طرز تهیه شربت لاهوسا در ترکیه

شربت لاهوسا (در فارسی شربت زائو) شربتی است که ریشه بسیار قدیمی در فرهنگ کشور ترکیه دارد و نوعی نوشیدنی است که بعد از زایمان به مادران باردار می‌دهند. همچنین شربتی است که برای تکریم مهمانانی که در دوره عثمانی به کاخ می‌آمدند، استفاده ‌شده است. لاهوسا امروز هم در فرهنگ ترکی وجود دارد و به‌عنوان یک شربت محبوب و کاربردی شناخته می‌شود. علاوه بر این، یک نوشیدنی سنتی برای پذیرایی از مهمانان در مولودی‌ها و روضه‌ها است. این شربت خواص درمانی زیادی دارد. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره طرز تهیه شربت لاهوسا در ترکیه و مزایا آن بدانید، این مقاله از عالیس برای شما است.

لاهوسا، نوشیدنی ترکیه

لاهوسا، نوشیدنی ترکیه

شربت لاهوسا یا شربت زائو یک شربت بسیار مقوی است که علاوه بر مصرف مادران تازه زایمان‌کرده، برای مهمانانی که به دیدن نوزاد تازه‌ متولدشده می‌آیند هم، سرو می‌شود. این شربت فواید بسیار زیادی برای مادران دارد. یکی از مهم‌ترین مزایای مصرف آن، بهبود و افزایش کیفیت شیر مادر است. رنگ آن قرمز است و طعمی شیرین و شبیه به عسل دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فرهنگ نوشیدنی ترکیه، مقاله نوشیدنی‌های کشور ترکیه را بخوانید.

شربت لاهوسا که از اجداد و پیشینیان ترک‌ها به آنها رسیده است و یک نوشیدنی سنتی و مفید برای مادران شیرده است، ترفند‌ها و نکات ریزی دارد که توجه به آنها باعث می‌شود یک شربت باقوام و خوش‌طعم درست کنید. مهم‌ترین موادی که برای درست‌کردن این شربت استفاده می‌شود، مصرف میخک و دارچین است. در بعضی از دستور‌العمل‌ها می‌گویند میخک و دارچین را می‌توانید در شربت نگه‌دارید اما اگر می‌خواهید طعم لاهوسای شما بهتر و خوشمزه‌تر باشد و تلخی میخک و دارچین را نگیرد، بعد از جوشاندن، تفاله‌های میخک و دارچین را به‌سرعت از شربت بیرون بیاورید تا طعم آن تلخ نشود.

مواد لازم برای تهیه شربت لاهوسا

مواد لازم برای تهیه شربت لاهوسا (یا شربت زائو) به شرح زیر است:

  • شکر لاهوسا: ۷۵۰ گرم
  • شکر گرانول: 1/5 پیمانه
  • میخک: ۷ تا ۸ عدد
  • چوب دارچین: ۶ تا ۷ عدد
  • آب: ۲۰ لیوان
  • ریشه گالانگال: یک عدد
  • زنجبیل: یک عدد
  • ریشه زردچوبه: ۲ عدد
  • جوز هندی: یک قطعه
  • برگ گزنه: چند برگ (به‌صورت دلخواه)

طرز تهیه شربت لاهوسا

آب، شکر لاهوسا و شکر گرانول را در یک قابلمه بریزید و گهگاه هم بزنید. ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا این ترکیب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب و شکر، به‌ترتیب میخک، چوب دارچین، گالانگال، زنجبیل، زردچوبه، جوز هندی و برگ گزنه را اضافه کنید. مجدد فرصت دهید تا مخلوط بجوشد. ۱۵ دقیقه زمان، فرصت خوبی برای جوشاندن این ترکیب است.

بعد از گذشت یک ربع جوشیدن، مخلوط را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا سرد شود. سپس صاف کنید. شربت شما آماده است. لاهوسا را می‌توانید سرد یا گرم نوش‌جان کنید.

کالری شربت لاهوسا

کالری شربت لاهوسا

شربت لاهوسا یک نوشیدنی است که با کمک دارچین، میخک و انواع ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود. این شربت علاوه بر اینکه یک نوشیدنی سنتی و قدیمی است، برای کاهش دردهای پس از زایمان، افزایش شیر مادر و کیفیت شیر هم استفاده می‌شود. مقدار کالری شربت لاهوسا به‌طور متوسط در هر یک لیوان شربت، ۳۶۰ کالری است. توصیه می‌شود مادرانی که قصد دارند رژیم غذایی خود را شروع کنند و رژیم بگیرند، شربت کمتری مصرف کنند. مادرانی که رژیم‌های موقتی دارند می‌توانند کمتر از یک لیوان مصرف کنند و بهتر است بعد از مصرف، ورزش‌‌های سبک انجام دهند.

شرایط نگه‌داری شربت لاهوسا

برای استفاده طولانی‌مدت از شربت لاهوسا، باید آن را در دمای متوسط و در بطری شیشه‌ای نگهداری کرد. شربت باید به طور متوسط در عرض دو هفته مصرف شود.

مزایای شربت لاهوسا

نوشیدن شربت لاهوسا برای مادران شیرده، فرزندان آنها و حتی افراد عادی مزایای زیادی دارد؛ مزایایی مثل:

  • این شربت به افزایش شیر مادران شیرده کمک می‌‌کند.
  • طعم و مزه‌ای که در شیر مادر ایجاد می‌کند به کودک کمک می‌کند تا راحت‌تر به شیر مادر عادت کرده و طعم شیر مادر را دوست داشته باشد.
  • با توجه ‌به فراوانی ادویه‌جات مختلف در شربت و خواصی که دارند، به بهبود وضعیت سلامتی کسانی که شربت لاهوسا را می‌نوشند، کمک می‌کند.
  • برای تسکین گلودرد و کاهش علائم و نشانه‌های بیماری سرماخوردگی مناسب است. می‌توانید نگاهی به بهترین نوشیدنی‌ها برای گلودرد هم بیندازید.
  • برای دستگاه گوارش خوب است و باعث بهبود دستگاه گوارش و درد معده می‌شود. می‌توانید نگاهی به نوشیدنی‌های مناسب رفلاکس معده بیندازید.
  • برای بیماری‌هایی مثل سرخک و ذات‌الریه بسیار مفید است.

روش نوشیدن و مصرف شربت لاهوسا

روش نوشیدن و مصرف شربت لاهوسا

لاهوسا یا همان شربت عثمانی به‌طور سنتی در کاسه‌‌های مسی سرو می‌شده اما امروز این شربت را در کاسه‌های شیشه‌ای و لیوان‌‌های بزرگ و کوچک هم سرو می‌کنند. بسته به سلیقه خود می‌توانید همراه نوشیدن لاهوسا، گردو هم میل کنید. این شربت، شربتی بسیار شیرین است، به همین دلیل توصیه می‌شود آن را با غذاهای شور سرو کنید.

قند شربت لاهوسا

اگرچه مصرف قند بیش از حد برای مادران باردار و شیرده مناسب نیست اما اگر در مصرف شربت لاهوسا تعادل داشته باشید و به میزان درست و کافی از این شربت میل کنید، فواید زیادی دارد و قند آن هم مضر نیست.

کلام آخر

درباره شربت لاهوسا، فواید و مواد لازم برای طرز تهیه این شربت مفید صحبت کردیم. این شربت به‌خاطر دو نوع شکر (شکر لاهوسا و شکر گرانول) که در آن استفاده می‌شود، قند و کالری بسیار بالایی دارد. بهتر است مادران باردار در مصرف این شربت نهایت دقت را داشته باشند و زیاده‌روی نکنند. لاهوسا یا شربت عثمانی در فرهنگ امروزی کشور ترکیه، یک شربت مجلسی برای پذیرایی از مهمان‌ها است و طرفداران زیادی هم دارد.

سؤالات متداول

شربت لاهوسا چیست؟

شربت لاهوسا (در فارسی شربت زائو) شربتی است که ریشه بسیار قدیمی در فرهنگ کشور ترکیه دارد. علاوه بر مصرف مادران تازه زایمان‌کرده، برای مهمانانی که به دیدن نوزاد تازه ‌متولدشده می‌آیند هم، سرو می‌شود. این شربت فواید بسیار زیادی برای مادران دارد اما یکی از مهم‌ترین مزایای مصرف آن، بهبود و افزایش کیفیت شیر مادر است. رنگ آن قرمزرنگ است و طعمی شبیه به عسل دارد.

شرایط نگه‌داری شربت لاهوسا چیست؟

شربت لاهوسا، باید در دمای متوسط و در بطری شیشه‌ای نگهداری شود و بهتر است به طور متوسط در عرض دو هفته مصرف شود.

آیا قند شربت لاهوسا مضر است؟

اگرچه در برخی منابع گفته شده است که قند دوران بارداری مضر است اما به گفته متخصصان تغذیه اگر مصرف این شربت به‌درستی تنظیم شود، فواید زیادی خواهد داشت.

 

alis