نون خامهای یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای ایرانی است. فرقی نمیکند که چند سال دارید، با خوردن نون خامهای خاطرات زیادی برایتان زنده میشود! در مناسبتهای مختلفی کام ما با این شیرینی خوشمزه شیرین شده است و در روزهایی غم خود را با خوردن شیرینی نون خامهای فراموش کردهایم. بههرحال شما بهسختی کسی را پیدا خواهید کرد که با شنیدن نون خامهای دهانش آب نیفتد و حس خوب بچگی در او زنده نشود. جالب است که بدانید نون خامهای را در بعضی مناطق با نام شیرینی نارنجکی نیز میشناسند!
یادگرفتن طرز تهیه نون خامهای به شما کمک میکند که این حس نوستالژیک را در هر کجایی که هستید، برای خود و اطرافیانتان زنده کنید. در این مطلب طرز تهیه نون خامهای را به شما آموزش دادهایم. با ما همراه باشید و از درستکردن نون خامهای خانگی لذت دوچندان ببرید.
مقاومت در برابر خوردن نون خامهای کار سختی است و زمانی آدم به خودش میآید که نصف جعبه را تمام کرده است! بچهها به خوردن این شیرینی خیلی علاقه دارند و معمولاً با لذت زیادی خامه وسط آن را میخورند. اگر بخواهیم درباره سختی یا آسانی طرز تهیه نون خامهای خانگی اظهارنظر کنیم، باید بگوییم درستکردن این شیرینی، در عین خوشمزگی، بسیار ساده است! کمی حوصله به خرج دهید و مهمانی بعدی خود را با این شیرینی خوشمزه برگزار کنید. نون خامهای خانگی بسیار خوشخوراک است و در تعداد درستکردن آن برای مهمانیها خساست به خرج ندهید! اگر مهمانی شما نزدیک عید است و به درستکردن شیرینیهای اصیل ایرانی علاقه دارید، به مقاله طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمان مراجعه کنید و مهمانانتان را با دو نوع شیرینی متفاوت غافلگیر کنید.
همانطور که از اسم نون خامهای پیدا است، شما باید در یک مرحله خمیر و در مرحله بعد خامه وسط نون خامهای را درست کنید. طرز تهیه نون خامهای خانگی را قدمبهقدم پیش ببرید تا نتیجه کار غافلگیرتان کند! برای تهیه نون خامهای به مواد زیر نیاز داریم:
مواد لازم موردنیاز برای درستکردن نون خامهای قابلدسترس هستند و نیاز نیست تا مجموعهای از مواد عجیبوغریب را با هم مخلوط کنید تا به این شیرینی خوشمزه برسید.
شما اگر به 10 شیرینیفروشی مختلف سر بزنید، نون خامهای هرکدام ویژگیهای منحصربهفرد خودش را دارد. بعضی از قنادها نون خامهای درشت را ترجیح میدهند، اما بعضی دیگر به کوچکی و ظرافت نون خامهای اهمیت میدهند. بافت نون خامهای و مزه خامه نیز با هم تفاوتهای زیادی دارد، اما درهرصورت هیچکس از خوردن نون خامهای خیس لذت نمیبرد! همه انتظار دارند بافت نون خامهای برشته و ترد باشد. دستور پخت نون خامهای خوشمزه را قدمبهقدم انجام دهید و مانند یک قناد حرفهای از نتیجه کار لذت ببرید.
یک ظرف مناسب انتخاب کنید که گنجایش کافی برای مخلوط کردن مواد لازم داشته باشد. البته باید اضافه کنیم که این ظرف قرار است روی حرارت قرار بگیرد! ظرفهای پیرکس انتخاب خوبی برای شیرینیپزی هستند. در ادامه کره، آب یا شیر و شکر را به ظرف اضافه کنید. ظرف را حرارت دهید تا کره آب شود و مایع به نقطه جوش برسد. حالا نوبت اضافهکردن آرد به ظرف است. آرد را آرامآرام به ظرف اضافه کرده و در تمام طول این کار به همزدن ادامه دهید. نکته مهمی که درباره آرد وجود دارد این است که آرد شیرینی باید حتماً قبل از اضافهکردن حداقل دو بار الک شده باشد! ترکیبات را خوب هم بزنید تا در نهایت خمیر یکدستی در ظرف خود مشاهده کنید. حرارت را خاموش کنید و ظرف را در گوشهای قرار دهید تا کاملاً سرد شود. بستگی به جنس ظرف شما و هوای محیط به یک تا دو ساعت زمان برای خنک شدن خمیر نیاز دارید.
4 عدد تخم مرغ را در یک کاسه مناسب شکسته و بهطور کامل هم بزنید. استفاده از همزن برقی یا دستی در این مرحله بستگی به خودتان دارد و مهم نتیجه کار است! حالا آرامآرام و در چند مرحله متفاوت، مخلوط تخممرغها را به خمیر اضافه کنید. این کار باعث میشود که خمیر زمان کافی برای جذب کامل تخم مرغ داشته باشد. سپس وانیل و بکینگ پودر را اضافه کنید. این دو ترکیب علاوه بر حذف بوی تخم مرغ از خمیر، به پف کردن شیرینی کمک میکنند. خمیر نون خامهای نباید خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد! خلاصه که باید خمیر قابلیت شکلپذیری داشته باشد.
از قیف شیرینیپزی برای شکلدهی خمیر و ریختن آن بر کف سینی استفاده کنید. سایز نون خامهای شما ارتباط مستقیمی با این مرحله دارد. اگر قصد دارید نون خامهایهای ریز و فانتزی درست کنید، انتخاب یک ماسوره کوچک کفایت میکنند. همین دستورالعمل برای نون خامهای بزرگ برقرار است. خلاصه با تغییر سایز ماسوره، سایزهای مختلف نون خامهای بسازید و ببینید کدام به سلیقه شما نزدیکتر است! سینی حاوی خمیر را به مدت 30 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از گذشت این زمان، انتظار داریم که خمیر 2 تا 3 برابر شده باشد. بهعبارتدیگر، خمیر خوب پف کند! نان خامهای که خوردهاید؟ خمیر شما بعد از پف کردن باید درون آن خالی و سطح بیرونی آن ترد باشد. اگر چیزی غیر از این بود یک جای کار شما اشتباه بوده است.
خامه قنادی را هم بزنید تا بافت نرم و یکدستی پیدا کند. شما باید از انتهای نون خامهای، خامه را با قیف به درون آن تزریق کنید. بنابراین در انتهای همه نون خامهایها سوراخی ایجاد کنید و از همان مسیر، خامه را تزریق کنید. شیرینی آمادهشده را در یخچال قرار دهید تا به طور کامل سرد شود. از خوردن نون خامهای خانگی لذت ببرید!
در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه کیک و شیرینی مخصوص عید سر بزنید و با رسپی انواع شیرینیهای ساده و محبوب آشنا شوید.
تزیین شیرینی یک کار سلیقهای است و ارتباط مستقیمی با ذائقه و سلیقه قناد دارد، اما نمیتوان انکار کرد که بعضی از ترکیبات برای تزیین نون خامهای مناسبتر هستند. بیشترین مادهای که با این شیرینی خوشمزه همخوانی دارد، شکلات است. شکلات را با روش بن ماری آب کنید و سطح نون خامهای را با آن بپوشانید. شما میتوانید از شکلات قهوهای یا سفید رندهشده نیز بر شکلات آبشده استفاده کنید. نون خامهای ساده، نون خامهای با پودر قند و نون خامهای شکلاتی از مدلهای پرطرفدار موجود در شیرینیفروشیها هستند. پیشنهاد میکنیم که طرفداران شکلات، مقاله طرز تهیه مافین شکلاتی را بخوانند و درست کنند و با یک تزیین کاملا شکلاتی از آن لذت ببرند.
رعایت این نکات مهم برای تهیه نون خامهای برای نتیجه بهتر کار شما مهم هستند.
این نکات را در زمان درستکردن نون خامهای رعایت کنید و از نون خامهای خانگی خود لذت ببرید.
یکیدیگر از شیرینیهای محبوب ایرانی، شیرینی اریس است که در مقاله طرز تهیه شیرینی اریس درباره آن صحبت کردیم.
طرز تهیه نون خامهای را با روش گفته شده در این مقاله در خانه امتحان کنید و از درستکردن این شیرینی محبوب خانگی لذت ببرید. مواد اولیه ساده و دستور پخت آسان این شیرینی خوشمزه باعث خواهد شد هرکسی با یک فر معمولی در خانه به قنادی حرفهای تبدیل شود. رعایت نکات مهم برای تهیه نون خامهای به شما کمک میکند که از نتیجه کار خود بیشترین رضایت را داشته باشید.
دمای مورد نیاز برای درست کردن نون خامهای چند درجه است؟
نون خامهای را باید در دمایی درست کرد که بافت خمیر طلایی شود، در غیر این صورت یا میسوزد یا بهاندازه کافی برشته نمیشود. دما 200 درجه سانتیگراد برای درستکردن نون خامهای خانگی کافی است.
روش تزیین نون خامهای در خانه چیست؟
تزیین نون خامهای کار آسانی است و باتوجه به سلیقه هر فرد متفاوت است، اما شکلات بهترین ماده برای تزیین نون خامهای است. ترکیب بافت برشته نون خامهای با خامه و شکلات مزه بینظیری دارد.
چرا نون خامهای نرم میشود؟
اگر دمای فر بهاندازه کافی خوب داغ نشده باشد یا خام فرم گرفته و آب داشته باشد، احتمال نرمشدن نون خامهای بیشتر میشود. نون خامهای را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد.