نوشیدنی های کشور آذربایجان مجموعهی کاملی از طعمها هستند. این نوشیدنیهای سنتی میتوانند خود را در حافظه همه ثبت کنند. حتی اگر سختپسند باشید و ذائقه پیچیدهای داشته باشید، یک لیوان از آنها میتواند حال و هوای شما را تغییر دهد.
در ادامه به معرفی نوشیدنی های سنتی کشور آذربایجان میپردازیم. پس از خواندن این مطلب با طرز تهیه و مواد اولیه آنها آشنا میشوید.
یکی از محبوبترین نوشیدنی های محلی کشور آذربایجان شربت است. آنها این نوشیدنی ساده و خوشطعم را از ترکیب آب جوش، شکر، عرقیات مختلف و تکههای میوه تهیه میکنند. شربت پس از آماده شدن بهصورت کاملا خنک یا یخزده سرو میشود. شما میتوانید این نوشیدنی را با آبمیوه و تکههای میوه محبوبتان تهیه و نوشجان کنید.
شربت را میتوان یک انتخاب عالی در میان نوشیدنی های تابستانی دانست. البته اگر طرفدار نوشیدنیهای سرد نیستید، مقاله دمنوش مناسب هوای گرم را بخوانید.
چای را میتوان رایجترین نوشیدنی کشور آذربایجان دانست. مردم این کشور معمولا پس از هر وعده غذایی چند فنجان چای مینوشند. آنها بر این باورند که چای سیاه به هضم غذا کمک میکند. البته در کشور ما نیز انواع این نوشیدنی جایگاه ویژهای دارد.
چیزی که چای را لذتبخشتر میکند، خوراکیهای شیرینی است که با آن سرو میشود. خرما، باقلوا، انواع شیرینی و آبنبات از این دست تنقلات هستند. در آذربایجان چند قطره آبلیموی تازه نیز داخل فنجان چای میریزند.
چای برای فصلهای سرد گزینه مناسبی است. در مقاله دمنوش مناسب فصل پاییز میتوانید با دیگر نوشیدنیهای گرم آشنا شوید.
شاید نتوانیم کمپوت را دقیقا نوشیدنی بدانیم اما شربتی که این دسر آذربایجانی دارد، بسیار خوشطعم است.
کمپوت یکی از ترکیبهای پرطرفدار در آذربایجان و کشورهای همسایه آن است. شما میتوانید از ترکیب آب، شکر، زعفران و میوههای تازه آن را تهیه کنید. کافی است تمام این ترکیبات را روی شعله بگذارید و اجازه دهید میوهها کاملا پخته شوند و طعمشان با آب ترکیب شود.
حالا میتوانید حتی تکههای میوه را جدا کرده و شربت آن را میل کنید. کمپوت انجیر یکی از محبوبترین انواع این دسر است.
اگر طرفدار ترکیب میوهها و تهیه نوشیدنی از آنها هستید، پس حتما مقاله انواع اسموتی های زمستانی میتواند برای شما جذاب باشد.
در جستجوی نوشیدنیهای کشور آذربایجان به نوشیدنیای برمیخوریم که در فرهنگ غذایی ایران به نام دوغ شناخته میشود. آذربایجانیها در کنار غذاهای گوشتی یا خمیردار، آیران مینوشند. برای تهیه آن ماست ترش، نمک و آب ترکیب میشوند.
شما میتوانید عرقیات مختلف یا سبزی خشک معطر نیز به این ترکیب اضافه کنید. آیران به دلیل دارابودن کلسیم اهمیت غذایی بالایی دارد. در مقاله نوشیدنیهای حاوی کلیسم فهرستی کامل از مفیدترین نوشیدنیها را برای شما آماده کردهایم.
بوزا نوشیدنی سنتی کشور آذربایجان است. این نوشیدنی یا دسر طعمی خاص و تاریخچهای طولانی دارد. پیش از آنکه بوزا در آذربایجان محبوب شود، در کل ناحیه قفقاز رایج بود.
این اسموتی از گندم و یا سایر غلات بهدست میآید و به همراه شیر، عسل و دارچین سرو میشود. غلاتی مثل گندم یا ارزن، آب و شکر مواد تشکیلدهنده آن هستند.
زمان سرو این نوشیدنی میتوانید آن را با شیر نوشجان کنید. همچنین اضافه کردن کمی دارچین یا وانیل میتواند طعم مطبوعتری به بوزا بدهد. این دسر برای فصول سرد سال بسیار مقوی است.
در این مطلب به معرفی نوشیدنی های سنتی آذربایجان پرداختیم. شما میتوانید بهراحتی هرکدام از آنها آماده و نوشجان کنید. اگر خواستید کمپوت یا شربت تهیه کنید و در انتخاب میوه تردید داشتید، یادتان باشد که طبق دستور اصلی، انجیر میتواند گزینه خوبی باشد.
اگر شما هم نوشیدنیهای دیگری از این کشور میشناسید، برای ما بنویسید.
کدام نوشیدنی آذربایجان مناسب فصل سرد است؟
بوزا و چای میتوانند بهترین انتخابها برای شما باشند. بوزا با داشتن ترکیب غلات و شیر بسیار مقوی است. چای نیز اگر با عسل مصرف شود کاملا مناسب گلودرد و نرمی سینه است.
تهیه کدام یک از نوشیدنیهای محلی آذربایجان آسانتر است؟
هیچکدام از نوشیدنیهای این کشور پیچیدگی خاصی ندارد و شما میتوانید با شیر، ماست، میوه یا آبمیوه آنها را تهیه کنید.
در سفر به آذربایجان کدام نوشیدنی را امتحان کنیم؟
شما میتوانید تمام نوشیدنیها را در خانه خودتان آماده کنید. اما اگر به این کشور سفر کردید حتما شربت و بوزا را که خود آذربایجانیها آماده کردهاند، بنوشید.