طرز تهیه فالوده

فالوده یا پالوده یک دسر سرد ایرانی و یک خوراکی باستانی و بسیار دوست‌داشتنی است. محبوب‌ترین نوع فالوده را منسوب به شهر شیراز می‌دانند. فالوده شیرازی با سبکی شبیه به بستنی، اما کاملاً متفاوت با انواع شناخته‌شده بستنی است. دسری جذاب که تقریباً می‌توان گفت شبیه هیچ دسر دیگری نیست.

هرکس یک‌بار طعم فالوده را امتحان کند تأیید می‌کند که این دسر فوق‌العاده و باطراوت است. از فالوده شیرازی به‌عنوان دسر برای پایان ایده‌آل یک وعده غذایی غنی و پر از طعم‌های پیچیده استفاده می‌شود. این دسر محبوب در بسیاری از بستنی‌فروشی‌ها یا کافی‌شاپ‌ها سرو می‌شود و حتی نمونه‌های پاستوریزه آن نیز تولید شده است.

لیموترش یک طعم‌دهنده محبوب است که در فالوده استفاده می‌شود. تأثیر لیموترش برای رفع عطش در روزهای گرم تابستان را نمی‌توان انکار کرد. طرز تهیه لیموناد را یاد بگیرید و از مصرف آن در روزهای گرم تابستان لذت ببرید. البته از گلاب و شربت آلبالو نیز برای طعم دادن به فالوده استفاده می‌شود. در ادامه این مطلب از مجله نوشیدنی عالیس به روش تهیه فالوده می‌پردازیم.

روش تهیه فالوده شیرازی

روش تهیه فالوده شیرازی

ترکیب طعم‌ها و بافت خاص فالوده، یک تجربه ویژه و متمایز است. فالوده در تابستان یک خوراکی بی‌رقیب و محبوب است؛ دسری سبک و شیرین که روی زبان حل می‌شود و تأثیر به‌سزایی در رفع عطش دارد. شما می‌توانید فالوده شیرازی را به‌راحتی و در مدت‌زمان کوتاهی در منزل تهیه و نوش جان کنید و از طعم شگفت‌انگیز آن لذت ببرید.

از آن‎جا که در فصل تابستان به دلیل گرمای شدید، فرآیند تعریق در بدن بیشتر می‎شود، باید بیشتر از سایر فصول مایعات بخورید. انواع اسموتی‎های تابستانی به شما کمک می‎کند تا کمبود آب بدن را جبران کنید.

مواد لازم برای تهیه رشته فالوده

  • نشاسته: 100 گرم
  • آب ولرم: 4 لیوان

مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی

  • شکر: 150 گرم
  • آب: 160 میلی‌لیتر
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • لیمو تازه: 1 عدد
  • شربت آلبالو (در صورت تمایل): به میزان دلخواه برای تزیین

طرز تهیه فالوده شیرازی

طرز تهیه فالوده شیرازی

ابتدا شکر را با آب کاملاً مخلوط کرده و روی شعله بگذارید تا حل شود.

اجازه دهید محلول آب و شکر برای 5 دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود و شکل شربت به خود بگیرد.

بعد از اینکه شربت موردنظر غلیظ شد آن را از روی شعله بردارید و گلاب را به آن اضافه کنید. پس از اضافه‌کردن گلاب، شربت را به‌خوبی هم بزنید.

شربت آماده شده را توی یک ظرف یا کاسه فلزی بریزید و آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون فریزر بگذارید تا یخ بزند.

بعد از گذشت این مدت‌زمان، شربت را از فریزر خارج کنید و با چنگال هم بزنید. دقت کنید که شربت باید حالت یخ‌زده به خود گرفته باشد.

ظرف حاوی شربت موردنظر را به فریزر برگردانید و این کار را بعد از یک تا دو ساعت دیگر تکرار کنید.

درکنار  فالوده شیرازی، شما می‎توانید نوشیدنی‎های محلی شیراز هم درست کنید و از طعم خوب آن‎ها بهره‎مند شوید.

طرز تهیه رشته‌های فالوده

طرز تهیه رشته‌های فالوده

در مرحله اول، یک لیوان آب را درون ظرفی که در نظر دارید روی شعله قرار دهید، ریخته و نشاسته را به آن اضافه کنید. مخلوط آب و نشاسته را خوب هم بزنید تا نشاسته در آب کاملاً حل شود. دقت کنید که دانه‌های نشاسته گلوله نشوند.

سپس 3 لیوان دیگر آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد. این فرایند را تا زمانی که بوی خامی نشاسته گرفته شود و نشاسته به حالت خمیری دربیاید (حدود نیم ساعت) ادامه دهید.

بعد از اینکه خمیر آماده شد آن را داخل ماسوره با سری که سوراخ‌های ریز دارد، بریزید. برای رشته‌های فالوده، از قبل یک ظرف آب با یخ فراوان را آماده کنید. دقت کنید که سر ماسوره حتماً سرد باشد. سر ماسوره را داخل ظرف آب و یخ قرار دهید تا رشته‌ها به هنگام خروج ببندد و شکل رشته‌ای خود را حفظ کند.

بعد از اینکه همه خمیر نشاسته را ماسوره کردید، آن را از ظرف یخ و آب خارج کرده و به عبارتی آبکشی کنید و داخل شربت از پیش آماده شده بریزید.

مخلوط را مجدداً داخل فریزر بگذارید تا یخ بزند. پس از نیم ساعت می‌توانید فالوده را از یخچال خارج کنید.

می‌توانید فالوده آماده‌شده را با شربت آلبالو تزیین کرده و نوش جان کنید. فالوده را همراه با بستنی زعفرانی نیز سرو می‌کنند. همچنین می‌توانید از زعفران برای رنگ و طعم دادن به مقداری از رشته‌های فالوده استفاده کنید.

در فصل تابستان علاوه بر دسر، تهیه بهترین نوشیدنی‌های سرد دنیا می‌تواند به شما در کاهش دمای بدنتان کمک کند.

طرز تهیه فالوده رویال

برای تهیه فالوده رویال به مواد زیر نیاز داریم:

  • شیر: 1 لیوان
  • شربت آلبالو: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • دانه چیا: 1 قاشق چای‌خوری
  • فالوده و بستنی: به مقدار دلخواه
  • خلال پسته: در صورت تمایل

چگونه فالوده رویال درست کنیم؟

در مرحله اول شیر را در یک قابلمه بریزید و بگذارید جوش آید. سپس یک قاشق غذاخوری از شربت آلبالو را به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. پس از آن، شکر را اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا ترکیب به حالت یکدست درآید. وقتی ترکیب کامل مخلوط شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. در یک لیوان یک قاشق مانده از شربت آلبالو را بریزید و روی آن دانه چیا اضافه کنید و سپس به مقدار دلخواه فالوده در لیوان بریزید. در مرحله بعد، ترکیب آماده شده را به لیوان اضافه کنید. روی آن به مقدار دلخواه بستنی بریزید و در صورت تمایل با خلال پسته و شربت آلبالو، فالوده خود را تزئین کنید. فالوده شما آماده سرو است.

در ادامه خوب است به مقاله‌ی خواص شربت آلبالو سر بزنید و با خواص شربت آلبالو برای کلیه بیشتر آشنا شوید. آلبالو، خاصیت ادرارآوری دارد و به دفع و شکستن سنگ کلیه کمک بسیاری می‌کند.

کلام آخر

فالوده یکی از دسرهای محبوبی است که معمولا در فصل تابستان سرو می‎شود. این دسر خوشمزه از ترکیب طعم‎های متنوع و بافت‌های مختلف تهیه می‎شود، به همین دلیل هر فرد متناسب با ذائقه‌ی خود می‌تواند فالوده مورد نظر خود را انتخاب کند. فالوده شیرازی و فالوده رویال از پرطرفدارترین فالوده‌ها هستند که در این مقاله روش تهیه آن‌ها را آوردیم.

سؤالات متداول

فالوده چیست؟

فالوده یک دسر شیرین و با طعم منحصربه‌فرد ایرانی است که اغلب با نام فالوده شیرازی شناخته می‌شود و بسیار محبوب است.

مصرف فالوده برای چه فصلی مناسب‌تر است؟

فالوده شیرازی یک دسر خنک است که اغلب در فصل تابستان تهیه و سرو می‌شود. به دلیل وجود لیموترش به‌عنوان طعم‌دهنده فالوده شیرازی برای رفع عطش بسیار مؤثر است.

مواد اولیه اصلی تشکیل‌دهنده فالوده چه هستند؟

مواد اولیه اصلی برای تهیه فالوده، نشاسته، شکر، آب، گلاب و لیمو تازه است.

 

alis