زردآلو میوه تابستانی محبوب و پر از مواد مغذی مفید است. بسیاری این میوه را خشک کرده و یا برای تهیه لواشک و مربا از آن استفاده میکنند تا در فصلهای دیگر نیز از خوردن این میوه و فواید ارزشمند آن بهرهمند شوند.
این طور میگویند که زردآلو از کشور چین منشا گرفته و از طریق ارمنستان وارد کشورهای اروپایی شده است. در سال 1720 درخت میوه زردآلو وارد ایالت ویرجینیا شده و امروزه زردآلو در ایالات متحده عمدتاً در باغهای آفتابی کالیفرنیا پرورش مییابد. میتوان گفت که ترکیه، ایتالیا، روسیه، اسپانیا، یونان، ایالات متحده آمریکا و فرانسه از تولیدکنندگان برتر زردآلو هستند.
با ما همراه باشید تا در این مقاله از فواید میوه زردآلو بگوییم و طرز تهیه نوشیدنی زردآلو را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
فصل میوه زردآلو تابستان است. در فروشگاهها به دنبال میوه نارنجی رنگ و کمی نرم باشید. اگر میوه سفت باشد به معنای نارس بودن میوه است. علاوه بر اینکه زردآلوی نارس طعم و بوی لذیذ میوه رسیده را ندارد، بلکه مواد مغذی و آنتی اکسیدانهای میوه نارس کمتر است.
زردآلوی تازه را میتوان برای چند روز در دمای اتاق قرار دهید اما میتوانید این میوه را به مدت سه هفته در یخچال و ماهها در فریزر نگهداری کنید و یا اینکه آن را خشک کنید و در فصلهای دیگر از خوردن میوه خشک شده زردآلو لذت ببرید.
زردآلو منبع خوبی برای ویتامین آ، ویتامین ث، مس، فیبر و پتاسیم است. این میوه پر از ترکیبات فیتوشیمیایی به نام کاروتنوئیدها است که به این میوه رنگ قرمز، نارنجی و زرد میبخشد. آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری که در این میوه یافت میشود لیکوپن است. این میوه را هم به صورت تازه میتوانید میل کنید و یا به صورت نوشیدنی زردآلو به همراه دیگر میوهها نوش جان کنید.
مواد غذایی زیر در هر 100 گرم از میوه زردآلو در نظر گرفته شده است:
کالری | 48 |
کولین | 2.8 میلی گرم |
فولات | 9.00 میکروگرم |
نیاسین | 0.600 میلی گرم |
پنتوتنیک اسید | 0.240 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.040 میلی گرم |
تیامین | 0.030 میلی گرم |
ویتامین آ | 1926.00 IU (39 درصد DV) |
لوتئین + زآگزانتین | 89.00 میكروگرم |
ویتامین ب6 | 0.054 میلی گرم |
ویتامین ث | 10.0 میلی گرم |
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) | 0.89 میلی گرم |
ویتامین کا | 3.3 میکروگرم |
کلسیم | 13.00 میلی گرم |
مس | 0.078 میلی گرم |
آهن | 0.39 میلی گرم |
منیزیم | 10.00 میلی گرم |
منگنز | 0.077 میلی گرم |
فسفر | 23.00 میلی گرم |
پتاسیم | 259.00 میلی گرم |
سلنیوم | 0.1 میکروگرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 0.25 میلی گرم |
پروتئین | 1.40 گرم |
آلانین | 0.068 گرم |
آرژنین | 0.045 گرم |
اسید آسپارتیک | 0.314 گرم |
سیستین | 0.003 گرم |
گلوتامیک اسید | 0.157 گرم |
گلیسین | 0.040 گرم |
هیستیدین | 0.027 گرم |
ایزولوسین | 0.041 گرم |
لوسین | 0.077 گرم |
لیزین | 0.097 گرم |
متیونین | 0.006 گرم |
فنیل آلانین | 0.052 گرم |
پرولین | 0.101 گرم |
سرین | 0.083 گرم |
ترئونین | 0.047 گرم |
تریپتوفان | 0.015 گرم |
تیروزین | 0.029 گرم |
والین | 0.047 گرم |
متیونین + سیستئین | 0.006 گرم |
کربوهیدرات | 11.12 گرم |
فیبر | 2.0 گرم |
قند | 9.24 گرم |
فروکتوز | 0.94 گرم |
گلوکز (دکستروز) | 2.37 گرم |
ساکارز | 5.87 گرم |
چربی | 0.39 گرم |
آب | 86.35 گرم |
زردآلو منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدانهایی از جمله بتاکاروتنها، ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامین ای است. علاوه بر این دارای گروهی از آنتی اکسیدانهای پلی فنولی به نام فلاونوئیدها بوده که شما را در برابر بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی محافظت میکنند. فلاونوئیدهای اصلی زردآلو اسیدکلروژنیک، کاتچین و کوئرستین هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد فعالیت میکنند. رادیکالهای آزاد ترکیبات مضری هستند که به سلولهای شما آسیب میرسانند و باعث ایجاد استرس اکسیداتیو میشوند. استرس اکسیداتیو با چاقی و بسیاری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی مرتبط است.
در ادامه شما را با طرز تهیه انواع نوشیدنیهایی که با ترکیب زردآلو و میوههای دیگر آماده میشوند، آشنا میکنیم.
طرز تهیه:
این ترکیبات را داخل مخلوط کن بریزید و سپس میل کنید.
طرز تهیه:
این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
طرز تهیه:
مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و سپس میل بفرمایید.
طرز تهیه:
این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
تابستانها از میوه تازه زردآلو برای تهیه سالاد میوه و نوشیدنی زردآلو استفاده کنید و در فصلهای دیگر از خودتان با میوه خشک شده و لواشک زردآلو، مربای زردآلو و غیره پذیرایی کنید. برخی میوه زردآلو را به همراه ماست میل میکنند. این میوه سرشار از مواد غذایی، آب و فیبر است و طعم و بوی مطبوع آن فصل تابستان را دلپذیرتر میکند.
نظر خود را بنویسید