زردآلو میوه تابستانی محبوب و پر از مواد مغذی مفید است. بسیاری این میوه را خشک کرده و یا برای تهیه لواشک و مربا از آن استفاده میکنند تا در فصلهای دیگر نیز از خوردن این میوه و فواید ارزشمند آن بهرهمند شوند.
این طور میگویند که زردآلو از کشور چین منشا گرفته و از طریق ارمنستان وارد کشورهای اروپایی شده است. در سال 1720 درخت میوه زردآلو وارد ایالت ویرجینیا شده و امروزه زردآلو در ایالات متحده عمدتاً در باغهای آفتابی کالیفرنیا پرورش مییابد. میتوان گفت که ترکیه، ایتالیا، روسیه، اسپانیا، یونان، ایالات متحده آمریکا و فرانسه از تولیدکنندگان برتر زردآلو هستند.
با ما همراه باشید تا در این مقاله از فواید میوه زردآلو بگوییم و طرز تهیه نوشیدنی زردآلو را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
فصل میوه زردآلو تابستان است. در فروشگاهها به دنبال میوه نارنجی رنگ و کمی نرم باشید. اگر میوه سفت باشد به معنای نارس بودن میوه است. علاوه بر اینکه زردآلوی نارس طعم و بوی لذیذ میوه رسیده را ندارد، بلکه مواد مغذی و آنتی اکسیدانهای میوه نارس کمتر است.
زردآلوی تازه را میتوان برای چند روز در دمای اتاق قرار دهید اما میتوانید این میوه را به مدت سه هفته در یخچال و ماهها در فریزر نگهداری کنید و یا اینکه آن را خشک کنید و در فصلهای دیگر از خوردن میوه خشک شده زردآلو لذت ببرید.
زردآلو منبع خوبی برای ویتامین آ، ویتامین ث، مس، فیبر و پتاسیم است. این میوه پر از ترکیبات فیتوشیمیایی به نام کاروتنوئیدها است که به این میوه رنگ قرمز، نارنجی و زرد میبخشد. آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری که در این میوه یافت میشود لیکوپن است. این میوه را هم به صورت تازه میتوانید میل کنید و یا به صورت نوشیدنی زردآلو به همراه دیگر میوهها نوش جان کنید.
زردآلو سرشار از آنتی اکسیدان است، که شما را از بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی مصون میدارد، بنابراین اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید، نوشیدنی زردآلو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مواد غذایی زیر در هر 100 گرم از میوه زردآلو در نظر گرفته شده است:
کالری | 48 |
کولین | 2.8 میلی گرم |
فولات | 9.00 میکروگرم |
نیاسین | 0.600 میلی گرم |
پنتوتنیک اسید | 0.240 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.040 میلی گرم |
تیامین | 0.030 میلی گرم |
ویتامین آ | 1926.00 IU (39 درصد DV) |
لوتئین + زآگزانتین | 89.00 میكروگرم |
ویتامین ب6 | 0.054 میلی گرم |
ویتامین ث | 10.0 میلی گرم |
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) | 0.89 میلی گرم |
ویتامین کا | 3.3 میکروگرم |
کلسیم | 13.00 میلی گرم |
مس | 0.078 میلی گرم |
آهن | 0.39 میلی گرم |
منیزیم | 10.00 میلی گرم |
منگنز | 0.077 میلی گرم |
فسفر | 23.00 میلی گرم |
پتاسیم | 259.00 میلی گرم |
سلنیوم | 0.1 میکروگرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 0.25 میلی گرم |
پروتئین | 1.40 گرم |
آلانین | 0.068 گرم |
آرژنین | 0.045 گرم |
اسید آسپارتیک | 0.314 گرم |
سیستین | 0.003 گرم |
گلوتامیک اسید | 0.157 گرم |
گلیسین | 0.040 گرم |
هیستیدین | 0.027 گرم |
ایزولوسین | 0.041 گرم |
لوسین | 0.077 گرم |
لیزین | 0.097 گرم |
متیونین | 0.006 گرم |
فنیل آلانین | 0.052 گرم |
پرولین | 0.101 گرم |
سرین | 0.083 گرم |
ترئونین | 0.047 گرم |
تریپتوفان | 0.015 گرم |
تیروزین | 0.029 گرم |
والین | 0.047 گرم |
متیونین + سیستئین | 0.006 گرم |
کربوهیدرات | 11.12 گرم |
فیبر | 2.0 گرم |
قند | 9.24 گرم |
فروکتوز | 0.94 گرم |
گلوکز (دکستروز) | 2.37 گرم |
ساکارز | 5.87 گرم |
چربی | 0.39 گرم |
آب | 86.35 گرم |
زردآلو منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدانهایی از جمله بتاکاروتنها، ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامین ای است. علاوه بر این دارای گروهی از آنتی اکسیدانهای پلی فنولی به نام فلاونوئیدها بوده که شما را در برابر بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی محافظت میکنند. فلاونوئیدهای اصلی زردآلو اسیدکلروژنیک، کاتچین و کوئرستین هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد فعالیت میکنند. رادیکالهای آزاد ترکیبات مضری هستند که به سلولهای شما آسیب میرسانند و باعث ایجاد استرس اکسیداتیو میشوند. استرس اکسیداتیو با چاقی و بسیاری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی مرتبط است.
در ادامه شما را با طرز تهیه انواع نوشیدنیهایی که با ترکیب زردآلو و میوههای دیگر آماده میشوند، آشنا میکنیم.
طرز تهیه:
این ترکیبات را داخل مخلوط کن بریزید و سپس میل کنید.
طرز تهیه:
این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
طرز تهیه:
مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و سپس میل بفرمایید.
طرز تهیه:
این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
تابستانها از میوه تازه زردآلو برای تهیه سالاد میوه و نوشیدنی زردآلو استفاده کنید و در فصلهای دیگر از خودتان با میوه خشک شده و لواشک زردآلو، مربای زردآلو و غیره پذیرایی کنید. برخی میوه زردآلو را به همراه ماست میل میکنند. این میوه سرشار از مواد غذایی، آب و فیبر است و طعم و بوی مطبوع آن فصل تابستان را دلپذیرتر میکند.
نظر خود را بنویسید