حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده است که در دستور تهیه انواع کیک و شیرینی با نوعی ماده اولیه بهنام باترمیلک برخورد کردید که آن را نمیشناسید. باترمیلک در دستور تهیه انواع نان، کیک، کلوچه و بیسکوئیت به چشم میخورد.
باترمیلک را هم بهصورت آماده از سوپرمارکتها میتوان خرید و هم میتوانید آن را در خانه درست کنید. باترمیلک آماده ممکن است در جایی که شما زندگی میکنید بهراحتی پیدا نشود، پس بهتر است آن را درست کنید.
اگر میخواهید بدانید که باتر میلک برای چی خوبه و چطور باید آن را درست کنید، با ما همراه باشید.
در گذشته، زمانیکه کره را به روش سنتی از شیر جدا میکردند، مایع غلیظی از شیر باقی میماند که به آن باترمیلک میگویند. باترمیلک از شیر غلیظتر است و چربی آن کمتر از شیر است. اسید لاکتیک موجود در شیر، طی فرایند جداسازی کره، باعث تخمیر باترمیلک میشود و مزه آن را کمی ترش میکنند. باترمیلک سرشار از پروبیوتیک طبیعی است و خواص زیادی دارد.
در بسیاری از کشورهای اروپایی باترمیلک را بهصورت بستهبندی برای تهیه نان و شیرینی در بازار عرضه میکنند. در ایران هم به ندرت میتوانید آن را به صورت آماده تهیه کنید. در روشهای صنعتی تولید باترمیلک، مخمر و باکتری به شیر کمچرب اضافه میکنند و فرآیند تولید آن شبیه به ماست است.
یکی دیگر از فرآوردههای لبنی که سرشار از پروبیوتیک است و برای سلامت بدن فوایدی دارد، کفیر است. پیشنهاد میکنیم در مقاله خواص کفیر، درباره آن بیشتر بدانید.
باترمیلک کاربرد زیادی در تهیه انواع نان، کلوچه، کیک و شیرینی دارد. استفاده از باترمیلک باعث تقویت طعمها و مزهها میشود. باترمیلک طبیعی، طعم نان و شیرینی را ترش یا تلخ نمیکند.
کاربرد اصلی باترمیلک این است که باعث افزایش حجم نان و کیک میشود. استفاده از باترمیلک به تنهایی حجم کیک را زیاد نمیکند. باترمیلک تاثیر جوششیرین یا بیکینگپودر را بیشتر میکند.
از دیگر موارد استفاده از باترمیلک در تهیه نان و شیرینی، این است که باعث لطافت و ترد شدن آنها میشود. مخمر باترمیلک بر رشتههای گلوتن آرد اثر میگذارد، آنها را میشکند و باعث لطیف شدن کیک یا شیرینی شما میشود.
دلیل محبوبیت باترمیلک این است که از تیرهشدن میوه استفاده شده در کیک جلوگیری میکند. همچنین تاثیر باترمیلک در کیک کشمش و گردو، باعث حفظ طعم و رنگ خشکبار و دانههای خوراکی میشود.
شما میتوانید به مقاله خواص آب پنیر مراجعه کنید و با فواید و کاربردهای آن هم آشنا شوید.
در صورتیکه باترمیلک در دسترس نباشد، شما بهراحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید و تاثیر آن را در طعم و بافت کیک و شیرینی خود ببینید. برای تهیه باترمیلک در خانه روشهای مختلفی وجود دارد، ما در اینجا شما را با کاربردیترین روشها آشنا میکنیم.
در روش اول، ابتدا یک لیوان تمیز بردارید، یک قاشق غذاخوری سرکه سفید در آن بریزید. یک پیمانه شیر ولرم را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که شیر باید کمی گرمتر از دمای محیط باشد طوریکه انگشت کوچک دست شما را نسوزاند.
لیوان را تکان ندهید و اجازه دهید حدود یک ربع سرکه و شیر با هم ترکیب شوند. بر اثر تخمیر، شیر حالت بریده بریده میشود و ترکیب آن کمی غلیظ میشود، پس آن را به خوبی هم بزنید. باترمیلک آماده است و میتوانید آن را در تهیه نان و شیرینی استفاده کنید.
در روش دوم شما میتوانید بهجای سرکه از آبلیموی تازه در باترمیلک استفاده کنید. یک پیمانه شیر را با یک قاشق غذاخوری آبلیمو در یک لیوان تمیز بریزید. بعد از گذشت 15 دقیقه، آن را هم بزنید. مطمئن باشید کیک شکلاتی با باترمیلک بسیار خوشطعم و لطیف میشود.
خرید باترمیلک آماده کار شما را راحتتر میکند، اما در صورت در دسترس نبودن میتوانید با روشهای بالا آن را درست کنید. نتیجه تفاوت چندانی با باترمیلک آماده ندارد.
اگر دوست دارید کیک شکلاتی خود را با قهوه نوشجان کنید، پیشنهاد ما قهوه سرد دمی یا کلدبرو است. در مقاله طرز تهیه قهوه کلدبرو با روش درست کردن آن آشنا شوید.
در دستور پخت انواع نان، کیک و شیرینی ممکن است با نوعی ماده اولیه بهنام باترمیلک آشنا شوید. بیشتر افراد آن را نمیشناسند و به آن دسترسی ندارند. باترمیلک باقیماندهی شیر بعد از جداکردن کره از آن است که باعث حجمدهی، نرمی و لطافت کیک و شیرینی شما میشود.
باترمیلک هم بهصورت آماده در بازار وجود دارد و هم شما میتوانید به روشهای سادهای که در این مقاله معرفی کردیم، آن را درست کنید. طعم کیک شکلاتی یا نان دانمارکی با استفاده از باترمیلک فوقالعاده میشود. حتما آن را امتحان کنید.
دلیل استفاده از باترمیلک در کیک چیست؟
باعث تقویت طعم کیک و شیرینی، حجمدهی، لطافت و تردی آن میشود و از تیره شدن میوه و خشکبار موجود در کیک جلوگیری میکند.
چه چیزی را جایگزین باترمیلک در تهیه کیک کنیم؟
ترکیب یک قاشق غذاخوری سرکه با یک پیمانه شیر ولرم، یک باترمیلک خانگی و کاربردی به شما میدهد.
طعم ترشی باترمیلک تاثیری در طعم کیک ندارد؟
باترمیلک باعث تقویت طعم و مزه آن میشود و بههیچ وجه کیک شما را ترش نمیکند.