خواص شیر سویا برای زنان باردار و شیرده

یک مادر چه در زمان بارداری و چه در زمانی‌که نوزاد خود را به ‌دنیا آورده، نسبت به سلامتی فرزند خود احساس مسئولیت می‌کند. همه‎ی مادران برای آن‌‌که در این زمینه موفق‌تر عمل کنند، برنامه‌ی غذایی خود را اصلاح می‌کنند تا شیر سالم‌تری داشته باشند و از شیرهای کمکی سالمی برای تغذیه نوزاد خود استفاده می‌کنند.

ما در این مقاله به شیر سویا و خواص آن برای زنان باردار و شیرده می‌پردازیم تا برای شما کاملا روشن شود که دقیقا چه زمانی و به چه میزانی نیاز است که شیر سویا برای سلامت کودک خود استفاده کنید.

نقش شیر سویا در سلامت مادر و نوزاد

نقش شیر سویا در سلامت مادر و نوزاد

بر اساس مطالعات، نوزادانی که در گروه سنی زیر یک سال قرار دارند، بهتر است که تنها از شیر مادر تغذیه کنند. همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم اگر مادر تغذیه سالمی داشته باشد، شیر مادر برای نوزادی که تازه به‌ دنیا آمده بسیار کامل است.

شیر مادر تمام خواصی که برای رشد فرزند ضروری است را دارد، از جمله: تمام اسید‌های چرب، اسید‌های آمینه، ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر.

بعد از آن‌که نوزاد یکساله شد، می‌‎توانید به او به عنوان شیر کمکی، شیر سویا بدهید. شیر سویا تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن یک نوزاد را فراهم می‌کند.

شیر سویا سرشار از کلسیم، آهن و پروتئین که همه‌ی این مواد برای رشد کودک بسیار ضرورت دارند. اگر بتوانید شیر سویا را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید، به سلامت شما هم نیز کمک می‌‎کند، زیرا کمتر مبتلا به بیماری می‌شود.

البته اگر کودک شما با شیر سویا کنار نمی‌آید، می‌توانید به‌جای آن از مصرف شیر ساده عالیس و شیر طعم‌دار عالیس بهره‌مند شوید.

خواص شیر سویا برای کودک

خواص شیر سویا برای کودک

شیر سویا ویتامین‌های زیادی دارد که به سلامتی مادر و کودک در دوران بارداری و شیردهی بسیار کمک می‌کند.

شیر سویا ویتامین‌های زیادی همانند: ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، فولات و کلسیم دارد که برای رشد جنین بسیار مفید است. به‌علاوه ایزوفلاون‌های موجود در شیر سویا به حفظ سطح استروژن برای زنان یائسه کمک می‌کنند.

تحقیقات نشان داده که نوشیدن روزانه 2 لیوان شیر سویا عوارض یائسگی را در زنان کاهش می‌دهد.

در هر حال پیش از مصرف هر ماده مغذی که فکر می‌کنید به سلامتی کودکان در دوران بارداری و شیردهی کمک می‌کند، با پزشک خود مشورت کنید.

روزانه چه میزان شیر سویا برای کودک نیاز است؟

میزان شیر سویا برای کودک

اگر تازه به رژیم غذایی فرزندان شیر سویا را اضافه کرده‌اید، همان یک فنجان کفایت می‌کند. اما اگر مدتی است که فرزند شما شیر سویا مصرف می‌کند و هیچ مشکلی ندارد، 2 فنجان برای او مفید است. دقت کنید که بیش از این به کودکان شیر سویا ندهید، چون باعث بروز واکنش‌های آلرژیک می‌شود.

مصرف شیر سویا؛ سرد یا گرم؟

مصرف شیر سویا

بر اساس تحقیقات مادرانی که مشکلات گوارشی دارند، بهتر است که شیر سویا را در وعده‌های صبحانه به‌صورت ولرم مصرف کنند. به این دلیل که شیر سویا مزاج سردی دارد و برای هضم بهتر در معده این اتفاق راحت‌تر می‌افتد.

چه افرادی نباید شیر مصرف کنند؟

افرادی نباید شیر مصرف کنند

ممکن است دیده باشید افرادی را که نمی‌توانند شیر مصرف کنند، این موضوع باعث می‎شود که کمبود لاکتوز بدن این افراد را فرا بگیرد. همان‌طور که می‌دانید قند شیر، لاکتوز است و بعضی از افراد به صورت ژنتیکی و از ابتدای تولد، آنزیمی که بتواند این قند را تجزیه کند، ندارند. در نتیجه وقتی شیر می‌خورند، این لاکتوز در محیط روده حل نمی‌شود و به‌دلیل میکروارگانیسم‌های موجود در روده تخمیر بی‌هوازی شده و میزان زیادی گاز ایجاد می‌کند که به نفخ و اسهال منجر می‌شود.

این افراد ناچارند از شیرهایی که لاکتوز آنها در صنایع غذایی به صورت صنعتی جداسازی شده، مصرف کنند.

کسانی که این مشکل را دارند، حتی در دوران نوزادی نیز نمی‌توانند شیر مادر مصرف کنند و باید از شیرهای مصنوعی که لاکتوز ندارند، استفاده کنند.

همچنین اشخاصی وجود دارند که در مدت طولانی شیر مصرف نکردند و الان بعد از یک مدتی که به مصرف شیر روی آوردند، دچار مشکل شدند. این مشکل به این دلیل است که آنزیم‌های لاکتوز در سیستم گوارش او دیگر تولید نمی‌شود.

این افراد باید در یک بازه زمانی شیر ساده را که چربی کمی دارند، مصرف کنند تا بدن‌ها آمادگی پذیرش انواع شیرها را داشته باشند.

کلام آخر

مادران باردار باید به‌ شکل ویژه‌ای به تغذیه‌ی خود اهمیت دهند و مواد مغذی که جنین به آن نیاز دارد را تامین کنند. یکی از نوشیدنی‌هایی که سرشار از مواد مغذی است و برای سلامت جنین و مادر اهمیت دارد، شیر سویا است که ما در این مقاله به طور کامل به آن پرداختیم. امیدواریم با خواندن این مقاله در اضافه کردن شیر سویا به رژیم غذایی فرزندتان اقدام کنید و از سلامت کامل برخوردار شوید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis