رسپی غذا با گوشت چرخ کرده

گوشت قرمز مصرف زیادی در سبد غذایی انسان دارد. گوشت‌های گاو، گوسفند و گوساله که جزو پرطرفدارترین مواد غذایی هستند، قسمت بزرگی از سبد گوشت قرمز در ایران را شامل می‌شوند. یکی از انواع مصرف گوشت به شکل چرخ‌کرده است و در این مقاله از مجله عالیس قصد داریم تا 10 رسپی غذا با گوشت چرخ‌کرده را آموزش داده تا تنوع بسیار مطلوبی در برنامه غذایی و سفره شما ایجاد کنیم.

گوشت قرمز در انواع و اشکال مختلفی مصرف می‌شود. فرآورده‌های گوشتی مثل سوسیس و کالباس، خورشتی، آبگوشتی و چرخ‌کرده از پرمصرف‌ترین اشکال گوشت قرمز در ایران است. پیش از پرداختن به غذاهایی که با گوشت چرخ‌کرده پخته می‌شوند بهتر است نگاهی به ارزش غذایی این ماده غذایی بیندازیم.

ارزش غذایی گوشت

ارزش غذایی گوشت

گوشت منبع غنی‌ای از پروتئین است و جایگاه ویژه‌ای در جدول ارزش‌گذاری مواد غذایی دارد. پروتئین موجود در گوشت از منابع گیاهی پروتئین بسیار بیشتر است. گوشت همچنین حاوی اسید آمینه‌های ضروری و مقدار زیادی چربی حیوانی است که از منابع مهم انرژی برای بدن به‌حساب می‌آیند. باید توجه داشت که علاوه بر پروتئین و چربی، گوشت حاوی انواع ویتامین‌های خانواده B است. هرچند مقداری از این ویتامین‌ها حین پختن و بر اثر گرما از بین می‌روند، اما میزان قابل‌توجهی از آن‌ها پس از تکمیل شدن پخت نیز همچنان درون گوشت وجود دارند.

وجود مواد معدنی، ترکیبات آلی و املاح معدنی از جمله آهن، روی، کلسیم، منیزیم و … از دیگر مزیت‌های گوشت قرمز است. از آن جا که آهن در بدن به ‌اندازه کافی ذخیره نمی‌شود، گوشت می‌تواند تا حد زیادی از ابتلای افراد به کم‌خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری کند. البته باید در نظر داشت که افراط در خوردن گوشت قرمز نیز با آسیب‌ها و خطراتی همراه است. همان‌طور که اشاره شد گوشت سرشار از پروتئین است. برای اطلاعات بیشتر در این ‌خصوص می‌توانید مقاله بهترین زمان مصرف پروتئین وی را مطالعه فرمایید.

انواع غذا با گوشت چرخ کرده

بعد از آشنا شدن با ارزش غذایی و خواص گوشت نوبت به آموزش غذاهای ساده و خوشمزه با گوشت چرخ‌کرده است. اگر در فریزر منزلتان کمی گوشت چرخ‌کرده دارید و نمی‌دانید برای شام یا ناهار چه بپزید در ادامه پیشنهادهای خوبی برایتان داریم.

بورک گل

مواد لازم:

  • خمیر یوفکا: ۱۲ برش
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۱ فنجان
  • جعفری ساطوری شده: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری
  • سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
  • ماست: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

در مرحله اول باید زرده و سفیده تخم‌مرغ را جدا کرده و سفیده را به همراه ماست و روغن زیتون به‌خوبی مخلوط کرده تا کاملاً یک‌دست شود. در ادامه پیازها را نگینی زیر خردکرده و با کمی روغن تفت بدهید تا طلایی شوند.گوشت چرخ‌کرده، رب، نمک و فلفل را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید. به مواد آب اضافه کنید و زمان دهید تا گوشت‌ها خوب بپزند. پس از پختن، گاز را خاموش کنید تا مواد خنک شود. پس از خنک شدن مایونز، کچاپ و جعفری خرد شده را به مواد اضافه و به‌خوبی مخلوط کنید.

خمیرهای یوفکا را با شیر کاملاً مرطوب کنید. برای این کار می‌توانید از یک برس یا آب‌پاش استفاده کنید. سپس روی یک خمیر از مخلوط تخم‌مرغ و ماست بزنید و کمی گوشت را روی آن گذاشته و خمیر را لول کنید. لوله به‌دست‌آمده را مثل یک حلزون بپیچید و این کار را برای تمام برش‌های خمیر انجام دهید، زرده تخم‌مرغ باقی‌مانده را روی خمیرها بمالید. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و خمیرها را در یک سینی چیده و به مدت حدود ۱۵ دقیقه درون فر بگذارید. مدت‌زمان پخت تا طلایی شدن خمیرها ادامه دارد و ممکن است این زمان با توجه ‌به نوع فر شما متفاوت باشد. این غذای خوشمزه را می‌توانید به‌عنوان یک غذای مجلسی با گوشت چرخ‌کرده در مهمانی‌ها و مجالس سرو کنید. بورک یکی از غذاهای معروف ترکیه است. در کنار این غذا می‌توانید نوشیدنی‌های معروف ترکیه را نیز تهیه کرده و حال و هوای استانبول را به خانه خود بیاورید.

راویولی شکم‌پر

راویولی شکم‌پر

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۵۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ‌۴ عدد
  • سفیده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • پیاز رنده شده: ۱ عدد کوچک
  • آب گوشت: ۰/۵ لیتر
  • گوجه‌فرنگی: ‌۲ عدد
  • شیر: ۴ قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
  • زیره: نصف قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا: ۵۰ گرم
  • آرد: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

در مرحله اول زرده، سفیده، شیر، دو قاشق غذاخوری روغن مایع و نمک را به‌خوبی با هم مخلوط کرده و کم‌کم آرد سفید را اضافه کنید. آرد را تا جایی که خمیر لطیفی شود و به دست نچسبد، اضافه کنید. پس از اطمینان از اینکه خمیر دیگر به دست نمی‌چسبد، روی آن را با پلاستیکی پوشانده و حدود ۱۵ دقیقه به آن استراحت دهید. در این حین، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، زیره، جعفری، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و با استفاده از دست، گلوله‌های کوچکی به‌ اندازه فندق درست کرده و در تابه‌‌ای که داغ شده با کمک روغن آن‌ها را سرخ کنید.

خمیر استراحت کرده را باز کرده و گلوله‌های گوشت را در یک سمت خمیر بافاصله بچینید و نیم دیگر خمیر را روی گلوله‌ها برگردانید. سپس با استفاده از یک قالب چهارگوش، خمیر را قالب ‌زده و از هم جدا کنید. آب گوشت را در قابلمه‌ای ریخته و اجازه دهید تا کاملاً جوش بیاید. راویولی‌ها را درون آب گوشت ریخته و بگذارید تا ۱۰ دقیقه بپزند. پس از خارج کردن راویولی‌ها آن‌ها را در ظرف سرو کشیده و رویش را با فیله‌های برش خورده گوجه‌فرنگی و پنیر پیتزا تزیین کنید. دقت داشته باشید که راویولی‌ها باید داغ باشند تا پنیر پیتزا آب شود.

گوشت قل‌قلی هلندی

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • هویج: ۱ عدد
  • شیر: ۱ لیوان
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • آرد: ۵ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • کره: ۴ قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری: به میزان لازم
  • نمک، فلفل و جوز هندی: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

در اولین مرحله، پیاز و هویج را خردکرده و به همراه گوشت چرخ‌کرده در یک تابه داغ با استفاده از روغن به‌خوبی سرخ کنید. در یک شیرجوش، کره را ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید. مخلوط را به‌خوبی هم زده تا بوی خامی آرد کاملاً گرفته شود. سپس شیر را به مخلوط اضافه کرده و اجازه دهید تا غلیظ شود. مواد سرخ شده را از روغن جدا کرده و در یک ظرف بزرگ‌تر به همراه آبلیمو، نمک، فلفل، جوز هندی، جعفری خرد شده و مخلوط آرد و شیر بریزید و خوب هم بزنید. مواد مخلوط شده را برای 3 ساعت در یخچال استراحت دهید تا کمی سفت شوند.

در یک کاسه، تخم‌مرغ را شکسته و به‌خوبی هم بزنید تا یکدست شود. در ظرف دیگری آرد سوخاری ریخته و آماده سوخاری کردن گوشت‌ها شوید. گوشت‌ها را از یخچال بیرون آورده و با آن‌ها گلوله‌هایی به ‌اندازه یک گردو درست کرده و در تخم‌مرغ و آرد سوخاری بغلتانید. گلوله‌ها را برای 30 دقیقه دیگر در یخچال گذاشته و سپس در روغن داغ سرخ‌ کرده و به همراه سس خردل نوش جان کنید.

اشترودل گوشت

اشترودل گوشت

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • قارچ: ۵۰۰ گرم
  • پنیر موزارلا: ۲۵۰ گرم
  • کره: ۶۰ گرم
  • آرد: ۴۵۰ گرم
  • روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • شیر: ۱۲۵ میلی‌لیتر
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • مایه خمیر: ۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه:

در اولین مرحله، باید مایه خمیر را فعال کنید. برای این کار مایه خمیر را با شکر و کمی آب مخلوط کرده و برای ۵ دقیقه اجازه دهید تا بماند. اگر حباب‌هایی در اطراف ظرف مشاهده کردید، نشان‌دهنده آن است که مایه خمیر فعال است. در یک کاسه بزرگ مایه خمیر فعال شده، روغن مایع، شیر و تخم‌مرغ را مخلوط کرده و به‌آرامی آرد را اضافه کنید و هم بزنید. اضافه‌کردن آرد را تا هنگامی‌که خمیری لطیف داشته باشید، ادامه دهید. با دست حدود ۱۵ دقیقه خمیر را به‌خوبی ورز داده و سپس رویش را پوشانده و اجازه دهید تا مخمر، حجم خمیر را بیشتر کند.

در همین حین می‌توانید مواد درون اشترودل را درست کنید. برای این کار باید ابتدا پیاز را رنده کرده و برای حدود ۴ دقیقه تفت دهید. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود، تفت دادن را ادامه دهید. در مرحله بعد قارچ، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید تا آب قارچ تمام شود. رب را به مواد اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه دیگر پخت را ادامه دهید. گاز را خاموش کرده و شروع به بازکردن خمیر روی یک تخته آردپاشی شده کنید.

خمیر را به قطر نیم سانتی‌متر باز کرده و مستطیل‌های ۱۰ در ۲۰ سانتی‌متری بسازید و گوشت را روی هر مستطیل باز کنید. روی مواد را با پنیر موزارلا پوشانده و یک‌لایه خمیر دیگر روی مواد بگذارید. لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید و با استفاده از یک چاقو روی خمیر بالایی شکاف‌هایی موازی ایجاد کنید. روی اشترودل‌ها را با کره چرب کرده و برای حدود ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

گراتن گوشت و بادمجان

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • بادمجان: ۳ عدد متوسط
  • قارچ: ۲۰۰ گرم
  • سیر: ۲ حبه
  • پنیر پیتزا: ۱۰۰ گرم
  • آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱/۵ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۲۰ گرم
  • شیر: ۲ لیوان
  • نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

در اولین مرحله، باید بادمجان‌ها را پوست‌ کنده و به‌صورت حلقه‌ای برش داده و سرخ کنید. در مرحله بعد پیازها را نگینی ریز خردکرده و در تابه‌ای تفت دهید، سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و تا عوض شدن رنگ گوشت، تفت دادن را ادامه دهید. پس از اینکه گوشت‌ها تغییر رنگ دادند قارچ‌های ورقه‌ای شده را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا قارچ آب بیندازد. در مرحله بعدی سیر رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن را به مواد اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا مواد بپزند.

در همین حین می‌توانید اقدام به درست‌کردن سس این غذا کنید. برای این کار در یک ظرف کره را ذوب کرده و آرد را اضافه کرده و هم بزنید. وقتی بوی خامی آرد گرفته شد ظرف را از روی حرارت برداشته و شیر را به‌آرامی به آن اضافه کنید و تا یکدست‌شدن کامل سس، مواد را خوب مخلوط کنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز به سس اضافه کنید.

سپس یک ظرف مناسب انتخاب کرده و مواد اعم از بادمجان و گوشت را به دو قسمت و سس را به چهار قسمت تقسیم کنید. درون ظرف، یک‌لایه بادمجان بچینید. روی بادمجان‌ها را با سس آغشته کرده و رویش پنیر پیتزا بریزد. یک‌لایه از گوشت را اضافه کرده و ترتیب سس و پنیر را نیز ادامه دهید. این ترتیب را تا تمام شدن بادمجان و گوشت ادامه داده و روی تمام مواد را با سس و پنیر پیتزا بپوشانید. گراتن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تا زمان طلایی شدن پنیر پیتزا قرار دهید. می‌توانید روی این غذا به‌عنوان یک غذای ساده با گوشت چرخ‌کرده حساب کنید. یکی از خواص بادمجان که در تهیه این غذا استفاده شد، کمک به کیفیت خواب است. در کنار این غذا می‌توانید چند نوشیدنی موثر در بهبود خواب نیز میل کرده و شب آرامی را بگذرانید.

لازانیا

لازانیا

مواد لازم:

  • خمیر لازانیا: به میزان لازم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
  • روغن: ۱۰۰ گرم
  • شیر: ۱ لیوان
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم

طرز تهیه:

برای تهیه این غذا در اولین مرحله، باید مواد درون لازانیا را آماده کنید. برای این کار پیاز را خردکرده و سرخ کنید، گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس یک لیوان آب روی مواد ریخته و زمان دهید تا آب تبخیر شده و گوشت کاملاً بپزد و به‌اصطلاح به روغن بیفتد. سپس رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید و پس از آماده‌شدن حرارت را خاموش کنید.

خمیر لازانیا را طبق دستور روی بسته‌بندی آن، در قابلمه پر از آب جوش قرار داده تا نرم شوند. در این فرصت می‌توانید سس بشامل را تهیه کنید. برای تهیه سس، باید در یک ظرف کره را ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس شیر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسید.

پس از اینکه سس و خمیر لازانیا آماده شد، در یک ظرف پیرکس کمی روغن ریخته و کف ظرف را کاملاً چرب کنید. یک ردیف از خمیر لازانیا را در کف ظرف انداخته و به ترتیب یک ردیف پنیر، مواد گوشتی و سس بشامل بریزید. این مراحل را تا تمام شدن خمیرها ادامه دهید. پس از تمام شدن خمیرها روی آن مواد گوشتی، سس و پنیر ریخته و ظرف را به مدت نیم ساعت در فر ۱۸۰ درجه قرار دهید. نوش جان!

رول پیچ گوشت

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد کوچک
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • شیر: نصف لیوان
  • فلفل‌دلمه‌ای: ۱ عدد
  • قارچ: ۵۰ گرم
  • آرد: ۲ لیوان
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر مایه خمیر: ۱ قاشق مرباخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، پودر سیر و فلفل: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

برای تهیه این غذا در اولین مرحله باید خمیر آن را درست کنید. آرد را به همراه بیکینگ‌پودر الک کرده و در ظرفی بریزید. کره نرم شده، نمک، تخم‌مرغ و پودر مایه خمیر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. در مرحله بعد شیر را به‌آرامی به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا یک خمیر لطیف به دست بیاید. روی ظرف را پوشانده و برای یک ساعت به آن استراحت دهید.

در این فاصله می‌توانید مواد درون رولت را تهیه کنید. برای این کار پیازها را خرد کرده و در تابه‌ای تفت دهید. سپس گوشت چرخ‌کرده، رب، قارچ، نمک، فلفل، پودر سیر و فلفل‌دلمه‌ای خردشده را اضافه کرده و تمام مواد را به‌خوبی با هم سرخ کنید. حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا مواد کمی سرد شود. پس از گذشت یک ساعت، خمیر را به توپ‌های بزرگ تقسیم کرده و هر قسمت را باز کنید. خمیرهای دایره‌ای شکل را به 4 تا 8 قسمت (با توجه‌ به اندازه دلخواه خودتان) تقسیم کرده و مثلث‌هایی را ایجاد کنید.

مقداری از گوشت را روی هر مثلث ریخته و خمیرها را لوله کنید. روی رولت‌ها را با زرده تخم‌مرغ و کنجد بپوشانید و آن‌ها را در یک سینی چرب شده بچینید. سینی را برای حدود نیم ساعت در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد که از قبل آن را گرم کرده‌اید، بگذارید. این غذا مناسب کودکان هم هست. اگر فرزند کوچکی در منزل دارید این غذا را پخته و با کمک مقاله بهترین و بدترین نوشیدنی‌ها برای کودکان، نوشیدنی مناسب آن‌ها را نیز تهیه کنید.

کالزونه گوشت

کالزونه گوشت

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد: حدود ۴۰۰ گرم
  • شیر: نصف لیوان
  • آب ولرم: نصف لیوان
  • پودر خمیرمایه: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
  • فلفل‌دلمه‌ای: به میزان دلخواه
  • قارچ: به میزان دلخواه
  • زیتون بدون هسته: به میزان دلخواه
  • کالباس و سوسیس: به میزان دلخواه
  • پنیر چدار و موزارلا: به میزان دلخواه
  • نمک: به‌ اندازه دلخواه

طرز تهیه:

برای تهیه این غذای خوشمزه باید در مرحله اول خمیر آن را تهیه کنید. پودر خمیرمایه و شکر را با آب ولرم مخلوط کرده و حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا فعال شود. سپس در یک کاسه بزرگ نمک، روغن مایع و شیر را مخلوط کرده و خمیرمایه فعال شده را به آن اضافه کنید. آرد را به ‌آرامی به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری لطیف به دست بیاید. خمیر را به‌خوبی ورز دهید و اگر به دستتان می‌چسبید، باز هم آرد اضافه کنید. روی خمیر را بپوشانید و یک ساعت به آن استراحت دهید.

در این فرصت گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده شده و رب و نمک را با هم سرخ ‌کرده و آماده کنید. پس از یک ساعت کف یک قالب را چرب کرده و خمیر را درون قالب پهن کنید و کمی از آن را به بیرون قالب بیاورید. کف خمیر را با سس کچاپ یا سس پیتزای دست‌ساز آغشته کرده و با گوشت چرخ‌کرده، کالباس، فلفل‌دلمه‌ای، قارچ، زیتون و پیتر پر کنید. حال گوشه‌های خمیر را روی‌هم برگردانید و کاملاً آن‌ها را به هم بچسبانید. فر را از پیش با دمای ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و کالزونه را برای مدت ۴۰ دقیقه درون فر قرار دهید.

برگر با سس قارچ

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • پنیر چدار رنده شده: ۵۰ گرم
  • پنیر پارمسان: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر سوخاری: ۱/۵ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • شیر: ۲ لیوان
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۴۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رزماری: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

برای شروع، پیازها را رنده کرده و آب آن را جدا کنید. پیاز و گوشت چرخ‌کرده به همراه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پودر سوخاری، پنیر چدار و پنیر پارمسان را در ظرفی ریخته و به‌خوبی آن‌ها را هم مخلوط کرده و ورز دهید. مواد باید کاملاً با هم مخلوط شده و یکدست شوند. سپس به‌ اندازه یک پرتقال از مواد جدا کرده و گلوله کنید و به‌ وسیله دو جسم مسطح آن را باز کنید. برگرهای باز شده را با پلاستیک بپوشانید و برای حدود ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.

برای آماده کردن سس قارچ، ابتدا باید در تابه‌ای ۱۰ گرم از کره را ذوب کرده و قارچ و نمک را درون تابه اضافه کنید و زمان بدهید تا قارچ آب بیندازد. در این مرحله حرارت را بیشتر کنید تا آب قارچ کاملاً بخار شده و قارچ‌ها کاملاً سرخ شوند. در ظرف جداگانه‌ای مابقی کره را ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شده و یکنواخت شوند. سپس نیمی از شیر را به ترکیب آرد و کره اضافه کرده و به‌خوبی هم بزنید تا آردها گلوله نشوند. پس از اینکه مواد یکنواخت شدند، مابقی شیر را اضافه کرده و هم بزنید. حرارت را کم کرده و هم زدن را ادامه دهید تا سس به غلظت مناسب برسد. در این مرحله قارچ‌ها را به سس اضافه کرده و در صورت تمایل با استفاده از ادویه‌هایی مثل آویشن، پودر سیر و فلفل آن را مزه‌دار کنید.

برگرها را از درون یخچال خارج کرده و در یک تابه سرخ‌کرده و یا روی آتش کباب کنید و هنگام سرو، سس قارچ را روی برگرها بریزید. در کنار یک برگر خوشمزه نوشابه لازم است. می‌توانید با مطالعه مقاله نوشابه‌های گازدار اطلاعات جالبی در خصوص این نوشیدنی پرطرفدار پیدا کنید و در کنار برگر خود نوش جان کنید.

آش دوغ با گوشت چرخ‌کرده

آش دوغ با گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز رنده شده: ۱ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • دوغ: ۴ لیتر
  • برنج: ۱۵۰ گرم
  • سبزی آش: نیم کیلو
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • نمک و فلفل: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

در اولین مرحله، نخودهایی را که از شب پیش خیس شده‌اند، کاملاً پخته و کنار بگذارید. سپس در یک قابلمه مناسب دوغ را به همراه تخم‌مرغ‌ها به‌خوبی ترکیب کرده و روی حرارت قرار داده و هم بزنید تا جوش بیاید. در این مرحله برنج به همراه نمک، فلفل، سبزی و سیر را به آش اضافه کنید. پیاز رنده شده، گوشت چرخ‌کرده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و ورز دهید. مواد را به گلوله‌های کوچکی تقسیم کنید. می‌توانید این گلوله‌ها را سرخ‌کرده و یا به‌صورت خام به آش اضافه کنید. پس از اضافه کرده گوشت‌ها، نخود را نیز اضافه کرده و اجازه دهید تا آش دوغ کاملاً جا بیفتد.

کلام آخر

گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین منابع دریافت پروتئین برای انسان است. علاوه بر پروتئین، گوشت سرشار از ویتامین B، املاح و مواد معدنی ضروری برای بدن از جمله آهن و روی است. در این مقاله از مجله عالیس، ۱۰ رسپی غذا با گوشت چرخ‌کرده را آموزش داده و سعی کردیم تا تنوعی در برنامه غذایی روزانه و هفتگی شما ایجاد کنیم.

اگر غذایی می‌شناسید که با گوشت چرخ‌کرده تهیه شده و در مقاله بالا از قلم ‌افتاده است، به ما معرفی کرده و درصورتی‌که غذاهای بالا را پختید، تجربه خود را از طریق قسمت دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول:

مصرف زیاد گوشت قرمز مشکل دارد؟

مصرف بی‌رویه و افراط در خوردن گوشت قرمز می‌تواند موجب آسیب به بدن انسان و بروز بیماری‌هایی مثل نقرس شود. حتماً در خوردن تمام خوراکی‌ها و مواد غذایی حد اعتدال را رعایت کنید.

گوشت چه فایده‌ای دارد؟

گوشت منبع غنی پروتئین بوده و علاوه ‌بر آن سرشار از اسیدهای آمینه، چربی مفید، خانواده ویتامین‌های B، مواد و املاح معدنی ضروری برای بدن انسان است.

alis