افراد ممکن است به هر دلیلی نتوانند از شیر در وعدههای غذایی یا میانوعدههای خود استفاده کنند. برای مثال، حساسیت به لاکتوز موجود در شیر برخیها را در هر سنوسالی آزار میدهد. حتی احتمال دارد شخصی از عطر یا طعم شیر لذت نبرد. این امر باعث میشود، گاهی اوقات نتوانیم از طعم خوش بسیاری از محصولات لذت ببریم. برای مثال در چنین شرایطی افراد از چشیدن معجون و ویتامینههای لذیذ بیبهره میمانند، چراکه پایه اصلی این میانوعده و دسرها از شیر تشکیل میشود. ما در این قسمت از مجله عالیس قصد داریم تا این مشکل را تا حدی برای این عزیزان مرتفع کنیم.
البته خواندن این مقاله تنها مختص افراد این چنینی نیست. در بسیاری از موارد ممکن است، شیر در خانه وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی حتماً از تهیه معجون منصرف خواهید شد؛ اما ما این مژده را به شما میدهیم که امکان درست کردن این دسر خوشمزه حتی در چنین وضعیتی هم ممکن است. برای آشنایی با طرز تهیه معجون ساده خانگی بدون شیر با ما همراه شوید.
برای درست کردن این نوع از معجونها معمولاً دو دستورالعمل وجود دارد که ما در ادامه این مقاله هر دو نمونه را به طور کامل به شما شرح خواهیم داد.
این روش از طرز تهیه معجون خانگی بدون شیر، یکی از سادهترین و آسانترین دستورالعملهای ممکن است. توجه داشته باشید که با این مقدار از مواد اولیه، تنها دو لیوان معجون خواهید داشت. در صورتی که قصد آمادهسازی معجون خانگی با تعداد بیشتر یا کمتری را دارید، کافی است حجم مواد را مطابق فهرست زیر کم یا زیاد کنید.
شیر فندق | ۲ لیوان |
موز | ۱ عدد بزرگ |
فندق خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | ۲ قاشق غذاخوری |
کنجد | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ½ قاشق چایخوری |
خرما | ۶ عدد |
ابتدا موز را پوست گرفته و خوب خرد کنید. بهتر است این مرحله را ۲۰ دقیقه قبل از آمادهسازی معجون خود انجام دهید تا در این مدت موزهای خرد شده در فریزر کمی استراحت کنند.
اکنون نوبت به جداسازی هسته خرماها میرسد. مخلوطکن یا غذاساز را بسته به در دسترس بودنشان آماده کنید. همه مواد اعم از موز، خرما، شیر فندق، آجیلهای خرد شده، پودر نارگیل، کنجد و عسل را داخل مخلوطکن بریزد. بهتر است دارچین را در آخرین مرحله اضافه کنید.
مخلوطکن را با دور تند به مدت ۳۰ ثانیه یا نهایتاً ۱ دقیقه روشن کنید. البته این زمان بستگی به قدرت دستگاه شما دارد. زمانی که همه مواد ترکیب و یکدست شدند، معجون خانگی بدون شیر شما حاضر است. مواد را در لیوان دلخواه خود بریزید و با پودر دارچین تزیین کنید. گوارای وجود!
اگر از طعم فندقی نوشیدنیها لذت میبرید، حتماً به مقاله طرز تهیه معجون شیر فندق سری بزنید.
برای تهیه دو لیوان از این معجون باید مواد اولیه را مطابق دستور زیر آماده کنید:
بستنی وانیلی یا سنتی | ۲۰۰ گرم |
فندق خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
کنجد بوداده | ۱ قاشق غذاخوری |
بادام درختی خردشده | ۱ قاشق غذاخوری |
مغز گردو خردشده | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | ۱ قاشق غذاخوری |
خرما | ۶ عدد |
یخ | ۴ تکه کوچک |
موز | ۲ عدد کوچک |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
اولین گام برای تهیه این معجون آمادهسازی موزها و خرماها است. بدین منظور باید هسته خرماها را در بیاورید و پوست موزها را جدا کنید. در آخر موزها را برای راحت مخلوط شدن با سایر مواد آنها را به قطعات کوچکتر خرد کنید.
گام بعدی، آماده کردن دستگاه غذاساز یا مخلوطکن است. اکنون باید بستنی، موز، خرما، عسل و یخها را داخل محفظه بریزید و حدود ۱ دقیقه با دور متوسط، مواد را مخلوط کنید.
زمانی که موز و خرماها خوب ریز شدند، نوبت به اضافه کردن مغزهای خرد شده، دانه کنجد و پودر نارگیل میرسد. این مرحله نیز نهایتاً ۱ دقیقه زمان خواهد برد. بهمحض یکدست شدن مواد، معجون شما حاضر است. نوشجان!
اگر معجون دوست دارید، طرز تهیه معجون تابستانی را یاد بگیرید و در فصل تابستان را درست کنید.
برای ساخت معجون همیشه نیازی به وجود شیر نیست. طبق مطالب بالا متوجه شدیم که برای تهیه معجون خانگی میتوانیم شیر را به هر دلیلی از ترکیب این دسر خوشمزه حذف کنیم. گاهی حساسیت به لاکتوز موجود در شیر و گاهی نپسندیدن طعم این نوشیدنی میتواند دلیلی برای اضافه نکردن این ماده غذایی باشد. ما در این قسمت دو طرز تهیه معجون ساده خانگی بدون شیر را باهم بررسی کردیم که هر یک به نوع متفاوتی تهیه میشد. امیدواریم این دسر لذیذ را تهیه کنید و از چشیدن آن لذت ببرید. اگر شما هم دستورالعملی برای تهیه معجون خانگی بدون شیر دارید با ما به اشتراک بگذارید.
چه موادی را میتوان جایگزین شیر فندق کرد؟
در صورتی که به شیر فندق دسترسی نداشتید، از شیر نارگیل یا شیر سویا استفاده کنید.
آیا امکان حذف یکی از مغزیجات در معجون ساده خانگی بدون شیر است؟
بله! اگر یکی از آجیلهای موجود در ترکیب را در منزل نداشتید، میتوانید از ترکیب حذف کنید؛ اما برای داشتن طعمی بهتر، باقی مغزها را به نسبت حذف شدن آن مورد افزایش دهید.
مدتزمان ماندگاری این معجونها چند روز است؟
برای چشیدن طعم واقعی این دسرها بهتر است در همان ساعت ابتدایی نوشجان کنید؛ اما برای نگهداری بیشتر باید مواد را در ظرفی در دار، نهایتاً به مدت ۱ روز در یخچال میتوان قرار داد.
نظر خود را بنویسید