فالوده یا پالوده یک دسر سرد ایرانی و یک خوراکی باستانی و بسیار دوستداشتنی است. محبوبترین نوع فالوده را منسوب به شهر شیراز میدانند. فالوده شیرازی با سبکی شبیه به بستنی، اما کاملاً متفاوت با انواع شناختهشده بستنی است. دسری جذاب که تقریباً میتوان گفت شبیه هیچ دسر دیگری نیست.
هرکس یکبار طعم فالوده را امتحان کند تأیید میکند که این دسر فوقالعاده و باطراوت است. از فالوده شیرازی بهعنوان دسر برای پایان ایدهآل یک وعده غذایی غنی و پر از طعمهای پیچیده استفاده میشود. این دسر محبوب در بسیاری از بستنیفروشیها یا کافیشاپها سرو میشود و حتی نمونههای پاستوریزه آن نیز تولید شده است.
لیموترش یک طعمدهنده محبوب است که در فالوده استفاده میشود. تأثیر لیموترش برای رفع عطش در روزهای گرم تابستان را نمیتوان انکار کرد. طرز تهیه لیموناد را یاد بگیرید و از مصرف آن در روزهای گرم تابستان لذت ببرید. البته از گلاب و شربت آلبالو نیز برای طعم دادن به فالوده استفاده میشود. در ادامه این مطلب از مجله نوشیدنی عالیس به روش تهیه فالوده میپردازیم.
ترکیب طعمها و بافت خاص فالوده، یک تجربه ویژه و متمایز است. فالوده در تابستان یک خوراکی بیرقیب و محبوب است؛ دسری سبک و شیرین که روی زبان حل میشود و تأثیر بهسزایی در رفع عطش دارد. شما میتوانید فالوده شیرازی را بهراحتی و در مدتزمان کوتاهی در منزل تهیه و نوش جان کنید و از طعم شگفتانگیز آن لذت ببرید.
از آنجا که در فصل تابستان به دلیل گرمای شدید، فرآیند تعریق در بدن بیشتر میشود، باید بیشتر از سایر فصول مایعات بخورید. انواع اسموتیهای تابستانی به شما کمک میکند تا کمبود آب بدن را جبران کنید.
ابتدا شکر را با آب کاملاً مخلوط کرده و روی شعله بگذارید تا حل شود.
اجازه دهید محلول آب و شکر برای 5 دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود و شکل شربت به خود بگیرد.
بعد از اینکه شربت موردنظر غلیظ شد آن را از روی شعله بردارید و گلاب را به آن اضافه کنید. پس از اضافهکردن گلاب، شربت را بهخوبی هم بزنید.
شربت آماده شده را توی یک ظرف یا کاسه فلزی بریزید و آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون فریزر بگذارید تا یخ بزند.
بعد از گذشت این مدتزمان، شربت را از فریزر خارج کنید و با چنگال هم بزنید. دقت کنید که شربت باید حالت یخزده به خود گرفته باشد.
ظرف حاوی شربت موردنظر را به فریزر برگردانید و این کار را بعد از یک تا دو ساعت دیگر تکرار کنید.
درکنار فالوده شیرازی، شما میتوانید نوشیدنیهای محلی شیراز هم درست کنید و از طعم خوب آنها بهرهمند شوید.
در مرحله اول، یک لیوان آب را درون ظرفی که در نظر دارید روی شعله قرار دهید، ریخته و نشاسته را به آن اضافه کنید. مخلوط آب و نشاسته را خوب هم بزنید تا نشاسته در آب کاملاً حل شود. دقت کنید که دانههای نشاسته گلوله نشوند.
سپس 3 لیوان دیگر آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد. این فرایند را تا زمانی که بوی خامی نشاسته گرفته شود و نشاسته به حالت خمیری دربیاید (حدود نیم ساعت) ادامه دهید.
بعد از اینکه خمیر آماده شد آن را داخل ماسوره با سری که سوراخهای ریز دارد، بریزید. برای رشتههای فالوده، از قبل یک ظرف آب با یخ فراوان را آماده کنید. دقت کنید که سر ماسوره حتماً سرد باشد. سر ماسوره را داخل ظرف آب و یخ قرار دهید تا رشتهها به هنگام خروج ببندد و شکل رشتهای خود را حفظ کند.
بعد از اینکه همه خمیر نشاسته را ماسوره کردید، آن را از ظرف یخ و آب خارج کرده و به عبارتی آبکشی کنید و داخل شربت از پیش آماده شده بریزید.
مخلوط را مجدداً داخل فریزر بگذارید تا یخ بزند. پس از نیم ساعت میتوانید فالوده را از یخچال خارج کنید.
میتوانید فالوده آمادهشده را با شربت آلبالو تزیین کرده و نوش جان کنید. فالوده را همراه با بستنی زعفرانی نیز سرو میکنند. همچنین میتوانید از زعفران برای رنگ و طعم دادن به مقداری از رشتههای فالوده استفاده کنید.
در فصل تابستان علاوه بر دسر، تهیه بهترین نوشیدنیهای سرد دنیا میتواند به شما در کاهش دمای بدنتان کمک کند.
برای تهیه فالوده رویال به مواد زیر نیاز داریم:
در مرحله اول شیر را در یک قابلمه بریزید و بگذارید جوش آید. سپس یک قاشق غذاخوری از شربت آلبالو را به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. پس از آن، شکر را اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا ترکیب به حالت یکدست درآید. وقتی ترکیب کامل مخلوط شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. در یک لیوان یک قاشق مانده از شربت آلبالو را بریزید و روی آن دانه چیا اضافه کنید و سپس به مقدار دلخواه فالوده در لیوان بریزید. در مرحله بعد، ترکیب آماده شده را به لیوان اضافه کنید. روی آن به مقدار دلخواه بستنی بریزید و در صورت تمایل با خلال پسته و شربت آلبالو، فالوده خود را تزئین کنید. فالوده شما آماده سرو است.
در ادامه خوب است به مقالهی خواص شربت آلبالو سر بزنید و با خواص شربت آلبالو برای کلیه بیشتر آشنا شوید. آلبالو، خاصیت ادرارآوری دارد و به دفع و شکستن سنگ کلیه کمک بسیاری میکند.
فالوده یکی از دسرهای محبوبی است که معمولا در فصل تابستان سرو میشود. این دسر خوشمزه از ترکیب طعمهای متنوع و بافتهای مختلف تهیه میشود، به همین دلیل هر فرد متناسب با ذائقهی خود میتواند فالوده مورد نظر خود را انتخاب کند. فالوده شیرازی و فالوده رویال از پرطرفدارترین فالودهها هستند که در این مقاله روش تهیه آنها را آوردیم.
فالوده چیست؟
فالوده یک دسر شیرین و با طعم منحصربهفرد ایرانی است که اغلب با نام فالوده شیرازی شناخته میشود و بسیار محبوب است.
مصرف فالوده برای چه فصلی مناسبتر است؟
فالوده شیرازی یک دسر خنک است که اغلب در فصل تابستان تهیه و سرو میشود. به دلیل وجود لیموترش بهعنوان طعمدهنده فالوده شیرازی برای رفع عطش بسیار مؤثر است.
مواد اولیه اصلی تشکیلدهنده فالوده چه هستند؟
مواد اولیه اصلی برای تهیه فالوده، نشاسته، شکر، آب، گلاب و لیمو تازه است.