فراسیون یا فراسیون سفید ( Marrubium vulgare) را با نام افتان سر، هم میشناسند. از برگهای این گیاه بهعنوان یک ماده دارویی در طب سنتی استفاده میشود. این گیاه بوی نسبتاً قوی دارد. این گیاه در طب سنتی نقش مهمی داشته و برای بسیاری از ناراحتیهای زنان آن را تجویز میکنند. طبع گیاه فراسیون خشک است. عرق فراسیون هم میتواند بهتنهایی مصرف شود؛ اما تهیه معجون و دمنوش اثرگذاری بهتری دارد. در این مقاله با طرز تهیه معجون فراسیون و خواص آن آشنا خواهیم شد.
در ادامه مواد موردنیاز برای تهیه معجون فراسیون در اختیار شما عزیزان قرار داده میشود.
مدتزمان حدودی برای معجون فراسیون: ۲۰ دقیقه
تهیه این معجون بسیار ساده است. برای این کار شما کافی است مقداری از گیاه فراسیون را با آب جوش مخلوط کرده و سپس آن را مانند چای دم کنید. پس از اینکه به مدت ۲۰ دقیقه معجون دم کشید، آن را از صافی عبور دهید تا تفالههای آن جدا شود. حالا برای طعم بهتر به آن مقداری عسل هم اضافه کنید. معجون شما آماده است. نوشجان!
این گیاه دارویی خواص بسیار زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. کسانی که از ناراحتیهای کبدی رنج میبرند خوردن این معجون را فراموش نکنند. خوردن این معجون باعث تمیزشدن کبد میشود.
مصرف دورهای این معجون برای تنظیم هورمون استروژن در خانمها و بهبود اختلال تخمکگذاری در آنها بسیار مفید است. بسیاری از پزشکان طب سنتی برای بهبود مشکلات قاعدگی و تنظیم هورمون استروژن، مصرف این معجون را توصیه میکنند. همچنین این گیاه در تقویت رحم، بهبود گردش خون و افزایش شانس بارداری هم مؤثر است. این گیاه ترشحات بلغمی را از بدن خارج میکند و بهنوعی یک پاککننده قوی برای بدن است. مصرف این معجون به افرادی که ضعف بدنی دارند هم توصیه میشود. گیاه فراسیون میتواند به درمان سرماخوردگی هم کمک کند. علیرغم خواص بسیار زیادی که این گیاه دارد، بهتر است در دوران شیردهی و بارداری بااحتیاط مصرف شود و حتماً قبل از مصرف با پزشک زنان مشورت کرد. معجون فراسیون را درواقع میتوان نوعی چای گیاهی دانست. اگر علاقهمند به تهیه انواع چایهای گیاهی هستید، خواندن مقاله انواع چای گیاهی به شما توصیه میشود.
معجون فراسیون یک معجون بسیار پرطرفدار در طب سنتی است که کاربردهای متفاوتی دارد. از مهمترین خواص معجون فراسیون میتوانید به بهبود بیماریهای زنان اشاره کرد. علاوهبرآن این معجون یک پاککننده قوی ریه از خلط و میکروب است و وضعیت تنفسی افراد را بهبود میبخشد. در این مقاله با طرز تهیه این معجون پرخاصیت آشنا شدیم که امیدواریم خواندن آن برای شما مفید بوده باشد.
معجون فراسیون را با چه نامهایی میشناسند؟
افتان سر، علقما، فراسیم، گندنای کوهی، شویر و شافار همگی از نامهایی هستند که فراسیون را با آن میشناسند.
چرا در معجون فراسیون از عسل استفاده میشود؟
معجون فراسیون دارای طبع نسبتاً خشک و سرد است؛ بنابراین در طب سنتی توصیه میشود که این معجون همراه با عسل خورده شود تا طبع آن متعادلتر و رو به گرم رود.
آیا معجون فراسیون مضراتی هم دارد؟
معجون فراسیون هم مانند تمام معجونهای دیگر اگر بیش از حد مصرف شود میتواند مضراتی داشته باشد. افرادی که ناراحتیهای کلیه دارند بهتر است از زیاد خوردن این معجون پرهیز کنند؛ زیرا ممکن است باعث تشدید بیماری آنها شود و در حالت کلی بهتر است قبل از مصرف این معجون با پزشک خود مشورت کنند. همچنین افرادی که ناراحتیهای شدید قلبی دارند هم باید در مصرف این معجون احتیاط را رعایت کنند.
نظر خود را بنویسید
نظرات