مدیرعامل هلدینگ عالیس گفت: توسعه صنعت در وضعیت کنونی به قولهای زبانی نیاز نداشته و نیازمند اقدامات عملی است.
به گزارش روابط عمومی هلدینگ عالیس، علی اصغر فیاض در نشست معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک و عضو هیأت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی با کارآفرینان شهرستان چناران که در سالن اجتماعات مجموعه کارخانجات تولیدی عالیس برگزار شد، اظهار کرد: فضای این جلسه خیر و برکت بسیار زیادی دارد چراکه استقلال کشور در همین فضاها رقم میخورد و با توجه به اینکه تولیدکنندگان در وضعیت کنونی اقتصاد در واقع در میدان هستند، نیاز دارند بخش دولتی به عنوان متولیان این حوزه درک متقابلی از درد مشترک بین صنعتگران داشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت سخت اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: هدف یک صنعتگر که برای آن از تمام ذخیرههای مادی و معنوی خود استفاده میکند خدمت به مردم است که بسیار ارزشمند بوده و از اعتقادات وی سرچشمه میگیرد اما در شرایط کنونی نفس تولیدکننده به شماره افتاده و مشکلات زیادی بر سر راه تولید وجود دارد که فعالیت در این حوزه را بسیار سخت میکند.
مدیرعامل هلدینگ عالیس ادامه داد: به همین علت نیاز صنعتگران، نیاز به همراهی و حمایت مدیران بالادستی دارند تا بتوانند در خدمتگذاری به مردم عاملان بخش دولتی باشند.
فیاض با بیان اینکه فلسفه راهاندازی شهرکهای صنعتی این است که دولت خدمات مورد نیاز را در این شهرکها ارائه دهد تا تولیدکننده بتواند بدون دغدغه از زیرساختهای اساسی اقدامات مورد نیاز برای توسعه را برنامهریزی کند، خاطرنشان کرد: هم اکنون موضوعات زیرساختی برای صاحبان صنایع یک مشکل بسیار بزرگ است به عنوان مثال تأمین برق در حال حاضر تبدیل به یکی از چالشهای پیش روی بخش صنعت شده است.
وی افزود: با اینکه مشکلات بسیار زیادی برای حوزه صنعت وجود دارد هم اکنون 3 نوع پرداخت برای تأمین برق واحد صنعتی در نظر گرفته میشود که شامل هزینه تولید برق، هزینه ترانزیت برق و عوارض است و به نوعی تولید را با مشکلات بیشتری مواجه میکند.
مدیرعامل هلدینگ عالیس ضمن انتقاد از قوانینی که فعالیت صنعتگر را با چالش مواجه میکند، تصریح کرد: برخی از این تصمیمات به مانند سم برای بدنه تولید کشنده است و مسئولان باید بگویند به چه علت در غیاب صنعتگر چنین تصمیماتی گرفته میشود و در این نوع از قانونگذاریها، تولیدکنندگان در کجا دیده میشوند.
فیاض با اشاره به ضربالمثل عامیانه هر سال دریغ از پارسال، بیان کرد: شرایط برای بخش تولید هم اکنون به گونهای است که باید گفت هر روز دریغ از دیروز و افرادی که با برنامهریزیهای غلط تولیدکنندگان را با مشکلات زیادی مواجه میکنند باید به صنعتگران در این موارد توضیح دهند.
وی اظهار کرد: در دنیای امروز همه فناوریهای یک واحد تولیدی الکترونیکی است و قطعی برق به دستگاهها آسیب جدی میرساند و با توجه به اینکه نگهداری دستگاهها در وضعیت تحریم بسیار سخت است این نوع از قطعی حاملهای انرژی ضرر بسیار هنگفتی به واحد تولیدی وارد میکند؛ به عنوان مثال در مجموعههای تولیدی عالیس تا کنون چند بار خطوط تولید در اثر قطع برق دچار مشکل شدهاند که تا در اثر آن چندین روز تولید با اختلال مواجه شده است.
مدیرعامل هلدینگ عالیس افزود: وقتی خط تولید واحد صنعتی که چند هزار نفر کارگر دارد چند روز خوابیده باشد معیشت خانوادههای این افراد با تهدید مواجه میشود که ممکن است آثار بسیار زیاد اجتماعی به همراه داشته باشد.
فیاض با اشاره به دیگر معضلاتی که در شهرکهای صنعتی برای واحدهای مستقر وجود دارد، خاطرنشان کرد: شهرک صنعتی چناران یکی از شهرکهای نمونه در سطح کشور است و با توجه به اینکه حوزه محیط زیست دارای اهمیت حیاتی است نیاز است که اقدامات لازم برای افتتاح تصفیهخانه آن در اولویت قرار بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه برای رفع چالشهای حوزه صنعت نیاز به تدبیر ویژه است، تصریح کرد: باید برای رفع همه مشکلات از قولهای زبانی فراتر رفته و اقدامات عملی را در دستور کار قرار داد؛ چراکه صنعت نیاز به توجه روزانه دارد و اگر این توجه وجود نداشته باشد بخش تولید از توسعه بازمیماند و صنعتی که از توسعه باز بماند محکوم به فنا است.
مدیرعامل هلدینگ عالیس با تأکید بر اینکه متولیان باید حیات شهرک های صنعتی را مدیریت کرده و برای 20 سال آینده نیز برنامهریزی داشته باشند، اظهار کرد: باید برای هر اقدامی که انجام میشود نسلهای آینده نیز در نظر گرفته شوند چراکه همه ما در برابر نسلهای پس از این، که حتی ممکن است آنها را نبینیم مسئولیت داریم و با این وضعیت هیچ سرمایهگذاری که بتواند برای سالهای آینده باقی بماند انجام نمیشود.
فیاض در ارتباط با ضرورت بهرهگیری از انرژیهای نو و پاک، اظهار کرد: این علاقه در صنایع ساکن در شهرک صنعتی چناران وجود دارد اما باید زیرساختهای آن توسط بخش دولتی فراهم شود.
وی با اشاره به مشکلات تأمین گاز در فصل سرما برای صنایع، تصریح کرد: هر وقت هوا به سمت سردی میرود تولیدکنندگان دچار استرس میشوند که چه زمانی گاز آنها قطع شده و خطوط تولید از کار میافتند و این در حالی است که متولیان امر باید با مدیریت درست وضعیت، زمینه را برای بقا و ترقی بخش تولید فراهم کنند.
مدیرعامل هلدینگ عالیس تأکید کرد: ایجاد شغل یک کار مقدس است و دولت برای اینکه بتواند اشتغال مردم را تأمین کند باید جاذبههای سرمایهگذاری برای هر فرد را افزایش دهد و اگر این شرایط اصلاح نشود تولید دیگر توجیهی نداشته و کسی به سمت آن نمیآید.
فیاض افزود: همچنین واحدهای صنعتی شهرک صنعتی چناران مبالغ زیادی را به شهرداری این شهرستان به عنوان عوارض پرداخت میکنند اما خدماتی که مورد نیاز آنها است را دریافت نمیکنند به عنوان مثال آسفالت خیابانهای شهرک صنعتی چناران وضعیت اسفباری دارند که باید شهرداری برای رفع این مشکل ورود جدی داشته باشد.
در ادامه این جلسه محسن مهابادی فرماندار چناران با بیان اینکه تولیدکنندگان شهرک صنعی چناران جزو بهترین و نجیبترین تولیدکنندگان هستند، خاطرنشان کرد: در زمان قطع گاز صنایع در یخبندانهای زمستان سال قبل برخی از واحدها ضررهای چند صد میلیونی دیدند و در تابستان امسال نیز به علت گرمای بیش از حد هوا در برخی از موارد برق این واحدها قطع شد و باز هم متضرر شدند اما حتی اعتراض نکردند.
وی با بیان اینکه طرحهایی که مصوب میشوند معمولا به صنایع ضرر میزنند، خاطرنشان کرد: افزایش هزینه برق، مشکلات حوزه رفع تعهد ارزی و سایر مواردی از این دست سبب بروز مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان شده در صورتیکه طبق شعار سال باید در راستای کاهش تورم و رشد تولید پیش برویم.
فرماندار چناران با اشاره به استقرار بیش از 340 وحد صنعتی در شهرک صنعتی چناران، بیان کرد: این شهرک دارای جاذبه برای سرمایهگذاری است اما ما نمیتوانیم پاسخگوی نیازهای زیرساختی واحدهای صنعتی از جمله زمین، آب، برق، گاز و یا سایر مواردی مانند این باشیم.
مهابادی با بیان اینکه تعدادی از واحدهای مستقر در شهرک صنعتی چناران آوازه جهانی دارند، اظهار کرد: باید بتوان برای حفظ این آوازه جهانی از این صنایع حمایت کرده و کمتر به آنان خسارت زد اما متأسفانه تا کنون تنها کاری که از مقامات شهرستان برآمده همدردی کلامی بوده است.
وی با تأکید بر اینکه افرادی که در این وضعیت اقتصادی به کار تولیدی ادامه میدهند عاشق هستند، تصریح کرد: اگر غیر از این بود این افراد لحظهای به توسعه و ایجاد اشتغال فکر نمیکردند و ما باید بتوانیم به آنها کمک کنیم همانگونه که در زمان جنگ همه مردم در حد توان خود برای کمک به جبهههای جنگ بسیج بودند حالا نیز همه باید به سربازان جبهه اقتصاد کمک کنند.
فرماندار چناران ادامه داد: ادامه این وضعیت ممکن است سبب شود که تعداد زیادی از تولیدکنندگان به جای فعالیت در این حوزه به سمت دلالی بروند و وظیفه بخش حاکمیتی این است که اجازه ندهد چنین اتفاقی رخ دهد و در این راستا اقداماتی در دستور کار قرار گیرد که تولیدکنندگان به جای خارج شدن از این حوزه صنعت به فکر توسعه باشند.
مهابادی اظهار کرد: در برخی از موارد برای اینکه بتوانیم قوانین مخل و چالشها را از سر راه برداریم متوسل به دستگاه قضایی میشویم و این در حالی است که باید اقدامات حمایتی از صنعت بدون اهرم زور و با سرعت بالا صورت بگیرد.
وی افزود: هم اکنون برای تأمین برخی از زیرساختها مانند برق، گاز، تصفیهخانه و سایر مواردی از این دست چالشهای زیادی وجود دارد که در برخی از موارد با حمایت معاون وزیر رفع شده اما باز هم پاسخگوی نیازهای واحدهای صنعتی نیست و با توجه به سفر هیأت دولت به خراسان رضوی در ابتدای سال آینده برنامه داریم که برای رفع این نیازها از اعتبارات سفرهای استانی استفاده کنیم و امید میرود بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم تا توسط آنها ادامه فعالیت برای تولیدکنندگان با چالش کمتری همراه باشد.
در ادامه این نشست جعفر فرشچی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی با بیان اینکه برای تأمین زیرساختهای تولید در کشور مشکلات زیادی وجود دارد و شرکت شهرکها یکتنه در مقابل همه آنها ایستاده است، گفت: دفاع از منافع تولیدکنندگان وظیفه این نهاد است که با قدرت به آن ادامه میدهد و تلاش بر این است که بتوانیم دستگاههای خدمات رسان مانند وزارت نفت، وزارت نیرو و سایر مواردی از این دست را برای ارائه خدمات ویژه به تولیدکنندگان مجاب کنیم.
وی ادامه داد: شرکت شهرکهای صنعتی در واقع یک واسطه است که بین تولیدکنندگان و دستگاههای خدمات رسان قرار گرفته و نیاز است از مرکز برنامهریزیهای صورت بگیرد تا دستگاههای خدماترسان، صنعت را در اولویت قرار دهند همچنین در برخی از موارد عمر تأسیسات در شهرکهای صنعتی به پایان رسیده و نیاز به رسیدگی دارند و برای رفع این مشکل باید همکاری بیشتری در این زمینه نیز با شرکت شهرکهای صنعتی به وجود بیاید.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در ارتباط با وضعیت تصفیهخانه شهرک صنعتی چناران، بیان کرد: با توجه به توسعه این شهرک مطالعاتی صورت گرفت و اعتبار مورد نیاز برای افتتاح تصفیه خانه 61 میلیارد تومان برآورد شده که مناقصه آن صورت گرفت و پیمانکار نیز انتخاب شد و از نیمه اول اسفند ماه فعالیت عملی آن آغاز میشود.
فرشچی افزود: همچنین برای پروژههای شهرک صنعتی چناران مبلغ 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اقداماتی برای تأمین آن در دستور کار قرار گرفته است.
در پایان این جلسه سید حسن غضنفری معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک و عضو هیأت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی کشور با اشاره به اینکه مشکلات تمام شهرکهای صنعتی در وضعیت کنونی شبیه به هم است، گفت: برای رفع مشکلات دو رویکرد وجود دارد نخست اینکه به واسطه پیگیریهای اداری و قوانین برای ایجاد امکانات در راستای توسعه صنعت برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: در این رویکرد باید این را در نظر داشت که منابع کشور ما محدود هستند به عنوان مثال برای پاسخدهی به همین حجم نیاز گاز کنونی در کشور، باید سه فاز جدید در پارس جنوبی تأسیس شود که این امکان در شرایط کنونی وجود ندارد و به همین علت برای اولویتبندی تأمین گاز در بخشهای مختلف اختلاف وجود دارد.
معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک ادامه داد: بارها با دستگاههای خدماترسان بر سر اینکه اولویت تأمین حاملهای انرژی باید با صنایع باشد بحث شده، چراکه اعتقاد در وزارت صنعت بر این است که حفظ اشتغال بسیار مهمتر از اولویتهای بخش خانگی است اما متأسفانه در این زمینه صدای بخش صنعت بسیار کوتاه است و بخشهای دیگر بیشتر برای به دست آوردن سهم انرژی تلاش کرده و اختصاص انرژی به این بخشها مانند خانگی در اولویت بالاتری قرار دارد.
غضنفری افزود: اما رویکرد دوم که میتواند اثرگذار باشد مردمی کردن اقتصاد است که از طرف مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته و شرکتها میتوانند برای تأمین انرژی خود به سمت استفاده از انرژیهای نو و پاک بروند تا علاوه بر اینکه مشکلات آنها رفع شود، بتوانند درآمدزایی نیز داشته باشند.
وی بیان کرد: همچنین با آغاز استفاده از انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی صنعتگران میتوانند از مزایای آن که حذف شدن از لیست مدیریت حاملهای انرژی است استفاده کنند به این ترتیب که با فعالیت در حوزه تولید برق از انرژی خورشیدی دیگر در لیست جریمههای وزارت نیرو قرار نمیگیرند.
وی تأکید کرد: همچنین نیاز است که مدیریت مصرف را در همه بخشها مورد توجه قرار داد به عنوان مثال با توجه به کمبود آب باید طرح استحصال پساب را اجرا کرد و برای تأمین برق از نیروگاههای خورشیدی و یا بادی بهره برد تا فعالیت صنعتی ادامه پیدا کند.
معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک با اشاره به محدودیت منابع موجود در شرکت شهرکهای صنعتی، خاطرنشان کرد: در برخی از استانها تفاهماتی شده است که برخی از وجوهی که طبق قانون از صنعتگران گرفته میشود برای تهیه و نگهداری زیرساختهای صنعتی هزینه شود.
غضنفری تأکید کرد: گرچه که تا جایی که امکان داشته باشد وارت صنعت برای حمایت از تولیدکنندگان هر اقدامی که بتوان را انجام میدهد و به هر صورتی که از عهده ما بر بیاید برای توسعه حوزه تولید تلاش خود را انجام میدهیم.