بلوبری در ایران با نامهای زغال اخته آبی، سیاه گیله، تمشک آبی و توت آبی شناخته شده است. قرنها بومیان آمریکا زغال اخته تازه را از جنگلهای آمریکای شمالی جمعآوری میکردند.
برخی از گزارشات حاکی از آن است که این میوه در سال 1900 وارد آمریکا شده است و برخی از کشاورزان میگویند که اولین بار در سال 1950 دو فرد آمریکایی از وزارت کشاورزی ویکتوریا با نامهای کارل کرون و رالف پروکتور بلوبری را پرورش دادند.
دو دهه بعد، شخصی از وزارت کشاورزی ویکتوریا به نام دیوید جونز موفق به کشت صحیح بلوبری شد. پس از آن بلوبری در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز رواج پیدا کرد. به هر حال امروزه ایالت متحده آمریکا تولیدکننده اصلی بلوبری در جهان است.
سرخپوستان آمریکای شمالی سالها از میوه بلوبری برای درمان بسیاری از بیماریها، رنگ کردن لباس و طعم دادن به گوشت استفاده میکردند.
با پیشرفت صنعت غذا از بلوبری برای تهیه کنسرو، نوشیدنی و آبمیوه، خشکبار، مربا و انواع دسر استفاده شد. جالب است بدانید که برگ و ریشه این گیاه را برای اهداف دارویی به کار میگیرند.
بلوبری دارای چه ترکیبات مغذیای است که اینقدر مورد توجه متخصصان تغذیه قرار گرفته است؟ با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بخوانید و طرز تهیه نوشیدنی بلوبری را با هم به اشتراک بگذاریم.
این میوه کوچک آبی رنگ، سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین کا، ویتامین ث، آهن و مقادیر زیادی منگنز است. بلوبری همچنین حاوی ترکیبی به نام رسوراترول است. رزوراترول یک فیتوالکسین با خاصیت ضد عفونت باکتریایی و ضد عفونت قارچی است و توسط گیاهان تولید میشود.
طی تحقیقات انجام شده در سال 1997 به این نتیجه رسیدند که رسوراترول دارای خواص ضد التهابی است. بلوبری نیز حاوی آنتوسیانینها و رنگدانههای پلی فنولی با خواص آنتیاکسیدانی است که به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند انواع خاصی از سرطانها کمک میکند.
مواد مغذی جدول زیر برای هر 100 گرم از میوه بلوبری در نظر گرفته شده است:
کالری | 57 |
بتائین | 0.2 میلی گرم |
کولین | 6.0 میلی گرم |
فولات | 6.00 میکروگرم |
نیاسین | 0.418 میلی گرم |
پانتوتنیک اسید | 0.124 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.041 میلی گرم |
تیامین | 0.037 میلی گرم |
ویتامین آ | 54.00 IU (یک درصد DV) |
لوتئین + زاكزانتین | 80.00 میكروگرم |
ویتامین ب6 | 0.052 میلی گرم |
ویتامین ث | 9.7 میلی گرم |
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) | 0.57 میلی گرم |
ویتامین کا | 19.3 میکروگرم |
کلسیم | 6.00 میلی گرم |
مس | 0.057 میلی گرم |
آهن | 0.28 میلی گرم |
منیزیم | 6.00 میلی گرم |
منگنز | 0.336 میلی گرم |
فسفر | 12.00 میلی گرم |
پتاسیم | 77.00 میلی گرم |
سلنیوم | 0.1 میکروگرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 16/0 میلی گرم |
پروتئین | 0.74 گرم |
آلانین | 0.031 گرم |
آرژنین | 0.037 گرم |
اسید آسپارتیک | 0.057 گرم |
سیستین | 0.008 گرم |
گلوتامیک اسید | 0.091 گرم |
گلیسین | 0.031 گرم |
هیستیدین | 0.011 گرم |
ایزولوسین | 0.023 گرم |
لوسین | 0.044 گرم |
لیزین | 0.013 گرم |
متیونین | 0.012 گرم |
فنیل آلانین | 0.026 گرم |
پرولین | 0.028 گرم |
سرین | 0.022 گرم |
ترئونین | 0.020 گرم |
تریپتوفان | 0.003 گرم |
تیروزین | 0.009 گرم |
والین | 0.031 گرم |
متیونین + سیستئین | 0.012 گرم |
کربوهیدرات | 14.49 گرم |
فیبر | 2.4 گرم |
قند | 9.96 گرم |
فروکتوز | 4.97 گرم |
گلوکز (دکستروز) | 4.88 گرم |
ساکارز | 0.11 گرم |
چربی | 0.33 گرم |
آب | 84.21 گرم |
ترکیبات:
طرز تهیه:
این ترکیبات را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
ترکیبات:
طرز تهیه:
مواد بالا را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
ترکیبات:
طرز تهیه:
ترکیبات بالا را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
زغال اخته میوهای بسیار محبوب و خوشمزه و بومی آمریکای شمالی است اما امروز در سراسر جهان طرفدارن بسیاری دارد. این میوه کم کالری و بسیار مفید است. مواد مغذی آن باعث تنظیم قند خون شده و به سلامت قلب و مغز کمک میکند.
بلوبری مواد غذایی فراوانی دارد و به علت رنگ خاص آن، بسیاری افراد از آن برای تزیین دسرها و بستنی استفاده میکنند. مصرف این میوه به شکل نوشیدنی بلوبری و اسموتی، میوه خشک شده، مربا و غیره در سلامتی شما نقش بسیار زیادی دارد.
نظر خود را بنویسید
نظرات