بسیاری از افراد از خواص شیر بهخوبی آگاه و مطلع هستند و میدانند که مصرف روزانه شیر تا به چه اندازه به سلامت بدن بهویژه استخوان و دندانهایشان کمک میکند. دراین بین شیرهای گیاهی و جانوری هر کدام بهنوبهٔ خود دارای طیف گستردهای از خواص هستند که نوشیدن آنها مقدار مشخصی مواد آلی، مواد مغذی و ویتامین را در اختیار بدن قرار میدهد؛ اما شیر شتر چه خاصیتی دارد؟ مزیت شیر شتر در مقایسه با باقی شیرها به چه صورت است؟ آیا نوشیدن شیر شتر دارای قاعده و قانون مشخصی است؟ چه افرادی بیشتر از دیگران از خوردن شیر شتر سود میبرند؟ مزه و نحوه نگهداری شیر شتر به چه صورت است؟
برای رسیدن به پاسخ این سؤالات، ما این قسمت از مجله عالیس را به شیر شتر و نکات مهم مربوط به آن اختصاص دادهایم. حال اگر به دنبال رسیدن به پاسخی روشن دراینرابطه هستید، با ما همراه شوید.
شیر شتر یکی از انواع شیرهای جانوری است که در دسته شیرهای غیر گاوی قرار میگیرد. این شیر یکی از بهترین نمونهها برای افرادی است که معدهشان توانایی و تحمل هضم لاکتوز را ندارد. عمدتاً تولید و فروش شیر شتر به کشورهای آسیایی بهویژه خاورمیانه میرسد. این شیر را معمولاً بهصورت منجمد یا پودری به کشورهای سراسر جهان صادر میکنند؛ اما ما این شانس را داریم که در ایران شیر شتر را بهصورت تازه از فروشگاههای مواد غذایی یا لبنیاتی خریداری کنیم.
شیر شتر منبع بسیار خوبی از پتاسیم، کلسیم، پروتئین، روی، آهن، ویتامین A، E، C، D و B است و درصد بسیار کمی چربی و کلسترول دارد. متخصصان تغذیه شیر شتر را به بیماران دیابتی، کبدی و افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند توصیه میکنند هر چند که نوشیدن این مایع دارای شرایط و قوانین خاصی است اما نمیتوان از خاصیت فراوان آن چشم پوشید.
شاید برایتان جالب باشد که شیر شتر همان دوغ شتر است که به علت طعم آن برخیها از این نوشیدنی بهعنوان دوغ شتر یاد میکنند. برخلاف سایر شیرهای گیاهی و جانوری که طعمی شیرین یا ملایم دارند، شیر شتر طعمی نسبتاً ترش دارد. البته این به معنای آن نیست که شیر شتر طعمی مشابه به دوغهای گاوی یا جانوری دیگر دارد، خیر اما باید بدانید که به شیرینی شیرهای گاوی نیست. از این رو بهعنوان دوغ شتر در فروشگاههای مواد غذایی یا لبنی به فروش میرسد.
به نظر شما شیر کدام حیوان بهتر است؟
برخی افراد که از نظر کلیوی یا بیماریهای زمینهای دیگر دچار ضعفهایی هستند بهتر است که حتماً با مشورت پزشک این شیر را بنوشند. در کنار این موارد احتیاط برخی نکات مصرفکننده شیر شتر را دچار مشکلاتی خواهد کرد.
افراد سالم میتوانند در طی یک ۲۴ ساعت یک تا دو فنجان شیر شتر مصرف کنند. اگر از بیماریهای کلیوی یا فشارخون بالا رنج میبرید بهتر است از این مقدار مصرفی جلوتر نروید یا فشار و قند خون خود را چک کنید. افرادی که بیماری زمینهای دارند بهتر است با مشورت پزشک این شیر را مصرف کنند.
نوزادان زیر ۱۲ ماه نباید شیر شتر بنوشند؛ زیرا کلیه آنها توان تجزیه و دفع پروتئین شیر شتر را ندارد.
شما میتوانید شیر شتر را بهصورت یک نوشیدنی در قالب اسموتی و قهوه به کار بگیرید یا از آن در پخت انواع سوپ، غذا یا اوتمیل بهرهمند شوید.
شیر شتر از دیگر شیرهای جانوری است که نوشیدن آن مقدار زیادی آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، ویتامین A، E، C،D و B را در اختیار بدن قرار میدهد. از رفع برخی اختلالات و بیماریها گرفته تا خاصیت ضدسرطانی نمونهای از مزایای نوشیدن شیر شتر است.
در این مقاله از مجله عالیس شما با مزایا و معایب، نحوه نگهداری و مصرف، موارد احتیاط و منع شیر شتر، چیستی و خاصیت این ماده غذایی به طور کامل آشنا شدید. اکنون میدانید که این شیر تا به چه اندازه برای شما مفید است و شما قادر به نوشیدن آن هستید یا خیر. امیدواریم که مطالب این مقاله برایتان جالبتوجه بوده باشد. لطفاً ما را از نظرات و تجربیات خود آگاه کنید.
افراد سالم مجاز به مصرف چه مقدار شیر شتر هستند؟
افراد سالم میتوانند در طی ۲۴ ساعت ۱ تا ۲ فنجان شیر شتر بنوشند.
چه اشخاصی نباید شیر شتر مصرف کنند؟
کودکانی که زیر یک سال سن دارند نباید شیر شتر مصرف کنند، زیرا کلیههای آنها قادر به تجزیه و دفع پروتئینهای موجود در شیر شتر نیست.
شیر شتر دارای چه مواد معدنی و مغذی است؟
آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، ویتامینA ، E، C،D و B نمونهای از مواد معدنی، مغذی و ویتامینهای موجود در شیر شتر است.
نظر خود را بنویسید