تا بهحال به نحوه تولید دوغ و تاثیرات آن بر سلامتی خود فکر کردهاید؟ میدانیم که دوغها با روشهای مختلفی تهیه و تولید میشوند. امروز در این مقاله درباره تولید و تهیه دوغهای تخمیری صحبت خواهیم کرد.
قبل از هر چیز لازم است توضیح دهیم دوغهای گازدار با توجه به روش تولید صنعتی خود به دو دسته تقسیم میشوند:
دوغ تخمیری یکی از انواع دوغهای گازدار است. در مقالات انواع ترکیبات دوغ؛ میراث سفیدرنگ غذایی ایران انواع دوغها را به تفصیل معرفی کردیم.
اینجا ما قصد داریم، درباره روش تهیه دوغ تخمیری، فواید دوغ تخمیری و میزان چربی موجود در دوغ تخمیری صحبت کنیم.
در مرحله اول: ماست و آب آشامیدنی تصفیه شده با مقدار معینی نمک سدیم خوراکی در مخزن آمادهسازی ترکیب میشود.
در مرحله دوم: آزمایشهای کنترل کیفیت بر مواد اولیه انجام میشود. این آزمایشها برای تعیین میزان کیفیت، رنگ، بافت، طعم و ویژگیهای شیمیایی از جمله PH، چربی، مواد جامد بدون چربی شیر (MSNF) و کلرید سدیم روی مواد اولیه قبل از تولید دوغ تخمیری انجام میشود.
در مرحله سوم: بعد از تایید واحد کنترل کیفیت، امور اولیه برای تهیه دوغ انجام میشود.
در مرحله چهارم: پس از تولید دوغ، دوغ تولید شده تحت فرایند گرمایی قرار گرفته در دستگاه هموژنایزر هموژن میشود.
در مرحله آخر: پس از سه مرحله پاستوریزاسیون مخمر مخصوص تولید گاز CO2 به دوغ افزوده میشود و سپس با رعایت موازین بهداشتی سرد و بستهبندی میشود.
این نوشیدنی بهطور طبیعی حاوی باکتریهای مولد اسید لاکتیک و همچنین مخمرهای مولد گاز است که در دمای محیط فعالتر و باعث ایجاد طعم اسیدی و گازی میشوند.
تفاوت دوغهای تخمیری و دوغهای معمولی در این است که دوغهای معمولی را نمیتوان گازدار کرد، اما دوغهای تخمیری با روشهایی غیرمستقیم گازدار میشوند.
دوغ تخمیری عالیس با روشی منحصربهفرد تولید میشود. عالیس همواره برای حفظ سلامتی مصرفکنندگان تلاش میکند. شرکت عالیس از تزریق مستقیم گاز به دوغها خودداری میکند، زیرا وارد کردن مستقیم گاز به دوغها برای سلامتی مصرفکنندگان به شدت مضر است.
میزان چربی در دوغهای تخمیری عالیس به اندازه 3 است و کالری موجود در دوغ ۷۲ کیلوکالری است.
دوغ تخمیری در مقایسه با دوغهای معمولی پرچرب بهنظر نمیرسد، اما میزان کالری بیشتری نسبت به یک دوغ معمولی دارد.
در مقاله کالری دوغها درباره اهمیت و میزان کالری موجود در یک لیوان دوغ، از انواع مختلف صحبت کردیم.
برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله کالری دوغ را مطالعه کنید.
در تولید دوغ به روش سنتی یا محلی، ماست را به همراه آب در مشک یا کیسههای پوستی میریزند و تکان میدهند و بر اثر ضربات وارده دوغ حاصل میشود.
در این روش به دلیل آنکه نظافت کیسههای پوستی مشکل است احتمال آلودگی میکروبی در فرآورده بهدست آمده زیاد است.
در تولید دوغ به روش صنعتی، بهدلیل رعایت کامل موازین بهداشتی و استفاده از مخازن تمام استیل و تجهیزات پاستوریزاتور و هموژنایزر، مدت ماندگاری این نوشیدنی در برابر فساد افزایش مییابد و نیاز به هیچگونه نگهدارنده مصنوعی نیست و مصرف آن برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند نیز مناسب است.
خواص دوغ تخمیری را میتوان در این موارد خلاصه کرد:
همانطور که دیدید دوغ تخمیری از خواص زیادی برخوردار است که برای سلامت بدن به خصوص دستگاه گوارش بسیار مفید است. روش تهیهی دوغ تخمیری ساده است و بهراحتی میتوانید از این دوغ برای خود و خانواده تهیه کنید.
کالری دوغ تخمیری چقدر است؟
کالری دوغ تخمیری بیشتر از کالری یک دوغ معمولی است.
دوغهای تخمیری را با چه روشی گازدار میکنند؟
دوغهای تخمیری با روشهایی غیرمستقیم گازدار میشوند، زیرا وارد کردن مستقیم گاز به دوغها برای سلامتی مصرفکنندگان به شدت مضر است.
خواص دوغ تخمیری چیست؟
از خواص دوغ تخمیری میتوان به اصلاح دستگاه گوارش، بهبودی يبوست، پیشگیری از بيماری پوكی استخوان، کنترل فشار خون و بهبودی بیماریهای گوارشی اشاره کرد.
نظر خود را بنویسید