رسپی غذاهای وگان

پخت غذا و نوش جان کردن آن، یکی از جذاب‌ترین کارهایی است که می‌تواند هرکسی را به سمت خودش جذب کند. انگار که در کنار عطر و بو و مزه‌های بی‌نظیر، فرصتی برای گردش در سرزمین خوراکی و غذاها هم فراهم است.

همه ما آدم‌هایی که در این دنیا زندگی می‌کنیم، ذائقه و سلیقه خوراکی متفاوتی از هم داریم. خیلی از ما طرفدار انواع غذاهای برنجی هستیم و خیلی‌هایمان نان را ترجیح می‌دهیم. بعضی از ما عاشق غذاها و خوراک‌های تهیه شده با انواع گوشت و مرغ هستیم و عده دیگری از ما سبزیجات را جایگزین گوشت و مرغ، در سبد غذایی‌مان می‌کنیم.

به زبان ساده، به تعداد آدم‌های روی زمین ذائقه غذایی متفاوت وجود دارد که آدم‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. یکی از انواع این سلیقه‌ها، غذاها و نوشیدنی‌های وگان و رفتن به سمت وگانیسم است.

در این مقاله می‌خواهیم شما را با جذاب‌ترین رسپی غذاهای وگان آشنا کنیم. اگر دوست دارید درباره وگان‌ها و غذاهای خوش‌عطر و طعم آن‌ها بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

وگان یعنی چه؟

وگان

بهتر است قبل از اینکه به سراغ رسپی غذاهای وگان برویم، درباره وگان‌ها یا وگن‌ها بیشتر بدانیم. قطعاً در طول زندگی‌تان افرادی را دیده‌اید که خودشان را وگان می‌نامند و در برابر مصرف غذاهایی که با گوشت یا مرغ تهیه می‌شوند، عقب‌نشینی می‌کنند.

واژه وگن (Vegan) از کلمه گیاه‌خوار (Vegeterian) انگلیسی گرفته شده است که برای اولین‌بار در سال ۱۹۴۴ و توسط دونالد واتسون مطرح شد و رواج یافت. معنای وگان به‌عنوان فرد گیاه‌خواری که هیچ نوع محصول حیوانی و لبنی را استفاده نمی‌کند به‌کار گرفته می‌شود. در واقع افرادی که خود را وگان می‌نامند، تنها غذاها و خوراکی‌های گیاهی و غیرلبنی و غیرحیوانی را مصرف می‌کنند.

افرادی که در طول زندگی خود از رسپی غذاهای وگان استفاده می‌کنند، به‌خاطر سه هدف مهم به این سمت رفته‌اند. این سه هدف موارد زیر هستند:

سلامتی بدن

وگان‌ها معتقدند که مصرف غذاهای گوشتی و فرآوری شده می‌تواند سلامتی بدن را تهدید کند. بنابراین با حذف این خوراکی‌ها و جایگزین‌کردن مواد غذایی گیاهی و غیرحیوانی، سلامتی بدن به‌خوبی بازیابی و حفظ می‌شود.

حفظ اخلاقیات

یکی دیگر از دلایل وگن‌ها برای استفاده از رسپی غذاهای وگان حفظ اخلاقیات است. در واقع این افراد معتقدند که نباید حیوانات را برای مصرف غذا و خوراکی از بین برد.

نگهداری از محیط‌زیست

بسیاری از فعالان محیط‌زیستی اعتقاد دارند که هر نوع فعالیت دامداری و دامپروری صنعتی به طور مستقیم باعث ازبین‌رفتن طبیعت و محیط‌زیست و ورود انواع آلودگی‌ها به طبیعت می‌شود. بر اساس این دیدگاه، بسیاری از افراد به سمت گیاه‌خواری و مصرف خوراکی‌های غیر دامی و غیر حیوانی رفته‌اند.

تفاوت وگان و وجترین

تفاوت وگان و وجترین

بسیاری از افراد درباره تفاوت میان وگان و وجترین می‌پرسند و به‌درستی تفاوت‌های میان این دو سبک زندگی را نمی‌دانند. همان‌طور که اشاره کردیم، وگان‌ها افرادی هستند که فقط از مواد غذایی و خوراکی گیاهی استفاده می‌کنند. این افراد علاوه بر پرهیز از مصرف گوشت و مرغ، ماهی و … به‌هیچ‌عنوان از مواد غذایی لبنی هم استفاده نمی‌کنند. برای مثال وگان‌ها هیچ نوع کره، پنیر، شیر، تخم‌مرغ و … را چه به‌طور مستقیم و چه به‌طور غیرمستقیم مصرف نمی‌کنند. درحالی‌که وجترین‌ها در کنار عدم مصرف محصولات گوشتی دامی، از فرآورده‌های لبنی استفاده می‌کنند. بنابراین باید گفت که تفاوت بسیار مهم میان افراد وگان و وجترین، در مصرف محصولات لبنی است.

دستور غذاهای وگان

اگر می‌خواهید وارد دنیای وگان‌ها شوید، نیاز به چند دستور پخت غذای جذاب و کاملاً گیاهی دارید. در اینجا بهترین رسپی غذاهای وگان را همراه با دستور پخت آن‌ها به شما آموزش می‌دهیم.

سوپ سیر گیاهی

سوپ سیر گیاهی یکی از محبوب‌ترین غذاهای وگان است که بدون هیچ‌گونه گوشت و فرآورده لبنی در آن درست می‌شود. عطر و طعم و خواص این غذا فوق‌العاده است و به‌عنوان جذاب‌ترین رسپی غذاهای وگان شناخته می‌شود.

ارزش غذایی سوپ سیر و شیر وگان:

  • تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن
  • سرشار از آنتی‌اکسیدان
  • رفع کننده عفونت‌های بدن
  • درمان‌کننده بیماری‌های ویروسی

مواد موردنیاز برای تهیه سوپ سیر و شیر وگان:

  • سیر: 6 حبه
  • پیاز متوسط خردشده: ۲ عدد
  • بادام: 1/2 پیمانه
  • آرد سوخاری: 1/2 پیمانه
  • شیر گیاهی: ۱ پیمانه
  • آب و عصاره سبزیجات: ۷ پیمانه
  • روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و جعفری خردشده: به میزان لازم

طرز تهیه سوپ سیر و شیر گیاهی

سیرها را با روغن زیتون مخلوط کنید و آن‌ها را به‌خوبی تفت دهید. پس از ۲۰ دقیقه، پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید.

فرگاز را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید و پس از گرم‌شدن، آرد سوخاری را روی ورق روغنی پهن کرده و داخل فر قرار دهید. صبر کنید تا به‌خوبی خشک و برشته شود. سپس بادام‌ها و آرد سوخاری برشته را با میکسر له و آن را یکدست کنید.

سیر و پیازهای تفت‌داده شده را هم به‌صورت جداگانه درون میکسر بریزید تا کاملاً مخلوط شود. عصاره سبزیجات و شیر گیاهی را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیایند.

مواد میکس شده را همراه با دو پیمانه عصاره سبزیجات مخلوط کنید تا یک ترکیب خامه‌ای و یکدست به دست آید. سپس مخلوط خامه‌ای را به عصاره سبزیجات و شیر داخل قابلمه اضافه کنید و پس از قوام آمدن همراه با جعفری، نان تست و کمی آبلیمو نوش جان کنید.

حمص کدوحلوایی

حمص کدوحلوایی

یکی از خوشمزه‌ترین رسپی‌های غذاهای وگان، حمص کدوحلوایی است که با رنگ نارنجی جذاب، حال و هوای پاییز را به خانه‌تان می‌آورد. حمص در واقع یک پیش‌غذای سنتی عربی است که با نخود تهیه می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. برخی از افراد حمص را با نام نخود – ارده هم می‌شناسند.

ارزش غذایی حمص کدوحلوایی:

  • منبع غنی از فیبر
  • ویتامین A
  • ویتامین B
  • آنتی‌اکسیدان‌ها
  • انرژی‌بخش بدن
  • تقویت‌کننده سیستم ایمنی

مواد موردنیاز برای تهیه حمص کدوحلوایی:

  • کدوحلوایی پوست‌کنده و خردشده به‌صورت مربعی: ۳۰۰ گرم
  • نخود پخته و آبکشی‌شده: ۱ پیمانه
  • روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
  • پاپریکا دودی: 1 قاشق چایخوری
  • آب‌لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه
  • ارده: 1/3 پیمانه
  • زیره، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه حمص کدوحلوایی

کدوهای قطعه‌قطعه شده را به‌طور کامل با روغن زیتون، پاپریکا دودی، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز مخلوط کرده و درون سینی فر بچینید. به مدت ۳۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا کاملاً پخته و نرم شود.

آبلیمو و سیر را مخلوط کنید اجازه دهید کاملاً طعم هر دو در هم مخلوط شود. وقتی کدو پخت، کمی صبر کنید تا خنک شود و سپس آن را به همراه ارده، نخود، دو قاشق آب سرد، سیر و آبلیمو درون غذاساز له کنید. وقتی همه مواد صاف و یکدست شدند، آماده نوش جان کردن هستند. این رسپی غذای وگان را به‌خاطر بسپارید و آن را همراه با مغز گردوی خرد شده و جعفری تازه نوش جان کنید.

سوپ قارچ و شیر

یک نوع رسپی غذاهای وگان که بسیار خوش‌عطر و طعم و خوشمزه است، سوپ قارچ و شیر وگان است. همان‌طور که گفتیم، وگن‌ها علاوه بر گوشت، هیچ نوع مواد لبنی دیگری مانند ماست، تخم‌مرغ، شیر و … را هم مصرف نمی‌کنند. اما نکته جالب درباره ذائقه غذایی این افراد، مصرف شیرهای گیاهی مانند شیر نارگیل، شیر سویا و … است.

سوپ قارچ و شیر وگان آن‌قدر خوش‌طعم است که با یک‌بار امتحان کردن، عاشق آن می‌شوید.

ارزش غذایی سوپ قارچ و شیر وگان:

  • سرشار از پروتئین
  • دارای انواع ویتامین‌ها

مواد موردنیاز برای تهیه سوپ قارچ و شیر وگان:

  • پیاز بزرگ خردشده: ۱ عدد
  • روغن زیتون و کره گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
  • قارچ ورقه‌ای شده: ۱ کیلوگرم
  • آویشن: 1 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
  • شیر نارگیل یا شیر بادام شیرین: 1 پیمانه
  • آب عصاره سبزیجات: ۴ پیمانه
  • جعفری خردشده، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه سوپ قارچ و شیر وگان

پیاز و سیر را همراه با روغن زیتون و کره گیاهی درون قابلمه تفت دهید. سپس قارچ و آویشن را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه آن را هم بزنید.

آب عصاره سبزیجات را هم به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید که به‌جوش بیاید. پس از آنکه مواد با حرارت کم به جوش آمدند، شیر نارگیل یا شیر بادام را که گیاهی هستند، به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه به آن زمان بدهید.

نشاسته ذرت و آب را هم با یکدیگر مخلوط کرده و کمی صبر کنید. سپس جعفری و نمک و فلفل را اضافه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

پاستای شیر بادام و قارچ

پاستای شیر بادام و قارچ

پاستا غذای محبوب بسیاری از افراد است که وگان‌ها هم از آن مستثنی نیستند! برای آنکه هم وگان بمانید و هم خوشمزه‌ترین پاستای شیر بادام و قارچ را نوش جان کنید، نیاز به یک دستور غذایی خوش‌طعم و حرفه‌ای دارید.

ارزش غذایی پاستای شیر بادام و قارچ:

  • مقوی و انرژی‌بخش
  • مملو از پروتئین‌ها
  • سرشار از ویتامین

مواد موردنیاز برای تهیه پاستای شیر بادام و قارچ:

  • پاستای پروانه‌ای: ۳۰۰ گرم
  • قارچ: ۹۰ گرم
  • سویا: ۱ پیمانه
  • عصاره سبزیجات: 1/2 پیمانه
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • شیر بادام: 1 پیمانه
  • گوجه‌فرنگی خردشده: 1 عدد
  • اسفناج و ریحان خردشده: ۱۵۰ گرم
  • سیر: ۳ حبه
  • نمک، فلفل، پاپریکا دودی، پودر سیر: به میزان لازم

طرز تهیه پاستای شیر بادام و قارچ

پاستا را در آب بجوشانید و پس از نرم شدن، آبکش کنید. قارچ‌ها را به‌صورت اسلایسی خرد کنید و به مدت ۵ دقیقه بپزید. سویاها را درون آب جوش خیس کنید و پس از ۱۰ دقیقه که نرم شد، کاملاً آب آن را بگیرید.

قارچ و سویا، روغن زیتون و ادویه‌ها را همراه با هم در تابه تفت دهید و شیر بادام گیاهی را به این ترکیب اضافه کنید.

سپس اسفناج، ریحان و گوجه خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی زمان بدهید. پودر سیر را هم به ترکیب اضافه کنید و پس از قوام آمدن، آن را نوش جان کنید.

کلام آخر

رسپی غذاهای وگان یکی از جذاب‌ترین رسپی‌های غذا هستند که تنوع بی‌نظیری دارند. وگانیسم یک نوع سبک زندگی و رژیم غذایی سلامت است که عده زیادی را به خودش جذب می‌کند.

در این مقاله از وبلاگ عالیس تلاش کردیم شما را با وگانیسم و رسپی غذاهای وگان آشنا کنیم. با انتخاب و پخت این چهار رسپی بی‌نظیر و خوشمزه می‌توانید تنوع جدیدی به سبد غذایی خود بدهید و از طعم و عطر جدید پیش رویتان لذت ببرید.

اگر شما هم غذاهای وگان دیگری را می‌شناسید که از انواع مواد مغذی، شیرهای گیاهی یا آبمیوه‌های طبیعی درست می‌شوند، حتماً آن‌ها را به ما معرفی کنید.

سؤالات متداول:

آیا وگان و وجترین یکی هستند؟

خیر. وگان‌ها افرادی هستند که به جز گوشت و فرآورده‌های گوشتی، از هیچ نوع فراورده لبنی مانند ماست، شیر، تخم‌مرغ و … استفاده نمی‌کنند. درحالی‌که وجترین‌ها، از فرآورده‌های لبنی استفاده می‌کنند.

آیا غذاهای وگان برای افرادی که رژیم غذایی دارند، مناسب است؟

غذاهای وگان اصولاً کم‌کالری و بسیار پرانرژی هستند. با تنظیم این نوع غذاها با رژیم غذایی‌تان می‌توانید غذاهای وگان را در زمان رژیم هم مصرف کنید.

آیا غذاهای وگان گران هستند؟

غذاهای وگان مجموعه‌ای از سبزیجات و مواد غذایی گیاهی ارگانیک هستند، بنابراین مانند غذاهای دیگر، قیمت متوسط و نرمالی دارند و نمی‌توان آن‌ها را به‌عنوان غذاهای گران به‌شمار آورد.

 

alis