دمنوش‌های مناسب برای افراد مبتلا به میگرن

یکی از بهترین راهکارها برای کاهش علائم میگرن، استفاده از انواع دمنوش گیاهی است. گیاهان دارویی بسیاری وجود دارند که استفاده از آن‌ها می‌تواند سردرد ناشی از میگرن را بهبود بخشیده و ناراحتی فرد مبتلا را تسکین دهد. این دمنوش‌ها نه‌تنها توسط طب سنتی توصیه شده‌اند، بلکه تحقیقات علمی بسیاری نیز روی آن‌ها صورت گرفته است. درست به همین دلیل می‌توان آن‌ها را کارآمد دانست.

در این مطلب از بلاگ عالیس می‌خواهیم بهترین دمنوش‌های مناسب برای افراد مبتلا به میگرن را به شما معرفی کنیم. اگر شما نیز دچار سردردهای میگرنی می‌شوید و هیچ راهکاری در زمان شروع درد برایتان مؤثر نیست، شاید بد نباشد که نوشیدنی‌های معرفی‌ شده در این مطلب را نیز یک‌بار امتحان کنید.

دمنوش زنجبیل

دمنوش زنجبیل

زنجبیل، یعنی همان گیاهی که ریشه‌اش را در بسیاری از مواد غذایی به کار می‌بریم، از جمله بهترین داروهای گیاهی برای درمان میگرن به شمار می‌رود. برای قرن‌ها است که از این گیاه در طب سنتی کشورهای مختلف استفاده می‌شود. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که خاصیت اصلی این گیاه، تنها برای کاهش دل‌درد، تهوع و استفراغ است، اما خبر خوب آن است که می‌توان از آن برای بهبود سردردهای میگرنی نیز استفاده کرد.

در سال 2021، مطالعه‌ای بر روی این گیاه انجام شد که نشان داد مصرف دمنوش آن در زمان عود میگرن، نه‌تنها می‌تواند به بهبود سردرد، بلکه می‌تواند به تهوع ناشی از این عارضه نیز کمک کند. نه‌تنها دمنوش زنجبیل، بلکه استفاده از زنجبیل خام یا عصاره آن نیز می‌تواند برای بهبود علائم میگرن مفید باشد. هرچند که این دمنوش گزینه مناسبی است، اما باید دانست که نمی‌توان آن را جایگزین درمان دارویی کرد.

همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، خواص این دمنوش تنها به این مورد محدود نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقاله طرز تهیه دمنوش زنجبیل و لیمو برای لاغری داشته باشید.

دمنوش بابونه

بابونه از سرده کاسنیان است. درست مانند دمنوش قبلی، دمنوش بابونه نیز علاوه بر بهبود سردرد میگرنی، می‌تواند خواص فراوانی برای بدن به همراه داشته باشد. مصرف 1 تا 2 فنجان از این نوشیدنی در زمان اوج علائم میگرن، می‌تواند تا حد زیادی خواص تسکین‌دهندگی به همراه داشته باشد. بابونه نه‌تنها توسط طب سنتی تأیید شده، بلکه در سال 2020 مطالعات خاصی نیز روی آن انجام شده است.

همچنین در سال 2022 نیز مطالعات دیگری بر روی این گیاه دارویی انجام شد که نشان داد نوشیدن دمنوش بابونه به مقدار متعادل، هیچ ضرری برای سلامت به همراه نخواهد داشت. این دمنوش می‌تواند یک درمان کوتاه‌مدت و سریع برای میگرن باشد. همچنین بد نیست بدانید که این نوشیدنی آرام‌بخش نیز بوده و برای کاهش التهاب نیز مؤثر است.

دمنوش زردچوبه

شاید دیدن نام زردچوبه در این مطلب برایتان عجیب باشد، اما جالب است بدانید که حتی این ادویه همه‌کاره نیز می‌تواند برای بهبود سردردهای میگرنی مؤثر واقع شود. هرچند که از پودر زردچوبه به طور روزمره در طبخ انواع غذاها استفاده می‌کنیم، اما می‌توانیم آن را به‌عنوان یک دمنوش برای بهبود میگرن نیز به کار ببریم. برای این دمنوش بهتر است که از ریشه آسیاب نشده زردچوبه استفاده کرد؛ البته اشکال دیگری از آن مانند کپسول نیز در بازار برای مصرف موجود است.

ماده مؤثره موجود در زردچوبه، کورکومین نام دارد. این ماده علاوه بر بهبود علائم میگرن، می‌تواند خواص بسیار دیگری را نیز برای سلامت ما به همراه داشته باشد. تحقیقاتی که در سال 2023 در این زمینه انجام شده است، نشان می‌دهد که زردچوبه می‌تواند ضدالتهاب باشد، آنتی‌اکسیدان باشد و همچنین مانند مسکن ضد درد نیز عمل کند. این بار که سردرد به سراغتان آمد، حتما این دمنوش را نیز امتحان کنید.

دمنوش اسطوخودوس

یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بین دمنوش‌های مناسب افراد مبتلا به میگرن، باید به دمنوش اسطوخودوس اشاره کنیم. از این گیاه می‌توان در اشکال مختلفی استفاده کرد؛ از روغن و عصاره گرفته، تا چای و استفاده از آن در عطرها و لوازم بهداشتی. برای بهبود علائم میگرن، هم می‌توان از روغن اسطوخودوس استفاده کرد و هم می‌توان دمنوش آن را در طول روز و به‌خصوص در زمان اوج میگرن نوشید.

تحقیقات علمی انجام شده در این زمینه، خاصیت دمنوش اسطوخودوس برای میگرن را تأیید کرده‌اند. همچنین این تحقیقات نشان داده است که نوشیدن این دمنوش در بازه زمان کوتاه‌مدت و به تعداد چند فنجان در طول روز، می‌تواند برای بدن بی‌ضرر باشد. در کنار استفاده از داروهای مخصوص میگرن، این نوشیدنی نیز می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

این دمنوش همچنین می‌تواند برای داشتن خوابی بهتر نیز مفید باشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، بد نیست که به مقاله دمنوش‌های مناسب برای بهبود کیفیت خواب نگاهی داشته باشید.

دمنوش میخک

دمنوش میخک

میخک که از آن به‌عنوان ادویه در بسیاری از غذاها یا نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود، در اصل جوانه خشک‌شده درخت میخک است. تهیه دمنوش میخک برای میگرن، می‌تواند به کاهش سردرد ناشی از آن کمک شایانی کند.

تحقیقاتی که اخیراً در این زمینه انجام شده است، نشان می‌دهد که این گیاه از چند جهت می‌تواند برای بهبود میگرن مفید باشد؛ اول‌ازهمه اینکه می‌تواند عصب‌های تشخیص درد را از کار بیندازد و دوم، می‌تواند به‌صورت مستقیم درد را تسکین دهد. همچنین این گیاه می‌تواند خواص ضدالتهابی نیز به همراه داشته باشد.

ازآنجایی‌که تحقیقات انجام شده بر روی خواص میخک برای میگرن محدود است، بهتر است که این نوشیدنی را بااحتیاط مصرف کرده و از نوشیدن آن به مقدار زیاد خودداری کنید. همچنین می‌توانید با پزشک خود نیز در این باره مشورت بگیرید.

دمنوش نعناع فلفلی

نعناع فلفلی بیشتر از هر چیز به عطر و بویی که دارد معروف است، اما این گیاه در کنار این موضوع، می‌تواند خواص بسیاری برای سلامت شما نیز به همراه داشته باشد. از این گیاه دارویی هم می‌توان به شکل چای و دمنوش استفاده کرد، هم می‌توان از آن روغن تهیه کرد و هم اینکه حتی می‌توان آن را به‌صورت مستقیم مصرف کرد.

ماده کلیدی و اصلی در این گیاه دارویی، منتول نام دارد. تحقیقاتی که در لابراتوارهای خارجی انجام شده، نشان می‌دهد که منتول موجود در نعناع فلفلی می‌تواند برای کاهش سردرد میگرنی در کوتاه‌مدت، بسیار مؤثر باشد. البته باید به یاد داشته باشید که تحقیقات انجام شده درباره این دمنوش اندک است، به همین دلیل باید جوانب احتیاط را رعایت کرد و تنها در حد متعادل از دمنوش نعناع فلفلی برای میگرن یا روغن آن استفاده کرد.

دمنوش دارچین

دمنوش دارچین

در نهایت، باید دمنوش دارچین را نیز به‌عنوان یکی از دمنوش‌های مناسب برای میگرن معرفی کنیم. دارچین از سرده کافوریان است و در اصل پوسته درخت محسوب می‌شود. استفاده اصلی از دارچین نیز به‌عنوان چاشنی انواع غذاها و شیرینی‌ها است و بیشتر به‌صورت پودر استفاده می‌شود. از پوسته آسیاب نشده آن اما می‌توان هم برای طبخ غذاها و هم به‌عنوان ماده اولیه دمنوش مناسب برای مبتلا به میگرن استفاده کرد.

تحقیقاتی که در سال 2020 در این زمینه انجام شده، نشان می‌دهد که مصرف مدام دارچین یا دمنوش آن در بازه زمانی کوتاه، می‌تواند التهاب را کاهش داده و همچنین از تعداد بروز سردردهای میگرنی، شدت و همچنان مدت‌زمان آن‌ها بکاهد. مصرف این دمنوش و گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه، بهتر است که با مشورت پزشک متخصص انجام شود.

دمنوش دارچین را می‌توان با مواد اولیه دیگری مانند زنجبیل یا دارچین نیز ترکیب کرد؛ برای کسب اطلاعات بیشتر، بد نیست که نگاهی به مقاله مضرات دمنوش سیب و دارچین داشته باشید.

کلام آخر

در این مطلب برای شما از دمنوش‌های مناسب افراد مبتلا به میگرن صحبت کردیم. سردردهای میگرنی بدون شک می‌توانند بسیار اذیت‌کننده باشند. استفاده از دمنوش‌های گیاهی در کنار داروهایی که توسط پزشک تجویز شده است، می‌تواند از شدت این علائم کاسته و به بهبود سریع‌تر افراد کمک کند. در نهایت، بد نیست که نظر شما را نیز جویا شویم؛ شما چه دمنوش‌های دیگری را برای کاهش سردردهای میگرنی می‌شناسید؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما نیز به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

آیا گل محمدی می‌تواند برای بهبود میگرن مفید باشد؟

بله. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، نشان می‌دهد که نوشیدن گلاب یا حتی بوییدن آن، می‌تواند برای تسکین سردرد میگرنی مؤثر باشد.

استفاده افراطی از دمنوش‌های مخصوص میگرن چه عوارضی دارد؟

نوشیدن بیش از اندازه این دمنوش‌ها می‌تواند عوارضی مانند دل‌درد، اسهال، سرگیجه، واکنش‌های آلرژیک، نفخ و موارد مشابه دیگری را به همراه داشته باشد.

آیا نوشیدنی‌های حاوی کافئین برای میگرن ضرر دارد؟

بسته به هر فرد، تأثیر کافئین می‌تواند متفاوت باشد. برخی از افراد با نوشیدنی‌های کافئینی بهبود پیدا می‌کنند و افرادی که به کافئین حساسیت دارند نیز بدتر می‌شوند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis