لوکوم (که در ایران با نام راحت الحلقوم شناخته میشود) یک شیرینی سنتی ترکیهای است که از موادی مانند شیر، نشاسته و شکر تهیه میشود. این شیرینی در ترکیه بسیار محبوب است و در مراسمها و جشنها، به خصوص در عید قربان و عید فطر، مصرف میشود. همچنین، لوکوم میتواند به عنوان یک دسر خوشمزه و مناسب برای هر زمانی حتی عروسیها سرو شود. معمولا در لوکومها استفاده از بادام و پودر شکر روی آنها رایج است. شیرینی لوکوم با طعمی شیرین و ملایم، بافتی لطیف و خوشمزه دارد و به عنوان یکی از دسر محبوب در ترکیه مور توجه است. به همین دلیل سعی کردیم دو روش و طرز تهیه لوکوم میوه ای محبوب را برای شما آماده کنیم.
اجازه دهید این لیست را با طرز تهیه راحت الحلقوم یا لوکوم سیب شروع کنیم. برای تهیه کردن این دسر بینظیر، مواد زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مواد مورد نیاز |
تکههای سیب | 4 فنجان |
آب | به مقدار لازم |
روغن | 1 قاشق چایخوری |
شکر دانهریز | 4 پیمانه |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 1 و ¼ فنجان |
کرم تارتار | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | 1 و ½ قاشق چایخوری |
گردوی خرد شده (یا هر مغزی که دوست دارید) | ¼ فنجان |
پودر قند | ¾ فنجان |
سیب را به همراه 8 فنجان آب به یک قابلمه متوسط و روی حرارت زیاد به جوش بیاورید. اجازه دهید 30 دقیقه دم بکشد. آب سیب را از طریق یک الک با پارچه پنبهای صاف کنید. باید حدود 4 و ¼ فنجان آب سیب داشته باشید. داخل ظرف مخصوص فر کاغذ روغنی قرار دهید و آن را کمی چرب کنید.
بیشتر بخوانید: انواع دسر و شیرینی مناسب ماه رمضان
شکر، آب لیمو و ۱.۵ فنجان از مایع سیب را در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط مخلوط کنید تا کمی غلیظ شوند. حالا وقت گرم کردن مخلوط نشاسته ذرت کنید. نشاسته ذرت، خامه تارتار و باقی آب سیب را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید. پس از اینکه مخلوط کاملا هم زده شد (و هیچ تودهای وجود نداشت)، حرارت را روی متوسط قرار دهید و به جوش بیاورید و مدام هم بزنید. وقتی مخلوط غلیظ و چسبناک شد، حرارت را خاموش کنید.
مخلوط شکر و مخلوط نشاسته را روی حرارت متوسط با هم ترکیب کنید. مخلوط باید رنگ کاراملی تیرهای پیدا کند. حالا گلاب و گردو را هم به آنها اضافه کنید.
برای اتمام مراحل طرز تهیه لوکوم میوه ای، تمام مواد را در ظرف آماده شده بریزید و با کفگیر روغنی به طور یکنواخت پهن کنید. اجازه دهید مواد لوکوم به مدت 2 روز یا بیشتر (بدون درپوش) در دمای اتاق خنک بمانند (آن را در یخچال قرار ندهید!). پس از این مدت زمان، لوکوم را از ظرف خارج کرده و آن را روی یک تکه کاغذ روغنی برگردانید تا قسمت پایین آن رو به بالا باشد. اجازه دهید به مدت 2 روز یا بیشتر (بدون پوشش) در دمای اتاق بماند. در نهایت با استفاده از یک چاقوی روغنی، لوکوم را به چند تکه لقمهای برش دهید و دوباره اجازه دهید دسر به مدت 2 روز یا بیشتر (بدون پوشش) در دمای اتاق بماند.
برای سرو این دسر هم باید پودر قند و نشاسته ذرت باقی مانده را در یک کاسه متوسط با هم مخلوط کنید. لوکوم را در این مواد بغلتانید و سپس سرو کنید. در آخر میتوانید طرز تهیه شیرینی زبان را هم یاد بگیرید.
برای تهیه این دسر هم به مواد زیر نیاز داریم.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکر | 2 لیوان |
آب | 3 فنجان (تقسیم شده: 2 فنجان + 1 فنجان) |
آب لیمو | 1 تا 2 قاشق |
آب پرتقال | 1 فنجان |
نشاسته | 1 قاشق چایخوری |
پودر قند | 1.5 پیمانه |
ابتدا شکر، آبلیمو و 2 فنجان آب را در قابلمه ریخته و آنها را به جوش آورید. حرارت را کم کنید تا شکر حل شود و شربت یکدستی داشته باشید. در یک قابلمه جداگانه، 1 فنجان آب باقیمانده را با آب پرتقال و نشاسته ترکیب کنید. بگذارید به جوش بیاید تا رنگ آن شروع به تیره شدن کند. سپس شربت شکر را اضافه کنید و تفت دهید تا مخلوط غلیظ شود.
در پایان، روی یک قالب فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مخلوط لوکوم را در آن بریزید. باید مواد را به طور یکنواخت پخش کنید و اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود. سپس لوکوم را به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید. قالب فر را روی سطح تمیزی که با پودر شکر پوشانده شده است، برگردانید. لوکوم را با چاقوی تیز به شکل مربع برش بزنید، در پودر قند بغلتانید و نوش جان کنید. پیشنهاد میکنیم پس از اتمام کار خود، مقاله طرز تهیه ماقوت را هم مطالعه کنید.
لوکوم یکی از انواع تنقلات سنتی و پرطرفدار ترکی است که میتواند خواص متعددی داشته باشد. خوردن لوکوم میتواند انرژی بخش، مغذی و خوشمزه باشد. این مربعهای شیرین و خوشمزه حاوی ویتامین سی، آنتیاکسیدانها و فیبر هستند که به سلامت قلب و سیستم ایمنی کمک میکنند. در تهیه لوکوم میتوان از میوههای مختلف استفاده کرد. علاوه بر لوکومهای پرتقالی و سیبی، میتوان از میوههایی مانند لیمو، نارنج، تمشک، توت فرنگی، انار و همچنین انواع مرکبات دیگر استفاده کرد. هر کدام از این میوهها میتوانند به لوکوم طعم و عطر خاصی بدهند و تنوع و غنای لوکوم را افزایش دهند.
آیا لوکوم برای افراد دیابتی مناسب است؟
ممکن است لوکوم به دلیل وجود قند، برای افراد دیابتی مناسب نباشد. بهتر است افراد دیابتی حد اعتدال در مصرف را رعایت کنند.
آیا لوکوم میتواند به افزایش وزن منجر شود؟
لوکوم هم مانند سایر شیرینیها، حاوی قند و کالری است. به همین خاطر بهتر است مقدار مصرف لوکوم را در حد معقول و با توجه به نیازهای روزانه خود تنظیم کنید.
میتوان طرز تهیه لوکوم میوه ای را با استفاده از مواد دیگر به جز قند در نظر گرفت؟
بله. میتوان لوکوم را با استفاده از عسل، شیره انگور، شربت افرا و یا شربت زعفران تهیه کرد.
نظر خود را بنویسید