در روزهای گرم سال اغلب به خوردن شربتها و نوشیدنیهای خنک روی میآورند. در ایران شربتهای متفاوتی سرو میشود که هرکدام عطروطعم مخصوص به خود را دارند. برخی از آنها علاوه بر رفع تشنگی دارای خواص دارویی مفیدی نیز برای بدن هستند. پس چهبهتر که برای رفع عطش یک نوشیدنی پرخاصیت مثل شربت نعنا میل کنید. در ادامه این مطلب، درباره شربت نعنا صحبت میکنیم.
نعناها خانواده بسیار بزرگی هستند که ما به صور مختلفی آنها را استفاده میکنیم. شربت نعنا، چای نعنا، نعنای تازه و خشک در غذاهای مختلف مصرف دارند.
انواع نعنا عبارتاند از:
بیشتر ما نعنا را برای کمک به گوارش و معده میشناسیم، اما این گیاه خوشبو خواص بسیاری دارد:
مواد لازم برای تهیه شربت نعنا عبارتند از:
برای تهیه شربت نعنا برای تابستان باید ابتدا برگهای نعنا را از ساقه جدا کنید. سپس برگها را بهخوبی شستوشو دهید و با استفاده از آبکش بگذارید آب اضافی آن خارج شود.
در یک قابلمه مناسب آب و شکر را مخلوط کرده و روی شعله با حرارت زیاد بگذارید تا شکر به طور کامل در آب حل شود و بهجوش برسد. وقتی به جوش رسید شعله را کم کنید و برگهای نعنا را اضافه کنید. ۱۰ دقیقه صبر کنید سپس قابلمه را روی شعلهپخشکن قرار دهید. به مدت یک ساعت، با دربسته همراه با دمی آن را دم بیندازید و اجازه دهید تا آرامآرام جوشیده و قوام یابد. بعد از ۳۰ دقیقه آبلیمو را اضافه کنید. وجود آبلیمو در شربت و مربا از شکرکزدن آن جلوگیری میکند.
درصورتیکه در مورد قوام شربت خود شک دارید با یک قاشق تمیز مقداری از آن را در یک نعلبکی ریخته و صبر کنید تا سرد شود. بعد از سرد شدن قوام فعلی شربت شما را نشان خواهد داد.
شربت را پس از پخت صاف کنید تا برگهای نعنا از آن جدا شود. برخی افراد در این مرحله چند قطره رنگ سبز خوراکی به شربت اضافه میکنند تا رنگ زیباتری پیدا کند.
یکی از نوشیدنیهای پرطرفداری که با نعنا تهیه میشود، موهیتو نعنا است که در مقاله طرز تهیه نوشیدنی موهیتو نعنا خانگی درباره این نوشیدنی صحبت کردیم.
مواد زیر برای تهیه شربت نعنا و عسل با نعنا خشک لازم است:
ابتدا نعنا خشک را در عرق نعنا ریخته و بگذارید ۲ تا ۳ ساعت خیس بخورد. مخلوط را بر روی حرارت قرار دهید تا حدود ۵ دقیقه بجوشد. سپس شعله را خاموش کرده و عسل را در آن حل کنید. بعد از آنکه کاملاً عسل در شربت حل شد آن را صافکرده و در شیشه بریزید. بعد از خنک شدن در یخچال نگهدارید.
مواد زیر برای تهیه شربت نعنا و زعفران لازم است:
آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت زیاد بگذارید تا بهسرعت به جوش آید. سپس نعنا را اضافه کنید. درصورتیکه میخواهید کار شما آسانتر شود میتوانید نعناها را بهصورت دستهای با نخ ببندید و در قابلمه بیندازید. اما برگبرگ کردن آن خوشمزهتر خواهد بود. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا شربت قوام یابد. سپس آبلیمو و زعفران را اضافه کنید. شعله را خاموش کرده و پس از صاف کردن و سرد شدن در یخچال نگهداری کنید.
همانگونه که ملاحظه کردید طرز تهیه شربت نعنا بسیار آسان است. توصیه میشود که از شربتهای خانگی که خود با مواد مفید درست کردهاید، برای رفع عطش استفاده کنید. شربتهای صنعتی اگرچه رنگ و طعم خوبی دارند، اما دارای مواد نگهدارنده و قند بسیار بالایی هستند. یک لیوان شربت خانگی از ارزش غذایی بالاتری نسبت به شربتهای صنعتی برخوردار است.
آیا شربت نعنا برای حالت تهوع خوب است؟
بله، شربت نعنا برای رفع حالت تهوع و مشکلات گوارشی مناسب است.
شربت نعنا با عرق نعنا چه تفاوتی دارد؟
شربت نعنا از پخت آب، شکر و نعنا در مدتزمان کمی تهیه میشود، اما عرق نعنا از فرایند تبخیر و تقطیر نعنا درست میشود.
آیا با همه مدل نعنا میتوان شربت نعنا درست کرد؟
خیر، برخی نعناها طعم تند یا تلخی دارند که موارد استفاده آنها متفاوت است. برای تهیه شربت نعنا از سبزیفروشی نعنا بخرید (پونه نگیرید).