چطور فوم شیر درست کنیم

فوم شیر یا کف شیر برای تهیه بسیاری از نوشیدنی‌‌های بر پایه قهوه اسپرسو استفاده می‌شود. کاپوچینو و لاته از نوشیدنی‌های پر‌طرفدار در کافی‌شاپ‌ها هستند که به فوم شیر نیاز دارند. حالا چطور فوم شیر درست کنیم؟!

خبر خوب این است که تهیه فوم شیر آنطور که به نظر می‌رسد سخت نیست و با یادگیری چند تکنیک ساده می‌توانید از پس آن بر بیایید. اگر می‌خواهید با تهیه یک لاته به سبک کافی‌شاپ مهمانان و اعضای خانواده را حسابی غافلگیر کنید، ادامه مقاله را بخوانید. در این مطلب به شما یاد می‌دهیم که چطور بدون دستگاه اسپرسو فوم شیر درست کنید و از هزینه‌های کافی‌شاپ رفتن خلاص شوید!

روش های تهیه فوم شیر در خانه

روش های تهیه فوم شیر در خانه

اغلب افراد فکر می‌کنند که برای نوشیدن یک کاپوچینوی پر کف باید به کافه بروند. اگرچه قطعا یک باریستای حرفه‌ای کاپوچینوی جذابی برای شما سرو می‌کند، اما به این معنی نیست که در خانه نمی‌توانید این کار را انجام دهید. علاوه بر این، برای تهیه فوم شیر در خانه به یک دستگاه اسپرسو نیاز ندارید. روش‌ های تهیه فوم شیر در خانه به ۲ بخش طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو و طرز تهیه فوم شیر بدون دستگاه اسپرسو تقسیم‌بندی می‌شوند. نداشتن دستگاه اسپرسو به‌هیچ‌وجه باعث نمی‌شود که خودتان را به یک فنجان لاته یا کاپوچینو پر کف در خانه مهمان نکنید!

قبل از اینکه روش های تهیه فوم شیر را به شما یاد بدهیم، مطلب طرز تهیه انواع نوشیدنی گرم با قهوه را بخوانید. خواندن این مطلب به شما یاد می‌دهد که نوشیدنی‌های بر پایه قهوه را چگونه درست کنید و چه نوشیدنی‌هایی به فوم شیر نیاز دارند. بعد از آن به سراغ سوال «چطور فوم شیر درست کنیم» می‌رویم.

طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو

استفاده از دستگاه اسپرسو و تهیه فوم شیر با نازل بخار اسپرسوساز متداول‌ترین راه تهیه فوم شیر است. امروزه شرکت‌های مختلفی دست به تولید دستگاه اسپرسو زده‌اند و مدل‌های مختلفی در بازار وجود دارند. اگر به طور مرتب برای خرید لاته یا کاپوچینو به کافی‌شاپ می‌روید، خرید یک دستگاه اسپرسوساز خانگی کار شما را راه می‌اندازد. برای تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو ۱۰ مرحله زیر را انجام دهید:

  • ۱ ـ شیر تازه بخرید.
  • ۲ ـ شیر سرد را داخل یک پیچر (پارچ فلزی کوچک) بریزید.
  • ۳ ـ پیچر را در زیر نازل بخار اسپرسوساز قرار دهید.
  • ۴ ـ نازل بخار را زیر سطح شیر درون پیچر قرار داده و کلید خروجی بخار را بزنید.
  • ۵ ـ نازل بخار را نزدیک به پیچر نگهدارید که بخار با فشار زیاد وارد شیر شود.
  • ۶ ـ پیچر را بالا و پایین کنید که بخار به همه قسمت‌های شیر وارد شود و تشکیل حباب‌های کوچک بدهد.
  • ۷ ـ زمانی که حجم شیر به میزان قابل‌توجهی بیشتر شد، نازل بخار را از پیچر بردارید.
  • ۸ ـ در این مرحله بافت شیر باید ظاهری خامه‌ای و شبیه بستنی آب شده داشته باشد.
  • ۹ ـ فوم شیر یا کف شیر را به اسپرسو یا هر نوشیدنی دیگری اضافه کنید.

این روش تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز را امتحان کنید. احتمال اینکه در دفعه‌های اول از نتیجه نهایی راضی نباشید زیاد است. پس به تمرین و تکرار ادامه دهید که بتوانید مانند یک باریستا فوم شیر درست کنید. خواندن مقاله نوشیدنی با شیر و قهوه ایده‌های زیادی برای تهیه نوشیدنی با کف شیر به شما می‌دهد که می‌توانید در خانه درست کنید.

طرز تهیه فوم شیر بدون دستگاه اسپرسو

وقتی دستگاه اسپرسو نداریم چطور فوم شیر درست کنیم؟ این شاید سوال شما هم باشد. اول بیایید خیالتان را راحت کنیم. طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو فقط یکی از روش‌ های تهیه فوم شیر است. پس بدون نگرانی هر کدام از روش‌های زیر را که می‌توانید در خانه امتحان کنید. مطمئن باشید نتیجه نهایی دست کمی از تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز نخواهد داشت!

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس

فرنچ پرس برای تهیه قهوه، چای و فوم شیر کاربرد دارد. شاید تا امروز فکر نمی‌کردید که چه وسیله کاربردی در خانه دارید، اما حالا می‌توانید با این فرنچ پرس کوچک لاته و کاپوچینو درست کنید و لذت ببرید. برای تهیه فوم شیر با فرنچ پرس چند مرحله ساده زیر را انجام دهید:

  • ۱ پیمانه شیر را روی گاز حرارت دهید تا گرم شود (حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد).
  • شیر را به فرنچ پرس اضافه کنید و آن را با پمپ‌های کوتاه و سریع در حدود ۳۰ ثانیه پمپ کنید.
  • شیر را درون پیچر بریزید و به آن ضربه بزنید که حباب‌های بزرگ آن بشکند.

اگر پیچر ندارید و می‌خواهید از فرنچ پرس برای ریختن کف استفاده کنید، شیر را قبل از ریختن حدود ۱ دقیقه استراحت دهید. این کار کف یا فوم بهتری می‌دهد. شما می‌توانید طرز تهیه قهوه با موکاپات را یاد بگیرید و با فرنچ پرس فوم شیر درست کنید. این دو وسیله نسبت به دستگاه اسپرسوساز قیمت به‌مراتب کمتری دارند. برای تهیه لاته خانگی منتظر دستگاه اسپرسو نباشید و همین امروز دست‌به‌کار شوید.

طرز تهیه فوم شیر با همزن

طرز تهیه فوم شیر با همزن

ابزار خاصی ندارید و می‌خواهید فوم شیر تهیه کنید؟ استفاده از همزن دستی یا برقی را امتحان کنید. این روش به امکانات خاصی نیاز ندارد، اما نتیجه نهایی نیز زیاد دلچسب نیست. به‌عبارت‌دیگر، کف کمتری نسبت به روش‌های دیگر خواهید داشت. بااین‌وجود، دلسرد نشوید و این روش را امتحان کنید. ازآنجایی‌که برای تهیه فوم شیر با همزن به خرید وسیله خاصی نیاز ندارید، یک مزیت محسوب می‌شود. برای تهیه فوم شیر با همزن چند مرحله ساده زیر را انجام دهید:

  • ۱ پیمانه شیر را روی گاز حرارت دهید تا گرم شود (حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد).
  • شیر را از روی حرارت بردارید و با استفاده از همزن آن را آن قدر هم بزنید که کف کند.
  • شیر را درون پیچر بریزید و به نوشیدنی اضافه کنید.

سرعت همزن برقی قابل‌کنترل است و نتیجه بهتری خواهد داشت. در صورت امکان از همزن برقی برای تهیه فوم یا کف شیر به این روش استفاده کنید.

طرز تهیه فوم شیر با مخلوط کن

در بیشتر خانه‌ها یک مخلوط کن وجود دارد که معمولا از آن استفاده زیادی نمی‌شود. چرا تهیه فوم شیر با مخلوط کن را امتحان نمی‌کنید؟ شاید نتیجه نهایی رضایت شما را جلب کند. برای تهیه فوم شیر با مخلوط کن چند مرحله ساده زیر را انجام دهید:

  • ۱ پیمانه شیر را روی گاز حرارت دهید تا گرم شود (حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد).
  • شیر گرم شده را درون مخلوط کن بریزید و با سرعت متوسط هم بزنید تا کف کند.
  • شیر را درون پیچر بریزید یا مستقیم به قهوه اضافه کنید.

تهیه کف شیر با این روش خوب و یکنواخت است. سرعت مخلوط کن باعث می‌شود که حباب‌های کوچک‌تری در شیر شکل بگیرد و فوم غلیظ‌تری داشته باشید.

طرز تهیه فوم شیر با کف ساز شیر

خریدن همزن کف ساز شیر یا کف ساز شیر برقی یکی از روش‌های آسان و قابل دسترس تهیه فوم شیر است.  برای تهیه فوم شیر با کف ساز شیر چند مرحله ساده زیر را انجام دهید:

  • ۱ پیمانه شیر را روی گاز حرارت دهید تا گرم شود (حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد).
  • شیر را در یک پارچ یا پیچر بلند بریزید و حدود ۲۰ ثانیه با کف ساز شیر هم بزنید.
  • ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه صبر کنید و فوم شیر را به قهوه اضافه کنید.

همانطور که می‌بینید روش‌های بسیار متفاوتی برای طرز تهیه فوم شیر وجود دارد. پس بهانه را کنار بگذارید و با هر وسیله‌ای که در خانه دارید تهیه فوم شیر را امتحان کنید. اگرچه تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسد، اما تهیه فوم شیر با فرنچ پرس یا مخلوط کن را دست کم نگیرید.

بهترین شیر برای فوم گیری چیست؟

بحث بر سر اینکه شیر پرچرب برای فوم گیری بهتر است یا باید شیر کم چرب استفاده کنید همیشه داغ است. بااین‌حال، شیر پر چرب برای فوم گیری و ایجاد کف گزینه بهتری است. تهیه کف با شیر پرچرب بافت خامه‌ای‌تر و غلیظ‌تری دارد و طعم بهتری به نوشیدنی می‌دهد. اگرچه شیر بدون چربی که بیشتر چربی آن حذف شده باشد نیز می‌تواند کف کند، اما طعم و بافت متفاوت‌تری دارد. پیشنهاد می‌کنیم چند مدل شیر را امتحان کنید و بهترین شیر برای فوم گیری از نظر خودتان را انتخاب کنید. باریستاهای تازه‌کار معمولا با آزمون و خطا به انتخاب بهترین شیر برای فوم گیری می‌رسند.

نکات مهم برای تهیه فوم شیر در خانه

نکات مهم برای تهیه فوم شیر در خانه

خواندن این بخش را از دست ندهید. اگرچه داشتن دستگاه مناسب به شما کمک می‌کند که راحت‌تر فوم یا کف شیر درست کنید، اما کافی نیست. قبل از اینکه بخواهید بهترین فوم برای لاته را درست کنید، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • شیر تازه استفاده کنید: کیفیت و تازگی مواد اولیه بخش مهمی از نتیجه نهایی در تهیه هر چیزی است. اگر از شیر مانده استفاده می‌کنید، پس از کف نکردن آن تعجب نکنید! استفاده از شیر تازه نکته کلیدی برای تهیه فوم شیر است.
  • شیر کامل انتخاب کنید: چربی شیر در میزان فوم گرفتن آن بسیار موثر است. ازآنجایی‌که شیر کامل بیشترین چربی را دارد، پس چیز عجیبی نیست که این شیر برای تهیه فوم شیر مناسب‌تر باشد. البته شیر ۲ درصد چربی نیز کار شما را راه می‌اندازد و حتما نباید درصد بالایی چربی داشته باشد.
  • شیر را حرارت دهید: اگر شیر را ابتدا حرارت دهید، نتیجه بهتری برای تهیه فوم شیر می‌گیرید. شیر را بین ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتی‌گراد حرارت دهید. سنجش دما با دماسنج خیال شما را راحت‌تر می‌کند، اما این کار ضروری نیست. قبل از به جوش‌آمدن شیر آن را از روی حرارت بردارید.

این ۳ نکته کلیدی را برای تهیه فوم در نظر داشته باشید. اگر به‌تازگی و نوع شیر توجه نکنید، نتیجه نهایی به مذاقتان خوش نمی‌آید. انتخاب شیر مناسب مهمترین بخش درست کردن فوم یا کف شیر است. بااین‌حال، کار سخت و پیچیده‌ای پیش رو ندارید و با چند بار تمرین می‌توانید یک فوم شیر جذاب در خانه درست کنید.

کلام آخر

قهوه و نوشیدنی‌های بر پایه قهوه بسیار پر طرفدار هستند. علاقه‌مندان به قهوه در سراسر جهان به‌هیچ‌وجه نمی‌توانند دست رد به یک فنجان لاته پر از کف بزنند. اگر شما هم یکی از آنها هستید و دیگر از دست هزینه برای کافی‌شاپ خسته شده‌اید، امیدواریم یکی از روش‌های گفته شده در این مقاله برای شما مناسب بوده باشد. چندین روش را امتحان کنید تا بهترین روش برای فوم گیری در خانه را پیدا کنید.

سوالات متداول

تفاوت لاته و کاپوچینو چیست؟

کاپوچینو و لاته دو نوشیدنی محبوب ایتالیایی هستند که با شیر داغ و قهوه درست می‌شوند. مهمترین تفاوت لاته و کاپوچینو به مقدار شیر استفاده شده در این نوشیدنی‌ها بر می‌گردد. کاپوچینو نسبت به لاته شیر کمتری دارد و طعم قهوه در آن بیشتر حس می‌شود.

چه نوع شیری برای لاته بهتر است؟

شیر کامل با درصد چربی بالا بهترین انتخاب برای تهیه لاته است. استفاده از این شیر بافتی غلیظ و خامه‌ای به لاته می‌دهد که بسیار خوشایند و دلپذیر است.

فوم شیر را قبل یا بعد از اسپرسو درست کنیم؟

پیشنهاد می‌کنیم اسپرسو را بعد از تهیه فوم شیر درست کنید. این کار به فوم شیر زمان کوتاهی برای ته نشستن و غلیظ شدن می‌دهد. البته این گزینه برای زمانی است که از دستگاه اسپرسو برای تهیه فوم شیر استفاده می‌کنید.

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

رضوان بسیار عالی وساده توضیح دادین سپاسگزارم از آموزشتان
نظرات بیشتر
alis