یکی از خوشمزهترین میوههای فصل تابستان شاهتوت است. این میوه خوشطعم مواد مغذی زیادی را در خود جایداده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. شاهتوت منبع خوبی از ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فولاد، فیبر، فسفر، فولات، آهن و پروتئین است. به همین دلیل بر سلامت عمومی بدن تأثیر مثبت گذاشته و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
مصرف شاهتوت و فراوردههای آن بیتردید برای بدن بسیار مفید خواهد بود. پس از میوه خام، آب شاهتوت یکی از سادهترین روشهای استفاده از این میوه است که به دلیل عدم گرمادهی طولانیمدت تمامی خواص آن حفظ خواهد شد.
ازاینرو ما تصمیم گرفتیم که با اختصاص دادن این مقاله از مجله عالیس به طرز تهیه آب شاهتوت علاوه بر خواص آن، دستور تهیه آب شاهتوت را با ۴ روش شاهتوت تازه، یخزده، خشک و بدون مخلوطکن بررسی کنیم.
طعم، رنگ و خوشخوراک بودن شاهتوت سبب شده تا فراوردههای زیادی را از آن تهیه کنند؛ اما دانستن خواص فراوان این میوه به شما یک دلیل منطقی و اثباتشده برای مصرف آن خواهد داد.
این دستور تهیه مناسب فصل تابستان است که شاهتوت به بازار عرضه میشود. آب شاهتوت تازه در کنار انواع اسموتی تابستانی یک انتخاب ایده آل برای سپری کردن روزهای گرم و طاقتفرسا است. تهیه این آبمیوه برای ۲ نفر به مقدار مواد اولیه زیر نیاز دارد و در مدت زمان ۵ دقیقه آماده سرو خواهد شد.
شاهتوت تازه | ۳ فنجان |
آب سرد | ۱ فنجان |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه | ۱ قاشق چایخوری |
یخ | به میزان دلخواه |
شاه توتها را تمیز کرده و بشویید. برای شستوشو شاهتوت از آب سرد استفاده کنید تا طعم و رنگ میوه دستخوش تغییر نشود. شاه توتها را به همراه آب سرد و شکر داخل مخلوطکن بریزید و چند پالس بزنید.
در صورت تمایل برای آزادسازی طعم میوه و حفظ رنگ آن، مقداری آبلیمو تازه به محتویات مخلوطکن اضافه کنید و چند پالس دیگر بزنید تا مخلوط یکدستی دستی به دست بیاید.
شما میتوانید آبمیوه را برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید یا ۳ تکه یخ در داخل مخلوطکن بیاندازید و برای ۳۰ ثانیه به هم زدن ادامه دهید.
اگر به دستگاه مخلوطکن دسترسی ندارید میتوانید به کمک روش زیر آب شاهتوت خانگی بسازید. مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع آب میوه کاملاً منطبق با طرز تهیه آب شاهتوت با شاهتوت تازه است.
پس از شستوشو شاه توتها آن را به همراه یک لیوان آب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. بهمحض به جوش آمدن محتویات قابلمه، اجاق را خاموش کنید. حالا باید با یک گوشتکوب ساده یا برقی شاه توتها را پوره کنید.
پوره به دستآمده را از صافی رد کرده و با مقداری شکر یا نمک همراه کنید تا طعم دلنشینتری پیدا کند.
توجه داشته باشید که ساخت این نوع آب شاهتوت با طرز تهیه شربت شاهتوت متفاوت است.
این دستور تهیه به شما کمک میکند تا در فصولی غیر از تابستان که به میوه تازه دسترسی ندارید، آب شاهتوت تهیه کنید.
شاهتوت منجمد | 4 فنجان |
آب سرد | 1/3 فنجان |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
شاه توتهای منجمد را از فریزر خارج کرده و زمان دهید تا در دمای اتاق نرم شوند. این مرحله نهایتا به ۱ ساعت زمان نیاز داشته باشد. وقتی شاه توتها نرم شدند، آنها را با شکر، عسل یا هر شیرینکننده دیگری مخلوط کنید.
ترکیب بهدستآمده را با دستگاه مخلوطکن، گوشتکوب برقی یا دستی له کنید. پس از یکدست دست شدن مواد، آب سرد و آبلیمو را اضافه کرده و از طعم نوشیدنی خود لذت ببرید.
یکی دیگر از راههایی که به شما این فرصت را میدهد که آب شاه توت خانگی داشته باشید، استفاده از میوه خشک آن است.
شاهتوت خشک | ۲ فنجان |
آب جوش | ۲ لیوان |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
شاهتوت خشک را برای ۴ تا ۵ ساعت در آب گرم خیس دهید تا نرم شود. پسازاین زمان، ترکیب شاهتوت و آب را با مخلوطکن یا گوشتکوب برقی پوره کنید. ترکیب حاصل شده را از یک صافی عبور داده و به همراه چند تکه یخ و شکر نوش جان کنید.
آنچه در این قسمت از مجله عالیس بررسی شد به شما نشان داد که چگونه در خانه آب شاهتوت تهیه کنید. طرز تهیه آب شاهتوت با میوه تازه، شاهتوت منجمد و شاهتوت خشک به شما این امکان را میدهد تا در هر فصلی از مصرف این نوشیدنی گوارا سود ببرید. علاوه بر اینها طرز تهیه آب شاهتوت بدون مخلوطکن نیز به شما میآموزد که چگونه با ابزارهای ساده در خانه آب شاهتوت بسازیم.
شاهتوت چه نوع آنتیاکسیدان و ویتامینهای دارد؟
شاهتوت منبع خوبی از آنتی اکسیدانهای قوی، ویتامینهای A، B، C،E و فولات است.
آیا میتوان از شاهتوت منجمد یا خشک نیز برای تهیه آب شاهتوت استفاده کرد؟
بله. برای ساخت آب شاهتوت میتوان از میوه تازه، خشک یا منجمد شده استفاده کرد؛ اما قبل از هر کاری باید میوه خشک یا منجمد را طبق دستورهای موجود آماده ساخت.
برای افزایش طعم یا شیرین شدن آب شاهتوت چه باید کرد؟
استفاده از شکر، عسل یا هر شیرینکننده دیگری طعم نهایی آب شاه توت را شیرینتر میکند، هرچندکه افزودن نعناع، ریحان، نمک و آب لیمو تازه نیز طعم خوبی به آب شاه توت خواهد داد.
نظر خود را بنویسید