احتمالاً شما هم وقتی در منوی کافهها، عبارت «قهوه سرد» یا «قهوه کلد برو» را دیدهاید، تعجب کرده باشید؛ زیرا همهی ما وقتی نام قهوه را میشنویم، تصویر یک نوشیدنی گرم در ذهنمان تداعی میشود. در واقع سرو شدن قهوه بهصورت گرم یکی از مشکلات اساسی طرفداران قهوه بود که با ورود قهوهی سرد به عرصهی انواع قهوه، این مشکل برطرف شد. امروزه قهوهی سرد به یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه در دنیا تبدیل شده است که مصرف آن در فصل تابستان به اوج میرسد. قهوهی سرد نهتنها طعم جذاب و متفاوتی دارد، بلکه بهصورت سرد سرو شده و موجب میشود در گرمای تابستان از خوردن قهوه لذت بیشتری ببرید! برای آشنایی با طرز تهیه قهوه سرد، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
قهوهی سرد دم یا کلد برو (cold brew coffee) یک نوشیدنی سرد و کافئیندار بر پایهی قهوه است که برای اولینبار توسط هلندیها ابداع شد. آنها برای اینکه بتوانند در داخل کشتیها بدون نیاز به روشن کردن آتش قهوه تهیه کنند، این روش را ابداع نموده و دستور تهیه آن را با خود به آسیای شرقی آوردند و به مردم ژاپن یاد دادند. ازاینرو قهوهی سرد برای اولینبار توسط ژاپنیها به دنیا معرفی شد و روش کایوتو نام گرفت. بعدها این روش دمآوری قهوه به آمریکا رسید و بهسرعت در تمام جهان پخش شد.
قهوهی سرد دم از خیساندن قهوه در آب خنک و در دمای محیط به دست میآید. قهوه سرد نسبت به دیگر انواع قهوه، میزان اسیدیته کمتری دارد و با معده سازگارتر است، به دلیل تماس طولانی مدت با آب طعم بهتر و جذابتری دارد، میزان کافئین آن بیشتر است و طعم اصلی خود را 7 تا 10 روز حفظ میکند.
با انواع قهوه سرد بیشتر آشنا شوید.
نسبت استاندارد قهوه به آب، 1 به 5 است؛ یعنی به ازای 100 گرم قهوه، شما به 500 میلیلیتر آب نیاز دارید. البته این نسبت برای تهیهی یک قهوهی سرد قوی است و برای تهیه قهوهی سرد متعادل و ملایمتر از نسبت 1 به 8 استفاده میشود. برای تهیهی قهوه سرد، مواد و وسایل زیر را آماده کنید:
قهوه | به میزان موردنظر و بر اساس نسبت تعیین شده |
آب سرد | به میزان موردنظر و بر اساس نسبت تعیین شده |
۲ ظرف شیشهای دردار | |
فیلتر قهوه | |
قیف |
در این دستور تهیه، از 100 گرم قهوه و 500 میلیلیتر آب استفاده میشود.
دستور تهیه قهوه سرد بسیار ساده است و بهراحتی میتوانید در منزل آن را آماده کنید.
ابتدا قهوه را بهصورت درشت آسیاب کنید. سپس آن را درون یک ظرف شیشهای دردار بریزید و آب سرد را بهآرامی اضافه کنید. سعی کنید از ظرفی استفاده کنید که پس از ریختن آب و قهوه درون آن، مقداری از فضای بالای ظرف خالی بماند. با یک قاشق بلند مخلوط آب و قهوه را بهآرامی هم بزنید تا قهوه بهتر مرطوب شود. سپس در ظرف را ببندید و به مدت 12 ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا به صورت سرد دم آوری شود.
پس از گذشت زمان لازم، قیف را روی ظرف شیشهای دیگر قرار دهید و فیلتر قهوه را روی قیف بگذارید. سپس قهوه را از فیلتر عبور دهید تا مخلوط صاف شده و تفاله آن جدا شود و کنسانتره قهوه به دست بیاید. در ظرف حاوی کنسانتره قهوه را ببندید و آن را درون یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید، آن را از یخچال خارج و مصرف کنید.
از آنجایی که کنسانترهی قهوهی به دست آمده بسیار قوی و غلیظ است، برای سرو آن میتوانید یک شات کنسانتره قهوه را با یک شات شیر یا آب مخلوط نموده و سپس مصرف کنید.
برای تهیه قهوه سرد با استفاده از فرنچ پرس، ابتدا قهوه و آب سرد را مطابق نسبت استاندارد درون فرنچ پرس بریزید و با قاشق کمی هم بزنید. سپس پیستون را روی فرنچ پرس قرار دهید؛ اما آن را فشار ندهید. به مدت 12 تا 24 ساعت اجازه دهید تا قهوه درون فرنچپرس دمآوری شود. پس از گذشت زمان لازم، به آرامی پیستون را به سمت پایین فشار دهید تا قهوه صاف شده و تفاله آن جدا شود. کنسانتره بهدست آمده را به روش دلخواه سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
برای اینکه دانههای ریز قهوه در فنجان قهوهتان پیدا نشود، یک بار دیگر آن را از فیلتر قهوه عبور دهید تا کاملاً صاف شود.
اگر شما هم قهوه را برای اینکه بیشتر بیدار بمانید، مصرف میکنید، حتماً سری به مقالهی بهترین زمان خوردن قهوه برای بیدار ماندن بزنید و اطلاعات بیشتری در رابطه با آن کسب کنید.
طرز تهیه انواع نوشیدنیهای سرد با قهوه اسپرسو را یاد بگیرید و طعمهای متنوع را تجربه کنید.
یکی از بهترین و سالمترین روشهای دمآوری قهوه، تهیه قهوه به روش سرد است. قهوه سرد مزیتهای فراوانی نسبت سایر انواع قهوه دارد و یکی از محبوبترین انواع قهوه در جهان است. این نوع قهوه انتخاب بسیار خوبی برای فصل تابستان است و تجربه لذتبخشی را برایتان به ارمغان میآورد. با استفاده از طرز تهیه قهوه سرد که در این مطلب به شما آموزش داده شد، بهراحتی میتوانید قهوه سرد را در منزل تهیه کنید و به مدت یک هفته از آن استفاده کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
برای تهیه قهوه سرد به چه موادی نیاز داریم؟
برای تهیه قهوه سرد شما به قهوه و آب به نسبت استاندارد 1 به 5، ظرف دردار، قیف و فیلتر قهوه نیاز دارید.
چقدر طول میکشد تا قهوه سرد آماده شود؟
حداقل زمان لازم برای تهیه قهوه سرد، 12 ساعت است. هرچه زمان دمآوری آن بیشتر باشد، قهوهی خوشمزهتر و غلیظتری خواهید داشت.
قهوه سرد و آیسکافی چه تفاوتی با هم دارند؟
قهوه سرد و آیسکافی دو نوشیدنی کاملاً متفاوت هستند. برای تهیه آیسکافی، قهوه با آب داغ دمآوری میشود درحالی که در تهیه قهوه سرد، از آب سرد برای دمآوری قهوه استفاده میشود. زمان دمآوری قهوه سرد بسیار طولانیتر است، میزان اسیدیته آن کمتر بوده و نسبت به آیسکافی، کافئین بیشتری دارد. همچنین قهوه سرد تلخی کمتری دارد و مدت زمان نگهداری آن هم طولانیتر است.
قهوه سرد نسبت به سایر انواع قهوه چه مزیتهایی دارد؟
قهوه سرد نسبت به سایر انواع قهوه طعم شیرینتر و خوشمزهتری دارد و تلخی آن کمتر است. همچنین میزان اسیدیته پایینی دارد، در نتیجه با دستگاه گوارش سازگارتر است. مقدار کافئین آن نیز بیشتر است، بنابراین شما را سرحالتر و پرانرژیتر میسازد. از طرف دیگر مدت زمان نگهداری آن طولانیتر است.
نظر خود را بنویسید