معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک گفت: با توجه به وضعیت موجود در حوزه تأمین انرژی تنها راهی که میتواند از قطع برق صنایع پیشگیری کند ورود به حوزه انرژیهای پاک است.
سید حسن غضنفری در حاشیه بازدید از مجموعه کارخانجات تولیدی عالیس در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار روابط عمومی این هلدینگ اظهار کرد: در حوزه انرژیهای نو اقداماتی در دست اجرا است؛ به عنوان مثال واحدهای صنعتی که در زمینه تولید برق از انرژی خورشیدی اقدام کرده باشد مزایایی را دریافت میکند که نخستین آن این است که به اندازه ارزش ریالی میزان صرفهجویی در مصرف سوخت فسیلی به صنعتگر عودت داده میشود.
وی ادامه داد: این امتیاز سبب میشود که در 5 سال ابتدایی اصل سرمایهای که برای راهاندازی نیروگاه مصرف شده به همراه سود آن به صنعتگر بازگردد و عملا بعد از 5 سال برق رایگان در اختیار واحد صنعتی قرار میگیرد.
معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک با اشاره به قوانین موجود در حوزه افزایش تولید انرژیهای پاک، خاطرنشان کرد: قانون جهش تولید برق صنعتگرانی که مصرف برق بالای یک مگاوات دارند را موظف کرده که 5 درصد از میزان مصرف را از انرژیهای پاک تأمین کنند در غیر این صورت مشمول جریمه میشوند که قبوض بالایی که اخیرا برای برخی از واحدهای تولیدی صادر شده در واقع ناشی از همین جریمه است.
غضنفری ادامه داد: همچنین در برخی از شرکتهای صنعتی که تعداد واحدهای مشمول قانون استفاده از انرژیهای پاک بالا است پیشنهاد شده که با تجمیع سرمایه همه واحدها نیروگاه خورشیدی 30 مگاواتی تأسیس شود که این مسئله علاوه بر اینکه تکلیف قانونی این واحدها را رفع میکند در زمان پیک نیز نیاز برقی تأمین شده و تولید در فصل گرم سال با مشکل مواجه نمیشود.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان در وضعیت فعلی این را میدانند که برای توسعه نباید منتظر سرمایهگذاری دولت باشند، تأکید کرد: به همین علت تمایل صنعتگران به سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای پاک افزایش یافته و با توجه به تسهیلاتی که برای این امر در نظر گرفته شده امید میرود که اقبال فعالان اقتصادی به این حوزه افزایش یابد.
عضو هیأت مدیره سازمان شرکت شهرکهای صنعتی بیان کرد: علاوه بر تسهیلاتی که برای تولیدکنندگان در حوزه استفاده از انرژیهای پاک در نظر گرفته شده؛ برنامهریزی در بخش دولتی این است که تا پایان سال 1403 به اندازه تولید 400 مگاوات برق، نیروگاه خورشیدی در کشور تأسیس شده باشد.