طرز تهیه چای کوهی

از جمله متفاوت‌ترین نوشیدنی‌هایی که می‌توانید برای خود تهیه کرده و از خواص بی‌نظیر آن بهره ببرید، چای کوهی است. این چای که با عنوان چای یونانی، چای چوپان یا sideritis نیز شناخته می‌شود، یکی از خوش‌طعم‌ترین و همچنین مفیدترین نوشیدنی‌ها برای وعده‌های غذایی شما، به‌خصوص در عصرانه‌ها به شمار می‌رود.

در این مقاله از مجله عالیس، می‌خواهیم طرز تهیه چای کوهی را در کنار هم یاد بگیریم. تهیه این چای بسیار ساده است و می‌توان در عرض کمتر از 30 دقیقه آن را تهیه کرد. بعد از دستور دم‌آوری این چای، به سراغ خواص چای کوهی نیز خواهیم رفت و فواید آن را برای سلامتی بدن، بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مواد لازم در طرز تهیه چای کوهی

مواد لازم در طرز تهیه چای کوهی

این چای را با کمترین مواد اولیه می‌توان تهیه کرد. همین موضوع سبب شده است که بتوانیم آن را در زمره ارزان‌ترین نوشیدنی‌ها قرار دهیم. از دیگر نوشیدنی‌های ارزان‌قیمتی که می‌توانید برای خود و عزیزانتان تهیه کنید، چای سبز است. مقاله چگونه چای سبز دم کنیم می‌تواند راهنمای خوبی برای شما در این زمینه باشد.

در طرز تهیه چای کوهی باید مواد اولیه زیر را حاضر کنید:

چای کوهی 1 قاشق غذاخوری
آب 1 پیمانه
عسل (دلخواه) 1 قاشق چای‌خوری
لیمو (دلخواه) به میزان لازم

این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه چای کوهی مشاهده کردید، می‌تواند 1 فنجان برای شما حاضر کند. اگر میل دارید که مقدار بیشتری از این نوشیدنی تهیه کنید، می‌توانید مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. همچنین توجه داشته باشید بهتر است که از چای کوهی تازه استفاده کنید. چای کوهی خشک را نیز بهتر است از عطاری‌های معتبر تهیه کنید تا کیفیت چای شما بیشتر شود.

روش تهیه چای کوهی

این چای را می‌توان به ساده‌ترین شکل ممکن تهیه کرد. همان قدر که دم‌کردن چای سیاه معمولی آسان است، این چای را هم می‌توان به همان اندازه آسان تهیه کرد. تهیه این چای تنها حدود 20 دقیقه طول خواهد کشید؛ پس تنها کافی است برای درست‌کردن آن اندکی صبوری کنید. از دیگر نوشیدنی‌هایی که در کمترین زمان آماده می‌شوند، می‌توان به چای بهارنارنج اشاره کرد؛ شما می‌توانید طرز تهیه چای بهارنارنج را در مجله عالیس بخوانید.

در طرز تهیه چای کوهی لازم است که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

ابتدا لازم است که به مقدار کافی داخل کتری یا چای‌ساز ریخته و اجازه دهید که جوش بیاید. استفاده از آب‌معدنی یا آب تصفیه شده گزینه بهترین خواهد بود؛ زیرا آب‌معدنی املاح اضافی ندارد و تأثیر منفی روی کیفیت چای شما نخواهد گذاشت. با این روش عطر و مزه چای شما بسیار بهتر خواهد شد.

یک قوری یا ظرف مناسب انتخاب کنید و چای کوهی خشک یا تازه را به مقدار لازم در آن بریزید. آبی که در حال جوش است را داخل قوری بریزید و در قوری را ببندید. قوری را روی حرارت کتری یا چای‌ساز قرار دهید و اجازه دهید که دم بکشد. اگر می‌خواهید این چای را مانند دمنوش میل کنید، نباید آن را روی حرارت قرار دهید.

بعد از گذشت 15 تا 20 دقیقه، چای شما حاضر است. می‌توانید آن را از روی حرارت برداشته و در استکان یا فنجان موردنظر خود سرو کنید؛ بهتر است که از صافی نیز در زمان سرو استفاده کنید. برای بهبود مزه این چای، می‌توانید مقداری عسل و لیموترش داخلش بریزید. بهترین زمان برای نوشیدن این چای عصرها یا شب‌ها قبل از خواب است؛ نوش جان!

نگاهی به خواص چای کوهی

نگاهی به خواص چای کوهی

حال که طرز تهیه چای کوهی را یاد گرفته‌ایم، بد نیست که نگاهی به خواص آن نیز داشته باشیم. این چای یکی از مفیدترین چای‌هایی است که می‌توانید برای حفظ سلامت خود و همچنین درمان بسیاری از عارضه‌ها از آن استفاده کنید. از دیگر چای‌های مفیدی که می‌توانید برای سلامتی میل کنید، چای خشخاش است. طرز تهیه چای خشخاش را هم می‌توانید در مجله عالیس مطالعه کنید.

از جمله مهم‌ترین خواص چای کوهی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ترکیبات این چای بسیار غنی است و می‌توان آن را منبع خوبی برای روی و پتاسیم دانست. همچنین این چای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونیدها و منتول است.
  • تحقیقات بسیاری نشان داده است که نوشیدن این چای می‌تواند بر افزایش ترشح هورمون‌هایی مانند سروتونین و دوپامین تأثیر مثبت گذاشته و علائم افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهد.
  • همچنین افرادی که دچار اختلال بیش‌فعالی یا ADHD هستند نیز می‌توانند فواید بسیاری را از نوشیدن این چای شاهد باشند.
  • چای کوهی یک نوشیدنی بسیار مفید برای افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن به‌حساب می‌آید و نوشیدن آن می‌تواند از ابتلا به بیمار‌ي‌های میکروبی تا حد زیادی جلوگیری کند.
  • از این چای می‌توان به‌عنوان یک آرام‌بخش قوی نیز استفاده کرد و حال و هوای خود را به کمک آن بهبود بخشید.
  • به دلیل مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان در این چای، نوشیدن آن می‌تواند برای ازبین‌بردن رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از ابتلا به سرطان مفید باشد.
  • در نهایت، چای کوهی خواص ضدالتهابی نیز داشته و نوشیدنی آن می‌توان دردهای ناشی از التهاب، مخصوصاً رماتیسم را کاهش دهد.

کلام آخر

در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه چای کوهی را یاد گرفتیم. دیدیم که این چای چقدر ارزان است و همچنین تهیه آن چقدر می‌تواند ساده و بدون دردسر باشد. در ادامه نیز مهم‌ترین فواید چای کوهی را بررسی کردیم و فهمیدیم که نوشیدنی این چای به‌صورت روزانه تا چه اندازه می‌تواند برای سلامتی بدن ما مفید باشد. امیدواریم که این مطلب به‌اندازه کافی شما را برای خرید و تهیه چای کوهی وسوسه کرده باشد؛ شما می‌توانید نظرات خود را بعد از نوشیدن این چای، با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

چای کوهی چه مزه‌ای دارد؟

مزه چای کوهی را می‌توان به‌صورت گلی و خاکی توصیف کرد؛ همچنین این چای مقداری شیرین نیز است، مزه آن ملایم است و می‌توان با کمی لیمو یا عسل آن را بهتر کرد.

آیا نوشیدن چای کوهی می‌تواند برای فشارخون هم مناسب باشد؟

برخی از تحقیقات نشان داده‌ است که نوشیدن روزانه این چای برای افرادی که دچار فشارخون هستند می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب باشد.

آیا می‌توان از چاشنی‌های دیگری در چای کوهی استفاده کرد؟

اضافه‌کردن چاشنی‌های دیگر در این چای هیچ مانعی ندارد، اما برای بهره‌بردن از مزه و عطر آن بهتر است که چیز دیگری به دستور تهیه آن اضافه نکنیم.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis