ترکیه تنوع غذایی زیادی دارد. زمانیکه به این کشور سفر میکنید، علاوه بر بازدید مکانهای دیدنی، چشیدن غذاهای ترکی تجربه خوشایندی است. ذائقه غذایی مردم ترکیه شباهت زیادی به ما دارد. ترکها نیز نوشیدنیهای متنوع در کنار غذا سرو میکنند.
استانبول از جمله شهرهای زیبایی است که هر سال پذیرای بسیاری از مردم سراسر دنیا است. اگر به این شهر سفر کردهاید، حتما در رستورانهای ساحلی آن طعم دونر کباب یا ماهی کبابی را چشیدهاید. پیشنهاد ما به شما این است نوشیدنیهای استانبول را نیز امتحان کنید.
در این مقاله قصد داریم شما را با محبوبترین نوشیدنیهای ترکیه آشنا کنیم. پیش از سفر به این کشور آنها را بشناسید و حتما امتحان کنید.
چای از جمله نوشیدنیهای معروف دنیا است. خاستگاه این گیاه کشور چین است و در انگلیس، ایران و ترکیه محبوبیت زیادی دارد. انواع چای گیاهی در ترکیه نیز مصرف میشود، اما چای سیاه بیشتر از همه مورد پسند مردم آنجا است.
چای سیاه در بیشتر کافهها و رستورانها بعد از غذا به همراه باقلوا در استکانهای باریک و شبیه به گل لاله سرو میشود. طعم بینظیر چای ترک را از دست ندهید.
بعید است به کشور ترکیه سفر کنید و طعم بینظیر قهوه ترک را نچشید. قهوه ترک غلیظ است و در وعده صبحانه بسیار محبوب است. تفاوت قهوه ترک با سایر قهوهها در نحوه آمادهسازی و سرو آن است. طرز تهیه قهوه ترک ساده است.
دانههای کاملا برشته و پودر شده قهوه را با آب سرد یا شیر مخلوط کنید. به ازای هر فنجان قهوه، یک فنجان آب یا شیر سرد، دو قاشق چایخوری قهوه و یک قاشق چایخوری شکر اضافه کنید.
قبل از گذاشتن بر روی حرارت کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند، سپس آن را درون قهوه جوش مخصوص ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
بدون اینکه آن را هم بزنید، به محض اینکه شروع به جوشیدن کرد آن را از روی حرارت بردارید. مراقب باشید قهوه سر نرود. این نوع قهوه کف زیادی دارد و غلیظ است. کف قهوه را به آرامی بردارید، داخل فنجان بریزید و بگذارید قهوه حدود 15 دقیقه دم بکشد.
قهوه را به آرامی به فنجان اضافه کنید. مراقب باشید کف آن از بین نرود، سپس اجازه دهید دانههای آسیاب شده قهوه تهنشین شوند و بعد آن را نوش جان کنید.
در ترکیه مردم علاقه زیادی به نوشیدن شربتهای خنک و شیرین دارند و در فصول گرم از آنها استقبال میکنند.
در میهمانیها و رستورانها شربت خنک را در کنار خوراکهای رنگارنگ سرو میکنند. انواع کوکتل میوه ای و لیموناد خنک از جمله نوشیدنیهای پرطرفدار است. کوکتل را با ترکیب انواع آبمیوههای طبیعی تهیه میکنند.
نوعی آبمیوه بهنام تورشو سویو نیز از ترکیب آب هویج، چغندر، پیاز، سیر، نمک و فلفل تهیه میشود و در برخی مناطق محلی آن استفاده میشود. این نوشیدنی کمی ترش و شور است و ممکن است با ذائقه همه سازگار نباشد.
آیران همان دوغ است که از ترکیب آب، ماست و نمک تهیه میشود. این نوشیدنی در فصل تابستان بیشتر استفاده میشود.
اهالی ترکیه نیز به دوغ محلی علاقه خاصی دارند و با افزودن سبزیجات معطر طعم آن را دلچسبتر میکنند. پیشنهاد ما به شما این است که در سفر خود دوغ سنتی ترکیه را به همراه دونر کباب یا اسکندر کباب امتحان کنید.
بوزا نوشیدنی معروف و سنتی ترکیه است. در سایر کشورهای خاورمیانه مثل قزاقستان، بلغارستان، ارمنستان و … نیز این نوشیدنی تهیه میشود. این نوشیدنی تخمیری غلظتی شبیه به اسموتی دارد. برای آشنایی با نوشیدنی اسموتی میتوانید مقاله انواع اسموتی را بخوانید.
بوزا مخصوص زمستان است، بااینحال، بهصورت سرد سرو میشود. طرز تهیه بوزا ترکیهای زیاد ساده نیست و معمولا افراد باتجربهای مثل مادربزرگها آن را برای خانواده تهیه میکنند.
ثعلب از غده گیاهی به همین نام تهیه میشود. گیاه ثعلب در واقع نوعی ارکیده است. پیاز این گیاه سرشار از نشاسته است. ثعلب ماده اصلی در تهیه بستنی سنتی است. در ترکیه نوعی نوشیدنی از این گیاه تهیه میشود که بسیار پرطرفدار و خوشمزه است.
این نوشیدنی در زمان امپراطوری عثمانی شهرت یافته است، بههمین دلیل برخی آن را با این نام میشناسند. در ادامه به طرز تهیه شربت عثمانی ترکیه میپردازیم.
نوشیدنی ثعلب شبیه به فرنی است و بهصورت گرم سرو میشود. برای تهیه آن 2 لیوان شیر را گرم کنید و به آن نصف قاشق مربا خوری ثعلب و یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
اجازه دهید شیر کمی غلیظ شود. در پایان مقداری گلاب اضافه کنید. به یاد داشته باشید این نوعی نوشیدنی است و نباید غلظت زیادی داشته باشد. برای تزئین از دارچین یا هل سابیده استفاده کنید.
ترکیه یکی از مقاصد گردشگری محبوب در بین مردم ایران است. سفر به تجربهی گردش در مکانهای دیدنی و معاشرت با افراد مختلف ختم نمیشود. سفر میتواند تجربه طعم جدید خوراکها و نوشیدنیهای آن منطقه باشد.
هدف از سفر آشنایی با فرهنگها است. فرهنگ مجموعهای از زبان، آداب و رسوم و سنت غذایی یک کشور محسوب میشود.
در این مقاله، شما را با محبوبترین نوشیدنیهای ترکیه آشنا کردیم. با تهیه آنها میتوانید با فرهنگ غذایی این کشور آشنا شوید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.
نوشیدنیهای معروف ترکیه کدامند؟
چای، قهوه ترک، شربت تورشو سویو، آیران یا دوغ، نوشیدنی بوزا و نوشیدنی ثعلب یا عثمانی.
نوشیدنی ثعلب ترکیه چگونه تهیه میشود؟
یک قاشق مرباخوری ثعلب را در 2 لیوان شیر گرم حل کنید. یک قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید، در پایان مقداری گلاب بریزید و با دارچین تزئین کنید.
نظر خود را بنویسید