در روزهای گرم تابستان دغدغه بسیاری از افرادی که بیرون از منزل کار میکنند یا باید برای کاری بیرون بروند، گرمازدگی است. گرمازدگی اگرچه ممکن است جدی گرفته نشود؛ اما مشکل مهم و آزاردهندهای است. علائم و نشانههای گرمازدگی میتواند از سردرد و احساس گرگرفتگی تا اسهال و استفراغ باشد. حتی در موارد حاد ممکن است منجر به کما شود. به همین دلیل باید بسیار مراقب این موضوع باشید و آن را جدی بگیرید. برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان نوشیدن انواع شربتها و نوشیدنیهای خنک الکترولیتی بسیار توصیه میشود. یکی از این نوشیدنیها شربت سکنجبین است که در ادامه طرز تهیه و خواص آن را بررسی خواهیم کرد.
در حالت کلی نوشیدنیهای خنک و الکترولیتی برای کمتر کردن سریع اثرات گرمازدگی مناسب هستند. شما میتوانید از پودرهای الکترولیتی که در بازار موجود است بخرید یا موارد خانگی آن را مصرف کنید. در حالت کلی نوشیدنیهایی که حاوی مقدار کمی نمک یا شکر هستند، الکترولیتی محسوب میشوند. همچنین اضافهکردن مرکباتی مانند لیموترش هم خواص این نوشیدنیها را چندبرابر میکند. البته بهجای لیموترش میتوانید از سرکه و بهجای شکر میتوانید از عسل استفاده کنید. همچنین بهتر است برای جلوگیری از گرمازدگی در تابستان بهصورت مداوم نوشیدنیهایی که این ویژگیها را دارند مصرف کنید. اگر دوست دارید بیشتر با این نوشیدنیها آشنا شوید، مقاله نوشیدنیهای الکترولیتی چه هستند؟ را بخوانید. یکی از بهترین نوشیدنیها برای جلوگیری از گرمازدگی شربت سکنجبین است. در ادامه طرز تهیه این نوشیدنی را به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این شربت شما به مواد اولیه سادهای نیاز دارید که در ادامه گفته میشود. این شربت را پس از خنکشدن میتوانید داخل بطری ریخته و در یخچال نگهداری کنید. نوشیدنی سکنجبین از انواع نوشیدنیهای چربیسوز محسوب میشود. اگر در دوره رژیم لاغری هستید و میخواهید دستور نوشیدنی چربیسوز را یاد بگیرید، میتوانید مقاله مربوط به آن را بخوانید.
آب | ۱ لیوان |
نعنا | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
سرکه | ۵۰ گرم (حدوداً ۱۰ قاشق غذاخوری) |
تهیه شربت سکنجبین ساده بسیار راحت است. کافی است آب را روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس به آن شکر را اضافه کنید. پس از اینکه شکر کامل داخل آب حل و غلیظ شد، نعنا را به آن اضافه کرده و اجازه دهید مقداری بجوشد تا عطروطعم نعنا به خورد شربت برود. سپس به آن سرکه را اضافه کنید. پس از گذشت مدتی شربت شما آماده است. آن را پس از خنکشدن با مقداری آب و یخ مخلوط کرده و نوش جان کنید. این نوشیدنی یکی از نوشیدنیهای محلی ایران است. اگر دوست دارید با نوشیدنیهای سنتی کشورمان بیشتر آشنا شوید مقاله مربوط به آن را در بلاگ عالیس بخوانید.
شربت سکنجبین با خیار هم یکی از خوراکیهای عالی برای جلوگیری از گرمازدگی است. هم خیار و هم شربت سکنجبین هر دو قدرت آبرسانی بالایی داشته و بدن را کاملاً خنک میکنند. طرز تهیه نوشیدنی خیار سکنجبین در بلاگ عالیس با تمام فوتوفنهای آن قرار داده شده که میتوانید آن را مطالعه کنید.
شربت سکنجبین به دلیل طبع سردی که دارد میتواند دمای بدن را کاهش داده و حرارت آن را کم کند. همین عوامل میتوانند از بروز گرمازدگی جلوگیری کنند. در این شربت از نعنا استفاده میشود که برای گرمازدگی عالی است. خواص خنککنندگی نعنا آن را به یک داروی ایدهآل برای مبارزه با گرمای شدید تبدیل میکند. منتول (menthol) موجود در برگهای نعنا احساس آرامش بخشی ایجاد کرده که به کاهش دمای بدن کمک میکند. همچنین باعث تسکین فوری ناراحتیهای ناشی از گرما میشود. سایر ترکیبات شربت سکنجبین هم خاصیت الکترولیتی آن را بالا میبرند که باز هم برای گرمازدگی مفید است. شربت سکنجبین خواص دیگری هم دارد که میتوانید آن را در مقاله خواص شربت سکنجبین بخوانید.
هم کاهو سکنجبین و هم شربت سکنجبین از خوراکیهای موردعلاقه ایرانیها در فصل تابستان است. معمولاً در خانه هر ایرانی شربت سکنجبین را میتوانید پیدا کنید. سکنجبین جدا از مزه عالی، خواص زیادی هم دارد که یکی از آنها جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان است. در این مقاله ما بهترین دستور تهیه شربت سکنجبین ساده را همراه با تمام نکات آن در اختیار شما قرار دادیم. همچنین به بررسی خواص آن برای جلوگیری از گرمازدگی پرداختیم.
سرکه سفید برای تهیه شربت سکنجبین بهتر است یا سرکه بنفش؟
برای تهیه شربت سکنجبین بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید؛ اما اگر سرکه سفید در خانه ندارد، میتوانید سرکه بنفش را جایگزین آن کنید.
آیا میتوان برای تهیه شربت سکنجبین بهجای سرکه، آبلیمو استفاده کرد؟
بله. این کار سلیقهای است. شربت سکنجبین با سرکه معمولاً خوشمزهتر شده و در دستور اصلی آن از سرکه استفاده میشود؛ اما شما در صورت تمایل میتوانید آبلیمو را جایگزین سرکه کنید.
شربت سکنجبین را تا چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
شربت سکنجبین اگر داخل بطری دردار باشد و در یخچال نگهداری شود برای مدت نسبتاً طولانی سالم میماند. اگرچه هرچه زودتر آن را مصرف کنید بهتر است؛ اما میتوانید آن را تا ۳ ماه هم در شرایط مناسب نگهداری کنید.
اگر شربت سکنجبین شکرک زد چهکار کنیم؟
شما میتوانید شربت را مجدداً داخل قابلمه ریخته و با کمی آب جوش اجازه دهید دوباره چند دقیقه قل بخورد. شکرکزدن به دلیل اضافهکردن زیاد شکر است و معمولاً با رقیقتر کردن شربت حل میشود. شما میتوانید چند قطره آبلیمو را هم حین قلخوردن به آن اضافه کنید.
نظر خود را بنویسید