خاستگاه میوه هندوانه به بیش از 4 هزار سال پیش و به شمال شرقی و شرق قاره آفریقا برمیگردد. به مرور زمان این میوه، مانند دیگر گیاهان به سایر مناطق انتقال پیدا کرد. در حال حاضر کشورهای عمده تولید کننده هندوانه در آسیا (چین و ویتنام)، خاورمیانه (ایران و ترکیه)، آفریقا (مصر و الجزایر)، آمریکای شمالی (ایالات متحده)، آمریکای جنوبی (برزیل) و روسیه هستند.
این کشورها در مجموع بیش از 100 میلیون تن هندوانه تولید کرده و چین بیشترین حجم را تولید میکند. این میوه تنوع بسیار زیادی از نظر اندازه، رنگ پوست، رنگ و بافت گوشت میوه، طعم و حتی دانههای داخل میوه دارد.
با ما همراه باشید تا در رابطه با انتخاب و خرید و شرایط نگهداری میوه هندوانه بیشتر بدانید و از خواص این میوه و طرز تهیه چند اسموتی هندوانه بگوییم.
خرید و انتخاب یک هندوانه شیرین و رسیده نیاز به اطلاعات دارد. اغلب فروشندهها با توجه به شناخت و تجربهای که دارند بهترین میوه را انتخاب کرده و یک قاچ خوشرنگ و رسیده از این میوه را به نمایش میگذارند، اما در نهایت باید بین چندین هندوانه سربسته یکی را انتخاب کنید.
بهترین دمای نگهداری هندوانه برش نخورده، 10 تا 16 درجه سانتیگراد است. اغلب دمای اتاق نگهداری گرمتر از این مقدار است و احتمال پوسیدگی میوه وجود دارد. به همین خاطر اغلب این میوه را در انبارهای زیرزمینی با دمای پایینتر نگه میدارند.
دمای نگهداری میوه برش خورده نباید خیلی کمتر از 10 درجه سانتیگراد باشد چرا که احتمال فساد یا آسیبدیدگی حاصل از سرما وجود خواهد داشت. به هر حال بهترین شرایط نگهداری میوه برش خورده در یخچال است.
از آن جایی که هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین ث، کاروتنوئیدها و ویتامین ب6 است و هر سه این مواد مغذی به گرما حساس هستند، پس شرایط و دمای یخچال مناسبتر خواهد بود.
سعی کنید میوه را در ظروف سربسته نگه دارید تا رطوبت آن حفظ شده و بوی سایر غذاها را به خود جذب نکند و نیز ویتامین ث در معرض هوا از بین نرود.
هندوانه یکی از میوههای پرطرفدار تابستان است. این میوه کمکالری و سرشار از آب، گزینه بسیار مناسبی برای تهیه اسموتیهای خوشمزه خواهد بود. همچنین منبع بسیار خوبی از لیکوپن، ویتامین آ و ویتامین ث است.
مواد مغذی زیر به ازای هر یک فنجان معادل 152 گرم از میوه هندوانه، در نظر گرفته شده است:
کالری | 45.6 |
پروتئین | 0.93 گرم |
کربوهیدرات | 11.48 گرم |
چربی | 0.23 گرم |
فیبر | 0.61 گرم |
ویتامین ب1 | 4 درصد DV |
ویتامین ب2 | 2 درصد DV |
ویتامین ب3 | 2 درصد DV |
ویتامین ب6 | 4 درصد DV |
ویتامین ب12 | 0 درصد DV |
بیوتین | 5 درصد DV |
کولین | 1 درصد DV |
فولات | 1 درصد DV |
پانتوتنیک اسید | 7 درصد DV |
ویتامین ث | 16 درصد DV |
ویتامین آ | 5 درصد DV |
ویتامین د | 0 درصد DV |
ویتامین ای | 1 درصد DV |
ویتامین کا | 0 درصد DV |
کلسیم | 1 درصد DV |
مس | 7 درصد DV |
آهن | 2 درصد DV |
منیزیم | 4 درصد DV |
منگنز | 3 درصد DV |
فسفر | 2 درصد DV |
پتاسیم | 4 درصد DV |
سلنیم | 1 درصد DV |
سدیم | 0 درصد DV |
زینک | 1 درصد DV |
هندوانه منبع خوبی از اسید آمینه سیترولین است که در بدن به اسید آمینه ضروری آرژنین تبدیل میشود. هر دوی این اسیدهای آمینه نقش مهمی در سنتز اکسید نیتریک دارند که با اتساع رگهای خونی، به پایین آوردن فشار خون کمک میکنند.
یک لیوان اسموتی هندوانه میتواند منبع خوبی از این اسید آمینه باشد. آرژنین همچنین برای بسیاری از ارگانها از جمله ریه، کلیه، کبد و در سیستم ایمنی و در تولید مثل بسیار مهم است و باعث بهبودی زخمها میشود.
ترکیبات
طرز تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
ترکیبات
طرز تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
ترکیبات
طرز تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
ترکیبات
طرز تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
هندوانه یک میوه فوقالعاده و سالم است. این میوه مقدار زیادی سیترولین و لیکوپن دارد. این دو، ترکیبات گیاهی ارزشمندی هستند که به تنظیم فشار خون، بهبود سوخت و ساز بدن و کاهش درد عضلات پس از ورزش کمک میکنند.
حجم زیادی از این میوه را آب تشکیل میدهد که باعث هیدراته کردن بدن میشود. از این میوه در تهیه اسموتیها بسیار استفاده میشود. نوشیدن یک لیوان اسموتی هندوانه سرد در روزهای گرم تابستان بسیار دلپذیر است.
نظر خود را بنویسید