بستنی یک خوردنی حاوی قند و البته نشاطآور است که در فصل تابستان طرفداران بسیاری دارد. بستنی قهوه یک ترکیب از تلخی و شیرینی دلچسب است. برخی افراد با خوردن کافئین دچار مشکلاتی مثل تپش قلب و علائم اضطرابی میشوند. راهحل آن است که بستنی موردعلاقه خود را در منزل تهیه کنید و از قهوه بدون کافئین استفاده کنید. خوبی این بستنی خانگی آن است که برای بچهها هم میتوانید از آن استفاده کنید. اگر شما نیز به این طعم علاقه دارید با ما همراه باشید تا طرز تهیه بستنی قهوه خانگی را به شما آموزش دهیم.
برای این کار شما علاوه بر مواد اولیه به دستگاه بستنیساز هم نیاز دارید:
یک ظرف مناسب انتخاب کنید و شیر و شکر را به همراه دانههای قهوه و نیمی از خامه را در آن بریزید. کمی نمک اضافه کنید و زیر قابلمه را با حرارت متوسط روشن کنید.
هنگامی که شیر داغ شد، قبل از اینکه قل بزند، حرارت را خاموش کنید. در قابلمه را بگذارید و یک ساعت در دمای اتاق به آن استراحت دهید.
خامه را در ظرف استیل بریزید و آن ظرف را در یک ظرف بزرگتر که حاوی یخ است، قرار دهید.
بعد از سپری شدن زمان استراحت، دوباره مخلوط شیر را حرارت دهید و باز هم دقت کنید که شیر شما نباید جوش بیاید. زردههای تخممرغ را در ظرفی بزرگ بریزید و شیر را بهآرامی به آن اضافه کنید. در این حال باید با یک همزن بهسرعت زردههای تخممرغ را هم بزنید تا نبندد و کاملاً مخلوط و یکدست شوند.
تمام مواد را دوباره به قابلمه بازگردانید. زیر آن را باید بسیار کم باشد. حتی میتوانید از شعله پخشکن استفاده کنید. مواد را باید دائم هم بزنید که ته نگیرد و در نهایت غلیظ شود. غلظت آن باید طوری باشد که همزن بچسبد.
حال باید مخلوط را به خامهی روی یخها اضافه کنید. اما باید آن را از یک صافی رد کنید تا دانههای قهوه از آن جدا شود. مخلوط را روی یخ همراه با پودر قهوه و وانیل اینقدر هم بزنید تا شبیه خامه فرم گرفته شود.
مواد را به یخچال انتقال دهید تا کاملاً سرد شود. بعد از خنک شدن، آن را در بستنیساز بریزید و پس از آمادهشدن چند ساعت در فریزر قرار دهید.
اگر قهوه دوست ندارید، میتوانید بستنی شکلاتی درست کنید. در مقاله طرز تهیه بستنی شکلاتی خانگی، درباره آن صحبت کردیم.
شما از هر دانهی قهوهای که طعم آن را دوست دارید میتوانید استفاده کنید. اگر به کافئین موجود در آن حساسیت دارید حتماً از قهوههای دیکف استفاده کنید. قهوههای دیکف دانههایی هستند که ۹۷ درصد کافئین آنها قبل از رست شدن از آن خارج شده است.
خامههای۳۰ درصد، خامههای با درصد چربی بالا هستند که برای قنادی و ساخت بستنی مناسب هستند.
در هر دستور غذایی که تخممرغ با یک ماده حرارت بالا مخلوط میشود، حتماً با سرعت زیاد آن را هم بزنید که تخممرغ نبندد و گلولهگلوله نشود.
بنا به میل خود میتوانید کمی به میزان قهوه اضافه کنید یا از شکر آن بکاهید.
همچنین برای درست کردن نوشیدنیسرد با طعم قهوه میتوانید از مقاله طرز تهیه اسموتی قهوه کمک بگیرید.
بستنی خانگی با مواد اولیه مرغوبی که خودتان تهیه کردهاید و بدون افزودن روغن نباتی تهیه میشود. بستنیهای حاوی روغن نباتی و خامه پرچرب میتوانند روده را تحریک کنند و در درمان اسهال مضر باشند. مواد نگهدارنده ندارد و میتوانید آن را تازهبهتازه مصرف کنید.
میزان کالری، قند و چربی در بستنیهای صنعتی بسیار بالا و مضر است.
همچنین بستنی صنعتی بعد از گذشت تاریخ انقضا، دارای آلودگی باکتریایی میشود. بو و رنگ آن عوض نمیشود، اما میتواند باعث بیماری شود.
افراد زیادی بهخاطر وجود روغن نباتی و قند زیاد، بستنیهای صنعتی را از سبد غذایی خود حذف کردهاند. درستکردن بستنی خانگی یک راهحل خوب و سالم است. بستنیسازها در انواع دستی و برقی در بازار موجود هستند. انواع برقی آن سرعت بیشتری دارند و زحمت کار را به دوش شما نمیاندازند.
آیا بستنی خراب میشود؟
بستنی بعد از گذشت تاریخ انقضا، دارای آلودگی باکتریایی میشود. بو و رنگ آن عوض نمیشود، اما میتواند باعث بیماری شود.
آیا بستنی برای اسهال مفید است؟
خیر، بستنیهای حاوی روغن نباتی و خامه پرچرب میتوانند روده را تحریک کنند و در درمان اسهال مضر باشند.
آیا بستنی خانگی هم چاق میکند؟
بستنیهای خانگی قند و چربی کمتری دارند و نسبت به بستنیهای صنعتی، کالری کمتری را شامل میشوند.