کبد چرب نوعی بیماری خطرناک و جدی است که با ایجاد اختلال در عملکرد آنزیمهای کبد، بهوجود میآید. اگر این بیماری به موقع درمان نشود، اثرات منفی زیادی به دنبال دارد و ممکن است منجر به بروز بیماریهای خطرناک و مرگ و میر شود.
یکی از دلایل ابتلا به بیماری کبد چرب، سبک زندگی و عادات غذایی نادرست است.
سلامت کبد برای دوام طول عمر بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل بهتر است از غذاها و نوشیدنیهایی استفاده کنیم که به سلامت کبد چرب آسیب نرسانند.
آبغوره یکی از چاشنیهای پرطرفدار در غذاهای ایرانی است. ما در این مقاله قصد داریم درباره خواص آبغوره برای کبد چرب صحبت کنیم. همراه ما باشید.
خواص مهم آبغوره برای بدن
آبغوره از چاشنیهای خوشطعم و مفیدی است که به بهبودی بسیاری از بیماریها کمک میکند.
حفظ سلامت سیستم گوارش بدن، پیشگیری از سرطانها، مبارزه با تومورهای سرطانی، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کمک به بهبودی درد سیاتیک و کمردرد، کاهش وزن، کنترل دیابت، زیبایی پوست و … از جمله خواص آبغوره است.
بنابراین مصرف به اندازهی آبغوره برای سلامتی بدن بسیار مفید است و مشکلات گوارشی را به حداقل میرساند.
اگر میخواهید با نوشیدنیهایی که برای کاهش وزن مفید هستند، آشنا شوید، مقالهی نوشیدنی برای کاهش وزن را مطالعه کنید.
چرا آبغوره برای کبد چرب مفید است؟
کبد، مزاج گرم و تری دارد و عوامل مختلف ممکن است مزاج کبد را سرد کنند. سردی کبد توانایی آن را برای تجزیه چربیها به حداقل میرسد. زمانیکه چربیها در کبد جمع میشوند، بیماری کبد چرب بروز میکند.
مصرف آبغوره در غذاها برای تقویت کبد بسیار مفید است و به رفع چربیهای سطحی کبد کمک میکند.
البته بر اساس طب سنتی، مصرف بیش از حد آبغوره، آبلیمو و انواع چاشنیهای ترش در غذاها خود باعث سرد شدن کبد میشود و عوارضی را بهدنبال دارد.
در صورت تمایل میتوانید مقالهی خواص آبلیمو را مطالعه کنید.
چه کسانی کبدشان چرب می شود؟
- 1-افرادی که بیماری دیابت دارند بیشتر در معرض ابتلا به کبد چرب هستند. درمانهای رایج برای کنترل دیابت ممکن است برای این افراد موثر نباشد.
اگر میخواهید با نوشیدنیهای طبیعی که برای دیابت مفید هستند، آشنا شوید، مقالهی چه آبمیوهای برای دیابت خوب است را مطالعه کنید.
- 2-مصرف بعضی از داروهای شیمیایی، اثرات منفی بر روی کبد میگذارند. به عنوان مثال آنتیبیوتیکها و چرک خشککنها عوارض زیادی دارند و مشکلات جبرانناپذیری ایجاد میکنند.
- 3-افرادی که در تهیه وعدههای غذایی خود از چربی و روغن زیادی استفاده میکنند، به مرور زمان به بیماریهایی مثل سوزش چشم، خارش چشم و کبد چرب مبتلا میشوند.
- 4-افرادی که در وعدههای غذایی خود از تخم مرغ به حالت نیمرو و آب پز زیاد استفاده میکنند، بیشتر از همه در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب قرار دارند. بهتر است این افراد مصرف زرده تخممرغ را کاهش دهند.
- 5-افرادی که بدون مشورت با پزشک برای کاهش وزن خود از رژیمهای مختلف استفاده میکنند، بیماری کبد چرب سریعتر به سراغشان میآید.
این افراد در مدت زمان کم، وزنشان به شدت کاهش مییابد و فکر میکنند که در کاهش وزن خود موفق عمل کردند، در حالیکه این رژیمهای نادرست عوارض بسیاری دارند.
کلام آخر
کبد چرب یک بیماری خاموش است. ممکن است افرادی که به آن مبتلا هستند، بیخبر باشند و به رژیم غذایی غلط خود ادامه دهند. در حقیقت با رعایت نکاتی که در این مقاله اشاره کردیم، درصد ابتلا به بیماری کبد چرب در شما کاهش مییابد.
آبغوره یکی از چاشنیهای پرطرفداری است که به تقویت کبد و کنترل بیماری کبد چرب کمک میکند.
امیدواریم با خواندن این مقاله و مصرف به اندازه آبغوره، کمتر در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب قرار بگیرید.
سوالات متداول:
چه کسانی کبدشان چرب می شود؟
افرادی که از غذاهای پرچرب استفاده میکنند و بدون مشورت با پزشک به درمانهای مختلف برای رفع مشکلات خود میپردازند، در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.
چه غذاهایی برای کبد مضر هستند؟
غذاهایی که در تهیه آنها از روغن زیاد استفاده شده، برای کبد مضر هستند.
آبغوره چه خواصی برای بدن دارد؟
حفظ سلامت سیستم گوارش بدن، پیشگیری از سرطانها، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کمک به بهبودی کمردرد، کاهش وزن، بهبودی بیماری دیابت و زیبایی پوست.