مضرات دمنوش بنفشه

یکی از ناشناخته‌ترین دمنوش‌هایی که در طب سنتی ایرانی وجود دارد، دمنوش بنفشه است. این گل را شاید تا پیش‌ازاین تنها برای تزیین باغچه‌های خود یا شاید هم برای تزیین بشقاب‌های خود استفاده می‌کردید، اما باید بدانید که فواید دمنوش گل بنفشه بسیار زیاد است. درست به همان میزان، این دمنوش می‌تواند مضراتی نیز به همراه داشته باشد.

در این مقاله از بلاگ عالیس، مي‌‌خواهیم نگاهی به مضرات دمنوش گل بنفشه داشته باشیم. ازآنجایی‌که این روزها بسیاری از افراد به داروهای گیاهی و دمنوش درمانی روی آورده‌اند، بهتر است که از مضرات این دسته از درمان‌های خانگی نیز توجه ویژه داشته باشیم. در نهایت اندکی درباره خواص دمنوش بنفشه خواهیم خواند.

نگاهی به ارزش غذایی دمنوش بنفشه

نگاهی به ارزش غذایی دمنوش بنفشه

قبل از آنکه بخواهیم به سراغ بررسی مضرات دمنوش بنفشه برویم، بد نیست که با ارزش غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این گیاه آشنا شویم. با آگاهی از این موارد، می‌توانیم خواص و مضرات این دمنوش را راحت‌تر درک کنیم. دمنوش بنفشه را می‌توان منبعی غنی از انواع ترکیبات شیمیایی مفید برای بدن دانست.

  • مهم‌ترین ویتامین‌های موجود در این دمنوش، ویتامین آ و ویتامین ث هستند؛ مصرف این دمنوش به‌صورت روزانه می‌تواند تقریباً نیاز بدن را به این دو ویتامین برآورده کند.
  • در وهله دوم، این دمنوش را می‌توان منبعی بسیار غنی از فلاوونیدها دانست. فلاوونید در حقیقت نوعی آنتی‌اکسیدان است و مصرف این دمنوش می‌تواند از فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری کرده و از بیماری‌هایی همچون سرطان پیشگیری کند.
  • همچنین بد نیست بدانید که این گیاه دارویی سرشار از متابولیت‌هایی مانند موسیلاژها، سیکلوتیدها، ساپونین‌ها، سالیسیلیک اسید، کومارین‌ها آلکالوئیدها و غیره است که تأمین آن‌ها برای سلامتی زنان مفید است.

آشنایی با مضرات دمنوش بنفشه

هرچند که به‌طور‌کلی مصرف دمنوش بنفشه برای سلامت بدن ضرری ندارد، اما مصرف بیش از حد آن به‌صورت افراطی، قطعاً می‌تواند عوارض جانبی مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد. به باور متخصصان، اگر روزانه تنها 1 فنجان از این دمنوش مصرف می‌کنید، احتمالاً هیچ خطری شما تهدید نخواهد کرد. در همین راستا بد نیست که نگاهی به مقاله خواص و مضرات آب جوشیده نیز نگاهی داشته باشید و اطلاعات خود را در این زمینه گسترش دهید.

از جمله مهم‌ترین مضرات دمنوش گل بنفشه باید به موارد زیر اشاره کنیم:

1.    بروز واکنش‌های آلرژيک

از جمله رایج‌ترین عوارض مصرف زیاد از حد دمنوش بنفشه، می‌توان به بروز واکنش‌های آلرژیک اشاره کرد. این واکنش آلرژيک ممکن است با ایجاد خارش شدید، سوزش، کهیر یا اختلالات تنفسی همراه باشد. البته باید به یاد داشته باشید که گاهی واکنش آلرژيک در اولین مرتبه مصرف ممکن است بروز پیدا کند.

2.    ایجاد اختلال در دستگاه گوارش

از دیگر مضرات دمنوش بنفشه باید به ایجاد مشکلات مربوط به دستگاه گوارش نیز اشاره کنیم. برخی از تحقیقات این‌طور نشان داده‌اند که مصرف زیاد این نوشیدنی می‌تواند معده درد شود. گاهی نیز می‌توان با عوارض شدیدتری مانند اسهال یا استفراغ همراه باشد.

3.    تحریک پوست و التهاب

همچنین باید بروز التهابات پوستی و تحریکات جلدی را نیز از دیگر مضرات دمنوش بنفشه دانست. اگر با چنین عوارضی روبه‌رو شدید، بهتر است که هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید که این دسته از عوارض گل بنفشه، ممکن است تنها با تماس پوستی برای شما رخ دهد.

4.    آسیب به بانوان باردار یا جنین

در نهایت، آسیب به سلامت مادران باردار یا جنین را نیز می‌توان آخرین عوارض جانبی دمنوش بنفشه دانست. مصرف این دمنوش به هر میزان در دوران بارداری یا شیردهی ممنوع است و فقط باید با تأیید پزشک مصرف شود؛ در غیر این صورت می‌تواند برای مادر یا جنین بسیار خطرناک باشد.

آشنایی با خواص دمنوش بنفشه

آشنایی با خواص دمنوش بنفشه

حال که درباره مضرات دمنوش بنفشه اطلاعات کاملی کسب کردیم، بد نیست که نگاهی به خواص و فواید این نوشیدنی نیز داشته باشیم. امروزه در عطاری‌ها و نزد پزشکان طب سنتی، این گل را می‌توان به‌وفور پیدا کرد؛ از قضا آن‌ها خیلی نیز بر روی خواص این گل تأکید دارند؛ ولی آیا این گل واقعاً این‌قدر خاصیت دارد؟ در‌صورتی‌که به مقدار مجاز مصرف شود، پاسخ مثبت است. در همین راستا توصیه می‌کنیم که سری به مقاله خواص و مضرات آب انار نیز بزنید و با فواید این نوشیدنی آشنا شوید.

از جمله مهم‌ترین فواید دمنوش بنفشه باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، گل بنفشه حاوی سالیسیلک اسید است. مصرف آن به‌صورت خوراکی یا جلدی، می‌تواند خواص ضددرد و ضدالتهابی برای شما به همراه داشته باشد.
  • مصرف این نوشیدنی در مقادیر مجاز، نه‌تنها ضرری برای دستگاه گوارش ندارد، بلکه می‌تواند موجب تقویت آن نیز بشود. این دمنوش حاوی موسیلاژ و فلور است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  • این دمنوش سرشار از آنتی‌اکسیدان است؛ مصرف روزانه آن می‌تواند به شما کمک کند تا از شر بسیاری از مشکلات پوستی خود خلاص شوید. همچنین استفاده از عصاره این گیاه روی پوست نیز مفید است.
  • چه به‌صورت خوراکی و چه به‌صورت موضعی، مصرف گل بنفشه می‌تواند برای بهبود هموروئید و کاهش علائم آن نیز مفید باشد. تحقیقات نشان داده که این گیاه می‌تواند خون‌ریزی ناشی از این عارضه را کاهش دهد.
  • همچنین بد نیست این را نیز بدانید که مصرف این دمنوش قبل از خواب می‌تواند به داشتن خوبی باکیفیت‌تر به شما کمک کند. اگر دچار بی‌خوابی یا بدخوابی هستید، توصیه می‌کنیم که این دمنوش را حتماً شب‌ها امتحان کنید.

کلام آخر

در این مقاله از بلاگ عالیس در کنار هم با مضرات دمنوش بنفشه آشنا شدیم. این دمنوش همان قدر که می‌تواند برای سلامتی ما مفید باشد، به همان اندازه نیز می‌تواند ضررها و خطراتی را برای ما به ارمغان بیاورد؛ البته به شرطی که آن را بیشتر از حد مجاز مصرف کنیم. در این مطلب همچنین با فواید دمنوش بنفشه برای سلامتی بدن نیز آشنا شدیم. در نهایت بد نیست که نظر شما را نیز جویا شویم؛ شما چه مضرات دیگری را برای دمنوش گل بنفشه می‌شناسید؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

چطور می‌توان دمنوش گل بنفشه را تهیه کرد؟

برای تهیه این دمنوش تنها کافی است که حدود 1 قاشق غذاخوری از آن را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید که به مدت 15 دقیقه دم بکشد؛ سپس آماده مصرف است.

چطور می‌توان خواص دمنوش بنفشه را افزایش داد؟

با اضافه‌کردن گیاهان دارویی دیگری مانند گزنه یا یونجه در زمان تهیه دمنوش، می‌توان خواص آن را حتی از آن چیزی که هست نیز بیشتر کرد.

آیا دمنوش بنفشه برای بهبود آفت دهان مفید است؟

برخی از تحقیقات نشان داده است که مصرف این دمنوش یا قرقره‌کردن آن می‌تواند به بهبود آفت‌ها یا جوش‌های داخل دهان کمک کند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis