دمنوش‌ با طبع سرد

دمنوش‌های گیاهی از زمان قدیم به‌ جهت سلامت و درمان بسیاری از بیماری‌ها برای ما باارزش بوده و هستند. دمنوش‌ها هر یک با توجه به طبعی که دارند در فصول مختلف سال مورد استفاده قرار می‌گیرند.

امروزه برای پیشگیری و رفع بسیاری از بیماری‌های مختلف اعم از بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های اعصاب و … ، دمنوش می‌نوشند.

ما در این مقاله قصد داریم درباره‌ی دمنوش‌هایی که طبع سردی دارند، صحبت کنیم. همراه ما باشید.

طرز تهیه دمنوش با طبع سرد

خیلی از ما فکر می‌کنیم که دمنوش را تنها در فصول سرد سال می‌نوشند و در فصول گرم سال نمی‌توان از نوشیدن دمنوش بهره‌مند شد. اما اینطور نیست.

دمنوش با طبع سرد

در فصول گرم سال هم می‌توان دمنوش‎‌هایی نوشید که دمای بدن را به حداقل برساند که این نوع دمنوش را دمنوش با طبع سرد می‌نامیم. برای تهیه‌ی این دمنوش‌ها بعد از دم کردن، باید آن را در یخچال قرار داد یا با اضافه کردن تکه‌های یخ به دمنوش می‌توان بلافاصله آن را نوشید.

در ادامه، دمنوش‌های پرطرفداری که در فصل‌های گرم سال می‌نوشند را به شما معرفی می‌کنیم.

انواع دمنوش‌ها با طبع سرد

1-دمنوش لیمو

لیمو از گذشته میوه‌ای پرکاربرد و خوش‌طعم بوده و است. امروزه از لیمو در منوهای غذایی و نوشیدنی‌ها موجود در طب سنتی بسیار استفاده می‌شود.

دمنوش لیمو خواصی همچون ضدعفونی کردن بدن، رفع عفونت، خنک کنندگی و رفع سرفه دارد. افرادی‌ که دچار گرمازدگی می‌شوند، علاوه بر نوشیدن آب، می‌توانند از دمنوش لیمو برای آب‌رسانی به بدن استفاده کنند.

دمنوش لیمو علاوه بر این‌که آب از دست رفته بدن را جبران می‌کند، تامین‌کننده‌ی املاح از دست رفته بدن نیز است و این نقش مهمی در حفظ رطوبت بدن دارد.

دمنوش چای ترش

2-دمنوش چای ترش

در فصل‌های گرم، نوشیدن دمنوش خنک برای رفع عطش یک نیاز است. این دمنوش تعریق بدن را زیاد می‌کند و با این کار دمای بدن را پایین آورده و باعث خنک شدن بدن می‌شود.

دمنوش چای ترش از گذشته به‌خاطر خواص خنک‌کنندگی و رفع عطش مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از حکیمان طب سنتی برای رفع عطش، این دمنوش را توصیه می‌کردند.

دمنوش عناب

3-دمنوش عناب

عناب در طب سنتی دارای طبع معتدل و تا حدودی سرد است. در گذشته این میوه و دمنوش برای رفع خشکی پوست، قرمزی و آفتاب سوختگی پوست مورد استفاده قرار می‌گرفت.

دمنوش آلبالو

4-دمنوش آلبالو
دمنوش آلبالو دارای طبیعت سرد و خشکی دارد. به‌همین خاطر فشار خون را کاهش می‌دهد. این دمنوش، مناسب برای کاهش خارش‌های پوستی، جلوگیری‌کننده از صفرا و سنگ کلیه است. از دمنوش آلبالو می‌توان به‌عنوان یک اشتها‌‌‌‌‌ آور هم مصرف می‌شود و خاصیت ضد تهوع دارد.

دمنوش گل سرخ

5-دمنوش گل سرخ (گل محمّدی)
دمنوش گل سرخ دارای طبیعت معتدل متمایل به سرد و خشک است. این دمنوش شادی‌بخش است و ملین بوده و برای تقویت لثه و زخم‌های آن مناسب است، هم‌چنین دمنوش گل سرخ برای سلامت قلب مفید است.

دمنوش زرشک

6-دمنوش زرشک
دمنوش زرشک دارای طبیعت سرد و خشک است. کاهش‌دهنده فشار خون و تصفیه کننده خون است. دمنوش زرشک تقویت کننده قلب است. از دمنوش زرشک می‌توان برای جلوگیری از صفرا و تقویت معده و کبد استفاده کرد. این دمنوش یک اشتهاآور مناسب و دارای خاصیت ضد تهوع است که به درمان گرمازدگی و رفع عطش کمک می‌کند.

کلام آخر

تمامی دمنوش‌های فوق که برای شما معرفی کرده‌ایم، طبع سردی دارند و برای پایین آوردن دمای بدن بسیار پیشنهاد می‌شوند. به‌همین دلیل دمنوش در فصل تابستان پرطرفدارترین نوشیدنی به‌حساب می‌آید.

نوشیدن دمنوش با طبع سرد

در فصول گرم سال می‎‌توانید با نوشیدن دمنوش با طبع سرد، از کم آبی بدن و گرمازدگی جلوگیری کنید.

امیدواریم با خواندن این مقاله به‌صورت جدی در وعده‌های روزانه‌ی خود دمنوش مصرف کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

کامی ممنون از سایت خوبتون
محمد علی سلام دست شما درد نکند مطالب بسیار بسیار مفید و ارزنده بود ممنون تان
نظرات بیشتر
alis