طرز تهیه شربت سیب و زعفران

به طور مستمر پزشکان و محققان در مطالب علمی و پژوهشی بسیاری به خواص سیب و زعفران اشاره داشته‌اند. دانستن طرز تهیه مربا سیب و طرز تهیه شربت سیب و زعفران باعث می‌شود تا این دو ماده اولیه را به‌خوبی در برنامه غذایی خود جای داد. مصرف شربت سیب و زعفران به دلیل طبیعت گرم و ‌تری که دارد سبب می‌شود تا بدن شما در برابر برخی اختلالات و بیماری‌ها ایمن بماند. آماده کردن این نوع شربت در خانه اصلاً کار پیچیده‌ای نیست و به‌راحتی و در هر فصلی قابل‌تهیه است؛ اما توصیه می‌کنیم از این شربت در ایام روزه‌داری و روزهای گرم سال حتماً استفاده کنید.

در این مقاله از مجله عالیس قصد داریم ۴ طرز تهیه شربت سیب و زعفران را  بررسی کنیم تا شما بتوانید بسته به مواد در دسترس این نوشیدنی دلچسب را در خانه تهیه و میل کنید.

خواص شربت سیب و زعفران

خواص شربت سیب و زعفران

نوشیدن شربت سیب و زعفران به دلیل دارا بودن عناصری همچون ویتامین ب ۶، ویتامین ب ۱۲، کلسیم، فسفر، سدیم، فیبر، ویتامین سی، فیتوکمیکال‌ها و پلی‌فنول‌ها بر اختلالات و بیماری‌های بسیاری تأثیر مثبت می‌گذارد. برای مثال شما می‌توانید بدن خود را در برابر عوامل بیماری‌زا و اختلالات زیر ایمن نگه دارید:

  • تقویت ‌کننده سیستم ایمنی
  • جلوگیری از آلزایمر
  • ضدسرطان
  • برطرف کننده هموروئید
  • مفید برای سلامت قلب
  • کنترل کننده بیماری‌های تیروئیدی
  • ضد آسم و بیماری‌های ریوی
  • سم‌زدای کبد
  • کاهش وزن
  • کنترل چربی‌های مضر
  • صفرا بر و ضد سنگ صفرا

برای آشنایی هر چه بیشتر با خواص آب سیب روی آن کلیک کنید.

طرز تهیه شربت سیب و زعفران با آب سیب

برای داشتن شربت سیب و زعفران معمولاً به چند روش و با چند نوع مواد اولیه می‌توان دست‌به‌کار شد. در این دستور تهیه قصد داریم شربت سیب و زعفران را به کمک آب سیب تهیه کنیم که یکی از آسان‌ترین طرز تهیه شربت سیب و زعفران است.

مواد لازم:

آب سیب ۲ لیتر
میخک ۲ عدد
چوب دارچین ۱ تکه کوچک
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
آب ۱.۵ لیتر
آب‌لیمو ۱ قاشق چای‌خوری
شکر ۵۰۰ گرم

دستور تهیه شربت سیب و زعفران با آب سیب

  1. ابتدا آب و شکر را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید.
  2. پس از ۱۵ دقیقه شهد شما به‌صورت قابل‌توجهی غلیظ خواهد شد.
  3. میخک و چوب دارچین را داخل شهد بیندازید و ۵ دقیقه صبر کنید.
  4. حالا باید گلاب و زعفران را به باقی مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ زعفران به‌خوبی در شهد پخش شود.
  5. اکنون نوبت به افزودن آبلیمو است.
  6. پس از ۲ دقیقه آب سیب را داخل شهر بریزید و مواد را به‌خوبی هم بزنید. اگر روش تهیه آب سیب را نمی‌دانید حتماً طرز تهیه آب سیب داغ و دارچین را مطالعه کنید.
  7. با گذشت ۵ دقیقه شربت به‌خوبی غلیظ شده است و کار شما به اتمام رسید. نوش جان.

این نوع شربت سیب و زعفران را می‌توانید به مدت ۳ ماه در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار استفاده مقداری یخ و آب خنک همراه شربت کنید تا به غلظت مناسب برسد.

طرز تهیه شربت سیب و زعفران با پوره سیب

طرز تهیه شربت سیب و زعفران با پوره سیب

برای  تهیه این نوع شربت سیب و زعفران دیگر نیازی به آب سیب نیست. شما می‌توانید سیب‌ها را با پوست یا بدون پوست خرد کرده یا رنده کنید.

مواد لازم:

پوره سیب ۱ کیلوگرم
شکر ۵۰۰ گرم
آب ۲ لیتر
هل ۲ عدد
چوب دارچین ۱ تکه کوچک
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
آب‌لیمو ۱ قاشق چای‌خوری

دستور تهیه شربت سیب و زعفران با پوره سیب

  1. ابتدا سیب‌های خرد شده را با ۲ لیتر آب داخل قابلمه بریزید و روی اجاق قرار دهید.
  2. 1۰ دقیقه صبر کنید تا پوره شما با آب به‌خوبی پخته شود.
  3. اکنون باید پوره سیب را به کمک یک صافی، صاف کنید.
  4. شما تنها به مایع غلیظی که از پوره‌ها خارج شده است نیاز دارید.
  5. مایع را به همراه شکر، هل و دارچین داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته مجدداً روی حرارت قرار دهید.
  6. پس از اینکه دانه‌های شکر حل شد، باید زعفران و گلاب را داخل قابلمه بریزید.
  7. ۱۰ دقیقه بعد، غلظت شربت به‌اندازه دلخواه خواهد رسید و در این مرحله باید آبلیمو را به شربت سیب و زعفران اضافه کنید.
  8. با گذشت ۵ دقیقه، شربت را از روی حرارت بردارید. پس از خنک شدن شربت، آن را در ظرفی درپوش‌دار بریزید و به مدت ۲ ماه در یخچال نگهداری کنید.

برای سرو شربت سیب و زعفران که با این روش تهیه شده است، باید هر بار با مقداری آب مخلوط کنید تا غلظت و شیرینی آن به درجه مناسب برسد.

طرز تهیه شربت سیب و زعفران خانگی

این دستور شربت سیب و زعفران که از قدیم‌الایام توسط کدبانو‌های باسلیقه تهیه می‌شد به مواد اولیه زیر نیاز دارد. همچنین باید مطابق دستور و نکات تکمیلی آن پیش بروید.

مواد لازم

سیب خرد شده ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب ۲ لیتر
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
میخک ۲ عدد
دارچین ۱ تکه متوسط
سرکه ½ قاشق چای‌خوری

دستور تهیه شربت سیب و زعفران خانگی

  1. سیب و آب را داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  2. صبر کنید تا بافت سیب به‌خوبی نرم شود.
  3. زمانی که سیب به‌خوبی نرم شد با یک لیتر آب داخل دستگاه مخلوط‌کن بریزید تا خوب صاف و یک‌دست شود.
  4. ترکیب به‌دست‌آمده را به کمک پارچه‌ای تمیز یا صافی، صاف کنید.
  5. مایع خارج شده را به همراه شکر روی حرارت بگذارید.
  6. میخک و دارچین را داخل قابلمه بیندازید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا عطر آن‌ها به جان شربت سیب بنشیند.
  7. اکنون گلاب و زعفران را با باقی مواد همراه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا شربت به غلظت کافی برسد.
  8. سرکه را داخل شربت سیب و زعفران خانگی ریخته و پس از ۱ دقیقه اجاق را خاموش کنید.

ماندگاری این نوع شربت سیب و زعفران خانگی به ۶ ماه تا یک سال هم می‌رسد. توصیه می‌کنیم این نوع شربت سیب و زعفران را حتماً در یخچال نگهداری کنید تا عمر نگهداری آن بالا برود.

طرز تهیه شربت سیب و زعفران آسان و فوری

طرز تهیه شربت سیب و زعفران آسان و فوری

شما در این نوع دستور تهیه آسان‌ترین شربت سیب و زعفران را خواهید آموخت. کافی است مواد زیر را فراهم کرده و طبق دستور پیش بروید.

مواد لازم

آب سیب ۳ لیوان
زعفران دم‌کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ لیوان
شکر ½ لیوان
دارچین ۱ تکه کوچک
گلاب ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه شربت سیب و زعفران آسان و فوری

  1. آب و شکر را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید.
  2. به‌محض حل شدن دانه‌های شکر دارچین و زعفران را به شهد اضافه کنید.
  3. پس از ۵ دقیقه گلاب را داخل شهد ریخته و اجاق را خاموش کنید.
  4. صبر کنید تا شهد به‌دست‌آمده از حرارت بیفتد و خوب خنک شود.
  5. آب سیب را داخل شهد ریخته و خوب هم بزنید.
  6. لیوان‌ها را با یخ پر کرده و باقی‌مانده گنجایش آن را با شربت سیب و زعفران فوری پر کنید. نوش جان.

این نوع شربت سیب را نهایتاً ۵ تا ۷ روز در یخچال نگهداری کنید.

فوت و فن‌های شربت سیب و زعفران

  1. امکان حذف هل، دارچین، میخک و گلاب از ترکیب شربت سیب و زعفران وجود دارد. بسته به ذائقه، مواد را حذف یا جایگزین کنید.
  2. امکان تهیه شربت سیب و زعفران با شکر قهوه‌ای و عسل نیز وجود دارد؛ اما به‌خاطر داشته باشید که عسل را پس از تهیه شربت به مواد خنک شده اضافه شود.
  3. هر نوع سیب با هر رنگ و طعمی مناسب تهیه شربت سیب و زعفران است.

کلام آخر

در این مقاله از مجله عالیس ۴ طرز تهیه شربت سیب و زعفران را به همراه نکات تکمیلی آن در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. علاوه بر این‌ها با خواص این نوشیدنی لذیذ نیز آشنا شدید. اکنون شما قادر هستید که با توجه به مواد در دسترس و آسان‌ترین راه ممکن برای خود و عزیزانتان شربت سیب و زعفران سالم و بدون مواد نگهدارنده تهیه کنید. چنانچه تجربه یا سؤالی در رابطه با این طرز تهیه‌ها دارید، لطفاً برایمان پیغام بگذارید. در صورت مفید بودن مطالب این مقاله، آن را برای دوستان خود ارسال کنید.

سؤالات متداول

شربت سیب و زعفران را با چه نوع سیبی می‌توان تهیه کرد؟

فرقی نمی‌کند که سیب شما چه رنگ یا چه طعمی داشته باشد. سیب زرد، سبز و قرمز با طعم‌ها ترش و شیرین مناسب تهیه شربت سیب و زعفران هستند.

در صورت‌ عدم دسترسی به میخک امکان حذف آن از ترکیب شربت سیب و زعفران وجود دارد؟

بله. درصورتی‌که به هر طعم‌دهنده‌ای مانند میخک، هل، دارچین یا گلاب دسترسی نداشتید می‌توانید آن را از ترکیب شربت سیب و زعفران حذف کنید.

چه موادی را می‌توان جایگزین شکر موجود در شربت سیب و زعفران کرد؟

شکر قهوه‌ای و عسل کاندید مناسبی برای جایگزین شدن با شکر سفید هستند. فقط توجه داشته باشید که عسل را به مواد گرم اضافه نکنید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis