رسپی کیک شکلاتی

کیک شکلاتی یکی از محبوب‌ترین دسرها و کیک‌هایی است که طرفداران زیادی دارد. نوشیدن یک فنجان قهوه یا چای در کنار یک کیک شکلاتی خوشمزه، لذت و کیف آن را چندین برابر می‌کند. اگر فکر می‌کنید پختن یک کیک خوب و باکیفیت کار سختی است و شما نمی‌توانید از پس آن برآیید، باید به شما بگوییم که سخت در اشتباهید!

صادقانه بگوییم، پخت کیک شکلاتی احتمالاً یکی از ساده‌ترین و در عین‌ حال سرگرم‌‌کننده‌ترین کارهایی است که می‌توانید انجام دهید. ادعاهای زیادی برای بهترین رسپی کیک شکلاتی وجود دارد، اما امروز قرار است چند رسپی خوشمزه، آسان و محبوب از دستور پخت کیک شکلاتی بی نهایت خوشمزه را به شما بیاموزیم.

طرز تهیه کیک شکلاتی

برای تهیه کیک شکلاتی به مواد زیر نیاز داریم:

  • کره: 100 گرم
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • شکر: 1 لیوان
  • شکلات تلخ: 100 گرم
  • پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ ‌پودر:1 قاشق غذاخوری
  • آرد: 2 لیوان
  • شیر کاکائو: 1 لیوان

دستور پخت کیک

برای تهیه این کیک شکلاتی ابتدا کره و تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بریزید و با همزن برقی آن‌ها را هم بزنید. شکر را به ترکیب اضافه کنید و مجدد هم بزنید. سپس شکلات تلخ را به آن‌ها اضافه و مخلوط کنید تا به حالت یکدست درآید. بعد از آن، پودر کاکائو و بیکینگ‌پودر، آرد و شیرکاکائو را به ترکیب آماده شده اضافه کنید و اجازه دهید با همزن برقی خوب ترکیب شوند. زمانی که ترکیب کاملا مخلوط شد، مواد را در ظرف فر بریزید و به مدت 45 دقیقه در دمای 180 درجه داخل فر قرار دهید تا خوب پخته شود. در صورت تمایل، برای تزئین آن می‌توانید از انواع میوه مانند توت فرنگی، موز و … و انواع مغزیجات مانند گردو، پسته و … استفاده کنید.

پخت کیک شکلاتی بی نهایت خوشمزه

پخت کیک شکلاتی بی نهایت خوشمزه

رسپی کیک شکلاتی که قرار است در ادامه با هم بیاموزیم، یکی از بهترین دستور‌ها است. طعم شکلات در سراسر این کیک پخش می‌شود حتی اگر مثل کیک فوج شکلاتی فقط با پودر کاکائو تهیه شده باشد. این کیک فوق‌العاده لطیف است و تا ۵ روز می‌تواند مرطوب و تازه بماند. چه آن را ساده بخورید، چه روی آن پودر قند بپاشید یا با یک قاشق بستنی نوش‌جان کنید، واقعاً ترکیبی عالی و کامل است.

مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی:

  • آرد ساده: 3/4 فنجان
  • پودر کاکائو شیرین نشده: 3/4 فنجان
  • بیکینگ‌پودر: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • جوش شیرین: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • شکر سفید: 2 فنجان
  • تخم‌مرغ بزرگ: 2 عدد
  • شیر: ۱ فنجان (250 میلی‌لیتر)
  • روغن نباتی: 1/2 فنجان
  • عصاره وانیل خالص: 2 قاشق چای‌خوری
  • آب جوش: 1 فنجان
  • پودر قهوه فوری: 1 قاشق‌چای‌خوری

زمان آماده‌شدن کیک:

  • آمادگی: 15 دقیقه
  • پخت: 30 دقیقه
  • مجموع: 45 دقیقه

دستور پخت کیک

ابتدا مواد خشک را در یک کاسه بزرگ الک کنید تا گلوله‌ها یا تکه‌‌هایی را که به‌خاطر ذخیره‌سازی مواد در آنها ایجاد شده است، از مخلوط جدا کرده باشید. الک کردن مواد را با آرد شروع کنید و به ترتیب هر یک از مواد خشک مثل کاکائو، شکر و … را الک کنید. با این کار هوای بیشتری هم به مخلوط وارد می‌شود.
سپس بیکینگ‌پودر، جوش شیرین، نمک و شکر را به مخلوط اضافه کنید. تخم‌مرغ، شیر، روغن و وانیل را هم در مراحل بعدی و به ‌نوبت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. حدود ۳۰ ثانیه هم‌زدن مواد را ادامه دهید.

آب جوش را به خمیر اضافه و خوب مخلوط کنید. هم‌زدن را تا جایی ادامه دهید که خمیر قوام پیدا کند. ماده خمیر کیک نازک است و هنوز حجم زیادی ندارد. وسوسه نشوید آرد بیشتری به آن اضافه کنید زیرا همین ترکیب قبلی باعث می‌شود کیک فوق‌العاده نرم و مرطوب شود. تنها چیزی که می‌توانید به این دستور کیک اضافه کنید چند قاشق‌چای‌خوری قهوه فوری یا اسپرسو برای بهتر کردن طعم شکلات است. البته این کاملاً اختیاری است و طعم قهوه را هم در کیک نخواهید چشید.

خمیر را در ظرف بریزید. هر قالب یا ظرفی که برای کیک‌تان انتخاب می‌کنید باید از قبل کمی با روغن یا کره چرب کنید. اگر کاغذ روغنی هم داخل ظرف می‌گذارید، بد نیست مجدد کمی کاغذ را روغنی کنید تا کیک به‌راحتی از ظرف جدا شود.

فر را روی 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتی‌گراد) استاندارد یا 320 درجه فارنهایت (۱۶۰ درجه سانتی‌گراد) گرم کنید و بعد از گرم‌شدن فر، ظرف را داخل آن قرار دهید. 30 دقیقه زمان برای پخت دهید و بعد از این زمان، از فر بیرون بیاورید و کمی فرصت دهید تا کیک خنک شود. نوش‌جان کنید!

اگر برای تهیه این کیک خوشمزه به دنبال شیر سالم هستید و نمی‌دانید چه نوع شیری مناسب است، به شما پیشنهاد می‎کنیم که به محصول شیر کم چرب عالیس سر بزنید و با خواص آن آشنا شوید.

راز سرآشپز

ترکیب عالی که از روغن، شیر و آب جوش در خمیر کیک وجود آرد باعث می‌شود این دستور بدون نیاز به استفاده از شکلات ذوب شده هم بسیار خوشمزه و نرم باشد. چربی‌های موجود در روغن، پروتئین موجود در شیر و دمای آب، طعم کیک را لطیف‌تر و خوشمزه‌تر می‌کند. نکته دیگری که وجود دارد درباره زمان مخلوط کردن ترکیب یا پخت کیک است.

بیش از حد مخلوط نکنید یا بیش از حد زمان برای پخت کیک نگذارید. این کیک شکلاتی فقط حدود 30 تا 35 دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد. یک روش دیگر برای کیفیت پخت کیک هم این است که یک سیخ چوبی یا یک خلال‌دندان را داخل کیک بزنید و وقتی بیرون آوردید، کاملاً تمیز بیرون بیاید و هیچ ذره‌ای از کیک به چوب نچسبیده باشد. در این زمان، کیک پخت کامل خودش را داشته است.

طرز تهیه کیک شکلاتی رستورانی

طرز تهیه کیک شکلاتی رستورانی

رسپی کیک شکلاتی دیگری که می‌خواهیم به شما آموزش دهیم یک دستور پخت سریع، آسان و خوشمزه است. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید با مواد بدون گلوتن، بدون لبنیات و بدون تخم‌مرغ این کیک را آماده کنید. کیکی که در ادامه قرار است درباره روش پخت آن صحبت کنیم، بهترین کیک شکلاتی است که تابه‌حال چشیده‌اید!

مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی رستورانی:

  • آرد ساده: 2 پیمانه
  • پودر کاکائو شیرین‌نشده: 3/4 فنجان
  • بیکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • جوش شیرین: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • شکر سفید: 2 پیمانه
  • تخم‌مرغ بزرگ: 2 عدد
  • شیر: 1 فنجان (دوغ، شیر بادام یا شیر نارگیل هم می‌توانید جایگزین کنید)
  • روغن نباتی:  1/2 فنجان (روغن کانولا یا روغن نارگیل ذوب شده هم می‌توانید جایگزین کنید)
  • عصاره وانیل خالص: 2 قاشق چای‌خوری
  • آب جوش: 1 فنجان
  • پودر قهوه فوری یا اسپرسو: 1 قاشق‌چای‌خوری

زمان آماده‌شدن کیک:

  • آمادگی: 15 دقیقه
  • پخت: 30 دقیقه
  • مجموع: 45 دقیقه

یکی از خوشمزه‌ترین انواع شیرها، شیر نارگیل عالیس است که خواص بسیاری دارد و برای تهیه انواع کیک‌ها می‌‎توانید از آن استفاده کنید.

دستور پخت کیک

برای پخت کیک شکلاتی آرد، شکر، کاکائو، بیکینگ‌پودر، جوش شیرین، نمک و پودر اسپرسو را در یک کاسه بزرگ یا کاسه مخلوط‌کن بریزید. مواد را با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند. می‌توانید از همزن دستی هم برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید.

شیر، روغن‌نباتی، تخم‌مرغ و وانیل را به مخلوط آرد اضافه کرده و با سرعت متوسط هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. سرعت را کم کرده و آب جوش را با دقت و در فاصله‌های کوتاهی به خمیر اضافه کنید و مجدد هم بزنید. مخلوط را تا جایی هم بزنید که یک‌دست شوند. خمیر آماده است. خمیر کیک را در قالبی که از قبل آماده کرده‌اید بریزید و داخل فر قرار دهید.

فر باید قبل از گذاشتن کیک با دمای 350 درجه فارنهایت گرم شده باشد و آماده پختن کیک باشد. قبل از ریختن کیک در قالب، قالب را با اسپری کردن کمی روغن یا پاشیدن آرد در کف آن آماده کنید. با این کار از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری می‌کنید.

مایه خمیر آماده شده را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر بگذارید تا زمانی که یک خلال دندان یا تستر کیک که در مرکز کیک قرار داده‌اید، به‌راحتی و بدون اینکه هیچ تکه‌ای از کیک به آن بچسبد، بیرون بیاید. کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه خنک شود، از قالب خارج کرده و نوش‌جان کنید!

اگر اجازه دهید کیک‌ها به‌خوبی خنک شوند می‌توانید آنها را در یک پلاستیک، فریزر زیپ‌دار یا فویل بپیچید و تا یک ماه در فریزر نگه‌داری کنید. فقط کافی است هر بار که می‌خواهید تکه‌‌ای از کیک را میل کنید، آن را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید کاملاً یخ آن ذوب شود و آن را گرم کنید و دوباره تازه و خوشمزه بخورید.

راز سرآشپز

اگر می‌خواهید یک کیک رژیمی و بدون گلوتن درست کنید، فقط کافی است به‌جای آرد معمولی یا آرد ساده، از آرد بدون گلوتن استفاده کنید. برای تهیه کیک با دستور بدون لبنیات هم بهترین جایگزین‌ها شیر بادام، شیر نارگیل یا دوغ است.

برای تهیه کیک به دستور کیک شکلاتی بدون تخم‌مرغ، 2/3 فنجان سس سیب شیرین‌نشده به‌جای دو تخم‌مرغ بزرگ در دستور غذا استفاده کنید. توجه داشته باشید که ممکن است مجبور شوید چند دقیقه بیشتر برای پخت کیک زمان بگذارید. حتماً با خلال دندان یا تستر کیک، از پختن کامل کیک مطمئن شوید.

کلام آخر

کیک‌های شکلاتی از بهترین و پرطرفدارترین کیک‌هایی است که هم محبوب کودکان است و هم بزرگسالان به خوردن آن علاقه دارند. این کیک، می‌تواند یک دسر خوشمزه و آسان برای میل کردن کنار یک لیوان قهوه، چای با حتی چند اسکوپ بستنی باشد. در این مقاله از مجله عالیس 3 رسپی کیک شکلاتی را آموزش داده و سعی کردیم تا در هر سه نوع آنها، نکات مهمی را برای پخت بهتر و لطیف‌تر کیک به شما آموزش دهیم.

اگر تجربه پختن این کیک‌ها را دارید یا اگر اطلاعات دیگری درباره مواد قابل جایگزین در دستور پخت دارید، تجربه خود را از طریق قسمت دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

بهترین درجه برای گرم‌کردن فر، قبل از پختن کیک چیست؟

بهتر است قبل از گذاشتن مایه کیک داخل فر، فر را روی 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتی‌گراد) استاندارد یا 320 درجه فارنهایت (160 درجه سانتی‌گراد) گرم کنید.

زمان متوسط پختن کیک شکلاتی چقدر است؟

زمان متوسط پختن کیک شکلاتی با یک بافت لطیف و نرم، 30 تا 35دقیقه است.

برای جایگزین‌کردن شیر چه موادی می‌توان استفاده کرد؟

برای تهیه کیک با دستور بدون لبنیات هم بهترین جایگزین‌ها شیر بادام، شیر نارگیل یا دوغ است.

 

alis