کره جنوبی یکی از پیشرفتهترین کشورهای آسیاست. البته این پیشرفت تکنولوژی تاثیری در فرهنگ غذایی این کشور نگذاشته و مردم کره هنوز به سنتهای دیرینه خود در تهیه غذا و نوشیدنی عمل میکنند. کشور کره جنوبی تنوع غذایی زیادی دارد. مردم کره تغذیه سالمی دارند. محبوبترین غذاهای کرهای برنج، نودل، توفو (پنیر سویا) و کیمچی است. مردم کره معمولا به همراه غذا نوشیدنی سرو نمیکنند. آنها در کنار غذا، آب یا چای مینوشند.
نوشیدنی کرهای تنوع زیادی دارد. از سیب زمینی و برنج، انواع نوشیدنیهای سفید رنگ تهیه میکنند که بسیار سالم و خوشطعم است. انواع چای (Cha) کرهای در دنیا معروف است.
ترکیب آب داغ با ریشه و برگ انواع گیاهان را چای میدانند. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع و طرز تهیه نوشیدنیهای کرهای را به شما معرفی کنیم.
تعریف چای در کره با تعریف ایرانیان از چای متفاوت است. در کره تقریبا تمام گیاهان و غلاتی که با آب گرم دم شود، چای نامیده میشود. یکی از این چایها دائچو است. این چای از عناب خشک یا کنسرو آن تهیه میشود. کرهایها عناب را در آب جوشانده و آب رقیق به دست آمده از آن را بهصورت گرم مصرف میکنند. رنگ این چای معمولا قرمز تیره یا قهوهای بوده و به دلیل خواص بسیار زیاد آن محبوبیت زیادی دارد. در هنگام سرو، چای دائچو را معمولا با میوه کاج تزئین کرده و میل میکنند.
عنابهای کرهای اندازه بزرگتری دارند و به آنها خرما کرهای نیز میگویند. چای عناب بسیار خوشرنگ است و خواص زیادی برای سلامتی دارد.
چای یولمو یک چای کرهای است که از گیاه یولمو یا اشک روباه تهیه میشود. دانههای یولمو را پس از جمعآوری، بوداده و پودر میکنند. ترکیب پودر یولمو حل شده در آب گرم، این چای خوشمزه را خلق میکند. معمولا در یولمو مقداری آجیل پودرشده مثل گردو نیز وجود دارد. رنگ این چای مات و خامهای بوده و طعم بینظیر آجیلی آن فراموشنشدنی است. پودر چای یولمو معمولا بهصورت بستهبندی در فروشگاهها در دسترس است. اگر به چایهای گیاهی علاقه دارید، میتوانید مقاله انواع چای گیاهی را در مجله عالیس مطالعه کنید.
سودان یکی از انواع نوشیدنی سرد و یک پانچ سنتی کرهای است که معمولا در تابستان و بهصورت سرد سرو میشود. پانچ ترکیبی از میوههای خرد شده در آبمیوه طبیعی است. این نوشیدنی از ترکیب آب، عسل و گلولههای غله آبپز شده تهیه میشود. این نوشیدنی یک عقبه تاریخی و فرهنگی نیز دارد. معمولا روستاییان نوشیدنی سودان را در ششمین ماه از تقویم کرهای به امید افزایش محصول و برداشت سرو میکنند.
چای صورتیرنگ و جذاب کرهای که از گوجی بری (Guji Berry) تهیه میشود. گوجیبری از خانواده بری (توتها) است و ظاهر آن شبیه به زرشک است. چای گوجیجا خواص دارویی دارد و اخیرا در کشورهای غربی از آن استفاده میشود. سرشار از آنتیاکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. این چای از ترکیب گوجیبری خشک شده با آب جوش تهیه میشود.
گیاه جنسینگ حدود 2000 سال است که در کشورهای آسیایی مصرف میشود. چای سنتی کره نیز، چای جنسینگ است که از ترکیب ریشه گیاه جنسینگ به همراه آب جوش و عسل تهیه میشود. جنسینگ خواص درمانی زیادی دارد، انرژیزاست و به تقویت قوای جنسی کمک میکند.
دانه بوداده جو را در تهیه این چای استفاده میکنند. مصرف این چای بهصورت سرد در کنار غذا نیز رایج است. کرهایها چای جو خنک را در تابستان برای رفع عطش مینوشند. این چای همچنین در کشورهای چین، تایلند و ژاپن مرسوم است.
کرهایها تقریبا از بیشتر مواد غذایی اولیه خود برای تهیه چای استفاده میکنند. گندم سیاه پوست کنده را در یک تابه تف میدهند، سپس آن را به آب جوش اضافه میکنند و 2 تا 4 دقیقه بعد آن را مینوشند. این چای نیز سرشار از آنتیاکسیدان است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد.
در ادامه میتوانید مقالهی طرز تهیه چای ماسالا هندی را مطالعه کنید و با این چای محبوب آشنا شوید.
آلو سبز کرهای در واقع همان زردآلو ژاپنی است. در ژاپن از آن برای تهیه انواع شربت خنک استفاده میشود، اما در کره، عصاره آن را خریداری میکنند و با آب سرد مخلوط میکنند. این نوشیدنی را بهعنوان چای سرد نیز سرو میکنند.
گاسترودیا از تیره گیاه ارکیده است. در چای و غذاهای کره استفاده میشود. پودر این گیاه را با آب گرم مخلوط میکنند و چای غلیظی بهدست میآید. گاسترودیا طعم شیرین و ملایمی دارد و در طب چینی از آن برای پیشگیری از بیماری زوال عقل استفاده میشود.
سونگ نیونگ یکی از قدیمیترین نوشیدنیهای کره است. برای درستکردن این نوشیدنی باید یک لایه برنج را در کف ظرفی تفت داد تا برشته شود. سپس آب گرم را روی برنجها ریخته و مواد را میجوشانند. در طی این فرایند، رنگ آب به سمت قهوهای تغییر کرده و طعمی شبیه به آجیل پیدا میکند.
این نوشیدنی باستانی کرهای فواید زیادی برای سلامتی داشته و معمولا بعد از صرف غذاهای کرهای سرو میشود. بسیاری از مردم کره بر این باورند که سونگ نیونگ برای هضم غذا مفید است.
سوجه اونگوا بهعنوان پانچ دارچین کرهای نیز شناخته میشود. این نوشیدنی یک دسر سنتی است که در جشنهای کره در کنار وعدههای غذایی پرحجم و چرب مصرف میشود. این نوشیدنی تاثیر بسیار زیادی در درمان سوءهاضمه دارد.
سوجه اونگوا از ترکیب آب، خرمالوی خشک شده و دارچین تهیهشده و رنگ قهوهای و عطر شیرین و تندی دارد. این نوشیدنی، هم به شکل گرم و هم بهصورت سرد مصرف شده و محبوبیت بسیار زیادی بین مردم کره دارد.
پانچ نوعی نوشیدنی است که از ترکیب انواع آبمیوههای طبیعی و میوه خردشده تهیه میشود. این نوشیدنی را به همراه نوشیدنی برنجی در میهمانیهای بزرگ خود سرو میکنند.
دالگونا قهوهای کفدار است که بر روی شیر سرو میشود. اگرچه این نوشیدنی در سطح بینالمللی بهعنوان یک نوشیدنی متعلق به کره جنوبی شناخته میشود، اما نسخههای متفاوتی از آن در سایر کشورهای آسیایی نیز رایج است. این قهوه را در نوشیدنیهای لاکچری به شما معرفی کردیم. در دستور اصلی، دالگونا با ترکیب قسمتهای مساوی قهوه فوری، شکر و آب درست میشود. سپس این ترکیب بهقدری همزده میشود تا به رنگ کاراملی و بافت کفآلود برسد. نام این نوشیدنی از یک خیابان به همین اسم در کره جنوبی گرفته شده است. با خواندن مقاله چگونه قهوه کفدار درست کنیم؟ میتوانید دالگوناهای خوشمزهای در خانه تهیه کنید.
سیخیه یک نوشیدنی سنتی شیرین و غیرالکلی در کره جنوبی است. این نوشیدنی با پودر مالت جو، شکر، برنج و در برخی موارد میوه کاج تهیه میشود. طعم این نوشیدنی شیرین بوده و طعم خالصی از مالت جو دارد.
این نوشیدنی بهطور سنتی در طول جشنها و تعطیلات کره مصرف میشود. کرهایها معتقدند که سیخیه با دارابودن ترکیبات فیبر و آنتیاکسیدان برای هضم غذا مفید است.
چای یوجا از دمکرده مرکبات کرهای بهدستآمده و معمولا در فصل زمستان مصرف میشود. یوجا نوعی از مرکبات است که بومی کشور چین بوده و در زمان سلسله تانگ به کره جنوبی آورده شده است. این چای را میتوان از ترکیب میوههای تازه با شکر و اضافهکردن آب گرم به آن درست کرد. چای یوجا معمولا بهصورت گرم مصرف شده و تاثیر زیادی در سلامتی دارد.
در واقع یوجا از خانواده مرکبات و میوهای شبیه به گریپ فروت کوچک است. این میوه را با عسل ترکیب میکنند و در شیشههای مربایی بهصورت مارمالاد نگه میدارند. برای تهیه چای آن، یک قاشق از این مارمالاد را در آب داغ حل میکنند. این چای در فصل زمستان بسیار محبوب است و معمولا آن را به همراه کیک برنجی کرهای مینوشند.
بهطورکلی به تمام پانچهای غیرالکلی کرهای هواچا گفته میشود. این پانچها میتواند ترکیبی از میوهها و گلهای مختلف که در آبمیوه یا آب و عسل خیس شدهاند، باشد. محبوبترین هواچا، سابوک نام دارد. برای تهیه این نوشیدنی هندوانه را به برشهای کوچک تبدیل کرده و به همراه میوههای دیگر فصل، در یخ و آب هندوانه و عسل خیس میکنند. بهطورکلی، بیش از 30 نوع هواچا مختلف در کره تهیه و مصرف میشود.
اگر علاقمند به فرهنگ غذایی و نوشیدنیهای کشورهای مختلف هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله نوشیدنیهای معروف هند را مطالعه کنید.
در این مقاله از مجله عالیس در خصوص معروفترین نوشیدنیهای کره صحبت کردیم. چای جایگاه ویژهای در فرهنگ کره داشته و انواع مختلفی از چای در این کشور تهیه میشود.
فرهنگ غذایی کشور کره شامل غذاهای سالم و مقوی میشود. کرهایها برای تهیه نوشیدنی نیز از میوهها و گیاهان طبیعی استفاده میکنند. در این مقاله سعی داشتیم معروفترین چایها و نوشیدنیهای کشور کره را معرفی کنیم.
شما برای ما بنویسید که چه نوشیدنی دیگری میشناسید که متعلق به کره باشد؟ نظرات خود را در پایین مقاله با ما در میان بگذارید.
محبوبترین نوع هواچا چیست؟
محبوبترین هواچا، سابوک نام داشته که از برشهای هندوانه، میوههای فصل، یخ و آب هندوانه و عسل تهیه میشود.
یوجا چیست؟
یوجا نوعی از مرکبات و بومی کشور چین است که وارد کشور کره شده است.
طرز تهیه دالگونا به چه صورت است؟
برای تهیه دالگونا باید قهوه فوری، شکر و آب را مخلوط کرده و سپس این ترکیب بهقدری همزده شود تا به رنگ کاراملی و بافت کفآلود برسد. کف ایجادشده روی شیر ریخته شده و سرو میشود.
معروفترین انواع چای کرهای کدامند؟
چای عناب، چای یولمو، چای گوجیجا، چای مرکبات کرهای، چای جنسینگ، چای جو، چای گندم سیاه، چای آلو و چای گاسترودیا.
معروفترین قهوه کرهای کدام است؟
قهوه دالگونا.
نظر خود را بنویسید
نظرات