هندوانه میوه روزهای گرم تابستان است و سفره شبهای یلدا را خوش رنگتر میکند. در تاریخچه کشاورزی آمده است که اولین هندوانهها حدود 5000 سال پیش در آفریقای جنوبی یافت شدند و کم کم به دیگر مناطق انتقال پیدا کرد.
هنوز هم بسیاری از گونههای وحشی این میوه وجود دارد که برخی طعم شیرین و برخی کمی تلخ مزه هستند. بشر 2000 سال پیش از میلاد کشت هندوانه را شروع کرد و کم کم به خوراکی روزمره مردم مصر باستان تبدیل شد.
حروف تصویری روی سنگ نبشتهها نیز وجود این میوه را در زمانهای بسیار قدیم تایید میکنند. حتی بقایای میوه هندوانه در مقبره پادشاهان یافت شده است. در آن زمان در مقبره درگذشتگان غذا و میوه قرار میدادند و اعتقاد داشتند که مردگان در دنیای دیگر از این غذاها تغذیه میکنند.
این میوه آبدار و شیرین در بین مردمی که در بیابانهای گرم زندگی میکردند بسیار محبوبیت داشت. در کتاب مقدس نیز از هندوانه به عنوان غذای قوم بنی اسرائیل یاد شده است.
مورها یا موروها در واقع مسلمانان اسپانیا بودند که که نژادی عربی- اسپانیایی- بربری داشتند و اکنون اغلب آنها در شمال غربی آفریقا زندگی میکنند. میوه هندوانه در قرن 10 ام توسط این افراد از آفریقا به اروپا منتقل شد و در قرن دهم بود که مردم چین با میوه هندوانه آشنا شدند. امروزه چین بزرگترین تولیدکننده هندوانه در جهان است.
بخش بزرگی از میوه هندوانه آب بوده و سرشار از مواد مغذی است. نوشیدنی یخی هندوانه گرمای زیاد فصل تابستان را برایمان تحمل پذیر میکند.
بیایید تا کمی در رابطه با خواص میوه محبوب اغلب ما ایرانیها صحبت کنیم و طرز تهیه نوشیدنی یخی هندوانه را با شما دوستان همراه به اشتراک بگذاریم.
در ابتدا باید بدانیم که چگونه بهترین هندوانه را انتخاب کنیم. اولین موردی که باید در نظر داشته باشیم این است که بین دو میوه هم اندازه، میوه سنگین وزنتر را انتخاب کنیم. سپس دنبال محل رویش هندوانه باشید.
اگر میوه رسیده باشد این بخش دایرهای شکل به رنگ زرد خامهای است. اگر هندوانه این دو خصوصیت اصلی را داشت، به هندوانه ضربه بزنید، میوه رسیده و آبدار صدای بمتری دارد.
هندوانه تازه و برش نزده را میتوان تا چند روز در دمای اتاق و به مدت 2 تا 3 هفته در یخچال نگهداری کرد. هندوانه برش زده در ظرف سربسته و به مدت چند روز در جای خنک یا یخچال قابل نگهداری است.
هندوانه میوه آبدار، سرخ و شیرین با پوسته سخت و سبز رنگ است. کالری کمی دارد و منبع بسیار خوبی از لیکوپن و ویتامین آ و ویتامین ث است.
مواد غذایی زیر برای هر 100 گرم از میوه هندوانه در نظر گرفته شده است:
کالری | 30 |
بتائین | 0.3 میلی گرم |
کولین | 4.1 میلی گرم |
فولات | 3.00 میکرو گرم |
نیاسین | 0.178 میلی گرم |
پنتوتنیک اسید | 0.221 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.021 میلی گرم |
تیامین | 0.033 میلی گرم |
ویتامین آ | 569.00 IU ( 11% DV) |
لوتئین + زاكزانتین | 8.00 میكروگرم |
لیکوپن | 4532.00 میکروگرم |
ویتامین ب6 | 0.045 میلی گرم |
ویتامین ث | 8.1 میلی گرم |
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) | 0.05 میلی گرم |
ویتامین کا | 0.1 میکروگرم |
کلسیم | 7.00 میلی گرم |
مس | 0.042 میلی گرم |
فلوراید | 1.5 میکروگرم |
آهن | 0.24 میلی گرم |
منیزیم | 10.00 میلی گرم |
منگنز | 0.038 میلی گرم |
فسفر | 11.00 میلی گرم |
پتاسیم | 112.00 میلی گرم |
سلنیوم | 0.4 میکروگرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 0.10 میلی گرم |
پروتئین | 0.61 گرم |
آلانین | 0.017 گرم |
آرژنین | 0.059 گرم |
آسپارتیک اسید | 0.039 گرم |
سیستین | 0.002 گرم |
گلوتامیک اسید | 0.063 گرم |
گلیسین | 0.010 گرم |
هیستیدین | 0.006 گرم |
ایزولوسین | 0.019 گرم |
لوسین | 0.018 گرم |
لیزین | 0.062 گرم |
متیونین | 0.006 گرم |
فنیل آلانین | 0.015 گرم |
پرولین | 0.024 گرم |
سرین | 0.016 گرم |
ترئونین | 0.027 گرم |
تریپتوفان | 0.007 گرم |
تیروزین | 0.012 گرم |
والین | 0.016 گرم |
متیونین + سیستئین | 0.006 گرم |
کربوهیدرات | 7.55 گرم |
فیبر | 0.4 گرم |
قند | 6.20 گرم |
فروکتوز | 3.36 گرم |
گلوکز (دکستروز) | 1.58 گرم |
ساکارز | 1.21 گرم |
چربی | 0.15 گرم |
آب | 91.45 گرم |
هندوانه دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی است زیرا منبع خوبی از لیکوپن بوده که به کاهش فشار خون بالا کمک میکند.
سایر آنتی اکسیدانهای موجود در هندوانه شامل فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ترپنوئیدها هستند. آنتی اکسیدانها در ترمیم سلولها و کاهش خطر عفونتها و درمان سرطانها موثر هستند.
کوکوربیتاسین ای یک ترکیب گیاهی با تاثیرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.
طرز تهیه
مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه
ترکیبات بالا را داخل مخلوط کن بریزید و میل بفرمایید.
طرز تهیه
مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و میل بفرمایید.
طرز تهیه
مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و نوش جان کنید.
همانطور که در این مقاله نوشته بودیم، میوه هندوانه بسیار فراتر از یک میوه آبدار و شیرین است. مواد مغذی این میوه بسیار است و با مصرف روزانه آن سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنید. روزهای گرم تابستان را با نوشیدنی یخی هندوانه تازه کنید.
نظر خود را بنویسید