قهوه ماروچینو چیست؟

قهوه ماروچینو (Marocchino) یا موکا ماروچینو نوعی نوشیدنی قهوه است که از ترکیب اسپرسو، شیر، پودر کاکائو و شکلات ساخته می‌شود. نام این قهوه از واژه مراکشی ماروچینو گرفته شده که به نوعی چرم اطلاق می‌شود. رنگ و بافت این نوشیدنی بسیار به چرم مراکشی شباهت دارد، ازاین‌رو به آن ماروچینو می‌گویند.

ماروچینو نوشیدنی سنتی ایتالیایی است که طعمی لطیف و خامه‌ای دارد. محبوبیت و طعم خوش این قهوه سبب شد تا به کشورهای دیگر نیز راه پیدا کند. ما نیز تصمیم داریم تا در این قسمت از مجله عالیس طرز تهیه قهوه ماروچینو، خواص، محدودیت‌های مصرف و فوت و فن‌های یک قهوه ماروچینو کافی شاپی را بررسی کنیم.

خواص قهوه ماروچینو

خواص قهوه ماروچینو

قهوه ماروچینو اجزایی مانند قهوه اسپرسو، شیر و شکلات دارد. هریک از این اجزا می‌توانند خواص و مزایای خود را داشته باشند. در زیر به برخی از خواص محتمل قهوه ماروچینو اشاره می‌کنم:

  1. انرژی‌زا: قهوه اسپرسو، قسمت اصلی قهوه ماروچینو است. ازآنجایی‌که این نوشیدنی حاوی مقدار زیادی کافئین است می‌تواند به شما انرژی مازادی تزریق کند.
  2. سرشار از آنتی‌اکسیدان‌: قهوه اسپرسو و شکلات دارای مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدان است. به همین دلیل از سلول‌های بدن در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو محافظت کرده و به سلامتی عمومی شما کمک می‌کند.
  3. نشاط آور: مصرف قهوه ماروچینو به دلیل داشتن اسپرسو و شکلات باعث افزایش ترشح هورمون‌های مثل اندورفین و سروتونین در بدن شده و در نهایت نشاط ‌آور است.

مصرف چه مقدار از قهوه ماروچینو در طی روز مجاز است؟

مقدار مصرفی قهوه ماروچینو در طی روز به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ ازجمله سلامت شخص، تحمل کافئین، سن، جنسیت و سطح فعالیت فیزیکی. اما در حالت کلی، مصرف معتدل قهوه ماروچینو در روز حدود ۲ فنجان ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌لیتری است.

این مقدار در افرادی که به کافئین حساسیت دارند به روزی یک فنجان یا کمتر می‌رسد. در نتیجه بسته به شرایط بدنی خود از قهوه ماروچینو استفاده کنید.

چه افرادی نباید قهوه ماروچینو بخورند؟

با توجه به ترکیبات موجود در قهوه ماروچینو افرادی که در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرند بهتر است که از خوردن قهوه ماروچینو صرف‌نظر کنند یا با احتیاط بیشتری از این نوشیدنی لذت ببرند:

  1. افراد حساس به کافئین: اسپرسو موجود در قهوه ماروچینو حاوی مقدار قابل توجهی کافئین است. افرادی که حساسیت یا واکنش منفی نسبت به کافئین دارند ممکن است نیاز داشته باشند، مصرف این نوشیدنی را قطع یا محدود کنند.
  2. افراد دارای مشکلات خواب: کافئین به‌عنوان محرک عصبی می‌تواند بر کیفیت و مدت خواب تأثیر بگذارد. علت دقیق و واقعی بی‌خواب شدن افراد پس از نوشیدن قهوه در مقاله چرا قهوه باعث بی‌خوابی می‌شود؟ بررسی شده است.
  3. افراد با مشکلات قلبی: قهوه ماروچینو باتوجه به ترکیباتی که دارد، موجب افزایش ضربان قلب و فشارخون خود خواهد شد.
  4. کسانی که دارای مشکلات گوارشی هستند: یکی از عوارض مصرف قهوه ماروچینو افزایش اسیدیته معده، سوءهاضمه یا عفونت معده است.
  5. زنان باردار: در دوران بارداری، مصرف کافئین باید محدود شود. مصرف بیش‌ازحد کافئین در دوران بارداری ممکن است مشکلاتی مانند افزایش خطر سقط، کاهش وزن نوزاد و اضطراب را به همراه داشته باشد.

تمامی این موارد ممکن است پس از مصرف انواع قهوه ایجاد شود؛ به‌خصوص نوشیدنی‌هایی که از ترکیب اسپرسو و شکلات تشکیل شده اند.

طرز تهیه قهوه ماروچینو در خانه

برای تهیه قهوه ماروچینو در خانه باید موارد زیر را آماده کرده و طبق دستور پیش رفت:

قهوه اسپرسو ۱ شات
شیر گرم ۱ شات
شکلات داغ نصف شات
پودر کاکائو ۱ قاشق چای‌خوری

دستور تهیه قهوه ماروچینو

با هر روشی که می‌توانید یک شات قهوه اسپرسو تهیه کنید. مقداری شیر را در یک قابلمه کوچک یا قهوه جوش گرم کنید. شیر را به‌اندازه‌ای روی حرارت قرار دهید که فقط گرم شود و به نقطه جوش نرسد. اگر به دماسنج دسترسی دارید، شیر گرم باید دمایی بین ۶۵ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشد.

شیر گرم را به قهوه اسپرسو اضافه کنید. شکلات ذوب شده یا شکلات داغ را به آرامی به ترکیب قبلی اضافه کرده و در نهایت با مقداری پودر کاکائو یا خامه فرم گرفته تزیین کنید. نوش جان!

فوت و فن‌ها طرز تهیه قهوه ماروچینو

فوت و فن‌ها طرز تهیه قهوه ماروچینو

  1. برای داشتن ظاهری زیبا بهتر است که مواد اولیه نامبرده ازجمله قهوه اسپرسو، شیر گرم، شکلات ذوب شده و پودر کاکائو را لایه به لایه بریزید.
  2. شات از اصطلاحات کافی‌شاپ‌ها است که به ۳۰ میلی‌لیتر مایع اشاره دارد.
  3. نسبت ترکیب شیر و اسپرسو موجود در قهوه ماروچینو به ذائقه شما بستگی دارد؛ اما بهترین نسبتی که در دستور تهیه قهوه ماروچینو اصلی وجود دارد، نسبت ۱ به ۱ است.
  4. قهوه ماروچینو را می‌توان با انواع قهوه اسپرسو یا قهوه موکا تهیه کرد.
  5. اگر تمایل به افزودن شکلات داغ به قهوه ماروچینو ندارید، می‌توانید از شکلات فندقی برای لطافت بیشتر این نوشیدنی استفاده کنید.
  6. امکان جایگزین کردن شکلات خردشده با شکلات تلخ نیز در طرز تهیه قهوه ماروچینو وجود دارد.

اگر با دستور تهیه قهوه موکا آشنا نیستید، به مقاله قهوه موکا چیست؟ سری بزنید.

کلام آخر

قهوه ماروچینو یک نوشیدنی ایتالیایی است که از ترکیب شیر، شکلات داغ، قهوه اسپرسو و پودر کاکائو تهیه می‌شود. این نوشیدنی خوش‌طعم بافتی لایه‌لایه و خامه‌ای دارد که مصرف آن برای افرادی که از تلخی قهوه بیزار هستند، خوشایند خواهد بود.

آنچه که در این قسمت از مجله عالیس بررسی شد به شما کمک می‌کند که قهوه ماروچینو را بهتر بشناسید، خواص، محدودیت‌های مصرف، راز خوشمزه شدن و طرز تهیه آن را فرا بگیرید.

سؤالات متداول

قهوه ماروچینو چیست؟

ماروچینو نوعی نوشیدنی قهوه خوشمزه است که از ترکیب شدن اسپرسو، شکلات داغ، شیر و پودر کاکائو ساخته می‌شود. این نوشیدنی تزیینی از فوم شیر، خامه، پودر کاکائو و دارچین دارد که هر کدام از ترکیبات آن به صورت لایه‌لایه افزوده می‌شود.

ترکیبات قهوه ماروچینو چیست؟

بسته به ذائقه و سلیقه شما می‌توانید قهوه ماروچینو را با قهوه اسپرسو یا موکا، شکلات داغ یا شکلات خردشده، شیر گرم، پودر کاکائو، فوم شیر یا خامه و دارچین تهیه کنید.

چه کسانی نباید از قهوه ماروچینو استفاده کنند؟

به‌طورکلی مصرف قهوه ماروچینو ایمن است اما می‌تواند برای افرادی که حساسیت به کافئین دارند یا به بیماری‌های گوارشی، قلب و عروق و مشکلات خواب رنج می‌برند هم بدون عارضه نباشد. از سوی دیگر به دلیل بالا بودن مقدار کافئین موجود در قهوه ماروچینو، مصرف آن برای خانم‌های باردار خیلی مناسب نخواهد بود.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis