اگر از خوردن کشک و بادمجان و میرزاقاسمی خسته شدید این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مقاله از مجله عالیس قصد داریم تا با بررسی 6 رسپی غذا با بادمجان سفرهتان را رنگینتر و برنامه غذایی روزانه شما را متنوعتر کنیم. با ما همراه باشید.
بادمجان یکی از صیفیجات محبوب برای ایرانیان بوده که در تمام فصول در دسترس است. پیش از آموزش غذاهای مختلفی که با بادمجان تهیه میشوند باید از خواص و ارزش غذایی این صیفی پرطرفدار مطلع شویم.
بر خلاف تصور موجود که بادمجان خاصیتی ندارد، این صیفی سرشار از مواد مغذی و ویتامینها است. کالری موجود در آن بسیار کم بوده و ماده غذایی مؤثری در انواع رژیمهای غذایی است. بادمجان سرشار از فیبر و پلی فنول بوده که در کاهش میزان قند خون تأثیر به سزایی دارد. با مصرف یک وعده بادمجان میتوانید 0.5 درصد از نیاز روزانه خود را به فیبر تأمین کنید.
بادمجان منبع غنی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها از بدن انسان در برابر آسیبهای مواد مضر محافظت میکند. معروفترین آنتیاکسیدان موجود در بادمجان آنتوسیانین است که تأثیر زیادی در پیشگیری از حملههای قلبی و سرطان دارد. همچنین در بادمجان مقدار قابلتوجهی ویتامین سی، ویتامین کا، منگنز، پتاسیم و فولات وجود دارد. اگر برای سلامت قلب خود اهمیت ویژهای قائل هستید، میتوانید مقاله چه آبمیوهای برای قلب مفید است؟ را نیز مطالعه کنید و اطلاعات مفیدی در خصوص خوراکیهای موثر در حفظ سلامت قلب به دست آورید.
با داشتن این مواد مغذی، بادمجان میتواند در پیشگیری از کمخونی، جلوگیری از پوکیاستخوان، کنترل قند خون، سلامت قلب، کاهش وزن، سلامت چشم و بهبود خواب کمک شایانی کند. پیشنهاد میکنیم که حتماً بادمجان را در طول هفته و به طور مرتب مصرف کرده و از فواید بیشمار آن بهره ببرید.
مصرف بادمجان تنها منحصر به خانواده نیست و میتوانید آن را برای مهمانیها و مجالس خود نیز تهیه و طبخ کنید. در ادامه با چند دستور پخت جدید و متنوع بادمجان آشنا خواهید شد.
مواد لازم:
طرز تهیه:
این سوفله یک غذا با بادمجان در فر است و روغن کمی نیاز دارد. در اولین مرحله سیبزمینیها را آبپز کرده و آنها را به همراه کدو و بادمجانها ورقهورقه کنید. در ادامه پیاز را رنده کرده و در تابهای داغ تفت دهید. گوشت چرخکرده را به تابه اضافه کرده و زمان دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب و نمک و فلفل را اضافه و پخت را کامل کرده و حرارت را خاموش کنید. در این مرحله باید سس بشامل را تهیه کنید. برای این کار کره را ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید. پس از اینکه بوی خامی آرد گرفته شد، شیر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا هم آرد گلوله نشود و هم سس به غلظت کافی برسد.
یک ظرف مناسب فر انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید. در اولین لایه سیبزمینی ورقهای چیده و نمک فلفل رویش بپاشید. چند آلوی ترجیحاً ترش را روی سیبزمینیها گذاشته و روی آنها را با مقداری گوشت چرخکرده بپوشانید. روی گوشتها مجدداً آلو گذاشته و چند عدد گردو نیز بگذارید و روی تمام آنها بادمجانها و کدوها را بچینید. روی سوفله را با سس بشامل بپوشانید و برای تزیین رویش آلو، کنجد و زرشک بریزید. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و برای حدود ۲۰ دقیقه ظرف را درون فر بگذارید. اگر پس از ۲۰ دقیقه پخت تکمیل نشده بود، ۱۰ دقیقه دیگر به آن زمان بدهید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
تخممرغها را در ظرفی بشکنید و به همراه نمک و فلفل بهخوبی هم بزنید. بادمجانها را پوستکنده و حلقهای برش دهید. آنها را درون تخممرغ غلتانده و در روغن داغ سرخکرده و کنار بگذارید. در مرحله بعد سیرها را رنده کرده و در تابهای تفت دهید. در مرحله بعد گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تا عوض شدن رنگ آن تفت دادن را ادامه دهید. سویا سس، نمک، فلفل، قارچ و پیاز خرد شده را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. در ظرف را بسته تا مواد بهخوبی بپزند. پس از پختن مواد روی آنها سس کچاپ ریخته و هم بزنید. کمی بعد ریحانها را اضافه کرده، مواد را با هم مخلوط کرده و حرارت را خاموش کنید. خمیر لازانیا را طبق دستور روی بستهبندی در یک قابلمه پر از آب جوش و نمک ریخته و بپزید.
در این فرصت میتوانید سس بشامل را تهیه کنید. در یک شیرجوش کره را ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید و تا ازبینرفتن بوی خامی آرد، مواد را هم زده و تفت دهید. سپس شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا سس به غلظت کافی برسد. یک ظرف مناسب فر انتخاب کرده و آن را چرب کنید. یکلایه خمیر لازانیا را کف آن چیده و رویش سس بشامل و پنیر بریزید. روی پنیرها را با بادمجان و یکلایه از گوشت بپوشانید، دوباره پنیر ریخته و لایه دیگری لازانیا بچینید. این مراحل را تا پرشدن ظرف ادامه دهید. در لایه آخر، خمیر لازانیا چیده و رویش را به طور کامل با پنیر چدار و موزارلا بپوشانید.
فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و ظرف را تا آب شدن کامل پنیرها درون فر بگذارید. از ریحان میتوانید برای تزیین این غذای خوشمزه با بادمجان استفاده کنید. این لازانیا یکی از مناسبترین وعدههای غذایی برای پاییز است. همچنین شما با مطالعه مقاله دمنوش مناسب برای فصل پاییز میتوانید بهترین نوشیدنیهای این فصل را بشناسید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
برای تهیه این پیتزای خوشمزه باید در اولین مرحله خمیر آن را تهیه کنید. برای این کار ابتدا در یک لیوان آب ولرم پودر مایه خمیر و شکر را مخلوط کرده و حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا مایه خمیر فعال شود. سپس در یک ظرف بزرگ شیر، روغن، تخممرغ، نمک و مایه خمیر را مخلوط کرده و آرد را به آرامی اضافه کرده و هم بزنید. باید یک خمیر لطیف داشته باشید. با دست خمیر را ورز دهید و تا زمانی که خمیر دیگر به دستتان نچسبد، آرد را اضافه کنید. سپس روی خمیر را پوشانده و یک ساعت به آن استراحت دهید تا حجم آن دوبرابر شود. در این فاصله بادمجانها را حلقهای برش داده و سرخ کنید.
پس از گذشت یک ساعت خمیر را با استفاده از یک وردنه بازکرده و به اندازه ظرف پیتزا ببُرید. کف ظرف را چرب کرده و خمیر را درون آن پهن کنید. روی خمیر را با سس کچاپ پوشانده و بادمجانهای سرخ شده، پنیر، سوسیس خرد شده، مجدداً پنیر، جعفری خرد شده، سس خردل و گوجهفرنگی را چیده و روی تمام مواد پنیر بریزید. باقیمانده خمیر استفاده کرده رو روی پیتزا را به شکل پنجرهای با خمیر بپوشانید. یک زرده تخممرغ را به همراه کنجد هم زده و با کمک یک برس روی خمیر بمالید تا پس از پخت، جلوه زیبایی پیدا کند. فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و پیتزا را برای مدت ۲۰ دقیقه درون آن قرار دهید تا روی پیتزا کاملاً طلایی شود.
اگر برای تهیه این غذا نگران اضافهوزن و رژیمتان هستید، میتوانید بعد از خوردن پیتزا بادمجان یک اسموتی چربیسوز نوشجان کنید. مقاله طرز تهیه اسموتی رژیمی شما را راهنمایی میکند.
مواد لازم:
طرز تهیه:
در ابتدا بادمجانها را حلقهای برش داده و سرخ کنید. سپس قارچ، پیاز و مرغ را خردکرده و درون تابهای به همراه سیر، کمی نمک و فلفل و زعفران بپزید. در این مرحله باید سس را تهیه کنید. برای این کار در یک ظرف کره را ذوب و آرد را اضافه کرده و هم بزنید. وقتی بوی خامی آرد گرفته شد ظرف را از روی حرارت برداشته و شیر را به آرامی به آن اضافه کنید و تا یکدست شدن کامل سس، مواد را خوب مخلوط کنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز به سس اضافه کنید.
یک ظرف مناسب انتخاب کرده و کف آن را یکلایه بادمجان بچینید. روی بادمجان سس و پنیر ریخته و یکلایه از مرغ بریزید. در ادامه این ترتیب را رعایت کرده و بادمجان، سس، پنیر و مرغ را روی هم بچینید. پس از تمام شدن مواد، روی آن را با سس و پنیر بپوشانید و گراتن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تا زمان طلایی شدن پنیر قرار دهید. این غذا یکی از سادهترین غذاهایی است که با بادمجان طبخ و سرو میشود.
مواد لازم:
طرز تهیه:
در اولین مرحله، شیر را روی حرارت گذاشته و گرم کنید. در ادامه آرد ذرت را به آن اضافه کرده و بهخوبی هم بزنید تا آرد گلوله نشده و مواد به غلظت کافی برسند. در یک ظرف بزرگ بادمجانها را رنده کرده و نمک و فلفل بزنید. تخممرغها را شکسته و زرده و سفیده آن را جدا کنید. زرده تخممرغ را هم زده و بهآرامی به بادمجانها اضافه کنید. سفیده تخممرغ را نیز هم زده تا کمی بافت آن یکدست شده و کف کند. سپس سفیده را نیز به مخلوط بادمجانها اضافه کنید.
در این مرحله شیر و آرد را به بادمجانها اضافه کرده و بهخوبی مخلوط را با هم ترکیب کنید. سپس یک ظرف مناسب انتخاب کرده و با کره کف آن را چرب کنید. مواد را درون ظرف ریخته و برای ۴۰ دقیقه در فر داغ بگذارید تا خوب بپزد. توجه داشته باشید که پس از ۱۵ دقیقه باید درجه حرارت فر را کم کرده تا کوکو کاملاً مغزپخت شود. این کوکو را میتوان بدون فر و روی حرارت نیز آماده کرد. بهاینترتیب که کمی تابه را چرب کرده و مواد را درون آن ریخته و روی حرارت بسیار کم قرار داده و درب ظرف را ببندید. پس از حدود ۳۰ دقیقه پخت کوکو کامل خواهد شد.
مواد لازم:
طرز تهیه:
در اولین مرحله، بادمجان، کدو، قارچ و فلفلدلمهای را خرد کنید. بادمجانها و کدوها را سرخ کرده و کنار بگذارید. گوشت چرخکرده را درون تابهای ریخته و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود، سپس نمک، فلفل، پیاز سرخشده، فلفلدلمهای و قارچ را اضافه کرده و مجدداً تفت دهید تا قارچها آب بیندازند. پس از تمام شدن آب قارچ، یک لیوان آب روی مواد ریخته و در تابه را گذاشته و اجازه دهید تا با حرارت کم مواد کاملاً بپزند. در این مرحله باید سس بشامل را درست کنید. کره را در یک ظرف ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید. آرد و کره را بهخوبی هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود. سپس شیر را کمکم اضافه کرده و سریع هم بزنید تا آرد گلوله نشود. این کار را تا رسیدن سس به غلظت مناسب ادامه دهید.
کف یک ظرف مناسب را چرب کرده و یکلایه بادمجان و کدو سرخ شده را کف آن بچینید. سپس مقداری از ترکیب گوشت، قارچ و فلفلدلمهای را روی آن ریخته و دو قاشق سس بشامل را روی مواد بریزید و مواد را باز کنید. این لایهها را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. لایه آخر را با پنیر پیتزا بپوشانید و فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سوفله را برای ۱۰ دقیقه در فر گذاشته تا پنیر آن کاملاً آب شود. پس از خاموش شدن فر اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه دیگر سوفله در فر بماند و سپس آن را خارج کرده و میل کنید.
سوفله بادمجان به دلیل وجود شیر یکی از غذاهایی است که ارزش غذایی بالایی دارد. اگر میخواهید از اهمیت کلسیم در برنامه غذایی آگاه شوید، مقاله نوشیدنی حاوی کلسیم را بخوانید.
برخلاف تصور عموم، بادمجان ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و با دارابودن انواع ویتامینها و مواد و املاح معدنی، میتواند به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک شایانی کند. در این مقاله از مجله عالیس با 6 رسپی غذا با بادمجان آشنا شدیم. مهمترین نکته در انتخاب این رسپیها ایجاد تنوع در سفره و برنامه غذایی شما بود. شما هم اگر غذایی میشناسید که در تهیه آن از بادمجان استفاده میشود حتماً با ما به اشتراک بگذارید.
خاصیت بادمجان در چیست؟
بادمجان سرشار از فیبر بوده و میتواند درصدی از فیبر موردنیاز روزانه بدن را تأمین کند. علاوه بر فیبر، بادمجان منبع غنی ویتامین سی و کا، آنتیاکسیدانها، پتاسیم، منگنز و فولات است.
مصرف بادمجان از چه بیماریهایی جلوگیری میکند؟
مصرف بادمجان میتواند به پیشگیری از کمخونی، جلوگیری از پوکیاستخوان، کنترل قند خون، سلامت قلب، کاهش وزن، سلامت چشم و بهبود خواب کمک شایانی کند.