تصور کنید… یک غذای خوشمزه، همراه با چاشنی آب نارنجِ ترش و ملسِ خانگی… واقعاً بینظیر است! اما شاید بپرسید: اصلاً آب نارنج چطوری بگیریم که هم تازه باشه، هم خوشطعم؟ یا چرا باید انقدر به خودمان زحمت بدهیم؟ شک نکنید که همه چیز نسخه خانگیاش بهتر است! ما هم که اینجاییم تا تمام فوت و فنهای گرفتن آب نارنج را به شما آموزش دهیم و به این سوال که آب نارنج چطوری بگیریم به بهترین شکل پاسخ دهیم. پس جای هیچ نگرانی نیست!
خب، راستش را بخواهید تفاوتش بسیار زیاد است! و ارزش این را دارد که یاد بگیریم آب نارنج چطوری بگیریم. اجازه بدهید به شما توضیح دهم چرا آب نارنج خانگی چیز دیگری است:
میشود طرفدار نارنج بود و طرز تهیه رب نارنج خانگی امتحان نکرد؟
برای گرفتن آب نارنج، روشهای مختلفی وجود دارد. هر کدام را که برایتان راحتتر است انتخاب کنید:
این روش برای کسانی که به سادگی علاقه دارند بسیار مناسب است.
اگر میخواهید سریعتر کارتان انجام شود یا مقدار زیادی نارنج دارید، این روش مخصوص خودتان است.
نارنج زیادی روی دستتان مانده؟ پس حتما آنچه که در ادامه میگوییم را قدمبهقدم اجرا کنید.
رمزگشایی به سبک حرفهاییها در مطلب چرا آب نارنج گازدار می شود؟
برای اینکه آب نارنجی تهیه کنید که هم طعم فوقالعادهای داشته باشد و هم بتوانید به خوبی از آن نگهداری کنید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
انتخاب نارنج مناسب، اولین نکته مهم برای داشتن یک آب نارنج خوشمزه است. به دنبال نارنجهایی باشید که کاملاً رسیدهاند. نارنجهای رسیده، آبدارتر و خوشطعمتر هستند. میتوانید رسیدگی نارنج را با فشار ملایم انگشت امتحان کنید؛ اگر کمی نرم بود، رسیده است. نارنجهایی که پوست نازکی دارند، معمولاً آب بیشتری دارند و طعم آنها ملایمتر است. نارنجهای پوست کلفت، ممکن است کمی تلختر باشند. پوست نارنج هم باید صاف و بدون لک و کدری زیاد باشد. همچنین، نارنجهایی که نسبت به اندازهشان سنگینتر هستند، معمولاً آبدارترند. نارنجهایی را انتخاب کنید که رنگ نارنجی پررنگ و یکدستی داشته باشند و از انتخاب نارنجهایی که هنوز قسمتهایی از آنها سبز است، خودداری کنید. به این ترتیب از خواص آب نارنج حسابی بهرهمندید.
شستشوی صحیح نارنجها، برای از بین بردن آلودگیها و حفظ سلامتی ضروری است. نارنجها را قبل از آبگیری، به خوبی با آب سرد بشویید. این کار باعث میشود گرد و غبار، آلودگیها و سموم احتمالی از روی پوست نارنج پاک شوند. اگر نارنجها خیلی کثیف هستند، میتوانید از یک برس نرم برای تمیز کردن آنها استفاده کنید. بعد از شستشو، نارنجها را با یک حوله تمیز خشک کنید.
برای جلوگیری از تلخ شدن آب نارنج، باید به چند نکته مهم توجه کنید. مهمترین عامل تلخی آب نارنج، قسمت سفید رنگ زیر پوست نارنج (آلبدو) است. هنگام نصف کردن و آبگیری نارنج، دقت کنید که این قسمت سفید وارد آب نارنج نشود. هنگام آبگیری نارنج، چه با دست و چه با دستگاه، از فشار بیش از حد خودداری کنید. فشار زیاد باعث میشود ترکیبات تلخ موجود در پوست و هسته وارد آب نارنج شوند. اگر خیلی به تلخی حساس هستید، میتوانید قبل از آبگیری، هستههای نارنج را جدا کنید.
پیشنهاد مطالعه: خواص شربت بهار نارنج
نکات زیر را برای نگهداری طولانی مدت رعایت کنید. آب نارنج تازه را در ظروف شیشهای تمیز و دربسته نگهداری کنید. ظروف پلاستیکی ممکن است طعم آب نارنج را تغییر دهند. آب نارنج تازه را میتوانید تا 3-4 روز در یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری طولانیمدت (تا چند ماه)، آب نارنج را در بطریهای شیشهای یا کیسههای فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید. هنگام پر کردن بطریها برای فریزر، کمی فضای خالی در بالای بطری بگذارید، زیرا آب نارنج هنگام یخ زدن منبسط میشود. برای استفاده از آب نارنج یخزده، آن را به آرامی در یخچال ذوب کنید. از ذوب کردن سریع آب نارنج در دمای اتاق یا مایکروویو خودداری کنید.
اگر ترجیح میدهید آب نارنج شفاف و بدون پالپ داشته باشید، پس از گرفتن آب نارنج حتما آن را از یک صافی ریز یا پارچه تمیز عبور دهید. با رعایت این نکات ساده اما مهم، میتوانید یک آب نارنج خانگی بینظیر تهیه کنید و از طعم و خواص فوقالعاده آن کیف کنید!
برای رفع خستگی بعد از اینهمه زحمت طرز تهیه چای بهارنارنج خشک را امتحان کنید.
همانطور که متوجه شدید، گرفتن آب نارنج در خانه، کار بسیار آسانی است و با کمی صبر، میتوانید از طعم و خواص بینظیر این نوشیدنی طبیعی بهرهمند شوید. پس برای درست کردن یک آب نارنج عالی اقدام کنید! شما هم یک فوت کوزهگری در آستین دارید برای ما رو کنید.
آیا میتوانم آب نارنج را بدون صاف کردن مصرف کنم؟
بله، میتوانید. اما اگر مایل هستید یک آب نارنج صاف داشته باشید، آن را از صافی عبور دهید.
بهترین زمان برای گرفتن آب نارنج چه زمانی است؟
فصل پاییز و زمستان که نارنجها تازه هستند، بهترین زمان است.
چگونه میتوانم از تلخ شدن آب نارنج جلوگیری کنم؟
مراقب باشید پوست سفید نارنج وارد آب آن نشود. نارنجها را زیاد فشار ندهید.
میشود آب نارنج را شیرین کنم؟
بله! میتوانید به آن عسل اضافه کنید.
نظر خود را بنویسید