اسموتی هندوانه را چگونه درست کنیم؟

خاستگاه میوه هندوانه به بیش از 4 هزار سال پیش و به شمال شرقی و شرق قاره آفریقا برمی‌گردد. به مرور زمان این میوه، مانند دیگر گیاهان به سایر مناطق انتقال پیدا کرد. در حال حاضر کشورهای عمده تولید کننده هندوانه در آسیا (چین و ویتنام)، خاورمیانه (ایران و ترکیه)، آفریقا (مصر و الجزایر)، آمریکای شمالی (ایالات متحده)، آمریکای جنوبی (برزیل) و روسیه هستند.

این کشورها در مجموع بیش از 100 میلیون تن هندوانه تولید کرده و چین بیشترین حجم را تولید می‌کند. این میوه تنوع بسیار زیادی از نظر اندازه، رنگ پوست، رنگ و بافت گوشت میوه، طعم و حتی دانه‌های داخل میوه دارد.

با ما همراه باشید تا در رابطه با انتخاب و خرید و شرایط نگهداری میوه هندوانه بیشتر بدانید و از خواص این میوه و طرز تهیه چند اسموتی هندوانه بگوییم.

هنگام خرید یک هندوانه کامل به چه نکاتی باید توجه کنید؟

خرید و انتخاب یک هندوانه شیرین و رسیده نیاز به اطلاعات دارد. اغلب فروشنده‌ها با توجه به شناخت و تجربه‌ای که دارند بهترین میوه را انتخاب کرده و یک قاچ خوش‌رنگ و رسیده از این میوه را به نمایش می‌گذارند، اما در نهایت باید بین چندین هندوانه سربسته یکی را انتخاب کنید.

نکات مهم برای خرید هندوانه

  • اول از همه وزن هندوانه مهم است. هندوانه رسیده‌تر سنگین‌تر است، زیرا به طور معمول محتوای آب هندوانه با رسیدن میوه افزایش می‌یابد به طوری که تا 90 درصد از وزن هندوانه‌های رسیده را آب تشکیل می‌دهد. پس بین دو میوه هم ‌اندازه، گزینه سنگین‌تر را انتخاب کنید.
  • دومین ویژگی که باید بررسی شود، نقطه میانی یا در واقع بخشی است که هندوانه شروع به رشد می‌کند. هندوانه‌های رسیده‌تر، مدت زمان طولانی‌تری را روی زمین کشت بوده و به طور معمول این نقطه یا بخش میانی به صورت یک دایره مسطح زرد یا کرم رنگ است. اگر این دایره مسطح را ندیدید یا رنگ آن بیشتر سفید بود تا کرم، به این معنی است که میوه به طور کامل نرسیده است.
  • حتما دیده‌اید که برخی از هندوانه‌ها یک ساقه کوچک دارند و نشانه این است که میوه را زودتر از موقع، برداشت کرده‌اند. اگر بخش رویش ساقه کمی فرو رفته باشد به معنی رسیده بودن و برداشت راحت میوه است.
  • هر چه میوه براق‌تر باشد نشان از کم‌تر رسیده بودن میوه دارد.
  • بسیاری هنگام خرید، به هندوانه ضربه می‌زنند و از روی صدای آن، رسیده بودن و آبداربودن میوه را تشخیص می‌دهند. هر چه صدای حاصل از ضربه عمیق‌تر باشد، میوه رسیده‌تر است.

شرایط نگهداری هندوانه

شرایط نگهداری هندوانه

بهترین دمای نگهداری هندوانه برش نخورده، 10 تا 16 درجه سانتی‌گراد است. اغلب دمای اتاق نگهداری گرم‌تر از این مقدار است و احتمال پوسیدگی میوه وجود دارد. به همین خاطر اغلب این میوه را در انبارهای زیرزمینی با دمای پایین‌تر نگه می‌دارند.

هندوانه برش خورده را چگونه نگهداری کنیم؟

دمای نگهداری میوه برش خورده نباید خیلی کمتر از 10 درجه سانتی‌گراد باشد چرا که احتمال فساد یا آسیب‌دیدگی حاصل از سرما وجود خواهد داشت. به هر حال بهترین شرایط نگهداری میوه برش خورده در یخچال است.

شرایط نگهداری هندوانه برش خورده

از آن جایی که هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین ث، کاروتنوئیدها و ویتامین ب6 است و هر سه این مواد مغذی به گرما حساس هستند، پس شرایط و دمای یخچال مناسب‌تر خواهد بود.

سعی کنید میوه را در ظروف سربسته نگه دارید تا رطوبت آن حفظ شده و بوی سایر غذاها را به خود جذب نکند و نیز ویتامین ث در معرض هوا از بین نرود.

مواد مغذی هندوانه

هندوانه یکی از میوه‌های پر‌طرفدار تابستان است. این میوه کم‌کالری و سرشار از آب، گزینه بسیار مناسبی برای تهیه اسموتی‌های خوشمزه خواهد بود. همچنین منبع بسیار خوبی از لیکوپن، ویتامین آ و ویتامین ث است.

مواد مغذی هندوانه

مواد مغذی زیر به ازای هر یک فنجان معادل 152 گرم از میوه هندوانه، در نظر گرفته شده است:

کالری 45.6
پروتئین 0.93 گرم
کربوهیدرات 11.48 گرم
چربی 0.23 گرم
فیبر 0.61 گرم
ویتامین ب1 4 درصد DV
ویتامین ب2 2 درصد DV
ویتامین ب3 2 درصد DV
ویتامین ب6 4 درصد DV
ویتامین ب12 0 درصد DV
بیوتین 5 درصد DV
کولین 1 درصد DV
فولات 1 درصد DV
پانتوتنیک اسید 7 درصد DV
ویتامین ث 16 درصد DV
ویتامین آ 5 درصد DV
ویتامین د 0 درصد DV
ویتامین ای 1 درصد DV
ویتامین کا 0 درصد DV
کلسیم 1 درصد DV
مس 7 درصد DV
آهن 2 درصد DV
منیزیم 4 درصد DV
منگنز 3 درصد DV
فسفر 2 درصد DV
پتاسیم 4 درصد DV
سلنیم 1 درصد DV
سدیم 0 درصد DV
زینک 1 درصد DV

 

هندوانه منبع خوبی از اسید آمینه سیترولین است که در بدن به اسید آمینه ضروری آرژنین تبدیل می‌شود. هر دوی این اسیدهای آمینه نقش مهمی در سنتز اکسید نیتریک دارند که با اتساع رگ‌های خونی، به پایین آوردن فشار خون کمک می‌کنند.

یک لیوان اسموتی هندوانه می‌تواند منبع خوبی از این اسید آمینه باشد. آرژنین همچنین برای بسیاری از ارگان‌ها از جمله ریه، کلیه، کبد و در سیستم ایمنی و در تولید مثل بسیار مهم است و باعث بهبودی زخم‌ها می‌شود.

فواید اسموتی هندوانه

فواید اسموتی هندوانه

  • به آب‌رسانی و هیدراته کردن بدن کمک می‌کند.
  • دارای ترکیباتی است که از بدن در مقابل سرطان‌ها محافظت می‌کند.
  • در سلامت قلب و عروق نقش دارد.
  • باعث کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو می‌شود.
  • از بیماری تباهی لکه زرد یا همان دژنراسیون ماکولا جلوگیری می‌کند. این بیماری شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن است.
  • به تسکین درد عضلات کمک می‌کند.
  • برای سلامت مو و پوست خوب است.
  • به علت فیبر بالایی که دارد برای دستگاه گوارش مفید است.
  • از آنجایی‌که این میوه حاوی کولین و ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی است، در سلامت سیستم عصبی ما موثر خواهد بود.

طرز تهیه اسموتی هندوانه

اسموتی هندوانه و نعناع

اسموتی هندوانه و نعناع

ترکیبات

  • هندوانه: 2 فنجان
  • آب: 1 فنجان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • برگ نعناع تازه: کمی (می‌توانید از برگ ریحان تازه نیز استفاده کنید.)

طرز تهیه

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

اسموتی هندوانه و ماست یونانی

اسموتی هندوانه و ماست یونانی

ترکیبات

  • هندوانه: 2 فنجان
  • ماست یونانی: نصف فنجان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • برگ نعناع تازه: کمی
  • یخ: کمی

طرز تهیه

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

اسموتی هندوانه و توت فرنگی

اسموتی هندوانه و توت فرنگی

ترکیبات

  • هندوانه: 12 فنجان
  • آب: 2 فنجان
  • توت فرنگی: 2 فنجان
  • آب لیمو ترش: نصف فنجان
  • عسل: 2 قاشق غذاخوری
  • برگ نعناع تازه: کمی

طرز تهیه

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

اسموتی هندوانه با بستنی وانیلی

اسموتی هندوانه با بستنی وانیلی

ترکیبات

  • هندوانه: 4 فنجان
  • بستنی با طعم وانیل: نصف فنجان
  • شیر کم‌چرب: نصف فنجان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • برگ نعناع تازه: کمی

طرز تهیه

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

کلام آخر

هندوانه یک میوه فوق‌العاده و سالم است. این میوه مقدار زیادی سیترولین و لیکوپن دارد. این دو، ترکیبات گیاهی ارزشمندی هستند که به تنظیم فشار خون، بهبود سوخت و ساز بدن و کاهش درد عضلات پس از ورزش کمک می‌کنند.

هندوانه

حجم زیادی از این میوه را آب تشکیل می‌دهد که باعث هیدراته کردن بدن می‌شود. از این میوه در تهیه اسموتی‌ها بسیار استفاده می‌شود. نوشیدن یک لیوان اسموتی هندوانه سرد در روزهای گرم تابستان بسیار دلپذیر است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis