هشدار سوء استفاده از برند عالیس

فعالیت گروه کارخانجات تولیدی عالیس در فضای مجازی صرفا جنبه اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی دارد.

لذا هرگونه اطلاعیه رسمی از قبیل استخدام،درخواست نمایندگی و…. صرفا از طریق وب سایت عالیس  و یا مراجعه حضوری به دفاتر رسمی شرکت انجام می پذیرد.

آدرس وب سایت و شبکه های اجتماعی رسمی عالیس در فضای اجتماعی به شرح ذیل می باشد:

 

سایت:                                                                                            www.alis.ir

اینستاگرام:                                               https://www.instagram.com/alisdrinks

تلگرام:                                                                 https://telegram.me/alisdrinks

آپارات:                                                         https://www.aparat.com/alisdrinks

دفتر مرکزی:

مشهد، بلوار احمد آباد، خیابان طالقانی، نبش طالقانی ۳، ساختمان عالیس

0513187

صدای مشتری:

05138451100

این شرکت هیچگونه مسئولیتی در قبال سایر وب سایت ها و کانالهای غیر رسمی در واتساپ ،تلگرام و…. ندارد. لذا هموطنان گرامی مراقب کلاهبرداری مجرمین در فضای مجازی باشند و در صورت مشاهده مراتب را به پلیس فتا اطلاع دهند./.

مجازات سوء استفاده از علامت تجاری عالیس

ماده ۶۱ قانون:

خوب است بدانید بدنه اصلی و منشا و مبنای جرم انگاری اعمال و افعالی از قبیل مجازات کپی علامت تجاری و مجازات سوء استفاده از علامت تجاری و سایر عناوین و جهات مجرمانه که در عمل و در پرونده های دعاوی تجاری با آنها روبرو میشویم، ماده ۶۱ قانون فوق الاشعار میباشد.

ماده ۶۱: ((هرشخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد ۱۵ ، ۲۸ ، ۴۰ نقض حقوق بشمار آید یا طبق ماده ۴۷ عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده میلیون ریال تا پنجاه میلیون ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم میشود)).

اکنون پرسش این است که مصداق عملی ارتکاب جرم کپی علامت تجاری یا سوء استفاده از علامت تجاری چیست؟

از چه طریقی میتوانیم به مصادیق عملی آن پی ببریم و میتوانیم با موضوع پیش آمده برای خویش انطباق دهیم؟

چگونه بفهمیم مجازات کپی علامت تجاری یا مجازات سواستفاده از علامت تجاری چیست؟ در جهت تعیین و تشخیص اینکه آیا فعل دیگری عنوان مجرمانه و سواستفاده از علامت تجاری متعلق به ما دارد یا خیر میبایست چه کنیم؟

وکیل : میبایست به موارد احصا شده و مندرج در ماده ۴۰ قانون مذکور مراجعه و نسبت به تطبیق و مصداق انگاری آن اقدام نماییم.

 

ماده ۴۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری

ماده ۴۰ مربوط به جرم انگاری مصادیق جرائم مربوط به علامت تجاری بوده و درصورت تحقق هریک از موارد ذیل، میتوان دعوای کیفری شکایت از کپی علامت تجاری یا سواستفاده از علامت تجاری را طرح نماییم.

ماده ۴۰: ((حقوق ناشی از ثبت علامت مدت اعتبار و تمدید آن به شرح زیر است:

الف. استفاده از هر علامت که در ایران ثبت شده باشد توسط هر شخص غیر از مالک علامت، مشروط به موافقت مالک آن میباشد.

ب. مالک علامت ثبت شده میتواند علیه هر شخصی که بدون موافقت او از علامت استفاده کند و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتا منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت گردد در دادگاه اقامه دعوا نماید این حقوق شامل موارد استفاده از علامتی میشود که شبیه علامت ثبت شده است و استفاده از آن برای کالا یا خدمات مشابه موجب گمراهی عموم میگردد.

ج. حقوق ناشی از ثبت علامت اقدامات مربوط به کالاها و خدماتی را که توسط مالک علامت یا موافقت او به کشور وارد و در بازار ایران عرضه میگردد، شامل نمیشود.

د. مدت اعتبار ثبت علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن میباشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره های متوالی ده ساله با پرداخت هزینه مقرر قابل تمدید است. یک مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از پایان دوره شروع میشود برای پرداخت هزینه تمدید با پرداخت جریمه تاخیر درنظر گرفته میشود)).

لذا عدم کسب موافقت مالک علامت تجاری، مالک حقوق ناشی از ثبت مربوط به کالاها و خدمات و استفاده از آن، جملگی موجب تشکیل پرونده کیفری و ثبت شکایت مربوطه شده و مجازات کپی علامت تجاری یا مجازات سوء استفاده از علامت تجاری را در پی خواهد داشت.

ثبت نامهای تجاری

ماده ۴۷: ((با رعایت قوانین و مقررات ثبت اجباری نامهای تجارتی این قبیل نامها حتی بدون ثبت در برابر عمل خلاف اشخاص ثالث حمایت میشوند. هرگونه استفاده از نام تجارتی بصورت نام تجارتی یا علامت یا علامت جمعی یا هرگونه استفاده از آنها که عرفا باعث فریب عموم شود، غیرقانونی تلقی میشود)).

 

alis