نوشابه، محبوب‌ترین نوشیدنی صنعتی دنیا

نوشابه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در میان ما ایرانی‌ها به شمار می رود و تقریبا در خیلی از مهمانی‌ها و کنار خیلی از غذاها مصرف می‌شود. با وجود عوارض منفی مصرف زیاد این نوشیدنی، مانند هر محصول دیگر اگر در مصرف آن زیاده‌روی نکنیم، می‌توانیم بدون نگرانی خاصی از نوشیدن آن لذت ببریم.

برای مطالعه مقالات نوشابه به لیست زیر نگاهی بیندازید.

  1. نوشابه چیست؟
  2. 10 تا از پرطرفدارا ترین نوشابه های ایران و جهان

یک لیوان کالری

نوشابه

آب و شکر را باید پایه اصلی در تولید تمام انواع مختلف نوشابه دانست. حجم شکر به کار رفته در تولید این نوشیدنی باعث می‌شود که با مصرف آن میزان کالری بالایی وارد بدن شود. اسید سیتریک یا اسید فسفریک از دیگر موادی است که در نوشابه‌ها استفاده می‌شود و طعم تیزی که موقع نوشیدن این نوشیدنی حس می‌شود حاصل همین است. کافئین دیگر ماده موثر در تولید نوشابه است. این ماده با افزایش میزان فعالیت مغز، باعث بالارفتن هشیاری شده و تقریبا اثری مانند نوشیدن قهوه را در فرد به جا می‌گذارد. همچنین طعم‌دهنده‌های مختلف از دیگر عناصری هستند که در تولید نوشابه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فرآورده‌ای از برگ‌های کوکا

فرآورده‌ای از برگ‌های کوکا

تاریخچه تولید نوشیدنی‌های گازدار به قرن‌ها پیش باز می‌گردد، اما به‌صورت صنعتی نخستین بار داروسازی آمریکایی به نام «جان استیت پمبرتون» نوشابه‌ای شبیه به محصولات امروزی را با نام تجاری «کوکاکولا» تولید کرد. جالب است بدانید در ابتدا این نوشیدنی به دلیل خواص دارویی آن از جمله تقویت ذهن و رفع خستگی تبلیغ می‌شد. در این نوشیدنی از میوه و برگ‌های کوکا و آب گازدار استفاده می‌شد و پمبرتون با الهام از کارگران سرخپوست بولیویایی که برگ کوکا را برای رفع خستگی می‌جویدند، از این ماده در تولید نوشابه استفاده کرد.

در ابتدا تولید نوشابه به‌صورت دستی انجام می‌گرفت، اما در دهه ۱۸۹۰ کم‌کم با ورود ماشین‌آلات خودکار، تولید نوشابه افزایش یافته و این نوشیدنی جای خود را بیشتر از قبل در میان مردم دنیا باز کرد.

امروزه این نوشیدنی تقریبا در تمام دنیا مصرف می‌شود و استقبال فراوان از آن باعث شده است که ارزش برند شرکت کوکاکولا به عنوان یکی از تولیدکننده‌های نوشابه‌های گازدار، بیش از 67 میلیارد دلار تخمین زده شود.

ورود نوشابه به ایران

ورود نوشابه به ایران

در کشور ما از گذشته‌های دور استفاده از طعم‌دهنده‌های متنوعی مثل لیمو، بهارنارنج، آویشن و آلبالو در نوشیدنی‌ها رواج داشته است و مردم نوشابه‌های طبیعی مختلفی را به‌صورت سنتی مصرف می‌کردند. اما نوشابه به معنای امروزی آن از سال 1334 با نام تجاری «پپسی‌کولا» پای خود را به بازار ایران باز کرد. البته مصرف نوشابه در ایران با فراز و فرودهایی همراه بود. در سال‌های ابتدایی هنوز ذائقه مردم با این نوشیدنی زیاد مطابق نبود و مخالفت‌هایی هم به‌دلیل خارجی بودن تولیدکنندگان آن وجود داشت. این موارد رشد مصرف نوشابه را در ایران با دشواری‌هایی همراه کرد و سال‌ها طول کشید تا مصرف آن در میان مردم جا بیفتد. اما به مرور این نوشیدنی جای خود را در بین ایرانی‌ها باز کرد.

تنوع در طعم

نوشابه عالیس

امروزه و با توجه به استقبال مردم از نوشابه، شرکت‌های مختلفی در حال تولید آن هستند و می‌توانید این نوشیدنی را در طعم و مدل‌های مختلفی تهیه کنید. از برند عالیس می‌توان به عنوان یکی از شرکت‌هایی نام برد که در سال‌های گذشته به بازار تولید نوشابه کشور وارد شده است و با استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا، توانسته است محصولاتی قابل رقابت در سطح جهانی را تولید کند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis