طرز تهیه نوشیدنی زردآلو

زردآلو میوه تابستانی محبوب و پر از مواد مغذی مفید است. بسیاری این میوه را خشک کرده و یا برای تهیه لواشک و مربا از آن استفاده می‌کنند تا در فصل‌های دیگر نیز از خوردن این میوه و فواید ارزشمند آن بهره‌مند شوند.

این طور می‌گویند که زردآلو از کشور چین منشا گرفته و از طریق ارمنستان وارد کشورهای اروپایی شده است. در سال 1720 درخت میوه زردآلو وارد ایالت ویرجینیا شده و امروزه زردآلو در ایالات متحده عمدتاً در باغ‌های آفتابی کالیفرنیا پرورش می‌یابد. می‌توان گفت که ترکیه، ایتالیا، روسیه، اسپانیا، یونان، ایالات متحده آمریکا و فرانسه از تولیدکنندگان برتر زردآلو هستند.

با ما همراه باشید تا در این مقاله از فواید میوه زردآلو بگوییم و طرز تهیه نوشیدنی زردآلو را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

نحوه انتخاب بهترین زردآلو

نحوه انتخاب بهترین زردآلو

فصل میوه زردآلو تابستان است. در فروشگاه‌ها به دنبال میوه نارنجی رنگ و کمی نرم باشید. اگر میوه سفت باشد به معنای نارس بودن میوه است. علاوه بر اینکه زردآلوی نارس طعم و بوی لذیذ میوه رسیده را ندارد، بلکه مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌های میوه نارس کمتر است.

زردآلوی تازه را می‌توان برای چند روز در دمای اتاق قرار دهید اما می‌توانید این میوه را به مدت سه هفته در یخچال و ماه‌ها در فریزر نگهداری کنید و یا اینکه آن را خشک کنید و در فصل‌های دیگر از خوردن میوه خشک شده زردآلو لذت ببرید.

مواد مغذی زردآلو

مواد مغذی زردآلو

زردآلو منبع خوبی برای ویتامین آ، ویتامین ث، مس، فیبر و پتاسیم است. این میوه پر از ترکیبات فیتوشیمیایی به نام کاروتنوئیدها است که به این میوه رنگ قرمز، نارنجی و زرد می‌بخشد. آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری که در این میوه یافت می‌شود لیکوپن است. این میوه را هم به صورت تازه می‌توانید میل کنید و یا به صورت نوشیدنی زردآلو به همراه دیگر میوه‌ها نوش جان کنید.

جدول غذایی زردآلو

ارزش غذایی زردآلو

زردآلو سرشار از آنتی اکسیدان است، که شما را از بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی مصون می‌دارد، بنابراین اگر به سلامتی خود اهمیت می‌دهید، نوشیدنی زردآلو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

مواد غذایی زیر در هر 100 گرم از میوه زردآلو در نظر گرفته شده است:

کالری 48
کولین 2.8 میلی گرم
فولات 9.00 میکروگرم
نیاسین 0.600 میلی گرم
پنتوتنیک اسید 0.240 میلی گرم
ریبوفلاوین 0.040 میلی گرم
تیامین 0.030 میلی گرم
ویتامین آ 1926.00 IU (39 درصد DV)
لوتئین + زآگزانتین 89.00 میكروگرم
ویتامین ب6 0.054 میلی گرم
ویتامین ث 10.0 میلی گرم
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) 0.89 میلی گرم
ویتامین کا 3.3 میکروگرم
کلسیم 13.00 میلی گرم
مس 0.078 میلی گرم
آهن 0.39 میلی گرم
منیزیم 10.00 میلی گرم
منگنز 0.077 میلی گرم
فسفر 23.00 میلی گرم
پتاسیم 259.00 میلی گرم
سلنیوم 0.1 میکروگرم
سدیم 1.00 میلی گرم
روی 0.25 میلی گرم
پروتئین 1.40 گرم
آلانین 0.068 گرم
آرژنین 0.045 گرم
اسید آسپارتیک 0.314 گرم
سیستین 0.003 گرم
گلوتامیک اسید 0.157 گرم
گلیسین 0.040 گرم
هیستیدین 0.027 گرم
ایزولوسین 0.041 گرم
لوسین 0.077 گرم
لیزین 0.097 گرم
متیونین 0.006 گرم
فنیل آلانین 0.052 گرم
پرولین 0.101 گرم
سرین 0.083 گرم
ترئونین 0.047 گرم
تریپتوفان 0.015 گرم
تیروزین 0.029 گرم
والین 0.047 گرم
متیونین + سیستئین 0.006 گرم
کربوهیدرات 11.12 گرم
فیبر 2.0 گرم
قند 9.24 گرم
فروکتوز 0.94 گرم
گلوکز (دکستروز) 2.37 گرم
ساکارز 5.87 گرم
چربی 0.39 گرم
آب 86.35 گرم

زردآلو منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدان‌هایی از جمله بتاکاروتن‌ها، ویتامین‌ آ، ویتامین ث و ویتامین ای است. علاوه بر این دارای گروهی از آنتی اکسیدان‌های پلی فنولی به نام فلاونوئیدها بوده که شما را در برابر بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت می‌کنند. فلاونوئیدهای اصلی زردآلو اسیدکلروژنیک، کاتچین و کوئرستین هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد فعالیت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد ترکیبات مضری هستند که به سلول‌های شما آسیب می‌رسانند و باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می‌شوند. استرس اکسیداتیو با چاقی و بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی مرتبط است.

خواص زردآلو

نوشیدنی زردآلو

  • 1-زردآلو سرشار از کاروتنوئیدها و گزانتوفیل‌ها است. محققان معتقدند که ترکیبات موجود در این میوه از بینایی و چشمان شما در برابر صدمات ناشی از پیری محافظت می‌کنند. برای مثال با مصرف روزانه نوشیدنی زردآلو به همراه موز به این هدف خواهید رسید.
  • 2-زردآلو منبع تغذیه‌ای مهمی از کاتچین‌ها است. این ترکیب فلاونوئیدی خاصیت ضد التهابی دارد. یک عدد زردآلو مقدار زیادی کاتچین را در اختیار شما قرار می‌دهد. کاتچین‌ها می‌توانند فعالیت آنزیمی به نام سیکلواکسیژناز-2 را مهار کنند و به این صورت یکی از مراحل مهم در روند ایجاد التهاب متوقف خواهد شد. کاتچین‌ها در دیگر مواد غذایی مانند چای سبز و کاکائو یافت می‌شود.
  • 3-زردآلو حاوی آهن غیر هم است. متخصصان تغذیه مصرف این میوه را به افراد کم خون مخصوصا خانم‌های باردار توصیه می‌کنند.
  • 4-زردآلو به علت آنتی اکسیدان‌های زیادی که دارد و نیز انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین آ، ویتامین ث و نیز ویتامین ای از پوست و مو محافظت می‌کند.
  • 5-همان‌طور که در جدول غذایی بالا مشاهده می‌کنید این میوه دارای مواد معدنی کلسیم و پتاسیم است که باعث سلامت استخوان‌ها می‌شود.
  • 6-میوه‌ها سرشار از فیبر هستند. زردآلو نیز از این ماجرا مستثنی نیست. مصرف روزانه فیبر بسیار اهمیت دارد. فیبر باعث کاهش مقدار کلسترول بد در بدن شده و در عین حال باعث افزایش کلسترول خوب می‌شود. به‌علاوه مقدار پتاسیم موجود در زردآلو باعث برقراری تعادل الکترولیتی بدن شده و این بدان معنی است که از قلب شما محافظت می‌کند. روزانه با مصرف دو عدد زردآلوی تازه سلامت قلب و عروق را تضمین خواهید کرد.
  • 7-مصرف زردآلو خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را کاهش می‌دهد. فلاونوئید کوئرستین در بسیاری از میوه‌ها از جمله زردآلو یافت می‌شود. فلاونوئید روتین موجود در این میوه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون، هانتینگتون و پریون مفید و موثر است.

طرز تهیه نوشیدنی زردآلو

در ادامه شما را با طرز تهیه انواع نوشیدنی‌هایی که با ترکیب زردآلو و میوه‌های دیگر آماده می‌شوند، آشنا می‌کنیم.

نوشیدنی زردآلو و توت فرنگی

نوشیدنی زردآلو و توت فرنگی

  • زردآلو: 3 عدد
  • توت فرنگی یخ‌زده: 1 فنجان
  • ماست یونانی: 1/2 فنجان
  • شیر بادام: 1 فنجان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

این ترکیبات را داخل مخلوط کن بریزید و سپس میل کنید.

نوشیدنی زردآلو و موز

نوشیدنی زردآلو و موز

  • زردآلو: 3 عدد
  • موز یخ زده: 1 فنجان
  • آب پرتقال: 1/2 فنجان
  • شیر بادام: 1/2 فنجان
  • کره بادام زمینی: 2 قاشق غذاخوری
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

نوشیدنی زردآلو و انبه

نوشیدنی زردآلو و انبه

  • زردآلو: 2 عدد
  • انبه یخ زده: 1 فنجان
  • آب انبه: 1 فنجان

طرز تهیه:

مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و سپس میل بفرمایید.

نوشیدنی زردآلو و آووکادو

نوشیدنی زردآلو و آووکادو

  • زردآلو: 3 عدد
  • آب پرتقال: 1 فنجان
  • آووکادو: 1 عدد

طرز تهیه:

این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

کلام آخر

تابستان‌ها از میوه تازه زردآلو برای تهیه سالاد میوه و نوشیدنی زردآلو استفاده کنید و در فصل‌های دیگر از خودتان با میوه خشک شده و لواشک زردآلو، مربای زردآلو و غیره پذیرایی کنید. برخی میوه زردآلو را به همراه ماست میل می‌کنند. این میوه سرشار از مواد غذایی، آب و فیبر است و طعم و بوی مطبوع آن فصل تابستان را دلپذیرتر می‌کند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis