آلبالو | ۲ لیوان |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
اگر قصد دارید که از شربت آلبالو برای تهیه این نوع شربت چیا کمک بگیرید، پیشنهاد میکنیم مقاله چطور شربت آلبالو درست کنیم؟ را مطالعه کنید.
این مدل از شربت دانه چیا شما را به یاد طرز تهیه شربت گلاب و زعفران با تخم شربتی خواهد انداخت. برای چشیدن طعمی متفاوت دستبهکار شوید.
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۴ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ۴ لیوان |
شکر یا عسل | ۴ قاشق غذاخوری |
یخ | به مقدار لازم |
دانه چیا باتوجه به خاصیتهای فراوان و داشتن مواد مغذی میتواند انتخاب خوبی برای میان وعدهها باشد. همانطور که در مطالب ابتدایی مقاله به آن اشاره کردیم با مصرف دانه چیا میتوان بسیاری از بیماریها و اختلالات را کنترل یا درمان کرد. با بررسی ۴ طرز تهیه شربت دانه چیا و تمامی نکات طلایی آن شما قادر به تهیه این نوشیدنی خوشطعم در خانه خواهید بود. درصورتیکه این مقاله برایتان مفید بود لطفاً آن را برای دوستان خود نیز ارسال کنید تا از خاصیت این گیاه ارزشمند بهرهمند شوند.
شربت دانه چیا را با چه طعمدهندههایی مصرف کنیم؟
شما میتوانید دانه چیا را با عرق کاسنی، شاتره، گلاب، بیدمشک، بهارنارنج یا هر آبمیوه دیگری مخلوط کرده و شربت دانه چیا بسازید.
برای شیرین کردن شربت دانه چیا از چه نوع شیرینکنندهای استفاده کنیم؟
انواع شربتهای میوهای، شکر سفید و قهوهای، عسل و شیره را میتوان برای شیرین کردن شربت دانه چیا استفاده کرد.
شربت دانه چیا دارای چه خواصی است؟
مصرف شربت دانه چیا میتواند به لاغری، کلاژنسازی، تقویت سیستم ایمنی، تقویت استخوانها، کنترل قند خون و فشارخون کمک کند.
نظر خود را بنویسید
نظرات