در هرجای دنیا اگر اسم معجون ایتالیایی را بر زبان بیاورید، ذهن همه به سراغ معجون تیرامیسو میرود. در حقیقت، میتوان اینطور گفت که طرز تهیه معجون ایتالیایی با معجون تیرامیسو، کاملاً یکی است و هیچ فرقی با هم ندارند. اما خب بههرحال این دسر خوشمزه در ایران، با نام معجون ایتالیایی باب شده است و از قضا، بسیار هم پرطرفدار است.
به دلیل محبوبیت فراوان و درخواستهای بسیار شما عزیزان، ما نیز تصمیم گرفتیم که به شما طرز تهیه معجون ایتالیایی را آموزش دهیم. دستوری که در ادامه با شما در میان خواهیم گذاشت، یکی از کاملترین دستورهاست و اگر بگوییم که نظیرش را پیدا نخواهد کرد، بیراه نگفتهایم!
اما قبل از اینکه به سراغ مواد اولیه معجون ایتالیایی برویم؛ توصیه میکنیم که طرز تهیه اصیلترین معجون ایرانی، یعنی مقاله طرز تهیه معجون شیر و موز و خرما را مطالعه کنید.
از آنجاییکه معجون ایتالیایی همان معجون تیرامیسو است، پس مواد اولیه آنها نیز مشابه است. البته باید به این نکته توجه کنید که دسر تیرامیسو با معجون آن تفاوت بسیاری دارد و اصلاً طرز تهیه و نوع سرو آنها، کاملاً با هم فرق دارد؛ پس نباید این دو را صددرصد یکی دانست.
از جمله مواد اولیه معجون ایتالیایی برای 2 نفر، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
طرز تهیه معجون ایتالیایی، بسیار آسان است و آمادهکردن آن، کمتر از نیم ساعت وقت شما را خواهد گرفت. همین باعث شده که بتوان از آن بهعنوان یک میانوعده خوشمزه نیز استفاده کرد. بهعلاوه، در دسترسبودن مواد اولیه و اقتصادی بودن آنها نیز، از دیگر دلایل محبوبیتش بهشمار میرود.
در طرز تهیه معجون ایتالیایی، لازم است که طبق مراحل زیر عمل کنید:
ابتدا بستنی را بیرون از فریزر بگذارید تا اندکی نرم شده و راحتتر در مخلوطکن، مخلوط شود. بعد از حدود 15 دقیقه، آن را همراه با پودر قهوه فوری در مخلوطکن بریزید و آنقدر هم بزنید که خوب با هم مخلوط شوند و به خورد هم بروند.
بعدازاین مرحله، پنیر خامهای را داخل مخلوطکن بریزید و مجدداً هم بزنید تا پنیر نیز به نحو احسن، با بستنی مخلوط شود. اکنون نوبت بیسکویتها است؛ ابتدا آنها را با دست، مقداری خرد کنید و سپس به محتویات مخلوطکن اضافه کنید.
آنقدر به هم بزنید تا بیسکوییت نیز با دیگر مواد اولیه معجون ایتالیایی، ترکیب شود. حال نوبت شیر است. آن را آرامآرام به مواد داخل مخلوطکن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. در صورت لزوم، میتوانید بیشتر از مقدار ذکر شده، شیر اضافه کنید.
در نهایت، اگر معجون شما بهاندازه کافی خنک و سرد نیست، میتوانید دو قالب یخ را بکوبید و به باقی مواد اضافه کنید. اکنون معجون ایتالیایی شما آماده است. آن را در لیوان بزرگ سرو کنید و رویش را با خامه تزیین کنید. نوش جان!
اگر تمایل دارید برای تهیه این معجون، از بستنی وانیلی خانگی استفاده کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه بستنی وانیلی خانگی سر بزنید و از آن برای درست کردن بستنی کمک بگیرید.
نوع دیگری هم از معجون ایتالیایی وجود دارد که بیشتر از همه در بستنیفروشیهای ایران به چشم میخورد. این معجون، در حقیقت معجون میوه است، اما در کشور ما با عنوان معجون ایتالیایی شناخته میشود. بد نیست که طرز تهیه این نوع معجون را نیز در کنار هم مرور کنیم و یاد بگیریم.
راستی! اگر به انواع معجونهای میوهای علاقه دارید، توصیه میکنیم که حتماً، مقاله طرز تهیه معجون کدوحلوایی را نیز مطالعه کنید، زیرا که مزه تازه و منحصربهفرد این معجون، شما را شگفتزده خواهد کرد!
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه معجون ایتالیایی میوهای به روش ایرانی، به شرح زیر است:
برای تهیه این معجون، ابتدا باید تمام میوهها را داخل مخلوطکن بریزید و آنقدر هم بزنید تا خوب لِه شوند و به خورد هم بروند. بعد از آن، باید ماست و بستنی را اضافه کنید و مجدداً هم بزنید. در نهایت نیز آبمیوه را آرامآرام اضافه میکنید تا به غلظت موردنظر خود برسید. اگر دوست داشتید، میتوانید مقداری یخ خردشده در مخلوطکن بریزید تا معجون شما، حسابی سرد و خنک باشد. معجون را در لیوانهای بزرگ سرو کنید، نوش جان!
اگر میهمان دارید و میخواهید معجون درست کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که به سراغ تهیه معجون مخصوص بروید که سریع آماده میشود. در مقاله طرز تهیه معجون مخصوص، این معجون خوشمزه را معرفی کردیم.
در این مقاله، دو نوع طرز تهیه معجون ایتالیایی را با شما در میان گذاشتیم. نوع اول، نوع اصیل ایتالیایی بود که به معجون تیرامیسو نیز شهرت داشت. نوع دوم نیز، معجونی بود که در بستنیفروشیهای ایرانی، به معجون ایتالیایی معروف است. بدون شک هر دوی این معجونها ارزش امتحان کردن را دارند. پس همینالان برای آمادهکردنشان دستبهکار شوید و تا یک ساعت آینده، از مزه خوش آنها لذت ببرید!
چند نوع طرز تهیه معجون ایتالیایی داریم؟
دو نوع؛ یکی طرز تهیه اصیل ایتالیایی است که به آن معجون تیرامیسو نیز گفته میشود. دیگری یک معجون میوهای است که در ایران معروف شده است.
آیا معجون ایتالیایی با دسر تیرامیسو یکی است؟
خیر، هرچند که مواد اولیه این دو معجون شبیه به هم هستند، اما طرز تهیه و نوع سرو کردن آنها کاملاً با هم متفاوت است.
طرز تهیه معجون ایتالیایی چقدر طول میکشد؟
زمان آمادهسازی این معجون کمتر از یک ساعت است و این موضوع، از نقاط قوت و محبوبیت آن بهشمار میآید.