شربت سکنجبین را میتوان قدیمیترین نوشیدنی در فرهنگ آشپزی ایرانی دانست. از قدیموندیم این نوشیدنی را سر سفره اشراف و شاهان سرو میکردهاند و امروزه نیز به یکی از محبوبترین اعضای سفره ایرانی تبدیل شده است. با شربت خیار و سکنجبین، میتوان طراوت را دوباره به روزهای گرم تابستان بازگرداند.
در این مقاله از مجله عالیس میخواهیم طرز تهیه نوشیدنی خیار سکنجبین را در کنار هم یاد بگیریم. این نوشیدنی شاید در ظاهر اندکی دشوار به نظر برسد، اما با کمی دقت و حوصله میتوان بهترین دستاورد را شاهد بود. علاوه بر نحوه درست کردن شربت سکنجبین، ما خواص و فواید این نوشیدنی را نیز به شما معرفی خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
یکی از ویژگیهای مثبت این نوشیدنی آن است که نهتنها تمام مواد اولیه آن همیشه در دسترس است و بهراحتی میتوان آنها را تهیه کرد، بلکه خرید آنها نیز بسیار اقتصادی و ارزان برای شما تمام خواهد شد. همین دو مورد بهتنهایی کافی هستند تا شربت خیار سکنجبین به یکی از بهترین گزینهها برای تمامی قشرها تبدیل شود. از دیگر گزینههای ارزان میتوان به شربت سیب اشاره کرد؛ شما میتوانید طرز تهیه شربت سیب را در بلاگ عالیس بخوانید.
در طرز تهیه نوشیدنی خیار سکنجبین شما به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
آب | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
نعناع تازه | 1 پیمانه |
سرکه | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
خیار قلمی | 3 عدد متوسط |
این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه نوشیدنی خیار سکنجبین مشاهده کردید، میتوانید برای تهیه شربت برای 4 نفر کافی باشد. اگر دوست دارید که از این شربت برای پذیرایی در مهمانیهای بزرگتر استفاده کنید، تنها کافی است که مقدار مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. اگر میترسید از اینکه در مرتبه اول درستکردن این شربت آن را خراب کنید، تنها کافی است که مقدار مواد اولیه را باز هم با نسبت مساوی کم کنید.
چنان که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم، این شربت را میتوان بهسادگی تهیه کرد. فرقی ندارد که چقدر مهارت آشپزی دارید، برای درستکردن این نوشیدنی تنها باید مقداری دقت و حوصله به خرج دهید. طرز تهیه نوشیدنی خیار سکنجبین حدود 2 ساعت طول خواهد کشید. از دیگر شربتهای ساده میتوان به شربت مویز اشاره کرد؛ طرز تهیه شربت مویز را میتوانید در مجله عالیس مطالعه کنید.
در طرز تهیه شربت خیار سکنجبین باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
ابتدا یک تابه عمیق یا قابلمه مناسب انتخاب کنید. 1 پیمانه شکر را همراه با قاشق چایخوری نمک و 1 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید؛ میتوانید مقدار آب را برای نتیجه بهتر، به پیمانه کاهش دهید. زیر قابلمه را روش کرده و شعله را روی متوسط تنظیم کنید. اجازه دهید که آب جوش بیاید.
بهآرامی محتویات داخل قابلمه را هم بزنید تا شکر بهخوبی در آن حل شود. بعد از اینکه آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید که شربت به مدت 3 دقیقه بجوشد؛ آنقدر که مقداری غلیظ شود و ببندد. اکنون نعناعها را از شاخه جدا کنید و فقط برگشان را داخل قابلمه بیندازید. 3 قاشق سرکه را نیز در همین مرحله اضافه کنید.
همه محتویات قابلمه را خوب هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. اجازه دهید که شربت به مدت 15 دقیقه استراحت کند تا مزهها بهخوبی آزاد شوند. اگر بهاندازه کافی فرصت دارید، میتوانید مدتزمان استراحت شربت را به 2 ساعت افزایش دهید؛ در این صورت شربت شما به بهترین شکل جا خواهد افتاد.
بعدازاین مدت، برگهای نعناع را از داخل شربت خارج کنید. حال شربت را داخل شیشهای مناسب یا پارچ بریزید. مقدار اندکی از برگ نعناع را خرد کرده و داخل همان ظرف بریزید. اکنون به میزان دلخواه خود آب داخل ظرف بریزد و شربت را رقیق کنید. میزان آب به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد.
خیارها را پوست گرفته و رنده کنید (بسته به سلیقه میتوانید پوست نکنید) سپس آنها را نیز داخل ظرف مذکور بریزید. همه مواد را بهخوبی هم بزنید و سپس داخل لیوانهای مخصوص سرو بریزید. اگر میخواهید شربت خنکترین داشته باشید، میتوانید از یخ خرد شده نیز در آن استفاده کنید. اکنون نوشیدنی خیار سکنجبین شما حاضر است؛ نوش جان!
ما تلاش کردیم تا تمام نکات لازم در طرز تهیه شربت خیار سکنجبین را در طول دستور تهیه آن به شما آموزش دهیم. در فرهنگ آشپزی، همیشه راهکارهای بسیاری برای بهبود غذاها و نوشیدنیها وجود دارد. اگر شما هم میخواهید نوشیدنی خیار سکنجبین خوشمزهتری داشته باشید، میتوانید از نکات زیر استفاده کنید:
چنان که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، فواید شربت خیار سکنجبین بسیار زیاد است. این نوشیدنی از قدیم بهخاطر خواصش معروف بوده و امروزه نیز به همین دلیل محبوب است. در طب سنتی ایرانی، این شربت را متعادلکننده دمای بدن عنوان کردهاند؛ چنین ذکر شده است که نوشیدن این شربت میتواند طبعهای چهارگانه را در تعادل نگه دارد. توصیه میکنیم که مقاله خواص شربت خاکشیر را نیز در مجله عالیس مطالعه کنید.
همچنین این شربت خواص دیگری هم نیز دارد که در علم پزشکی از آنها یاد شده است:
در این مقاله از مجله عالیس نگاهی به طرز تهیه نوشیدنی خیار سکنجبین داشتیم و نحوه درستکردن آن را در کنار هم یاد گرفتیم. این شربت را میتوان از جمله سادهترین و همچنین ارزانترین نوشیدنیهای ایرانی مناسب برای فصل تابستان دانست. شما میتوانید با کمترین میزان مواد اولیه شربت خیار سکنجبین خوشمزهای را تهیه کرده و مجالس خود را به کمک آن خوشآبورنگتر کنید! شما میتوانید تجربههای خود را برای بهبود دستور تهیه این شربت با ما به اشتراک بگذارید.
آیا میتوان در نوشیدنی خیار سکنجبین از زعفران استفاده کرد؟
بله! برای بهبود مزه، عطر و البته رنگ این شربت، شما میتوانید از مقدار اندکی زعفران باکیفیت نیز استفاده کنید.
چطور میتوان نوشیدنی خیار سکنجبین را تزیین کرد؟
برای تزیین این نوشیدنی میتوانید از مقداری یخ، برگهای نعناع تازه و همچنین از خیار رنده شده یا پوست خیار استفاده کنید.
آیا نوشیدنی خیار سکنجبین رژیمی است؟
نوشیدن مقدار متناسب از این شربت خللی به رژیم غذایی شما برای لاغری وارد نخواهد کرد؛ البته هرچه شربت رقیقتر باشد بهتر است.
نظر خود را بنویسید