طرز تهیه آب زیتون

از متفاوت‌ترین چاشنی‌هایی که می‌توانید از آن برای آشپزی و پخت‌وپز استفاده کنید، آب زیتون است. خیلی از افراد آب شور زیتون را دور می‌ریزند و فکر می‌کنند که هیچ استفاده‌ای نمی‌توان از آن کرد؛ ولی حقیقت آن است که از این آب نه‌تنها می‌توان برای تهیه انواع غذاها استفاده کرد، بلکه خواص بسیاری را هم می‌توان برای آن برشمرد.

در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه آب زیتون را به شما آموزش خواهیم داد. این آب، همان آب شوری است که از آن برای نگهداری زیتون و حفظ طعم و مزه آن استفاده می‌شود. تهیه این آب تنها به چند ماده اولیه بسیار ساده و در‌ دسترس نیازی دارد، هیچ خرج آن‌چنانی هم برایتان به همراه نخواهد داشت؛ با ما همراه باشید.

مواد لازم در طرز تهیه آب زیتون

مواد لازم در طرز تهیه آب زیتون

چنان که در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، در طرز تهیه آب زیتون تنها به چند ماده اولیه نیاز خواهید داشت. مواد لازم آب زیتون به شرح زیر است:

زیتون بدون هسته 1 پیمانه
آب 1 پیمانه
نمک 1 قاشق غذاخوری
سرکه 1 قاشق چای‌خوری
برگ نعناع (دلخواه) به مقدار لازم
فلفل قرمز تازه (دلخواه) به مقدار لازم
سیر (دلخواه) به مقدار لازم

این مقدار از مواد اولیه، می‌توانید برای تهیه حدود 1.5 پیمانه آب زیتون کافی باشد. اصلی‌ترین مواد اولیه در طرز تهیه آب زیتون را می‌توان آب، نمک و سرکه در نظر گرفت. شما به دلخواه خود می‌توانید برای بهبود مزه این آب، از مقداری سیر، برگ نعناع یا فلفل قرمز استفاده کنید. بد نیست بدانید که از این چاشنی در آشپزی ایتالیایی به‌وفور استفاده می‌شود. اگر عاشق غذاهای ایتالیایی هستید، توصیه می‌کنیم که مقاله رسپی غذاهای ایتالیایی را مطالعه کنید.

روش تهیه آب زیتون مرحله ‌به‌ مرحله

آب زیتون را می‌توان خیلی ساده و در کمترین زمان ممکن تهیه کرد؛ تنها باید مقداری صبور باشید و اجازه دهید که این آب به‌خوبی در جای تاریک و خنک استراحت کند تا جا بیفتد. با دنبال‌کردن مراحل زیر، می‌توانید طرز تهیه آب زیتون را بدون دردسر یاد بگیرید و آن را برای خود تهیه کنید.

در طرز تهیه آب زیتون باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

ابتدا زیتون‌ها را داخل آبکش بریزید، بشویید و اجازه دهید که تا حدی خشک شوند. برای اینکه عصاره زیتون بهتر از آن خارج شود، آن‌ها را با چنگال یا به کمک خلال‌دندان سوراخ کنید. سپس زیتون‌ها را داخل یک ظرف شیشه‌ای و دردار بریزید و کنار بگذارید. حواستان باشد که شیشه شما باید مقداری بزرگ‌تر باشد تا فضای کافی برای اضافه‌کردن آب داشته باشد.

در یک ظرف جداگانه آب بریزید؛ بهتر است که این آب از قبل جوشیده و به دمای اتاق رسیده باشد. نمک و سرکه را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با هم حل شوند. آب شور زیتون باید مقداری مات باشد؛ اگر بعد از اضافه‌کردن نمک به این درجه نرسیدید، بهتر است که مقدار بیشتری نمک اضافه کنید. مقدار نمک نباید از 3 قاشق غذاخوری بیشتر شود.

اکنون آب‌نمک را داخل شیشه و روی زیتون‌ها بریزید، به‌طوری‌که روی آن‌ها را کاملاً بپوشاند. به یاد داشته باشید که بعد از اضافه‌کردن آب حدود 5 تا 10 سانتی‌متر باید بین سطح آب و در شیشه فاصله باشد. در همین مرحله، مقداری نعناع، فلفل تازه یا سیر را به داخل شیشه اضافه کنید. در شیشه را محکم ببندید و چند بار شیشه را تکان دهید.

شیشه را داخل یخچال قرار دهید؛ اجازه دهید که حداقل 1 شب شیشه داخل یخچال بماند. هراندازه که این مدت‌زمان بیشتر باشد، عصاره زیتون بیشتر آزاد شده و آب زیتون شما مزه بهتر و قوی‌تری خواهد داشت. بعد از 1 شب شیشه را از یخچال خارج کنید و دوباره آن را تکان دهید. آب زیتون را از صافی عبور داده و داخل ظرفی دیگر بریزید.

زیتون‌ها را داخل شیشه اول برگرداند و به کمک گوشت‌کوب، آن‌ها را فشار دهید و عصاره‌گیری کنید. محتویات شیشه را دوباره از صافی عبور دهید و به آب شور که در شیشه‌ای دیگر ریخته بودید، اضافه کنید. اکنون آب زیتون شما حاضر است؛ آن را در یخچال نگهداری کنید. از این چاشنی‌ می‌توانید در انواع غذاهای رژیمی استفاده کنید. رسپی انواع غذاهای رژیمی را می‌توانید در مجله عالیس مطالعه کنید.

خواص آب زیتون چیست؟

خواص آب زیتون چیست؟

هرچند که خواص آب زیتون هنوز به طور دقیق اثبات نشده است و برخی از متخصصان باور دارند که از مصرف آن باید پرهیز کرد، ولی باز هم بااین‌حال نمی‌توان از فواید آن غافل شد. آب زیتون سرشار از چربی‌های مفید برای بدن است، اولئیک اسید دارد و منبعی خوبی برای روی، ویتامین ای و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌رود. همچنین میزان بالایی سدیم نیز در آن وجود دارد.

از جمله مهم‌ترین خواص و فواید آب زیتون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقادیر بالای سدیم در این چاشنی می‌تواند در بهبود عملکرد سیستم عصبی ما بسیار مفید باشد.
  • آب زیتون می‌تواند عملکرد عضلات و ماهیچه‌ها را بهبود ببخشد. الکترولیت‌های موجود در این آب می‌تواند حرکت عضلات را سهولت ببخشد.
  • ویتامین ای موجود در این آب می‌تواند رشد موها را بهبود بخشیده و همچنین شفافیت و سلامت موها را تضمین کند.
  • مصرف روزانه این چاشنی می‌تواند در کنترل سطح خون و کاهش علائم دیابت نقش مفیدی بر عهده داشته باشد.
  • چربی‌های مفید و گیاهی موجود در آب زیتون می‌توانند فشارخون ما را کنترل کنند.
  • مصرف این آب می‌تواند میزان رطوبت در بدن را در حالت متعادل نگه دارد.
  • همچنین مصرف آب زیتون به‌صورت روزانه می‌تواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کرده و از پیشگیری به سرطان جلوگیری کند.

کلام آخر

در این مطلب از بلاگ عالیس، با طرز تهیه آب زیتون آشنا شدیم. از این آب می‌توان در طبخ انواع غذاها، سس‌ها و سالادها استفاده کرد؛ همچنین می‌توان روزانه 1 تا 2 قطره از آن را نیز بلعید و از خواص بی‌نظیرش بهره‌مند شد. در این مطلب همچنین خواص آب زیتون را نیز مرور کردیم و دیدیم که استفاده از آن چقدر می‌تواند برای سلامتی ما مفید باشد. آیا شما تابه‌حال از آب زیتون به‌عنوان چاشنی استفاده کرده‌اید؟ آیا مزه آن را دوست داشتید؟

سؤالات متداول

آیا از آب زیتون می‌توان برای مزه‌دار کردن مرغ و گوشت استفاده کرد؟

بله؛ شما می‌توانید از آب زیتون برای خوشمزه‌تر کردن مرغ و گوشت خورشتی یا کبابی استفاده کنید و طعمی متفاوت خلق کنید.

آیا مصرف آب زیتون ضرر خاصی به همراه دارد؟

مصرف مقدار کمی از آب زیتون به‌صورت روزانه ضرر خاصی را به همراه نخواهد داشت؛ اما بهتر است که بیشتر از این مقدار مصرف نکنید.

آیا می‌توان در آب زیتون از دانه‌های فلفل استفاده کرد؟

بله؛ شما می‌توانید برای بهبود مزه این چاشنی از دانه‌های فلفل سیاه نیز استفاده کنید. بسته به سلیقه خود می‌توانید طعم‌دهنده‌های دیگری نیز استفاده کنید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis